|
Kandil Simidi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156699
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2021
332 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
150 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı çörekotu,veya susam
2 çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Bir kabın içine yumurtaları, yoğurdu, eritip ılıttığımız yağı, sirkeyi, şekeri, sıvı yağı, tuzu iyice çırpalım. Içine kabartma tozunu, mahlepi ve azar azar unu ekleyelim ele yapışmıyan kıvamda yumuşak bir hamur yoğuralım.
Sıra geldi şekil vermeye, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak kalınlığında 10'ar cm şeklinde şeritler hazırlayın. Bu şeritleri iki ucundan birleştirin ve birleşme yerlerini de tezgahta bastırarak yuvarlamak suretiyle kaybedin.
Elde ettiğiniz küçük simitleri önce yumurta akına sonra da ister çörek otu, ister susama batırın. Hazırladığınız simitleri tepsiye dizin. Simitleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-17 dakika civarında pişirin.
Not: Simitler ilk etapta yumuşak olabilir rengi döndükten sonra fırından alın aksi takdirde yanar ve kurur. Simitler dinlendikçe sertleşecek ve kıyır kıvamına gelecektir.
|
Kandil Simidi |
|
fahrettin altay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2020
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc154914
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2020
301 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
250 - 300 gram tereyağı veya 1 paket margarin (oda ısısında olmalı)
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke veya limon damlası
1 tatlı kaşığı tuz
Kabın alabildiği kadar un
1 yumurtanın akı ve susam (üzeri için)
Evde kandil simidi yapmak için derin bir kabın içerisine Bir su bardağı suyu bir su bardağı sıvı yağı 250 - 300 gram tereyağı veya 1 paket margarini bir tatlı kaşığı tuzu bir yemek kaşığı şekeri ve bir yemek kaşığı sirkeyi koyup iyice karıştırın.
Azar azar ve yavaş yavaş unu ilave edip fazla katı olmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Bu kıvamı elde ettikten sonra hamurdan küçük parçalar koparıp simit şekli verelim. Daha sonra yumurta akına ve susama batırıp tepsiye güzelce dizelim.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirelim.
|
Kandil Simidi |
|
sevda abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.09.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc153207
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2020
258 defa indirildi / yazdırıldı
|
4.5 su bardağı un
125 gr eritilmiş tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1.5 çay bardağı sulu yerinden yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için:
Yumurta
Susam
Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri ekleyin. Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ekleyerek, yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Yoğurduktan sonra 5 dk kadar dinlendirin. Bu arada yumurta ve susamı kaselerde hazırlayın. Elimizle hamura simit şekli verin ve yumurtaya batırıp oradan da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
|
Kandil Simidi |
|
gülcü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2021
Mesajlar: 33 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc155439
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2021
257 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket margarin
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
Göz kararı un
1 adet yumurta akı
Yumurta akı hariç bütün malzemeler karıştırılıp hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir.
Küçük simitler yapılır. Bu simitler önce yumurta akına daha sonrada susama veya çörekotuna bulanır.
Yağlı kağıt sarılmış tepsiye dizilir. 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 26.02.2024
|
Kandil Simidi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164341
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2022
249 defa indirildi / yazdırıldı
|
Arda Türkmen
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mahlep
1 tutam tuz
250 gram erimiş tereyağı
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu
1 adet yumurtanın beyazı
Susam
Kandil simidi hamuru için önce bir karıştırma kabının içerisine un, kabartma tozu, toz şeker, mahlep ve tuzu ilave edip bir çatal yardımıyla karıştırın. Ayrı bir karıştırma kabında erimiş tereyağı, ayçiçek yağı ve yoğurdu iyice karıştırın.
Kuruların olduğu kabın ortasını açın ve sıvı harcı içerisine ilave edin.
Bir çatal ya da spatula yardımıyla iyice karıştırın.
Hazırladığınız hamuru 10 dakika kadar dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizle uzun şeritler yapın ve kendi etrafında döndürüp simit şekli verin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabınıza simitleri dizin.
Susam serpmek istediğiniz simitlerin üzerine yumurta beyazı, çörekotu serpmek istediğiniz simitlerin üzerine yumurta sarısı sürün.
Ardından susam ve çörekotunu serpin ve 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin. Kandil simidi servis edilmeye hazır.
|
Kandil Simidi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc167029
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2022
215 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
250 gr. tereyağı
½ su bardağı ayçiçek yağı
2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mahlep
1 tutam tuz
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet yumurtanın beyazı
Çörekotu
Susam
Geniş bir kaba unu koyup ortası havuz olacak biçimde açın. Tereyağı, yoğurt, toz şeker, kabartma tozu ve mahlebi havuzun ortasına dökün. Önce bir çatal yardımıyla sonrasında elinizle iyice yoğurun. Yoğurulan hamuru 10 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli verin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine simitleri dizin. Simitlerin üzerine susam serpecekseniz yumurta sarısı, çörekotu serpecekseniz yumurta beyazı sürün.
Ardından susam ve çörekotunu serpin ve 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 18 dakika pişirin.
|
Kandil Simidi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174672
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2023
188 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram margarin
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı mahlep
2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı kadar un
Üzeri için:
2 yumurta akı
Susam (ya da çörek otu)
Kandil simidi tarifi için önce malzemelerinizi oda sıcaklığında hazırlayın. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırarak kandil simidini hazırlamaya başlayın.
Bir kabın içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve unun ortasına bir çukur açın. Margarin, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri una açtığınız çukura ekleyin.
Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın. Bir süre boyunca unu yoğurduktan sonra ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamur bu kıvamdayken azar azar un eklemesi yaparak yoğurmayı sürdürün.
Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo hâline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hâle getirin.
|
Kandil Simidi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168864
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2022
188 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
3,5 - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Çeşnili Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
200 g oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
3 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1,5 çay bardağı susam
3 yemek kaşığı çörekotu
2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine hamur kabartma tozunu ekleyip kaşık ile karıştırın. Tuz, toz şeker, tereyağı, sıvı yağ, sirke ve yoğurdu ilave edip iyice yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tezgahın üzerinde 10 cm uzunluğunda rulo şekline getirin. İki ucunu birleştirerek simit şekli verin. Şekillendirdiğiniz hamurları susama bulayın veya yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
|
Kandil Simidi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176945
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2024
158 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
125 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı su
2 adet yumurta ( Bir yumurtanın beyazı kandil simidinin üzerine sürülecek)
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un
Karıştırma kabına 125 gram tereyağı yahut margarin koyun.
1 çay bardağı sıvı yağ ekleyin.
1 yemek kaşığı yoğurdu ve 2 yemek kaşığı suyu da katalım.
1 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 adet yumurta (bir yumurtanın beyazını ayırın, üzerine sürmek için kullanılacak), 2 yemek kaşığı elma sirkesini de yoğurma kabına alıp tüm malzemeleri elimizle iyice karıştıralım, yağları parmaklarımızla güzelce ezip eritelim.
Kıyır kıyır, ağızda dağılan, bayatlamayan kandil simidi tarifi! İddialıyız daha güzelini yemediniz!
Karıştırma kabına 3,5 su bardağı unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyim hamuru karıştırıp yoğurmaya devam edelim.
Unu eklerken kabartma tozunu da hamurun içerisine katın. Bu tarifte 3.5 su bardağı un kullandık.
Ancak unun markasına göre, hamuruna 4 bardağa kadar un eklenebiliyor.
Ele yapışmayan, çok yumuşak da olmayan bir hamur elde etmiş olmalıyız.
Hamurun kıvamının iyi olması, kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlamak için malzemelerin iyice yoğurulması lazım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak önce elimizle yuvarlayalım daha sonra tezgahın yahut ekmek kesme tahtasının üzerinde ileri geri hareket ettirerek uzun bir şerit haline getirelim.
İki ucunu birleştirerek kandil simidi şeklini (halka şekli) verelim. Bu tariften 30 adet kandil simidi çıkıyor.
Fırın tepsisine fırın kağıdını serelim.
Hamuru susama batırıp her tarafına susam buladıktan sonra fırın tepsisine kandil simitlerini dizelim.
170 derece fırında pişirin.
Kandil simitlerinin pişmesi 15-20 dakika sürebiliyor.
|
Kandil Simidi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170514
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2023
157 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı mahlep
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzeri için;
1 su bardağı üzüm pekmezi
Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörekotu
Öncelikle bir kabın içine oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını, yumurtayı, sıvıyağını, toz şekeri, tuzu koyun karıştırın.
Ardından yavaş yavaş unu ilave edin.
O sırada kabartma tozu ve mahlebi koyduktan sonra unu koymaya devam edip yoğurun.
Kulak memesi kıvamında olduğunda bırakın.
10 dakika hamur dinlenince başka bir kapta üzüm pekmezi bir adet yumurta sarısını karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlatın.
Önce pekmez karışımına sonra susam ve çörek otuna batırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine tek tek koyun.
170 derece ısıtılmış fırına koyun.
25 dakika sonra çıkarın.
|
Kandil Simidi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177685
Gönderme Tarihi: 10.May.2024
143 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
125 gram tereyağı (yarım paket)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep (evde varsa)
3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı (beyazı dışına)
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yoğurma kabına yumurta sarısı, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri alalım. Elimizle malzemeleri karıştıralım.
Un, kabartma tozu ve mahlebi ilave edip yoğurmaya başlayalım. Mahlep hoş koku vermesi ve pastane simitlerine benzemesi için gerekli ama evde yoksa kullanmak zorunda değilsiniz. Ben 3 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un kullandım, unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde eklemenizde fayda var.
Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak önce elimizle yuvarlayalım sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatalım. Simit şeklini verelim.
Simitleri önce yumurta akına sonra susama bulayalım.
Simitleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dk kontrollü olarak pişirelim.
|
Kandil Simidi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177081
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2024
140 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Hamur için:
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1.5 yemek kaşığı mahlep
1 tutam tuz
250 gr. erimiş tereyağı
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı pekmez
4 yemek kaşığı su
Susam
Çörekotu
Öncelikle geniş bir kaba un, kabartma tozu, toz şeker, mahlep ve tuzu alıp, kuru olarak karıştırın. Başka bir kapta erimiş tereyağı, ayçiçek yağı ve yoğurdu iyice karıştırın. Diğer kaptaki unun ortasını açın ve sıvı harcı ilave edin. Bir çatal yardımıyla karıştırmaya başlayın. Ardından elinizle iyice yoğurun. Hamur haline gelince 15-20 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle uzun şeritler yapın ve kendi etrafında döndürüp simit şekli verin. Bir karıştırma kabında pekmez ve suyu karıştırın. Susama bulamak istediğiniz simitleri bu karışıma batırın. Ardından susama bulayın ve fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Sadece çörekotu serpmek istediğiniz simitleri fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin.
|
|