|
Kıymalı Börek (Hazır Yufkadan) |
|
DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9629
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2006
13,974 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. kuzu veya dana kıyması
4 çorba kaşığı margarin
1 büyük soğan (rendelenmiş)
1 dolmalık biber (çekirdekleri alınmış ve küçük doğranmış)
1 domates (küçük doğranmış)
1 bardak kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü 1/2 çay kaşığı şeker, tuz, karabiber
3 yumurta
6 adet hazır yufka
12 çorba kaşığı eritilmiş margarin
1/4 bardak süt
Kıymayı yağ, soğan, domates, karabiber ve dolmalık biber ile orta hararette kavurun. Arada bir karıştırarak yarım saat kadar pişirin. Sonra ateşten alıp içine maydanoz, fıstık, üzüm, şeker, tuz ve yumurtaları katıp iyice karıştırın. Börek tepsisini yağlayın. Yufkaların kalın kenar kısımlarını muntazam bir şekilde çıkarın. Bir yufkayı tepsiye yayın. Üzerine fırça ile erimiş yağ sürün, bir kaç damla süt serpin. İkinci ve üçüncü yufkayı da aynen kullanın. Üzerine hazırladığınız içi muntazam yayın. Kalan diğer üç yufkayıda yağlayarak, sütleye-rek için üstüne yerleştirin. Kalan yağı böreğin üstüne sürün. Orta hararetteki fırında 30 dakika nar gibi kızartın. Arzu edilen büyüklükte parçalar keserek servis yapın.
|
KIYMALI HAZIR YUFKA BÖREĞİ |
|
semih44
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2008
Mesajlar: 40 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc20706
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2008
11,115 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 hazır yufka
3 yumurta
1/3 su bardağı sıvıyağ
1/3 su bardağ. süt veya yoğurt
İçi İçin:
5-6 çorba kaşığı kıyma
1 soğan rendesi
tuz
karabiber
Yumurtayı bir kâseye kırıp, çatalla çarpınız. Sütü ve yağı ilave edip karıştırınız.
Yufkaları 4 eşit parçaya bölüp üst üste koyunuz. Üzerine 2 çorba kaşığı yumurtalı karışımdan koyup her tarafına yayınız. Üç köşesini ortada birleştirerek kare şekline getiriniz. Ortasına bir miktar kıymalı iç koyup kenarlarını bohça gibi kapatınız.
Kapanan kısım alta gelmek üzere yağlanmış tepsiye yerleştiriniz. Diğerlerini de aynı sakilde hazırlayıp yan yana diziniz. (Yufkalar üst üste konarak veya rulo yaparak da değişik şekillerde hazırlanabilir.) Üstlerine artan karışımdan sürerek orta hararetti fırında pembe renkte pişiriniz.
ML® Zarf Böreği için tıklayın
|
Kıymalı Börek (Hazır Yufkadan) |
|
sarmaşık
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24403
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2008
8,721 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yufka
4 çorba kaşığı yağ
1 bardak süt
1 yumurta
1 yumurta sarısı
İÇ İÇİN:
300 gr orta yağlı kıyma
2 adet soğan
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
Tuz
Karabiber
Soğanları soyup yıkadıktan sonra incecik doğrayın. Bir kaşık yağ ve kıyma ile 3-4 kez çevirerek kurutmadan kavurun; tuzunu atarak ateşten alın. Ilınınca, ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
Bir bardak ılık süte, eritilmiş yağ ve yumurtayı katıp iyice karıştırın.
Fırın tepsisini yağladıktan sonra önce bütün bir yufkayı yayın. Üzerine, kaşığın ucuyla hazırladığınız sütlü karışımı gezdirip bir fırçayla her tarafına sürün. Diğer yufkalardan birini üste kapatmak için ayırıp kalanları dört parçaya bölün. Aralarına yağlı sütü sürerek üstüste koyun. Özenle tepsinin kenarında birikme yapmayacak şekilde yerleştirin. Yarısını yerleştirdikten sonra börek içini yayarak koyun. Kalan yufkaları da alttakiler gibi aralarına yağlı süt gezdirerek iç üzerine döşeyin. Sonuncusunu tepsi üzerine yayıp, üzerine üç kaşık yağda çatalla vurulan 1 yumurta sarısı karışımını fırça ile sürün.
