| 
 
 
 | 
KİMYONLU KÖFTE | 
  | 
yudum 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.08.2008 
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26702 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2008 
2,389 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram koyun kıyması
 
4 dilim bayat ekmek dilimi
 
1 büyük soğan
 
2 adet yumurta
 
2 tatlı kaşığı kimyon
 
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
İki defa et makinesinden geçirilmiş yağsız koyun kıymasına soğuk suda ıslatılmış ve iyice sıkılmış bayat ekmek içlerini ilâve edin. Her ikisini 2-3 dakika yoğurun. Bu kıymaya 2 adet bütün yumurta, 1 kahve kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı kimyon, 1 büyük soğan suyu ilâve ederek tekrar 5 dakika yoğurun. Sonra da bu kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak bunları ıslatılmış iki avuç içinde yuvarlamak ve üstlerine bastırmak suretiyle bu kıymadan yarım parmak inceliğinde yuvarlak ve yassı köfteler meydana getirin. Sonra bu köftelerin, her iki taraflarını hafifçe zeytinyağladıktan sonra , harlı odun kömürü ateşinin 3-4 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmuş ızgaraya yerleştirin. Köftelerin bir tarafları kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle bunları 5-6 dakika pişirin. Ilık tabağa alarak servis yapın.
  
 | 
KİMYONLU KÖFTE | 
  | 
davet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2009 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34196 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2009 
2,560 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram koyun kıyması
 
120 gram soğan (1 büyük)
 
2 yumurta
 
3 büyük dilim bayat ekmek içi
 
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
 
2 tatlı kaşığı kimyon
 
Tuz ve karabiber
 
 
1 İki, üç defa et makinesinden geçirilmiş fazla yağlı olmayan ve kemiksiz olarak tartılmış 750 gram koyun kıymasına; soğuk suda ıslatılmış ve iyice sıkılmış 3 büyük dilim iç bayat ekmek ilâve ederek, her ikisini 2-3 dakika kadar yoğurmak ve içine ekmek katılmış bu kıymayı bir kere daha et makinesinden geçirmelidir. (Ekmekli kıymalar on dakika kadar elle yoğurulursa makineden geçirmeye gerek kalmaz).
 
2 Kıymanın yoğurulması sona erince; bunlara: 2 adet bütün yumurta, 1 kahve kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı kimyon ile 1 büyük soğan suyu ilâve ederek, tekrar 5 dakika daha yoğurmalı, sonra da bu kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, bunları ıslatılmış iki avuç içinde yuvarlamak ve üstlerine bastırmak suretiyle bu kıymadan yarım parmak inceliğinde yuvarlak ve yassı köfteler meydana getirmelidir. (Soğanların suyunu çıkarmak için; ince doğranmış soğanlara; bir miktar tuz serperek on dakika kadar bıraktıktan sonra soğanları sıkmak suretiyle sularını çıkarmalıdır).
 
3 Sonra bu yassı köftelerin, her iki taraflarını hafifçe zeytinyağıyla yağladıktan sonra, harlı, fakat alevli olmayan odun kömürü ateşinin 3 - 4 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirmeli (ızgaranın da telleri yağlanmış olmalıdır) ve köftelerin bir tarafları kızardıktan sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle bunları 4-6 dakika arasında piş irmeli ve ılıkça bir tabağa servis yapmalıdır.
  
 | 
KİMYONLU KÖFTE | 
  | 
tipic 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.06.2010 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53128 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2010 
2,321 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Koyun etini kıyıp havanda dövünüz. İçine ıslatılmış ekmek içi, sarımsak, kimyon, tuz, biber, 1-2 yumurta, biraz soğan suyu koyunuz, iyice yoğurup hamur haline getiriniz. Kebap şişleri üzerine köfte gibi sarınız. Etsuyu sürerek ızgarada orta ateşte kızartınız. Pişince maşa ile sıkıştırınız, şişleri çekiniz, köfteleri tabağa diziniz. Soğan ve maydanozla yapılmış piyaza yarım limon sıkıp garnitür olarak yanına koyunuz. Piyazdan garnitür istemezseniz bir salçalığa Hardallı Ekşi Salça koyunuz. Köfte ile servis yapınız.
  
 | 
Kimyonlu Köfte | 
  | 
tipic 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.06.2010 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53129 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2010 
2,103 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Koyun etini kıyıp, soğanla birlikte havanda dövünüz. İçine ıslatılmış ekmek içi, tuz, biber, katılıp iyice yoğurup hamur haline getiriniz. Sonra hamuru uzatınız. İstediğiniz ende ve boyda parça parça kesiniz, una bulayıp tavada kızartınız. Tabağa alırken üstüne dövülmüş kimyon serpiniz.
 
