|
Kıymalı Börek |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1562 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180242
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2024
7 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet günlük taze yufka
Sos için:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
İç harcı için:
400 gr kıyma
2 adet soğan
Tuz, pul biber, karabiber
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı pekmez
Sos malzemelerini uygun bir kapta karıştırın.
Soğanları az yağda pembeleşinceye kadar kavuralım kıymayı ekleyelim kavurmaya devam edelim suyunu salıp çekince baharat ve tuzunu ekleyelim karıştıralım ocağın altını kapatalım soğumaya bırakalım.
Yufkayı tezgaha serelim sostan dökelim yumurta fırçasıyla her yerini sosa bulayalım kenar kısımlarını ortaya doğru katlayalım sostan sürelim ve zarf şeklinde katlayıp sostan sürelim.
Katladığımız yufkayı 4 parçaya keselim kıymalı harçtan koyup ortadan yine zarf şeklinde kapatıp fırın tepsisine ters çevirerek dizelim bütün yufkaları bitirelim ve kalan sosu üzerlerine sürelim börekler.
Sosu çekince yumurta sarısı ve pekmez karışımını üzerine sürelim çörekotunu serpiştirelim önceden ısıtılmış fırında 190 derecede pişirelim.
|
Kıymalı Börek |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1562 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180017
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2024
73 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4 adet yufka
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
Susam veya çörekotu
Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve ince doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıyma piştikten sonra tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız iç harcı soğumaya bırakın.
Yufkaları temiz bir tezgahın üzerine serin. Her bir yufkanın üzerine yarım çay bardağı su ve sıvı yağ karışımını sürün.
Yufkayı dört eşit parçaya kesin. Soğuyan kıymalı harçtan yeterli miktarda alıp, yufkaların geniş kısmına yerleştirin. Yufkayı kenarlarından içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın. Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve isteğe göre susam ya da çörekotu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, börekler altın sarısı olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
|
Kıymalı Su Böreği (Hazır Yufka) |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1562 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179467
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2024
34 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet Yufka
300 gr Kıyma
1 şişe Soda
1 adet Soğan
2 adet Domates
2 adet Sivri Biber
5 adet Yumurta
1 paket (250 gr)
Margarin
Tuz
Karabiber
Kıymayı incecik doğranmış soğanla birlikte çok az yağda kavurun. Domatesleri ve sivri biberi doğrayıp ekleyin.Tuz ve karabiberle karıştırın.
Diğer tarafta, bir paket margarini eritin. İçine sodayı ve yumurtaları katıp çırpın. Tepsiyi yağlayın. Yufkaları her katını bu karışımla yağlayarak kat kat dizin. Ortasına kıymalı içi yayın.Tekrar yufkaların kalan kısmını aralarını yağlayarak tepsiye yerleştirin.
Üzerine kalan karışımı sürün. Vaktiniz varsa bir gece buzdolabında ya da balkonda bekletin. Vaktiniz yoksa, hemen de kızartabilirsiniz. 180-200°C fırında kızartın.
Dilimleyerek servis yapın.
|
Kıymalı Börek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178849
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2024
72 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
İç Harcı İçin:
500 gram kıyma
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
Börek İçin:
6 adet yufka
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı soda (maden suyu)
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
Soğanları ince ince doğrayın.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Kıymayı ekleyin ve iyice pişene kadar kavurmaya devam edin.
Tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyin. Karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin.
Ocaktan alın ve doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın. İç harcı soğumaya bırakın.
Bir kasede süt, sıvı yağ, soda ve yumurtayı çırpın.
Yufkalardan birini tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız sostan sürün.
İkinci yufkayı üzerine serin ve yine soslayın. Üçüncü yufkayı da aynı şekilde serip soslayın.
Hazırladığınız yufkaların üzerine soğuyan kıymalı iç harcın yarısını eşit şekilde yayın.
Yufkaları geniş tarafından başlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın.
Diğer üç yufka için de aynı işlemi tekrar edin.
Hazırladığınız ruloları 2-3 cm genişliğinde dilimleyin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak kıymalı börekleri servis tabağına alın ve hemen servis edin.
İsterseniz yanında yoğurt veya ayran ile birlikte sunabilirsiniz.
|
Kıymalı Börek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176196
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2024
151 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
5 adet yufka
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 şişe soda
İçi için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
200 gr. kıyma
3 adet orta boy soğan
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Yumurta sarısı
İnce kıyılmış soğanı yağda kavuruyoruz. Kıymayı ekledikten sonra suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz. Baharat, maydanoz ve tuzu ilave edip, biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırıyoruz. Yufkayı şekildeki gibi serip, karışımdan sürüyoruz. Yarım daire şeklinde katlayıp bu kısma da karışımdan sürüyoruz. Kıymalı harçtan uzun kısıma koyarak rulo şeklinde katlıyoruz. Dört eşit parçaya bölüp, yağlanmış ya da kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz. Kaşık yardımıyla kalan sosu her birinin üzerine döküyoruz. Tepsiyi buzdolabına kaldırıp, 2 saat kadar bekletiyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
|
Kıymalı Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158695
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2021
261 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 adet yufka
200 gram kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Kıymayı bir tavaya alıp üzerine kıyılmış soğan ve sarımsak ekleyin. Ara sıra karıştırarak suyunu salıp yeniden çekinceye dek kavurun. Tuz, karabiber ve yenibahar ekleyip ocaktan alın. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanoz ve kaşar peyniri ilave edin. Margarini eritip, sütle karıştırın. Yufkayı dörde bölün. Her parçanın üzerine bir fırçayla sütlü karışımdan sürün. Yufkanın geniş tarafına kıymalı harçtan koyup, rulo şeklinde sarın. Daha sonra bir ucundan tutup içe doğru, kendi etrafına sarıp gül şekli verin. Yumurtayı çırpıp böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirip servis yapın.
|
Kıymalı Börek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc158069
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2021
265 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
6 adet yufka
İçi için:
400 gram orta yağlı kıyma
3 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1/2 demet maydanoz
Tuz
Sos için:
2.5 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Tepsiyi yağlamak için:
1 çorba kaşığı sıvı yağ
İç malzeme için soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağla birlikte tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak, rengi dönene dek kavurun. Kıyma ekleyip 3 dakika soteleyin. Salça, tuz, karabiber katıp karıştırın ve ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ilave edip soğumaya bırakın. Sos için süt, yumurta ve sıvı yağı çırpın. Büyük boy yuvarlak fırın tepsisini fırça yardımıyla yağlayın. 1 adet yufkayı, kenarlarından sarkacak şekilde tepsiye yerleştirin ve üzerine 2 çorba kaşığı sos gezdirin. 2'nci yufkayı elinizle gelişigüzel büzerek tepsiye yerleştirin ve 2 çorba kaşığı sos gezdirin. 3'üncü yufkayı da büzerek yerleştirin ve 2 çorba kaşığı sos gezdirin. Üzerine iç malzemeyi yayıp, 4'üncü yufkayı yayın ve 2 çorba kaşığı sos gezdirin. Kalan 2 adet yufkayı da aralarına sos gezdirip üst üste ve büzerek tepsiye yerleştirin. Kenarlardan sarkan yufkayı tepsisinin ortasına toplayın ve kalan sosu üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyip, sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
|
Kıymalı Börek |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153664
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2020
330 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet yufka
2 su bardağı domates suyu
1er çay bardağı sıvıyağ ve su
Tuz
Karabiber
Yemeklik doğradığınız soğanı kıymayla iyice kavurun. İnce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ilınması için kenara alın. Bu arada domates suyu, su ve sıvı yağı karıştırın. Yufkalardan birini, yağlanmış tepsiye, kenarlarından sarkacak şekilde yayın. Üzerine domates suyu karışımını gezdirin. İkinci yufkanın yarısını gelişigüzel parçalayarak tepsiye yayın. Domates suyu karışımı ile ıslatın. Üzerine kıymayı yayın. Kalan yarım yufkayı didikleyerek kıymanın üzerini örtün. Domates suyu karışımı ile yufkayı ıslatın. Tepsinin kenarlarından sarkan yufka ile böreğin üzerini kapatın. Kalan domates suyu karışımını en üste sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
|
Kıymalı Börek (Hazır Yufka) |
|
kuruş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc146901
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2019
1,163 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
1 adet yumurta
1/2 çay bardağ ıayçiçek yağı
1/2 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı tuz
İçi için:
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
300 gram az yağlı dana kıyma
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
Böreğin iç harcını hazırlamak için; kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.
Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada ısıtın, kuru soğanı orta ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun.
Az yağlı kıymayı katıp renk alana kadar soğanlarla birlikte kavurma işlemini sürdürün. Tuz, karabiber ve pul biber eklediğiniz iç harcı ocaktan alın.
Böreklere lezzet vermesi ve yufkaları yumuşatması için; yumurta, ayçiçek yağı, süt, yoğurt ve tuzu küçük bir kapta bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Mutfak tezgahı üzerinde üst üste açtığınız yufkaları, dört eşit parçaya bölüp on iki adet üçgen parça elde edin.
Hazırladığınız sütlü ve yumurtalı sıvı karışımını bir yumurta fırçası yardımıyla yufkaların üzerine sürün. Yufkaların geniş kenarlarına hazırladığınız kıymalı iç harçtan eşit olarak dağıtın.
Yufkaların kenar kısımlarını içe doğru katladıktan sonra kıymalı börekleri sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın.
Rulo börekleri kendi etrafında döndürdükten sonra uç kısımları altta kalacak şekilde gül şeklinde sarın.
Porsiyonluk olarak hazırladığınız börekleri, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Böreklerin üzerine sürmek için; zeytinyağı, yumurta sarısı ve toz şekeri küçük bir kapta şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra böreklerin üzerine sürün.
Hazırladığınız kıymalı börekleri, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak börekleri kahvaltıda ya da öğlen yemeğinde sevdiklerinizle paylaşın.
|
Kıymalı Börek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc109443
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2015
5,615 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
3 adet yufka
2 adet orta boy soğan
5-6 adet sivri biber
1 adet iri domates
250 gram yağsız kıyma
Tuz
Karabiber
Pul biber
Ketçap
Kızartmak için Sıvıyağ
Kolay kesim için yufkaları üst üste serip, tam yarıdan keselim. Her iki yarım daireyi 6-5 cm. genişliğinde şeritler oluşturacak şekilde keselim. Katlı şeritleri birbirinden ayıralım. Robotta soğanı, biberleri ve domatesi küçük doğrayalım. Doğranmış bu malzemeyi bir kaba aktarıp, üzerine kıyma ilave edelim. Tuzunu ve baharatlarını ayarlayıp karıştıralım. Her bir şeridin bir ucuna bu malzemeden pay edelim. Muska yaparak yufkaları saralım.Uç kısımlarını hafifçe su ile ıslatarak yapıştıralım. Muska şeklindeki börekleri, kızgın sıvıyağda kızartalım.
Fazla yağları almak için börekleri emici bir kağıt üzerine koyalım. Daha sonra servis tabağına aktarıp, arzuya göre üzerlerine keççap dökerek sıcak veya ılık servis yapalım.
|
Kıymalı Hazır Yufka Böreği |
|
kırmızı halı
Aşçı
Kayıt: 14.12.2014
Mesajlar: 16 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc104668
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2015
5,355 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet hazır yufka
400 gr. kıyma
2 adet soğan
4 diş sarımsak
3 adet domates
3 sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yufkaları uzun şeritler halinde kesin. Kıyma ve rendelenmiş soğanları iyice kavurun. Üzerine doğranmış sivri biber, domates ve sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. İç malzemeyi yufkaların içlerine paylaştırıp muska şeklinde sarın. Kızgın yağda kızartın ya da 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
|
Kıymalı Börek |
|
bindal
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc102002
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2014
5,820 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
200 gram kıyma
Yufkaları ıslatmak için bir kabın içinde su, yağ, un ve sirkeyi çırpıp bir kenarda bekletin. Bu arada yufkaları fırın kabınızın büyüklüğünde tam ölçüsü kadar yufkaları kesin. Alt kısma yaklaşık olarak 10 adet yufkayı kat kat aralarına sıvı harçtan sürüp yerleştirin. İçi için tüm malzemeleri irice kıyıp çiğ kıymayla birlikte karıştırıp serpin. Üzerine tekrar diğer yufkaları aralarına sıvı harcı sürüp dilimlere ayırın. Üzerine kalan yağlı karışımı döküp gezdirip 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.
