| 
 
 
 | 
Kıymalı Börek | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153664 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2020 
429 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
2 adet yufka
 
2 su bardağı domates suyu
 
1er çay bardağı sıvıyağ ve su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yemeklik doğradığınız soğanı kıymayla iyice kavurun. İnce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ilınması için kenara alın. Bu arada domates suyu, su ve sıvı yağı karıştırın. Yufkalardan birini, yağlanmış tepsiye, kenarlarından sarkacak şekilde yayın. Üzerine domates suyu karışımını gezdirin. İkinci yufkanın yarısını gelişigüzel parçalayarak tepsiye yayın. Domates suyu karışımı ile ıslatın. Üzerine kıymayı yayın. Kalan yarım yufkayı didikleyerek kıymanın üzerini örtün. Domates suyu karışımı ile yufkayı ıslatın. Tepsinin kenarlarından sarkan yufka ile böreğin üzerini kapatın. Kalan domates suyu karışımını en üste sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 27.06.2025
  
 | 
Kıymalı Börek | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158069 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2021 
386 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
6 adet yufka
 
İçi için:
 
400 gram orta yağlı kıyma
 
3 adet orta boy soğan
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1/2 demet maydanoz
 
Tuz
 
Sos için:
 
2.5 su bardağı süt
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Tepsiyi yağlamak için:
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
 
İç malzeme için soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağla birlikte tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak, rengi dönene dek kavurun. Kıyma ekleyip 3 dakika soteleyin. Salça, tuz, karabiber katıp karıştırın ve ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ilave edip soğumaya bırakın. Sos için süt, yumurta ve sıvı yağı çırpın. Büyük boy yuvarlak fırın tepsisini fırça yardımıyla yağlayın. 1 adet yufkayı, kenarlarından sarkacak şekilde tepsiye yerleştirin ve üzerine 2 çorba kaşığı sos gezdirin. 2'nci yufkayı elinizle gelişigüzel büzerek tepsiye yerleştirin ve 2 çorba kaşığı sos gezdirin. 3'üncü yufkayı da büzerek yerleştirin ve 2 çorba kaşığı sos gezdirin. Üzerine iç malzemeyi yayıp, 4'üncü yufkayı yayın ve 2 çorba kaşığı sos gezdirin. Kalan 2 adet yufkayı da aralarına sos gezdirip üst üste ve büzerek tepsiye yerleştirin. Kenarlardan sarkan yufkayı tepsisinin ortasına toplayın ve kalan sosu üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyip, sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Börek | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158695 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2021 
381 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 adet yufka
 
200 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
1 diş sarımsak
 
5 dal maydanoz
 
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1 çay bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yenibahar
 
 
Kıymayı bir tavaya alıp üzerine kıyılmış soğan ve sarımsak ekleyin. Ara sıra karıştırarak suyunu salıp yeniden çekinceye dek kavurun. Tuz, karabiber ve yenibahar ekleyip ocaktan alın. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanoz ve kaşar peyniri ilave edin. Margarini eritip, sütle karıştırın. Yufkayı dörde bölün. Her parçanın üzerine bir fırçayla sütlü karışımdan sürün. Yufkanın geniş tarafına kıymalı harçtan koyup, rulo şeklinde sarın. Daha sonra bir ucundan tutup içe doğru, kendi etrafına sarıp gül şekli verin. Yumurtayı çırpıp böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Börek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176196 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2024 
262 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
5 adet yufka
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
 
1 şişe soda
 
İçi için:
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
200 gr. kıyma
 
3 adet orta boy soğan
 
Maydanoz
 
Karabiber
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
 
İnce kıyılmış soğanı yağda kavuruyoruz. Kıymayı ekledikten sonra suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz. Baharat, maydanoz ve tuzu ilave edip, biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırıyoruz. Yufkayı şekildeki gibi serip, karışımdan sürüyoruz. Yarım daire şeklinde katlayıp bu kısma da karışımdan sürüyoruz. Kıymalı harçtan uzun kısıma koyarak rulo şeklinde katlıyoruz. Dört eşit parçaya bölüp, yağlanmış ya da kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz. Kaşık yardımıyla kalan sosu her birinin üzerine döküyoruz. Tepsiyi buzdolabına kaldırıp, 2 saat kadar bekletiyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Börek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178849 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2024 
212 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
İç Harcı İçin:
 
500 gram kıyma
 
2 adet orta boy soğan
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
 
Börek İçin:
 
6 adet yufka
 
1 su bardağı süt
 
1/2 su bardağı sıvı yağ
 
1/2 su bardağı soda (maden suyu)
 
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
 
 
Soğanları ince ince doğrayın.
 
Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
 
Kıymayı ekleyin ve iyice pişene kadar kavurmaya devam edin.
 
Tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyin. Karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin.
 
Ocaktan alın ve doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın. İç harcı soğumaya bırakın.
 
Bir kasede süt, sıvı yağ, soda ve yumurtayı çırpın.
 
Yufkalardan birini tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız sostan sürün.
 
İkinci yufkayı üzerine serin ve yine soslayın. Üçüncü yufkayı da aynı şekilde serip soslayın.
 
Hazırladığınız yufkaların üzerine soğuyan kıymalı iç harcın yarısını eşit şekilde yayın.
 
