|
Kıymalı Yumurta |
|
Roman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2005
Mesajlar: 42 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc550
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2005
5,198 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı yağ
4 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
8 yumurta
200 gr. kuzu kıyma
1 çay kaşığı tuz
3/4 bardak su
Soğanı ufak doğrayın, biberleri ince halkalar halinde kesin. Yağı küçük bir tencereye koyun, kızdırarak soğanları 3-4 dakika kavurun biberi, kıyma ve tuzu ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Suyunu salıp çekinceye kadar 8-10 dakika pişirin. Sonra geniş bir tavaya yayın. Üzerlerine yumurtaları kırın ve ağzı kapalı olarak pişirin.
ML® Kıymalı Yumurta için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.11.2023
|
Kıymalı Yumurta |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7610
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006
5,113 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram kıyma
6 adet yumurta
3 adet orta büyüklükte kuru soğan
1 adet orta büyüklükte domates
1 çorba kaşığı tereyağı
yarım kahve fincan su
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Uygun büyüklükte bir tavada tereyağını eriterek ince doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Kıymayı, rendelenmiş domatesi, tuzu ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edelim. Yarım fincan sıcak su ekleyip kaynamakta olan malzemeleri kaşıkla aralayarak yumurtaları araladığımız yerlere dağıtmadan kıralım. Tavanın kapağını örterek ara sıra kontrol edip, yumurtanın akları beyazlaşana kadar pişirelim. Daha sonra ocaktan indirip, soğumadan servis yapalım.
ML® Sütlü Ekmek Balığı için tıklayın
|
Kıymalı Yumurta |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc8939
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
4,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 yumurta
1 yemek kaşığı margarin
100 gram kıyma
HAZIRLANIŞI
İlk önce margarini tavaya koyup erimesini bekleyelim. Margarin eriyince kıymayı kavuralım. Sonra yumurtaları tavaya kırıp 5 dakika bekleyelim.
ML® Tavuklu Yumurta için tıklayın
Fotoğraf "çark" tarafından gönderildi. 06.07.2020
|
KIYMALI YUMURTA |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10166
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
4,412 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 tane yumurta
80 gr. tereyağı (4 çorba kaşığı)
200 gr. kıyma
250 gr. soğan (2 büyük)
125 gr. domates
1 adet yeşil biber
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Bir tencereye tereyağı ile yarım ay şeklinde doğranmış soğan konularak orta ısılı ateşte soğanları pembe renk alıncaya kadar 10 dakika karıştıra kanştıra kavurmalı, bunun içine kıyma ve tuz ilâve ederek iyice karıştırmalıdır. Kıyma suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurmaya devam etmelidir. Kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük küçük doğranmış büyükçe bir domates ile ufak ufak doğranmış yeşil biberi kıymanın üzerine döküp iyice karıştırmalıdır. Yeniden ateş üzerine koyup 2 - 3 dakika pişirmeli ve tencereyi indirmelidir. Soğanlı kıymayı büyükçe ve yayvan bir kaba alarak yaymalı ve bir çatalla ezerek 12 yuvarlak boşluk açarak bu yuvarlakların içine yumurtaları kırmalı ve kabın kapağını kapatarak, kabı hafif ateşe koymalı ve 3 - 4 dakika pişirmelidir. İstenirse karabiber de ekilebilir.
ML® Murtağa için tıklayın
|
KIYMALI YUMURTA |
|
Pervin Çaplı
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc16219
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2007
4,315 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 Yumurta
2 Çorba kaşığı tereyağı
100 gr. kıyma
1 Büyük soğan
1 Domates
1 Yeşil biber
Tuz
Bir tava içerisine tereyağı ve ince çentilmiş soğanı koyarak, soğanlar pembemsi bir hal alana kadar karıştırmak suretiyle, on dakika kadar kavurunuz. Sonra üzerine kıyma ve tuzu katarak, karıştırıp kıyma suyunu salıp da, tekrar çekinceye kadar bunları kavurmayı sürdürünüz. Bu arada üzerine kabuğunu çıkardığınız domatesi rendeleyip yeşil biberi ince ince kıyınız. Soğan ince ince kıyınız. Soğan ve domatesle iki dakika daha pişirerek, tavayı ateşten alınız. Yumurtalara yuva açıp, yumurtala rı buraya kırınız. Tekrar ateşe oturtarak, yumurtaların beyazları katılaşıncaya kadar pişiriniz.