 
Not: Una bulamadan da ızgarada kızartabilirsiniz.
  
 | 
Kimyonlu Köfte | 
  | 
jülide 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.12.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58541 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2010 
2,421 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 soğan
 
500 gr. kıyma
 
1 yumurta
 
1 dilim bayat ekmek
 
60 gr. margarin
 
Biraz tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
2 domates
 
 
Kıymayı tepsiye koyun. ıslatıldıktan sonra suyu sıkılıp ufalanan ekmeği, yumurtayı, ince kıyılmış soğanı, tuzu, biberi ve kimyonu katın. Hepsini iyice halloluncaya kadar yoğurun. Sonra hazırlanan bu etten yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Islatılmış avuç arasında yuvarlayarak köftelere oval bir şekil verin.
 
Kapaklı bir tavaya yağı koyun. Köfteleri muntazam bir şekilde dizin. Üstüne 1 santim kalınlığında kesilmiş domates dilimleri koyun. Tavanın kapağını kapatın. Çok hafif ateşte pişirin. Servis tabağına alın. Yeşil salata, domates ve limon dilimleri ile süsleyin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 19.07.2021
  
 | 
Kimyonlu Köfte | 
  | 
ahsen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2007 
Mesajlar: 26 Şehir: Öğrenci | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72622 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2012 
2,142 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
700 gr kıyma
 
4 dilim ekmek içi (bayat)
 
1/2 demet maydonoz
 
2 çay kaşığı kimyon
 
3 adet soğan
 
100 gr tereyağı
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
 
Ekmek içlerini suyla ıslatıp eliznizle sıkarak süzün ve ufalayın. Maydonozu temizleyip ufalayın. Soğanların kabuğunu rendeleyin. Kıymayı çukur bir kaba alıp ekmek içi, maydonoz, kimyon, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun.Köfte hamurundan eşit büyüklükte parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak hafifçe yassılaştırın. Tereyağını tavada eritip köfteleri iki taraflı kızartın. Servis yapın.
  
 | 
KİMYONLU KÖFTE | 
  | 
kar tanem 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.03.2013 
Mesajlar: 22 Şehir: Polatlı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88518 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2013 
2,057 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kıyma
 
1 dilim ekmek içi
 
1 yumurta
 
1 soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Domates
 
 
500 gram kıymaya, ıslatılıp suyu sıkılmış 1 dilim bayat ekmek, 1 yumurta, rendelerımiş 1 soğan, tuz, biber katıp yoğurun.
 
Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, yumurta biçimine sokun. Kapaklı bir tavaya yağ koyup köfteleri dizin, üstüne domates dilimleri de dizip, çok hafif ateşte pişirin.
  
 | 
Kimyonlu Köfte | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95332 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2014 
1,923 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
½ kg kıyma 
 
2 orta boy soğan 
 
2 diş sarımsak 
 
1 çay kaşığı tuz 
 
1 tatlı kaşığı karabiber 
 
1 tatlı kaşığı kimyon 
 
1 çorba kaşığı limon suyu 
 
150 g tereyağ 
 
1 yemek kaşığı un 
 
Sosu:
 
Tavada artan yağ 
 
2 domates rendesi 
 
 
Köfte hamuru hazırlanır, ancak harcı hazırlarken limon suyu ve sarımsakta ezilmiş olarak ilave edilir.
 
Köfteler unlanarak yağda kızartılır.
 
Istenirse tereyağ yerine sıvı yağda da kızartılabilir.
 
Tereyağında kızartılıyorsa tavada kalan yağa domates rendesi eklenerek pişirilir ve sos hazırlanır.
 
Köfteler bu sos içerisinde kısık ateşte 20 dakika bekletilerek sosuyla birlikte servis yapılır.
 
Eğer sıvı yağda kızartılırsa, tavada kalan yağ boşaltıldıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ilave edilir, domatesle birlikte sos hazırlanarak aynı işlemler tekrar edilir.
 
Sıcak olarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Kimyonlu Köfte | 
  | 
altın şeftali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2014 
Mesajlar: 51 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102744 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2014 
2,031 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı galeta unu
 
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
 
2 diş sarımsak
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Bir kabın içine kıymayı, rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekleyip zeytinyağıyla güzelce yoğurun. Baharatları da ekleyip bu harcı bir gece dinlendirin. Daha sonra elinizle ince köfteler hazırlayarak ızgara olarak ya da yağsız tavada pişirin. Yanında közlenmiş biber ve domatesle ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Kimyonlu Köfte | 
  | 
telli turnam 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.10.2016 
Mesajlar: 29 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120125 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2016 
1,598 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
THY Skylife 
 
 
750 gr orta yağlı kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet ekmeğin içi
 
1 yemek kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
4 yemek kaşığı tereyağı 
 
 
Soğanı yemeklik olarak ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanları, kıymayı, tuzu, karabiberi ıslatılmış ekmek içini ve kimyonun yarısını derin bir kaba alıp iyice yoğurun. 10 dakika kadar yoğurduğunuz köfteyi parmak şeklinde yuvarlayın. Köfteler hazır olunca tereyağını bir tavada eritin ve içine köfteleri atarak kızartın. Kızaran köftelere kalan kimyonu da ilave ederek servis edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "cinali" tarafından gönderildi. 02.11.2016
  
 | 
 
 
 
 
 
 |