|
Kimyonlu Köfte |
|
telli turnam
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.10.2016
Mesajlar: 29 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc120125
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2016
1,478 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
750 gr orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet ekmeğin içi
1 yemek kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı tereyağı
Soğanı yemeklik olarak ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanları, kıymayı, tuzu, karabiberi ıslatılmış ekmek içini ve kimyonun yarısını derin bir kaba alıp iyice yoğurun. 10 dakika kadar yoğurduğunuz köfteyi parmak şeklinde yuvarlayın. Köfteler hazır olunca tereyağını bir tavada eritin ve içine köfteleri atarak kızartın. Kızaran köftelere kalan kimyonu da ilave ederek servis edin.
Fotoğraf "cinali" tarafından gönderildi. 02.11.2016
|
Kimyonlu Köfte |
|
altın şeftali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2014
Mesajlar: 51 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc102744
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2014
1,924 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram kıyma
1 adet soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Bir kabın içine kıymayı, rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekleyip zeytinyağıyla güzelce yoğurun. Baharatları da ekleyip bu harcı bir gece dinlendirin. Daha sonra elinizle ince köfteler hazırlayarak ızgara olarak ya da yağsız tavada pişirin. Yanında közlenmiş biber ve domatesle ikram edin.
|
Kimyonlu Köfte |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95332
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2014
1,817 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
½ kg kıyma
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı limon suyu
150 g tereyağ
1 yemek kaşığı un
Sosu:
Tavada artan yağ
2 domates rendesi
Köfte hamuru hazırlanır, ancak harcı hazırlarken limon suyu ve sarımsakta ezilmiş olarak ilave edilir.
Köfteler unlanarak yağda kızartılır.
Istenirse tereyağ yerine sıvı yağda da kızartılabilir.
Tereyağında kızartılıyorsa tavada kalan yağa domates rendesi eklenerek pişirilir ve sos hazırlanır.
Köfteler bu sos içerisinde kısık ateşte 20 dakika bekletilerek sosuyla birlikte servis yapılır.
Eğer sıvı yağda kızartılırsa, tavada kalan yağ boşaltıldıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ilave edilir, domatesle birlikte sos hazırlanarak aynı işlemler tekrar edilir.
Sıcak olarak servis yapılır.
|
KİMYONLU KÖFTE |
|
kar tanem
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Polatlı |
Kısa URL: https://ml.md/lc88518
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2013
1,973 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kıyma
1 dilim ekmek içi
1 yumurta
1 soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon
Domates
500 gram kıymaya, ıslatılıp suyu sıkılmış 1 dilim bayat ekmek, 1 yumurta, rendelerımiş 1 soğan, tuz, biber katıp yoğurun.
Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, yumurta biçimine sokun. Kapaklı bir tavaya yağ koyup köfteleri dizin, üstüne domates dilimleri de dizip, çok hafif ateşte pişirin.
|
Kimyonlu Köfte |
|
ahsen
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Öğrenci |
Kısa URL: https://ml.md/lc72622
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2012
2,031 defa indirildi / yazdırıldı
|
700 gr kıyma
4 dilim ekmek içi (bayat)
1/2 demet maydonoz
2 çay kaşığı kimyon
3 adet soğan
100 gr tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Ekmek içlerini suyla ıslatıp eliznizle sıkarak süzün ve ufalayın. Maydonozu temizleyip ufalayın. Soğanların kabuğunu rendeleyin. Kıymayı çukur bir kaba alıp ekmek içi, maydonoz, kimyon, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun.Köfte hamurundan eşit büyüklükte parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak hafifçe yassılaştırın. Tereyağını tavada eritip köfteleri iki taraflı kızartın. Servis yapın.
|
Kimyonlu Köfte |
|
jülide
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58541
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2010
2,316 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 soğan
500 gr. kıyma
1 yumurta
1 dilim bayat ekmek
60 gr. margarin
Biraz tuz
Karabiber
Kimyon
2 domates
Kıymayı tepsiye koyun. ıslatıldıktan sonra suyu sıkılıp ufalanan ekmeği, yumurtayı, ince kıyılmış soğanı, tuzu, biberi ve kimyonu katın. Hepsini iyice halloluncaya kadar yoğurun. Sonra hazırlanan bu etten yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Islatılmış avuç arasında yuvarlayarak köftelere oval bir şekil verin.