Orta ısıdaki fırında, altı ve üstü kızarıncaya kadar 25-30 dakika pişirin, 10-12 santimetrelik kareler halinde keserek servis yapın.
Not: Dilerseniz, yufkaları tepsiye tek tek her katına yağlı süt sürüp harç döşeyerek, rulo ve bohça biçimlerinde katlayarak pişirebilirsiniz. Bu arada, üzerlerine yumurtalı yağ sürebilirsiniz.
ML® Semirsek için tıklayın
ML® Semirsek (görsel)
|
Kıymalı Börek |
|
hasat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.07.2009
Mesajlar: 41 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc49437
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2010
7,171 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
300 g dana kuzu karışımı kıyma
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Süslemek için; domates, biber, maydanoz
Derin bir tavada ince kıyılmış soğan ve sarımsak az miktar yağda sotelenerek kıyma eklenir. Ağır ateşte ara sıra karıştırılarak kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavrulduktan sonra tuz ve baharatları eklenerek ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek karıştırılır. Margarin ve ayçiçek yağı derin bir tavada ısıtılarak çırpıcı yardımıyla süt ve 1 adet yumurta ile karıştırılır. Yufka dörde kesilerek, fırça ile yağlı sütlü karışıma bulanır. Daha sonra kıymalı kaşarlı harç kaşıkla yufkaların içine konularak, yufkalar uzun rulo şeklinde uçları kıvrılarak sarılır. Kalan yumurtanın sarısı da çırpıcı ile çırpılarak tepsideki böreklerin üzerine sürülür. Üzerine susam serpilerek 180 derece fırına sürülür. Üzeri pembe renk alınca domates, biber ve maydanoz yaprakları ile süslenerek sıcak servis yapılır.
ML® Çizik Börek (görsel)
|
KIYMALI BÖREK (Hazır yufkadan) |
|
ekin
Aşçı
Kayıt: 03.04.2008
Mesajlar: 17 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22980
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2008
6,952 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 adet yufka
1/2 paket margarin
1 büyük kâse kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
1 adet yumurta
Biraz galeta unu
Çörek otu
Yapılışı:
Soğanı rendeleyip, sıvı yağda biraz kavurun. Kıymayı, tuzu ve karabiberi katıp, biraz daha kavurun. Birinci yufkayı masaya serin, yağı eritip, içini yağlayın, ikinci yufkayı da serin. 8'e veya 16'ya bölün. İçini koyup, sigara böreği gibi sarın. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp, üzerine çörek otu serpin ve fırına verin.
Not: Bu börekleri hazırlayıp, deep freez'de bekletebilirsiniz.
ML® Konak Böreği için tıklayın
|
Kıymalı Börek |
|
seçmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2011
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64128
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011
6,847 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
4 adet yufka
1 su bardağı süt
İç harcı için:
500 gr. kıyma
3 adet soğan
1 adet kesme şeker
Tuz
Karabiber
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 yumurta
1 çay bardağı süt
Kıymayı suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Tereyağı, doğranmış soğan, tuz, karabiber ve şekeri koyup 5 dakika pişirin. Soğuyunca kıyılmış maydanoz ekleyin. Yufkaları sütle ıslatın. İç malzemenin bir kısmını yufkanın ortasına koyun. Kenar kısımları üzerine kapatın. Biraz daha süt serpin. Elinizle büzdürerek uzun şerit haline getirin. İkiye bölüp tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta ve sütü sürün. 200 derece fırında 35 dakika pişirin.