Not: İstenirse daha sonra ocak üzerinde de ısıtılıp çıtır hale getirilebilir. Bu şekilde hazırlanan börek uzun süre derin dondurucuda bekletilip öyle pişirilebilir.
|
Kıymalı Börek |
|
günaydın
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2014
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc101426
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2014
4,794 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
200 gr. kıyma
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
Kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine kıyılmış soğan ve maydanozu koyup baharatlarla kavurun. Bir adet yufkayı yayıp üzerine yumurta, yoğurt ve yağ karışımı sürün.
Yufkayı ortadan bölüp geniş kenanna hazırladığımız kıymalı karışımı koyup rulo şeklinde sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp fırında pişirin.
|
KIYMALI BÖREK |
|
günler
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2014
Mesajlar: 34 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc99405
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2014
5,056 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
İÇİ İÇİN:
300 gr. kıyma
4 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Karabiber
Tuz
Doğranmış soğanları üzerine çıkacak kadar suda, suyunu çekinceye kadar pişirin. Yağ, kıyma, şeker ve baharatları ekleyip kavurun. Yumurta ve yağı karıştırın. Tepsiye iki adet yufka koyun, yağlı karışımla ıslatın, kıymalı harçtan koyun. Kalan malzemeyi de aynı şekilde üstüne döşeyin. 200 derecedeki fırında pişirin.
|
Kıymalı Börek |
|
tekşen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.05.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc98486
Gönderme Tarihi: 24.May.2014
4,837 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet Yufka
2 Adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket margarin
500 gr kıyma
3 Adet domates
2 Adet kuru soğan
2 su bardağı süt
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kıymayı yağ ile tavaya koyup suyunu çekene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar ölene kadar ağzı açık şekilde kavurmaya devam edin. Başka bir yerde Süt, yumurta ve yağı karıştırıp harcı hazırlayın.
Tepsiyi yağlayıp 1 yufkayı kenarlardan taşacak şekilde tepsiye serin. 2. yufkayı ikiye bölüp buruşuk şekilde yayın, üzerine sütlü karışımdan biraz dökün.
Kıymalı içi ikiye bölün. Yarısını yufkanın üzerine yayın. 3. yufkayı ikiye bölüp buruşuk şekilde kıymanın üzerine serin, tekrar sütlü harçtan dökün. Kalan kıymalı harcı üzerine yayın.
4. yufkadan tepsinin tam üzerini örtecek şekilde bir parça ayırın, kalanı kıymanın üzerine serip sütlü karışımdan dökün. tepsinin kenarından taşanları içe katlayın, üstüne sütten gezdirin.
Ayırdığınız yufkayı serip 2-3 yemek kaşığı sütün içine kırıp çırptığın yumurtayı sürün. Dilerseniz üzerine çörekotu serpip 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Kıymalı Börek |
|
alarm
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2013
Mesajlar: 58 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc88681
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2013
5,392 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yufka
3 soğan
400 gram kıyma
3 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 haşlanmış patates
Kıymayı ve rendelenmiş soğanı tereyağıyla beş dakika kadar kavurun. Haşlandıktan sonra ezilmiş patatesi, yoğurdu ve sıcak sütü birlikte iyice karıştırarak yumuşak bir kıvama getirip kavrulmuş kıymaya ekleyin. Baharatı da ilave edip bu karışımı yufkaların üzerine sürün. Yufkaları kendi içlerinde ortada birleştirir gibi uzun şerit olacak şeklinde sıkı sıkı sarıp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika kızartın. Sıcak ve soğuk olarak yenen bu müthiş böreği isterseniz dondurucuda dondurup, gerektiği zaman fırında kızartabilirsiniz.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 02.10.2024
|
Kıymalı Börek |
|
zor ba
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc86207
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2013
5,191 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 orta boy soğan
225 gram kıyma
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1/3 su bardağı sıvıyağ
1+1/4 su bardağı süt
1 adet yumurta
3 adet hazır yufka
Soğanı soyup yıkayın, iri iri doğrayın, kıyma ile birlikte tencereye koyun. Kapağını kapatıp kısık ateşte ara sıra karıştırarak bıraktığı suyu çekene kadar 15 dakika pişirin. Maydanozu yıkayın, ayıklayın, ince ince doğrayıp kıymaya katın. Tuz ve karabiberi de koyup karıştırın. 30 cm çapta bir tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın, kalan yağı süte katın, yumurtayı kırın, karıştırın. Yufkaların yansını her katın arasına sütlü karışımdan sürerek tepsiye 4 kat koyun, içi düzgünce yayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirin, üzerine yine sütlü karışımdan sürün, önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkarın, sıcakken 1 yemek kaşığı su serpin, üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin. Yufkaların arasına ve üzerine sürmek için süt yerine süt-yoğurt karışımı kullanılabilir.
|
Kıymalı Börek |
|
katibim19
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2012
Mesajlar: 25 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc82668
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2012
5,721 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
3 yumurta
400 gram kıyma
1 soğan
1 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
100 gram lor peyniri
Yarım demet dereotu
Yapılışı: Öncelikle rendelenmiş soğanı kıyma ile kavurup ocaktan alın, içine lor peyniri ve kıyılmış dereotu yerleştirin. 2 yufkayı tepsiyse koyun. Üzerine kıymalı iç malzemeden yayın. Sonra peynir ve dereotunu serpin. Kalan yufkalarla da üzerini kaplayın. Süt ve yumurtayı çırpın. Üzerine yağı gezdirin. Bu karışımı da yufkaların üzerine gezdirilip 200 derecedeki fırında pişirmeye bırakın. Pişen böreklerin fırından alıp kare şeklinde doğrayın.
|
Kıymalı Börek |
|
semih44
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2008
Mesajlar: 40 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc75044
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2012
5,465 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
4 adet yumurta
6 çorba kaşığı yoğurt
750 Gr. kıyma
1 paket margarin
2 adet domates
2 adet kuru soğan
1/2 paket margarin
Yarım demet maydanoz
2-3 adet çarliston biber
Kıymayı yarım paket margarin, soğan, domates, karabiber ve biber ile orta hararette kavurun. Arada bir karıştırarak yarım saat kadar pişirin. Sonra ateşten alıp içine maydanoz, tuz ve 1 yumurtayı katıp iyice karıştırın. Börek tepsisini yağlayın. Bir yufkayı tepsiye yayın. kalan margarini eritip yoğurt ve diğer yumurta sarıları ile karıştırın.İkinci ve üçüncü yufkayı da aynen kullanın. Üzerine hazırladığınız içi muntazam yayın. Kalan diğer üç yufkayıda yumurtalı karışımı sürerek katları tamamlayın.Kalanı böreğin üstüne sürün. Orta hararetteki fırında 30 dakika üstü kızarana kadarpişirin. Arzu edilen büyüklükte parçalar keserek servis yapın.
|
Kıymalı Börek |
|
seçmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2011
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64128
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011
6,847 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
4 adet yufka
1 su bardağı süt
İç harcı için:
500 gr. kıyma
3 adet soğan
1 adet kesme şeker
Tuz
Karabiber
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 yumurta
1 çay bardağı süt
Kıymayı suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Tereyağı, doğranmış soğan, tuz, karabiber ve şekeri koyup 5 dakika pişirin. Soğuyunca kıyılmış maydanoz ekleyin. Yufkaları sütle ıslatın. İç malzemenin bir kısmını yufkanın ortasına koyun. Kenar kısımları üzerine kapatın. Biraz daha süt serpin. Elinizle büzdürerek uzun şerit haline getirin. İkiye bölüp tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta ve sütü sürün. 200 derece fırında 35 dakika pişirin.
|
|