Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kete Tarifleri > Kandil Simidi (52 adet - 2,799,919 defa bakıldı)

Kandil Simidi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kandil Simidi

melda
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.06.2005
Mesajlar: 56
Şehir: Acıbadem/İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc202
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2005
5,200 defa indirildi / yazdırıldı




125 gr. margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı (içine)
1 yumurtanın akı (üzerine)
aldığı kadar un
susam

Susam ve yumurta akı dışındaki bütün malzeme karıştırılarak hamur yapılır. YUvarlak halkalar yapılıp, önce yumurta akına sonra susama batırılıp fırına verilir.


ML® Kandil Simidi için tıklayın




Kandil Simidi

elvan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.09.2007
Mesajlar: 24
Kısa URL: https://ml.md/lc17495
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2007
4,012 defa indirildi / yazdırıldı




1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
2 çorba kaşığı çörekotu
1 çay bardağı susam
Mayalı hamur için:
4.5 su bardağı un
5 tatlı kaşığı kuru maya
5 kahve fincanı margarin
2 yumurta,
Yarım çay kaşığı mahlep
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Yaklaşık 1 kahve fincanı ılık süt

Mayalı hamur malzemelerini bir kapta karıştırıp yoğurun. Üzerini örtüp sıcak bir ortamda 20-25 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurlara halka şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Hazırladığınız simitlerin bir kısmını çörekotu ile süsleyin. Kalan simitler için bir kapta şekerli su hazırlayın. Simitleri önce bu suya sonra susama batırın. Böylece simitlerin her tarafı susamla kaplanmış olur.
Süslediğiniz simitleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Mayalanmak üzere 25-30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.


ML® Acı Çörek için tıklayın




Kandil Simidi

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc1449
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2006
3,827 defa indirildi / yazdırıldı




1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
4 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı mahlep
2 kahve kaşığı tuz
1,5 kahve kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un (5- 5,5 su bardağı kadar)
1 yumurta (sarısı hamura, akı üzerine)
50 gr. susam

Bir tencereye margarin, zeytinyağ, yoğurt, mahlep, tuz, kabartma tozu, yumurta sarısı konup karıştırılır.
Elenmiş un konup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Yumurta büyüklüğünde Parçalara ayrılıp simitler yapılır.
Üzerlerine yumurta akı sürülüp susamla kaplanır.
Tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.


ML® Dökme Çörek için tıklayın



Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 20.04.2019


SUSAMLI KANDİL SİMİTİ

fahriye burhan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.10.2010
Mesajlar: 21
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc57068
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2010
3,639 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo has un
1/2 kilo tereyağı
100 gram toz maya (bulunmazsa hamur mayası : 200 gram),
10 gram tuz
5 gram mahlep

Bu hamura, yumurta konmaz. Yalnız, simitlerin yüzleri fırına verilmeden iki defa yumurtalanır.
İlk yumurta (biraz su ile çalkalanmış) sıvaması kuruduktan sonra, diğer bir defa daha yumurtalanıp üzerine susam sürdükten sonra harareti yüksek fırına salmak lâzımdır.


Kandil Simiti

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc4624
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006
3,451 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
250 gr. yumusak margarin
4 çorba kasigi yoğurt
1 kahve fincani siviyag
1 çorba kasigi mahlep
2 kahve kasigi tuz
1,5 kahve kasigi kabartma tozu
Aldigi kadar un (5-6 su bardagi)
1 yumurta (sarisi hamura aki üstüne)
50 gr. susam

YAPILIŞI
Bir tepsiye yumusak margarin, siviyag, yoğurt, mahlep, tuz, kabartma tozu, yumurta sarisi konup karistirilir. Elenmis un ilave edilir. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur hazirlanir. 10-15 dak. dinlendirilir.
Yumurta büyüklügünde parçalara ayrilir. Simitler yapilir. Üzerine yumurta aki sürülür. Susamla kaplanir. Yaglanmis tepsiye dizilir. Orta hararetli firinda pisirilir.

ML® Cipsli Çörek (görsel)



Fotoğraf "pandemir" tarafından gönderildi. 28.04.2020


Kandil Simidi

meftune
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.11.2011
Mesajlar: 121
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc77578
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2012
3,395 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

1 çay bardağı kavrulmuş susam
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı tereyağı

Şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke ve yumurtanın akını ılık suyla birlikte karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin. Bu hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın ve halka şekli verin. Ardından önce yumurtanın sarısını sürün, sonra susama bulayın. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.