Yufkaları geniş tarafından başlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın.
 
Diğer üç yufka için de aynı işlemi tekrar edin.
 
Hazırladığınız ruloları 2-3 cm genişliğinde dilimleyin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
 
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
Fırından çıkan sıcak kıymalı börekleri servis tabağına alın ve hemen servis edin.
 
İsterseniz yanında yoğurt veya ayran ile birlikte sunabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Börek | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180017 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2024 
204 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yufka
 
300 gram kıyma
 
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
 
Yarım çay bardağı su
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Üzeri İçin:
 
1 adet yumurta sarısı
 
Susam veya çörekotu
 
 
Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve ince doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıyma piştikten sonra tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız iç harcı soğumaya bırakın.
 
Yufkaları temiz bir tezgahın üzerine serin. Her bir yufkanın üzerine yarım çay bardağı su ve sıvı yağ karışımını sürün.
 
Yufkayı dört eşit parçaya kesin. Soğuyan kıymalı harçtan yeterli miktarda alıp, yufkaların geniş kısmına yerleştirin. Yufkayı kenarlarından içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın. Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
 
Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve isteğe göre susam ya da çörekotu serpiştirin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, börekler altın sarısı olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  
 | 
Kıymalı Börek (Hazır Yufka) | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179467 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2024 
169 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet Yufka
 
300 gr Kıyma
 
1 şişe Soda
 
1 adet Soğan
 
2 adet Domates
 
2 adet Sivri Biber
 
5 adet Yumurta
 
1 paket (250 gr)
 
Margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kıymayı incecik doğranmış soğanla birlikte çok az yağda kavurun. Domatesleri ve sivri biberi doğrayıp ekleyin.Tuz ve karabiberle karıştırın.
 
Diğer tarafta, bir paket margarini eritin. İçine sodayı ve yumurtaları katıp çırpın. Tepsiyi yağlayın. Yufkaları her katını bu karışımla yağlayarak kat kat dizin. Ortasına kıymalı içi yayın.Tekrar yufkaların kalan kısmını aralarını yağlayarak tepsiye yerleştirin.
 
Üzerine kalan karışımı sürün. Vaktiniz varsa bir gece buzdolabında ya da balkonda bekletin. Vaktiniz yoksa, hemen de kızartabilirsiniz. 180-200°C fırında kızartın.
 
Dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hazır Yufkadan Kıymalı Börek | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184099 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2025 
115 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
300 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
 
1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
 
1 su bardağı süt
 
1 yumurta (üzeri için)
 
 
İlk olarak, kıymalı iç harcı hazırlamakla başlayın. Bir tavada sıvı yağı ısıtın, ince doğranmış soğanı ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin. Son olarak, baharatları ve isteğe bağlı olarak salçayı ekleyin. Kıymalı harcınız hazır!
 
Yufkaları tezgahın üzerine serin. Bir yufkayı alın, üzerine süt ve sıvı yağ karışımını gezdirin. Ardından, kıymalı harcı yufkanın her yerine eşit bir şekilde yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın.
 
Hazırladığınız ruloyu yuvarlak bir şekilde tepsiye yerleştirin. Üzerine bir yumurta sürerek böreğinizi güzelce renklendirin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Börek | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180242 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2024 
107 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet günlük taze yufka
 
Sos için:
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı süt
 
3 yemek kaşığı nişasta
 
4 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı sirke
 
1 paket kabartma tozu
 
İç harcı için:
 
400 gr kıyma
 
2 adet soğan
 
Tuz, pul biber, karabiber
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
Yarım çay kaşığı pekmez
 
 
Sos malzemelerini uygun bir kapta karıştırın.
 
Soğanları az yağda pembeleşinceye kadar kavuralım kıymayı ekleyelim kavurmaya devam edelim suyunu salıp çekince baharat ve tuzunu ekleyelim karıştıralım ocağın altını kapatalım soğumaya bırakalım.
 
Yufkayı tezgaha serelim sostan dökelim yumurta fırçasıyla her yerini sosa bulayalım kenar kısımlarını ortaya doğru katlayalım sostan sürelim ve zarf şeklinde katlayıp sostan sürelim.
 
Katladığımız yufkayı 4 parçaya keselim kıymalı harçtan koyup ortadan yine zarf şeklinde kapatıp fırın tepsisine ters çevirerek dizelim bütün yufkaları bitirelim ve kalan sosu üzerlerine sürelim börekler.
 
Sosu çekince yumurta sarısı ve pekmez karışımını üzerine sürelim çörekotunu serpiştirelim önceden ısıtılmış fırında 190 derecede pişirelim.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 27.06.2025
  
 | 
Kıymalı Börek | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184467 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2025 
65 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet hazır yufka
 
250 gr dana kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
1 çay bardağı süt (yufkaları ıslatmak için)
 
1 adet yumurta (üzeri için)
 
Susam ya da çörekotu (isteğe bağlı)
 
 
Soğanı yemeklik doğrayıp yağda pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Baharatları ilave edip soğumaya bırakın.
 
Yufkayı tezgaha serin, sütle hafif ıslatın. Kıymalı harcı yayın. İstediğiniz şekilde sarın veya katlayın.
 
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün, isterseniz susam serpin.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.
 
Fırından çıkınca 5 dakika dinlendirin, sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |