| 
 
 
 | 
Kıymalı Yumurta | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184955 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2025 
25 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet yumurta
 
150 gram kıyma
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz, karabiber, acı kırmızı biber
 
1 çay bardağı taze kaşar peyniri
 
 
Yumurtaları derin bir kap içerisinde iyice çırpın.
 
Büyük bir tavaya kıyma ve tereyağını alarak 1-2 dakika soteleyin.
 
Tuz, karabiber, acı kırmızı biberi ekleyin.
 
Çırptığınız yumurtaları sotelenen kıymanın üzerine gezdirip 3-4 dakika pişirin.
 
Rendelediğiniz kaşar peynirini serperek servis yapın
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Yumurta | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181927 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2025 
185 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram kıyma
 
4 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 küçük boy kuru soğan (ince doğranmış)
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
 
Birkaç dal taze maydanoz (süsleme için)
 
 
Bir tavada tereyağını ve zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
 
Tavaya kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kıyma eşit şekilde kavrulup hafif renk aldıktan sonra tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. İsteğe bağlı olarak domates salçasını da ilave edip birkaç dakika daha pişirin.
 
Kavrulan kıymanın üzerine yumurtaları kırın. Yumurtaların bütün kalmasını isterseniz karıştırmadan pişirin, daha karışık bir kıvam isterseniz hafifçe karıştırarak omlet gibi pişirin.
 
Yumurtalar istediğiniz kıvamda piştikten sonra ocağın altını kapatın. Üzerine taze maydanoz serpiştirerek sıcak şekilde servis edin.
 
Kıymalı yumurta, hem protein hem de lezzet açısından zengin bir kahvaltılık alternatiftir. Taze ekmek ve bir bardak çay eşliğinde tüketerek güne harika bir başlangıç yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Yumurta | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181185 
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2025 
211 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250-300 gram dana kıyma
 
2-3 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 çay kaşığı tuz
 
Bir tutam karabiber
 
Üstüne serpmek için;
 
Pulbiber
 
 
Uygun bir tavaya kıyma alınır.
 
Suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
 
Pişen kıymaya salça ve baharatlar eklenir.
 
İyice harmanlanan kıymanın üzerine yumurtalar kırılır.
 
Karıştırılır.
 
Üzerine pulbiber serpiştirilir.
 
Sıcağıyla servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Yumurta | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165571 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2022 
420 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gr. kıyma
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
2 adet acı yeşil biber
 
Maydanoz
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
4 adet yumurta
 
 
Soğanları ince ince doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp, soğanları pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Sırasıyla biber, domates, baharat ve salçayı ekleyin. Kavurmaya devam edin. Suyunu çekince maydanozları ekleyin ve yumurtaları kırın. Zevkinize göre tamamen dağıtabilir ya da göz göz pişirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Yumurta | 
  | 
nurettin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.07.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144643 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2019 
1,109 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram kıyma
 
1 orta boy soğan
 
6 dal maydanoz
 
4 yumurta
 
1 silme çay kaşığı tuz
 
1 silme çay kaşığı karabiber
 
Yarım çay kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
 
Tavayı ısıtıp kıymayı tavaya alın ve yüksek ateşte kavurmaya başlayın.
 
Soğanları yemeklik doğrayın. Kıymaların rengi değişince tavaya ilave edin. Altını kısıp kavurmaya devam edin.
 
Kıymanız yağsızsa tavaya biraz zeytinyağı ilave edin. Birkaç kaşık da su ekleyerek kıymaların tavaya yapışmasını önleyin.
 
Tuz ve karabiberi ilave edin.
 
Maydanozları da ince ince kıyıp altını kapattığınız kıymaya ekleyin.
 
Yumurtaları ekleyeceğiniz zaman tavanın altını kısık ateşte açın.
 
Tavanın dört köşesine yumurtalar için yuvalar açıp yumurtaları buralara kırın. Beyazlarına biraz tuz ve karabiber serpin.
 
Sarılarını patlatmadan beyazları kıymayla hafifçe karıştırarak tavaya yayın ve 1 dakika pişirin.
 
Son olarak üzerine pul biberi serpip altını kapatın. Yumurtalar tavanın sıcağıyla pişmeye devam edecektir.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Yumurta | 
  | 
mu mu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132917 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2018 
1,164 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr kıyma
 
1 büyük soğan
 
2-3 adet sivri biber
 
1 domates
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1-2 adet yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tavaya yağı koyup kızdırıyoruz Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alıyoruz. Domates ve biberleri de ince ince dilimleyip tavamıza alıp kavuruyoruz. Kıymayı tuzu ve karabiberi de tavamıza alıp yarım çay bardağı su döküp malzemelerimizi soteliyoruz. Daha sonra 1 veya 2 ya da kişi sayısına göre yumurta kırıp tavamızın kapağını kapatıp bir dakika kadar pişiriyoruz. Dilerseniz yumurtayı kırdıktan sonra fırınlayabilirsiniz. Yumurtamız pişince ateşten alıp servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Yumurta | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125508 
Gönderme Tarihi: 22.May.2017 
2,959 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr. kıyma
 
1 küçük kuru soğan
 
2 sivri biber
 
2 yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıvıyağ
 
 
Tavaya sıvıyağ konur, ateş yakılır, kızınca kıyma eklenir, eze eze kavrulur.
 
Kıyma yarım kavrulunca ince doğranmış biber ve soğan da eklenir, beraberce kavrulur.
 
Tuz ve karabiber katılıp karıştırılır.
 
Kıyma kavurmasının üzeri düzeltilip iki yanına oyuklar açılır.
 
Oyuklara yumurtalar kırılır, tavanın kapağı kapatılır, yumurtalar istenilen kıvama gelene kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Yumurta | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106751 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2015 
3,093 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram kıyma
 
3 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Kırmız pul biber, tuz, karabiber
 
2 damla limon suyu
 
 
Yapılışı: Tavaya tereyağını koyup eritin. Kıymaları içine ekleyip karıştırın. Kıymalar biraz pişince üzerine yumurtaları kırıp baharatlandırın ve mutlaka limon suyu sıkın. Tadına bayılacaksınız. Sıcak olarak ikram edin. 
 
 
Not: Sucuk tadı isterseniz, kimyon ve sarımsak tozu içine ekleyin.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Yumurta | 
  | 
şakrak 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 31.12.2014 
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104117 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2015 
2,965 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 kaşık kıyma
 
2 kaşık tereyağı
 
2 yumurta
 
Tuz
 
Karabiber, kimyon
 
1 diş sarımsak
 
 
Kıymayı tavaya alın ve suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Üzerine tereyağı ekleyip karıştırın. Baharatları ve bir diş sarımsağı ezip içine ekleyin. Servis yapılacağı zaman da yumurtaları kırıp fazla pişirmeden ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Yumurta | 
  | 
Yurdal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.12.2011 
Mesajlar: 61 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71196 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2011 
3,490 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr kıyma
 
1 adet soğan
 
1 kaşık sıvıyağ
 
4 adet yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Soğanı yağla birlikte tavada kavurun. Kıymayı ilave edin. Kıymanın rengi değişinceye kadar kavurun. 2 Domates ve karabiberi kıymaya ekleyin. 1-2 kez çevirin. Kıymanın üzerinde çukurlar açın ve bu çukurlara yumurtaları kırın. Tavanın kapağını kapatın. 3 Yumurta akları beyazlaşıncaya kadar pişirin ve servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.11.2023
  
 | 
Kıymalı Yumurta | 
  | 
cevahir 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 15.04.2009 
Mesajlar: 16 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35471 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2009 
3,962 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg kıyma
 
1 adet soğan
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı salça
 
4 adet yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
 
Öncelikle soğanı küçükçe doğrayın. Tereyağını eritip, soğanı yağda kavurun. Salçayı ekleyip, kavurmaya devam edin. Kıymayı ilave edin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun. Kıyma, suyunu bırakıp çekince tuz, karabiber ve pulbiberi katın. Karıştırıp, yumurtaları üzerine kırın. Tavanın kapağını kapatmadan yumurtaları pişirin. Kaşıkla hafifçe kıymanın üzerine yayabilirsiniz. Yumurtaların sarıları hafif sulu kalacak biçime gelince tavayı ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Yumurta | 
  | 
ezo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.09.2008 
Mesajlar: 58 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27300 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2008 
3,683 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
100 gr. kıyma
 
1 yemek kaşığı katıyağ
 
Yarımşar fincan süt ve su
 
Kimyon
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Kıymayı, süt, su, baharatlarla ve tuzuyla biraz pişirip, kızdırılmış yağda azıcık kavurun. Tavadaki kıymada oyuklar açıp yumurtaları patlatmadan bu oyuklara kırın ve yumurtaların akını beyazlatın.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Yumurta | 
  | 
bilge79 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2008 
Mesajlar: 40 Şehir: Kahramanmaraş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26723 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2008 
3,686 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet haşlanmış yumurta
 
100 gr. kıyma
 
1 küçük soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yumurtaların kabuklarını soyun ve tam ortadan ikiye kesin. İç sarısını çıkarın, bir tavanın içinde biraz yağ ile soğanları kavurun. Buna kıymayı da ilave edin ve biraz daha kavurun. Soğumadan malzemeyi kaşık ile içi boşaltılmış olan yumurtalara doldurun. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Sahanda Kıymalı Yumurta | 
  | 
Dolunay 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23368 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2008 
4,399 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 yumurta
 
1 soğan
 
1 domates
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
100 gr. kıyma
 
1 adet yeşil biber
 
Tuz
 
 
Küçük bir tencereye, yağ ile ay şeklinde doğranmış soğanı koyarak pembeleştirin. Bu soğanlara kıyma ile tuz ilave edin. Kıyma suyunu salıp da çekinceye kadar pişirin. İnce doğranmış domates ve biberi ilave edin. Tencerede dört tane yuvarlak meydana getirin. Bu yuvarlaklara yumurtaları kırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Kıymalı Yumurta | 
  | 
sinbat 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 17.03.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22635 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2008 
4,252 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
2 çay tabağı kıyma
 
Sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Kıymayı iyice kavurduktan sonra, sıvı yağı ilâve edip, tuzu ve yumurtaları katın. Kısık ateşte üstü kapalı pişirin.
  
 | 
Kıymalı Yumurta | 
  | 
Pervin Çaplı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2007 
Mesajlar: 29 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16219 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2007 
4,435 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 Yumurta
 
2 Çorba kaşığı tereyağı
 
100 gr. kıyma
 
1 Büyük soğan
 
1 Domates
 
1 Yeşil biber
 
Tuz
 
 
Bir tava içerisine tereyağı ve ince çentilmiş soğanı koyarak, soğanlar pembemsi bir hal alana kadar karıştırmak suretiyle, on dakika kadar kavurunuz. Sonra üzerine kıyma ve tuzu katarak, karıştırıp kıyma suyunu salıp da, tekrar çekinceye kadar bunları kavurmayı sürdürünüz. Bu arada üzerine kabuğunu çıkardığınız domatesi rendeleyip yeşil biberi ince ince kıyınız. Soğan ince ince kıyınız. Soğan ve domatesle iki dakika daha pişirerek, tavayı ateşten alınız. Yumurtalara yuva açıp, yumurtala rı buraya kırınız. Tekrar ateşe oturtarak, yumurtaların beyazları katılaşıncaya kadar pişiriniz.
 
 
 ML® Kuru Domatesli Yumurta için tıklayın 
 
ML® Kuru Domatesli Yumurta (görsel)
  
 | 
Kıymalı Yumurta | 
  | 
Mahire 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10166 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006 
4,530 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12  tane yumurta
 
80 gr. tereyağı (4 çorba kaşığı)
 
200 gr. kıyma
 
250 gr. soğan  (2 büyük)
 
125 gr. domates  
 
1 adet yeşil biber
 
Tuz (1 tatlı kaşığı)
 
 
Bir tencereye tereyağı ile yarım ay şeklinde doğranmış soğan konularak orta ısılı ateşte soğanları pembe renk alıncaya kadar 10 dakika karıştıra karıştıra kavurmalı, bunun içine kıyma ve tuz ilâve ederek iyice karıştırmalıdır. Kıyma suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurmaya devam etmelidir. Kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük küçük doğranmış büyükçe bir domates ile ufak ufak doğranmış yeşil biberi kıymanın üzerine döküp iyice karıştırmalıdır. Yeniden ateş üzerine koyup 2 - 3 dakika pişirmeli ve tencereyi indirmelidir. Soğanlı kıymayı büyükçe ve yayvan bir kaba alarak yaymalı ve bir çatalla ezerek 12 yuvarlak boşluk açarak bu yuvarlakların içine yumurtaları kırmalı ve kabın kapağını kapatarak, kabı hafif ateşe koymalı ve 3 - 4 dakika pişirmelidir. İstenirse karabiber de ekilebilir.
 
 
 ML® Murtağa için tıklayın
 
  
 | 
Kıymalı Yumurta | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8939 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006 
4,598 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
1 yemek kaşığı margarin
 
100 gram kıyma
 
 
İlk önce margarini tavaya koyup erimesini bekleyelim. Margarin eriyince kıymayı kavuralım. Sonra yumurtaları tavaya kırıp 5 dakika bekleyelim.
 
 
 ML® Tavuklu Yumurta için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "çark" tarafından gönderildi. 06.07.2020
  
 | 
Kıymalı Yumurta | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7610 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006 
5,242 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram kıyma
 
6 adet yumurta
 
3 adet orta büyüklükte kuru soğan
 
1 adet orta büyüklükte domates
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
yarım kahve fincan su
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Tuz
 
 
Uygun büyüklükte bir tavada tereyağını eriterek ince doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Kıymayı, rendelenmiş domatesi, tuzu ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edelim. Yarım fincan sıcak su ekleyip kaynamakta olan malzemeleri kaşıkla aralayarak yumurtaları araladığımız yerlere dağıtmadan kıralım. Tavanın kapağını örterek ara sıra kontrol edip, yumurtanın akları beyazlaşana kadar pişirelim. Daha sonra ocaktan indirip, soğumadan servis yapalım.
 
 
 ML® Sütlü Ekmek Balığı için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Yumurta | 
  | 
Roman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2005 
Mesajlar: 42 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc550 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2005 
5,332 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı yağ
 
4 adet orta boy soğan
 
2 adet sivri biber
 
8 yumurta
 
200 gr. kuzu kıyma
 
1 çay kaşığı tuz
 
3/4 bardak su
 
 
Soğanı ufak doğrayın, biberleri ince halkalar halinde kesin. Yağı küçük bir tencereye koyun, kızdırarak soğanları 3-4 dakika kavurun biberi, kıyma ve tuzu ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Suyunu salıp çekinceye kadar 8-10 dakika pişirin. Sonra geniş bir tavaya yayın. Üzerlerine yumurtaları kırın ve ağzı kapalı olarak pişirin.
 
 
 ML® Kıymalı Yumurta için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.11.2023
  
 | 
 
 
 
 
 
 |