KANDİL SİMİDİ

Nurcan Öz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.08.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc26880
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2008
3,360 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı
2 çay kasığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurtanın akı
1 kase susam
Alabildiğince un
1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı
Margarin elle iyice yumuşatılır. Sıvı yağ, yumurtanın sarısı, şeker, tuz, yoğurt ilave edilir, iyice yoğurulur. Yavaş yavaş un ilave edilir. Unun üzerine kabartma tozu da konur. Hamur sertleşene kadar un ilave edilir. Hamurumuz kıvama gelince cevizden biraz büyükçe toplar yaparak onlara simit gibi şekil verelim,. Yağlı tepsiye dizelim. Hepsini bu şekilde yapınca simitlerimizi bu defa önce yumurtanın beyazına sonrada susama bulayarak yerlerine koyalım. İsıttığımız fırına koyarak pişirelim. Kızarınca fırından çıkaralım. Simitlerimizi soğuyunca tepsiden çıkaralım.


ML® Eylül Güneşi için tıklayın


Kandil Simiti

safhir
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2010
Mesajlar: 62
Şehir: Zürich
Kısa URL: https://ml.md/lc49964
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2010
3,141 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELR:
250 GR MARGARIN
2 KASIK YOĞURT
1 KABARTMA TOZU
1 FINCAN TOZ SEKER
1 TATLI KASIGI MAHLEP
1 CAY KASIGI TUZ
1 YUMURTA (SARI ICINE BAYAZI ÜSTÜNE)
YETERINCE SUSAM
1/2 KG UN

YAPILISI:
Margarin el ile yumsatilir yoğurt, sari, seker, tuz, mahlep, un, bütün malzeme güzelce yogrulur. (aksam yogurup sabah yaparsaniz daha iyi sonuc alirsiniz) bir iki saat dolapta dinlendirin. Kücük pacalara ayirarak yuvarlayiniz önce yumurta akina sonra susama iki tarafinida bulayin tepsiye dizin. 190-200 derecede güzelce pisirin sogunca servis yapin.


Fotoğraf "hekim hanım" tarafından gönderildi. 23.01.2020


Kandil Simidi

siyahinci
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2006
Mesajlar: 21
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc6355
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2006
3,116 defa indirildi / yazdırıldı




125 gr. margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı içine, üstüne akı
Aldığı kadar un
Susam

Tüm malzemeler karıştırılarak hamur yoğrulur. Yuvarlak halkalar yapılıp önce yumurta akına sonra susama bastırılıp fırına verilir.


ML® Puro için tıklayın




Kandil Simidi

zirkon
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.05.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Kızılay-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc23778
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2024
3,111 defa indirildi / yazdırıldı




100 gr tereyağı
3 kahve fincanı sıvı yağ
2 kahve kaşığı tuz
1 yumurta
Aldığı kadar un
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mahlep
1,5 kahve kaşığı
Kabartma tozu
50 gr susam

Bir tepsiye, tereyağı, sıvı yağı, yoğurt, mahlep, tuz, yumurta sarısı konup karıştırılır. Un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp simitler yapılır. Üzerine yumurta akı sürülüp susamla kaplanır. Tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.


ML® Çatal için tıklayın




Kandil Simiti

dilek_varol
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 15
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc19292
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2007
3,104 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
1 paket margarin
1 çay pardağı sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı
2 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 kase susam

Yapılışı:
Bütün malzemeyi yoğurup simit şeklinde şekil verilir üzerine susam dökülür 170 derecede pişirilir.


ML® Boş Çörek için tıklayın



Fotoğraf "pandemir" tarafından gönderildi. 28.04.2020


KANDİL SİMİDİ

ihtiyar fırıncı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.09.2008
Mesajlar: 24
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc27043
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2008
3,041 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ:
1 bardak süt
5 kaşık margarin
5 kaşık zeytinyağı
1 kaşık tuz
1 kaşık mahlep
1 kahve kaşığı karbonat

HAZIRLANIŞI:
Biraz un tepsiye konur, ortası çukurlaştırılır, süt ısıtılır buraya dökülür. İki cins yağ da ilave edildikten sonra tuz, mahlep, ve karbonat konur ve bir yandan karıştırılırken bir yandan un ilave edilir. Hazırlanan hamur kulak memesi yumuşaklığını alana kadar un katılmağa devam edilir. Bu yumuşaklık elde edilince hamurdan birer parça koparılıp simit yapılır. Bir tas içinde çırpılan yumurta akına bulanır başka bir kaptaki susama batınlır yağlı tepsiye dizilir. Orta hararette fırında pembeleşene kadar pişirilir.