Kapaklı bir tavaya yağı koyun. Köfteleri muntazam bir şekilde dizin. Üstüne 1 santim kalınlığında kesilmiş domates dilimleri koyun. Tavanın kapağını kapatın. Çok hafif ateşte pişirin. Servis tabağına alın. Yeşil salata, domates ve limon dilimleri ile süsleyin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 19.07.2021
|
Kimyonlu Köfte |
|
tipic
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2010
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc53129
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2010
2,026 defa indirildi / yazdırıldı
|
Koyun etini kıyıp, soğanla birlikte havanda dövünüz. İçine ıslatılmış ekmek içi, tuz, biber, katılıp iyice yoğurup hamur haline getiriniz. Sonra hamuru uzatınız. İstediğiniz ende ve boyda parça parça kesiniz, una bulayıp tavada kızartınız. Tabağa alırken üstüne dövülmüş kimyon serpiniz.
Not: Una bulamadan da ızgarada kızartabilirsiniz.
|
KİMYONLU KÖFTE |
|
tipic
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2010
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc53128
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2010
2,231 defa indirildi / yazdırıldı
|
Koyun etini kıyıp havanda dövünüz. İçine ıslatılmış ekmek içi, sarımsak, kimyon, tuz, biber, 1-2 yumurta, biraz soğan suyu koyunuz, iyice yoğurup hamur haline getiriniz. Kebap şişleri üzerine köfte gibi sarınız. Etsuyu sürerek ızgarada orta ateşte kızartınız. Pişince maşa ile sıkıştırınız, şişleri çekiniz, köfteleri tabağa diziniz. Soğan ve maydanozla yapılmış piyaza yarım limon sıkıp garnitür olarak yanına koyunuz. Piyazdan garnitür istemezseniz bir salçalığa Hardallı Ekşi Salça koyunuz. Köfte ile servis yapınız.
|
KİMYONLU KÖFTE |
|
davet
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34196
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2009
2,454 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram koyun kıyması
120 gram soğan (1 büyük)
2 yumurta
3 büyük dilim bayat ekmek içi
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber
1 İki, üç defa et makinesinden geçirilmiş fazla yağlı olmayan ve kemiksiz olarak tartılmış 750 gram koyun kıymasına; soğuk suda ıslatılmış ve iyice sıkılmış 3 büyük dilim iç bayat ekmek ilâve ederek, her ikisini 2-3 dakika kadar yoğurmak ve içine ekmek katılmış bu kıymayı bir kere daha et makinesinden geçirmelidir. (Ekmekli kıymalar on dakika kadar elle yoğurulursa makineden geçirmeye gerek kalmaz).
2 Kıymanın yoğurulması sona erince; bunlara: 2 adet bütün yumurta, 1 kahve kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı kimyon ile 1 büyük soğan suyu ilâve ederek, tekrar 5 dakika daha yoğurmalı, sonra da bu kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, bunları ıslatılmış iki avuç içinde yuvarlamak ve üstlerine bastırmak suretiyle bu kıymadan yarım parmak inceliğinde yuvarlak ve yassı köfteler meydana getirmelidir. (Soğanların suyunu çıkarmak için; ince doğranmış soğanlara; bir miktar tuz serperek on dakika kadar bıraktıktan sonra soğanları sıkmak suretiyle sularını çıkarmalıdır).
3 Sonra bu yassı köftelerin, her iki taraflarını hafifçe zeytinyağıyla yağladıktan sonra, harlı, fakat alevli olmayan odun kömürü ateşinin 3 - 4 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirmeli (ızgaranın da telleri yağlanmış olmalıdır) ve köftelerin bir tarafları kızardıktan sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle bunları 4-6 dakika arasında piş irmeli ve ılıkça bir tabağa servis yapmalıdır.
|
KİMYONLU KÖFTE |
|
yudum
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.08.2008
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc26702
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2008
2,286 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram koyun kıyması
4 dilim bayat ekmek dilimi
1 büyük soğan
2 adet yumurta
2 tatlı kaşığı kimyon
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
İki defa et makinesinden geçirilmiş yağsız koyun kıymasına soğuk suda ıslatılmış ve iyice sıkılmış bayat ekmek içlerini ilâve edin. Her ikisini 2-3 dakika yoğurun. Bu kıymaya 2 adet bütün yumurta, 1 kahve kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı kimyon, 1 büyük soğan suyu ilâve ederek tekrar 5 dakika yoğurun. Sonra da bu kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak bunları ıslatılmış iki avuç içinde yuvarlamak ve üstlerine bastırmak suretiyle bu kıymadan yarım parmak inceliğinde yuvarlak ve yassı köfteler meydana getirin. Sonra bu köftelerin, her iki taraflarını hafifçe zeytinyağladıktan sonra , harlı odun kömürü ateşinin 3-4 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmuş ızgaraya yerleştirin. Köftelerin bir tarafları kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle bunları 5-6 dakika pişirin. Ilık tabağa alarak servis yapın.
|
|