|
Kimyonlu Köfte |
|
jülide
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58541
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2010
2,316 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 soğan
500 gr. kıyma
1 yumurta
1 dilim bayat ekmek
60 gr. margarin
Biraz tuz
Karabiber
Kimyon
2 domates
Kıymayı tepsiye koyun. ıslatıldıktan sonra suyu sıkılıp ufalanan ekmeği, yumurtayı, ince kıyılmış soğanı, tuzu, biberi ve kimyonu katın. Hepsini iyice halloluncaya kadar yoğurun. Sonra hazırlanan bu etten yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Islatılmış avuç arasında yuvarlayarak köftelere oval bir şekil verin.
Kapaklı bir tavaya yağı koyun. Köfteleri muntazam bir şekilde dizin. Üstüne 1 santim kalınlığında kesilmiş domates dilimleri koyun. Tavanın kapağını kapatın. Çok hafif ateşte pişirin. Servis tabağına alın. Yeşil salata, domates ve limon dilimleri ile süsleyin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 19.07.2021
|
Kimyonlu Köfte |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95332
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2014
1,817 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
½ kg kıyma
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı limon suyu
150 g tereyağ
1 yemek kaşığı un
Sosu:
Tavada artan yağ
2 domates rendesi
Köfte hamuru hazırlanır, ancak harcı hazırlarken limon suyu ve sarımsakta ezilmiş olarak ilave edilir.
Köfteler unlanarak yağda kızartılır.
Istenirse tereyağ yerine sıvı yağda da kızartılabilir.
Tereyağında kızartılıyorsa tavada kalan yağa domates rendesi eklenerek pişirilir ve sos hazırlanır.
Köfteler bu sos içerisinde kısık ateşte 20 dakika bekletilerek sosuyla birlikte servis yapılır.
Eğer sıvı yağda kızartılırsa, tavada kalan yağ boşaltıldıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ilave edilir, domatesle birlikte sos hazırlanarak aynı işlemler tekrar edilir.
Sıcak olarak servis yapılır.
|
Kimyonlu Köfte |
|
altın şeftali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2014
Mesajlar: 51 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc102744
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2014
1,924 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram kıyma
1 adet soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Bir kabın içine kıymayı, rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekleyip zeytinyağıyla güzelce yoğurun. Baharatları da ekleyip bu harcı bir gece dinlendirin. Daha sonra elinizle ince köfteler hazırlayarak ızgara olarak ya da yağsız tavada pişirin. Yanında közlenmiş biber ve domatesle ikram edin.
|
Kimyonlu Köfte |
|
telli turnam
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.10.2016
Mesajlar: 29 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc120125
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2016
1,478 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
750 gr orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet ekmeğin içi
1 yemek kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı tereyağı
Soğanı yemeklik olarak ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanları, kıymayı, tuzu, karabiberi ıslatılmış ekmek içini ve kimyonun yarısını derin bir kaba alıp iyice yoğurun. 10 dakika kadar yoğurduğunuz köfteyi parmak şeklinde yuvarlayın. Köfteler hazır olunca tereyağını bir tavada eritin ve içine köfteleri atarak kızartın. Kızaran köftelere kalan kimyonu da ilave ederek servis edin.
Fotoğraf "cinali" tarafından gönderildi. 02.11.2016
|
|