ML® Kuru Domatesli Yumurta için tıklayın
ML® Kuru Domatesli Yumurta (görsel)
|
KIYMALI YUMURTA |
|
sinbat
Aşçı
Kayıt: 17.03.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22635
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2008
4,108 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
3 adet yumurta
2 çay tabağı kıyma
Sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
Kıymayı iyice kavurduktan sonra, sıvı yağı ilâve edip, tuzu ve yumurtaları katın. Kısık ateşte üstü kapalı pişirin.
|
SAHANDA KIYMALI YUMURTA |
|
Dolunay
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc23368
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2008
4,306 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
4 yumurta
1 soğan
1 domates
2 çarba kaşığı sıvı yağ
100 gr. kıyma
1 adet yeşil biber
tuz.
Yapılışı:
Küçük bir tencereye, yağ ile ay şeklinde doğranmış soğanı koyarak pembeleştirin. Bu soğanlara kıyma ile tuz ilave edin. Kıyma suyunu salıpta çekinceye kadar pişirin. İnce doğranmış domates ve biberi ilave edin. Tencerede dört tane yuvarlak meydana getirin. Bu yuvarlaklara yumurtaları kırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
KIYMALI YUMURTA |
|
bilge79
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2008
Mesajlar: 40 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc26723
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2008
3,574 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
5 adet haşlanmış yumurta,
100 gr. kıyma,
1 küçük soğan,
tuz,
karabiber.
Hazırlanışı:
Yumurtaların kabuklarını soyun ve tam ortadan ikiye kesin. İç sarısını çıkarın, bir tavanın içinde biraz yağ ile soğanları kavurun. Buna kıymayı da ilave edin ve biraz daha kavurun. Soğumadan malzemeyi kaşık ile içi boşaltılmış olan yumurtalara doldurun. Sıcak olarak servis yapın.
|
KIYMALI YUMURTA |
|
ezo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2008
Mesajlar: 58 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc27300
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2008
3,567 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
2 yumurta,
100 gr. kıyma,
1 yemek kaşığı katıyağ,
yarımşar fincan süt ve su,
kimyon,
karabiber,
tuz.
Kıymayı, süt, su, baharatlarla ve tuzuyla biraz pişirip, kızdırılmış yağda azıcık kavurun. Tavadaki kıymadaoyuklar açıp yumurtaları patlatmadan bu oyuklara kırın ve yumurtaların akını beyazlatın.
|
KIYMALI YUMURTA |
|
cevahir
Aşçı
Kayıt: 15.04.2009
Mesajlar: 16 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35471
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2009
3,837 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
Yarım kg kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
4 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Öncelikle soğanı küçükçe doğrayın. Tereyağını eritip, soğanı yağda kavurun. Salçayı ekleyip, kavurmaya devam edin. Kıymayı ilave edin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun. Kıyma, suyunu bırakıp çekince tuz, karabiber ve pulbiberi katın. Karıştırıp, yumurtaları üzerine kırın. Tavanın kapağını kapatmadan yumurtaları pişirin. Kaşıkla hafifçe kıymanın üzerine yayabilirsiniz. Yumurtaların sarıları hafif sulu kalacak biçime gelince tavayı ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
|
Kıymalı Yumurta |
|
Yurdal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2011
Mesajlar: 61 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc71196
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2011
3,383 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 kaşık sıvıyağ
4 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Soğanı yağla birlikte tavada kavurun. Kıymayı ilave edin. Kıymanın rengi değişinceye kadar kavurun. 2 Domates ve karabiberi kıymaya ekleyin. 1-2 kez çevirin. Kıymanın üzerinde çukurlar açın ve bu çukurlara yumurtaları kırın. Tavanın kapağını kapatın. 3 Yumurta akları beyazlaşıncaya kadar pişirin ve servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.11.2023
|
Kıymalı Yumurta |
|
şakrak
Aşçı
Kayıt: 31.12.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc104117
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2015
2,866 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kaşık kıyma
2 kaşık tereyağı
2 yumurta
Tuz
Karabiber, kimyon
1 diş sarımsak
Kıymayı tavaya alın ve suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Üzerine tereyağı ekleyip karıştırın. Baharatları ve bir diş sarımsağı ezip içine ekleyin. Servis yapılacağı zaman da yumurtaları kırıp fazla pişirmeden ikram edin.