|
KIYMALI BÖREK |
|
Nurcan Öz
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.08.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26875
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2008
6,218 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
2 adet çarliston biber
1 bardak sıvı yağ
2 adet domates
1 yumurtanın sarısı
Ufak ufak doğranan iki adet soğan ve çarliston biberler çok az bir margarinle hafifçe çevrilir. Üzerine kıyma ilave edilir. Kıymanın rengi hafifçe değişene kadar 5 dakika kadar çevirme işlemine devam edilir. Kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesler içe ilave edilir. Arzuya göre çok az tuz ve karabiber ilave edilir. Yağlanmış tepsiye 1 yufka bütün olarak yayılır. İkinci yufka ufak parçalar halinde didiklenir. Üzerine 2 kaşık yağ gezdirilir. Malzemenin bir kısmı serpiştirilerek didiklenen yufkanın üzerine dökülür. Aynı işlem üçüncü yufka ile de tekrarlanır ve malzemenin tamamı bu şekilde tüketilir. Tepsinin en altına bütün olarak yaydığımız yufkanın dışarı taşan kenarları böreğin üzerine kapatılır ve bir yumurtanın sarısı çırpılarak böreğin üzerine sürülür. 170 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika kadar pişirilir.
Not: Pişen böreğin fırından hemen çıkarılıp ve dışarıda ılınmaya bırakılması tavsiye olunur.
ML® Helvalı Börek için tıklayın
Fotoğraf "Su Nehri" tarafından gönderildi. 08.06.2016
|
Kıymalı Börek |
|
Şule'nin Şarkısı
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc59962
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2011
6,163 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
3 adet taze yufka
125 gr. margarin veya tereyağı
1 su bardağı ılık su
İç harcı:
200 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
4 çorba kaşığı sıvı yağ
üzerine bir adet yumurta sarısı
İlk önce bir tavaya sıvı yağ, doğranmış soğanları ilave edip yüksek ateşte 3 dk. kavuruyoruz. Üzerine kıymayı alıp 2-3 dk. daha kavuruyoruz. Peşinden kabuğu soyulmuş, çiğ patatesi rendeliyoruz. 3-4 dk. kavurup; tuzunu, karabiberini ilave edip ocaktan alıyoruz. İlk sıcakığı çıktıktan sonra maydanozu doğrayıp, karıştırıyoruz. Böylece iç harcımız hazırlanmış oluyor.
Bir tavada margarin ya da tereyağını eritiyoruz. Üzerine soğuk suyu ilave edip su ılık olunca ocaktan alıyoruz. Tezgahın üzerine taze alınmış yufkayı seriyoruz. Hazırlamış olduğumuz karışımdan, fırçayla yufkanın üzerine sürüyoruz. Bir ucundan başlayıp yufkanın ortasına doğru getirip, ortayı 4 parmak ileri geçecek şekilde katlıyoruz. Katladığımız yerin üzerine sostan sürüyoruz. Diğer bölümü de önceden katladığımız bölümün sonuna gelecek şekilde, katladığımızın tam tersine katlıyoruz ve üzerine sos sürüyoruz. Bu defa sağ taraftaki yufkanın ucunu ortayı 4 parmak geçecek şekilde katlıyoruz, buraya da sos sürüp, sol taraftakini de getirip diğerinin başlangıcına koyuyoruz. Buraya sos sürmüyoruz. Katladığımız yufkayı 4'e bölüyoruz. Kalan yufkalara da aynı işlemi yapıyoruz. Böldüklerimizin üzerine iç harcını paylaştırıp zarf gibi katlıyoruz. Ters çevirip yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
|
Kıymalı Börek |
|
bindal
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc102002
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2014
5,820 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
200 gram kıyma
Yufkaları ıslatmak için bir kabın içinde su, yağ, un ve sirkeyi çırpıp bir kenarda bekletin. Bu arada yufkaları fırın kabınızın büyüklüğünde tam ölçüsü kadar yufkaları kesin. Alt kısma yaklaşık olarak 10 adet yufkayı kat kat aralarına sıvı harçtan sürüp yerleştirin. İçi için tüm malzemeleri irice kıyıp çiğ kıymayla birlikte karıştırıp serpin. Üzerine tekrar diğer yufkaları aralarına sıvı harcı sürüp dilimlere ayırın. Üzerine kalan yağlı karışımı döküp gezdirip 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.
Not: İstenirse daha sonra ocak üzerinde de ısıtılıp çıtır hale getirilebilir. Bu şekilde hazırlanan börek uzun süre derin dondurucuda bekletilip öyle pişirilebilir.
|
Kıymalı Börek |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58126
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
5,801 defa indirildi / yazdırıldı
|
250-300 gr kıyma
3 orta boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
4 yufka
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Kıymayı yağ ile tavaya koyup suyunu çekene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar ölene kadar ağzı açık şekilde kavurmaya devam edin.Soğanlar ölünce kalan malzemeleri ekleyip soğumaya bırakın.
Süt, 1 yumurta ve yağı karıştırıp harcı hazırlayın. Tepsiyi yağlayıp 1 yufkayı kenarlardan taşacak şekilde tepsiye serin. 2. yufkayı ikiye bölüp buruşuk şekilde yayın, üzerine sütlü karışımdan biraz dökün.
Kıymalı içi ikiye bölün. Yarısını yufkanın üzerine yayın. 3. yufkayı ikiye bölüp buruşuk şekilde kıymanın üzerine serin, tekrar sütlü harçtan dökün. Kalan kıymalı harcı üzerine yayın. 4. yufkadan tepsinin tam üzerini örtecek şekilde bir parça ayırın, kalanı kıymanın üzerine serip sütlü karışımdan dökün. tepsinin kenarından taşanları içe katlayın, üstüne sütten gezdirin.
Ayırdığınız yufkayı serip 2-3 yemek kaşığı sütün içine kırıp çırptığın yumurtayı sürün. Dilerseniz üzerine çörekotu serpip 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Kıymalı Börek |
|
katibim19
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2012
Mesajlar: 25 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc82668
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2012
5,721 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
3 yumurta
400 gram kıyma
1 soğan
1 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
100 gram lor peyniri
Yarım demet dereotu
Yapılışı: Öncelikle rendelenmiş soğanı kıyma ile kavurup ocaktan alın, içine lor peyniri ve kıyılmış dereotu yerleştirin. 2 yufkayı tepsiyse koyun. Üzerine kıymalı iç malzemeden yayın. Sonra peynir ve dereotunu serpin. Kalan yufkalarla da üzerini kaplayın. Süt ve yumurtayı çırpın. Üzerine yağı gezdirin. Bu karışımı da yufkaların üzerine gezdirilip 200 derecedeki fırında pişirmeye bırakın. Pişen böreklerin fırından alıp kare şeklinde doğrayın.
|
Kıymalı Börek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc109443
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2015
5,616 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
3 adet yufka
2 adet orta boy soğan
5-6 adet sivri biber
1 adet iri domates
250 gram yağsız kıyma
Tuz
Karabiber
Pul biber
Ketçap
Kızartmak için Sıvıyağ
Kolay kesim için yufkaları üst üste serip, tam yarıdan keselim. Her iki yarım daireyi 6-5 cm. genişliğinde şeritler oluşturacak şekilde keselim. Katlı şeritleri birbirinden ayıralım. Robotta soğanı, biberleri ve domatesi küçük doğrayalım. Doğranmış bu malzemeyi bir kaba aktarıp, üzerine kıyma ilave edelim. Tuzunu ve baharatlarını ayarlayıp karıştıralım. Her bir şeridin bir ucuna bu malzemeden pay edelim. Muska yaparak yufkaları saralım.Uç kısımlarını hafifçe su ile ıslatarak yapıştıralım. Muska şeklindeki börekleri, kızgın sıvıyağda kızartalım.
Fazla yağları almak için börekleri emici bir kağıt üzerine koyalım. Daha sonra servis tabağına aktarıp, arzuya göre üzerlerine keççap dökerek sıcak veya ılık servis yapalım.
|
Kıymalı Börek |
|
semih44
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2008
Mesajlar: 40 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc75044
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2012
5,465 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
4 adet yumurta
6 çorba kaşığı yoğurt
750 Gr. kıyma
1 paket margarin
2 adet domates
2 adet kuru soğan
1/2 paket margarin
Yarım demet maydanoz
2-3 adet çarliston biber
Kıymayı yarım paket margarin, soğan, domates, karabiber ve biber ile orta hararette kavurun. Arada bir karıştırarak yarım saat kadar pişirin. Sonra ateşten alıp içine maydanoz, tuz ve 1 yumurtayı katıp iyice karıştırın. Börek tepsisini yağlayın. Bir yufkayı tepsiye yayın. kalan margarini eritip yoğurt ve diğer yumurta sarıları ile karıştırın.İkinci ve üçüncü yufkayı da aynen kullanın. Üzerine hazırladığınız içi muntazam yayın. Kalan diğer üç yufkayıda yumurtalı karışımı sürerek katları tamamlayın.Kalanı böreğin üstüne sürün. Orta hararetteki fırında 30 dakika üstü kızarana kadarpişirin. Arzu edilen büyüklükte parçalar keserek servis yapın.
|
Kıymalı Börek |
|
alarm
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2013
Mesajlar: 58 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc88681
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2013
5,392 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yufka
3 soğan
400 gram kıyma
3 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 haşlanmış patates
Kıymayı ve rendelenmiş soğanı tereyağıyla beş dakika kadar kavurun. Haşlandıktan sonra ezilmiş patatesi, yoğurdu ve sıcak sütü birlikte iyice karıştırarak yumuşak bir kıvama getirip kavrulmuş kıymaya ekleyin. Baharatı da ilave edip bu karışımı yufkaların üzerine sürün. Yufkaları kendi içlerinde ortada birleştirir gibi uzun şerit olacak şeklinde sıkı sıkı sarıp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika kızartın. Sıcak ve soğuk olarak yenen bu müthiş böreği isterseniz dondurucuda dondurup, gerektiği zaman fırında kızartabilirsiniz.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 02.10.2024
|
Kıymalı Hazır Yufka Böreği |
|
kırmızı halı
Aşçı
Kayıt: 14.12.2014
Mesajlar: 16 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc104668
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2015
5,356 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet hazır yufka
400 gr. kıyma
2 adet soğan
4 diş sarımsak
3 adet domates
3 sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yufkaları uzun şeritler halinde kesin. Kıyma ve rendelenmiş soğanları iyice kavurun. Üzerine doğranmış sivri biber, domates ve sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. İç malzemeyi yufkaların içlerine paylaştırıp muska şeklinde sarın. Kızgın yağda kızartın ya da 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
|
Kıymalı Börek |
|
zor ba
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc86207
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2013
5,192 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 orta boy soğan
225 gram kıyma
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1/3 su bardağı sıvıyağ
1+1/4 su bardağı süt
1 adet yumurta
3 adet hazır yufka
Soğanı soyup yıkayın, iri iri doğrayın, kıyma ile birlikte tencereye koyun. Kapağını kapatıp kısık ateşte ara sıra karıştırarak bıraktığı suyu çekene kadar 15 dakika pişirin. Maydanozu yıkayın, ayıklayın, ince ince doğrayıp kıymaya katın. Tuz ve karabiberi de koyup karıştırın. 30 cm çapta bir tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın, kalan yağı süte katın, yumurtayı kırın, karıştırın. Yufkaların yansını her katın arasına sütlü karışımdan sürerek tepsiye 4 kat koyun, içi düzgünce yayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirin, üzerine yine sütlü karışımdan sürün, önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkarın, sıcakken 1 yemek kaşığı su serpin, üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin. Yufkaların arasına ve üzerine sürmek için süt yerine süt-yoğurt karışımı kullanılabilir.
|
KIYMALI BÖREK |
|
günler
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2014
Mesajlar: 34 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc99405
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2014
5,057 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
İÇİ İÇİN:
300 gr. kıyma
4 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Karabiber
Tuz
Doğranmış soğanları üzerine çıkacak kadar suda, suyunu çekinceye kadar pişirin. Yağ, kıyma, şeker ve baharatları ekleyip kavurun. Yumurta ve yağı karıştırın. Tepsiye iki adet yufka koyun, yağlı karışımla ıslatın, kıymalı harçtan koyun. Kalan malzemeyi de aynı şekilde üstüne döşeyin. 200 derecedeki fırında pişirin.