|
Kıymalı Yumurta |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106751
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2015
2,970 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram kıyma
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
Kırmız pul biber, tuz, karabiber
2 damla limon suyu
Yapılışı: Tavaya tereyağını koyup eritin. Kıymaları içine ekleyip karıştırın. Kıymalar biraz pişince üzerine yumurtaları kırıp baharatlandırın ve mutlaka limon suyu sıkın. Tadına bayılacaksınız. Sıcak olarak ikram edin.
Not: Sucuk tadı isterseniz, kimyon ve sarımsak tozu içine ekleyin.
|
Kıymalı Yumurta |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125508
Gönderme Tarihi: 22.May.2017
2,571 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. kıyma
1 küçük kuru soğan
2 sivri biber
2 yumurta
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Tavaya sıvıyağ konur, ateş yakılır, kızınca kıyma eklenir, eze eze kavrulur.
Kıyma yarım kavrulunca ince doğranmış biber ve soğan da eklenir, beraberce kavrulur.
Tuz ve karabiber katılıp karıştırılır.
Kıyma kavurmasının üzeri düzeltilip iki yanına oyuklar açılır.
Oyuklara yumurtalar kırılır, tavanın kapağı kapatılır, yumurtalar istenilen kıvama gelene kadar pişirilir.
|
Kıymalı Yumurta |
|
mu mu
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.03.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc132917
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2018
1,062 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kıyma
1 büyük soğan
2-3 adet sivri biber
1 domates
1 çay bardağı sıvı yağ
1-2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Tavaya yağı koyup kızdırıyoruz Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alıyoruz. Domates ve biberleri de ince ince dilimleyip tavamıza alıp kavuruyoruz. Kıymayı tuzu ve karabiberi de tavamıza alıp yarım çay bardağı su döküp malzemelerimizi soteliyoruz. Daha sonra 1 veya 2 ya da kişi sayısına göre yumurta kırıp tavamızın kapağını kapatıp bir dakika kadar pişiriyoruz. Dilerseniz yumurtayı kırdıktan sonra fırınlayabilirsiniz. Yumurtamız pişince ateşten alıp servis yapıyoruz.
|
Kıymalı Yumurta |
|
nurettin
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc144643
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2019
995 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram kıyma
1 orta boy soğan
6 dal maydanoz
4 yumurta
1 silme çay kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tavayı ısıtıp kıymayı tavaya alın ve yüksek ateşte kavurmaya başlayın.
Soğanları yemeklik doğrayın. Kıymaların rengi değişince tavaya ilave edin. Altını kısıp kavurmaya devam edin.
Kıymanız yağsızsa tavaya biraz zeytinyağı ilave edin. Birkaç kaşık da su ekleyerek kıymaların tavaya yapışmasını önleyin.
Tuz ve karabiberi ilave edin.
Maydanozları da ince ince kıyıp altını kapattığınız kıymaya ekleyin.
Yumurtaları ekleyeceğiniz zaman tavanın altını kısık ateşte açın.
Tavanın dört köşesine yumurtalar için yuvalar açıp yumurtaları buralara kırın. Beyazlarına biraz tuz ve karabiber serpin.
Sarılarını patlatmadan beyazları kıymayla hafifçe karıştırarak tavaya yayın ve 1 dakika pişirin.
Son olarak üzerine pul biberi serpip altını kapatın. Yumurtalar tavanın sıcağıyla pişmeye devam edecektir.
|
Kıymalı Yumurta |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165571
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2022
320 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gr. kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet acı yeşil biber
Maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
4 adet yumurta
Soğanları ince ince doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp, soğanları pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Sırasıyla biber, domates, baharat ve salçayı ekleyin. Kavurmaya devam edin. Suyunu çekince maydanozları ekleyin ve yumurtaları kırın. Zevkinize göre tamamen dağıtabilir ya da göz göz pişirebilirsiniz.
|
|