|
Kıymalı Börek |
|
tekşen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.05.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc98486
Gönderme Tarihi: 24.May.2014
4,838 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet Yufka
2 Adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket margarin
500 gr kıyma
3 Adet domates
2 Adet kuru soğan
2 su bardağı süt
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kıymayı yağ ile tavaya koyup suyunu çekene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar ölene kadar ağzı açık şekilde kavurmaya devam edin. Başka bir yerde Süt, yumurta ve yağı karıştırıp harcı hazırlayın.
Tepsiyi yağlayıp 1 yufkayı kenarlardan taşacak şekilde tepsiye serin. 2. yufkayı ikiye bölüp buruşuk şekilde yayın, üzerine sütlü karışımdan biraz dökün.
Kıymalı içi ikiye bölün. Yarısını yufkanın üzerine yayın. 3. yufkayı ikiye bölüp buruşuk şekilde kıymanın üzerine serin, tekrar sütlü harçtan dökün. Kalan kıymalı harcı üzerine yayın.
4. yufkadan tepsinin tam üzerini örtecek şekilde bir parça ayırın, kalanı kıymanın üzerine serip sütlü karışımdan dökün. tepsinin kenarından taşanları içe katlayın, üstüne sütten gezdirin.
Ayırdığınız yufkayı serip 2-3 yemek kaşığı sütün içine kırıp çırptığın yumurtayı sürün. Dilerseniz üzerine çörekotu serpip 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Kıymalı Börek |
|
günaydın
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2014
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc101426
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2014
4,795 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
200 gr. kıyma
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
Kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine kıyılmış soğan ve maydanozu koyup baharatlarla kavurun. Bir adet yufkayı yayıp üzerine yumurta, yoğurt ve yağ karışımı sürün.
Yufkayı ortadan bölüp geniş kenanna hazırladığımız kıymalı karışımı koyup rulo şeklinde sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp fırında pişirin.
|
Kıymalı Börek (Hazır Yufka) |
|
kuruş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc146901
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2019
1,163 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
1 adet yumurta
1/2 çay bardağ ıayçiçek yağı
1/2 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı tuz
İçi için:
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
300 gram az yağlı dana kıyma
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
Böreğin iç harcını hazırlamak için; kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.
Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada ısıtın, kuru soğanı orta ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun.
Az yağlı kıymayı katıp renk alana kadar soğanlarla birlikte kavurma işlemini sürdürün. Tuz, karabiber ve pul biber eklediğiniz iç harcı ocaktan alın.
Böreklere lezzet vermesi ve yufkaları yumuşatması için; yumurta, ayçiçek yağı, süt, yoğurt ve tuzu küçük bir kapta bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Mutfak tezgahı üzerinde üst üste açtığınız yufkaları, dört eşit parçaya bölüp on iki adet üçgen parça elde edin.
Hazırladığınız sütlü ve yumurtalı sıvı karışımını bir yumurta fırçası yardımıyla yufkaların üzerine sürün. Yufkaların geniş kenarlarına hazırladığınız kıymalı iç harçtan eşit olarak dağıtın.
Yufkaların kenar kısımlarını içe doğru katladıktan sonra kıymalı börekleri sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın.
Rulo börekleri kendi etrafında döndürdükten sonra uç kısımları altta kalacak şekilde gül şeklinde sarın.
Porsiyonluk olarak hazırladığınız börekleri, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Böreklerin üzerine sürmek için; zeytinyağı, yumurta sarısı ve toz şekeri küçük bir kapta şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra böreklerin üzerine sürün.
Hazırladığınız kıymalı börekleri, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak börekleri kahvaltıda ya da öğlen yemeğinde sevdiklerinizle paylaşın.
|
|