ML® Nal Çöreği için tıklayın


KANDİL SİMİDİ

rüzgarın sesi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.11.2009
Mesajlar: 59
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc43643
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2009
3,031 defa indirildi / yazdırıldı




5 Çorba kaşığı margarin
5 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Su bardağı süt
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı mahlep
1 Çay kaşığı karbonat
2 Yumurta akı
Yeterince un
Susam

1 Yağları, ılık sütü, tuzu, mahlepi ve karbonatı bir tepsi içinde karıştırınız.
2 Elenmiş unu yavaş yavaş ilâve ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız.
3 10-15 dakika dinlendiriniz.
4 Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopararak uzun yuvarlayıp simit yapınız.
5 Simitleri önce bir tas içinde çırpılmış yumurta akına, sonra bir başka kaptaki susama batırarak yağlı tepsiye diziniz.
6 Orta hararette pembeleşinceye kadar pişiriniz.


ML® Susamlı Simit için tıklayın

ML® Susamlı Simit (görsel)


Kandil Simidi

akbabuş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2011
Mesajlar: 29
Kısa URL: https://ml.md/lc65333
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
2,973 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı un
20 gr. yaş maya
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı su
2 adet yumurta akı
1 su bardağı susam

Hamur için gereken tüm malzemeleri bir kapta yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp halka şeklini verin. Un, şeker, su ve yumurta aklarını bir kapta iyice çırpın. Simitleri önce bu harca bulayın, daha sonra susatama batırın. Bir fırın tepsisine dizerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.



KANDİL SİMİTİ

ferman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2010
Mesajlar: 45
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc51298
Gönderme Tarihi: 01.May.2010
2,946 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
4 su bardağı un
2 kesme şeker kadar yaş maya
1 kahve fincanı ılık su
1 paket margarin (250 gr.)
2 yumurta
1/2 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
bol susam
komposto kasesi dolusu su
3 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:
Hamur yoğrulup bekletilir. Mayalanınca kalem şeklinde fitiller yapılıp yuvarlanır. Halka gibi şekillendirilir. İlk önce şekerli suya sonra susama batırılan simitlerin her yanının susamlanması sağlanır. Yağlı tepsiye dizip mayalanmaya bırakılır. Çörekotlu isteniyorsa; halkaların üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir. Isıtılmış fırında 200°de pişirilir.


Kandil Simiti

feriha
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.09.2011
Mesajlar: 45
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc68054
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2011
2,889 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket margarin
3 su bardağı dolu dolu un
1 yemek kaşığı toz mahlep
1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

Tüm malzemeler karıştırılır. Hamur haline getirilip iyice yoğurulur ve streç filme sarılıp buzdolabında 2 saat kadar bekletilir. Fırın tepsisine yağlı kağıt konur. Kandil simidi yapmak için hamurdan alınan parçalar yuvarlak hale getirilir ve önce suya sonra susama batırılarak fırın tepsisine yerleştirilir. Tuzlu kurabiye yapmak için ise, hamurdan alınan parça avuç içinde yuvarlanarak uzun hale getirilir ve sonra ortasından 2 ye kıvrılır ve her 2 kol birbiri üzerine sarılarak, sarmal hale getirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu ekilerek tepsiye yerleştirilir. 170 C ye ısıtılmış fırından 30-40 dakika renkleri dönünceye kadar pişirilir. Çok fazla kızarmadan fırından almak gerekmektedir. Yoksa hamurun içindeki yağ unu yakmaya başlayacaktır.


Kandil Simidi

esma hatun
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.01.2011
Mesajlar: 20
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc59181
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2011
2,885 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım paket eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı mahlep
Tuz
Aldığı kadar un
Üzerine:
3 adet yumurtanın akı
Susam

Sütü, sıvıyağı, eritilmiş margarini, yumurta sarısını, tozşekeri, kabartma tozunu, mahlebi, yeterince tuzu bir kapta karıştırın. Bu malzemenin alacağı kadar unu yoğurma esnasında azar azar ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettiğinizde hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz iriliğinde parça koparıp, 10 cm uzunluğunda çubuk hazırlayın. Çubuğun iki ucunu birleştirin. Kalan hamuru da bu şekilde hazırlayın. Simitleri önce çırpılmış yumurta akına, sonra susama bulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.


Fotoğraf "Al Pay" tarafından gönderildi. 14.11.2019


Kandil Simidi

beslenme çantası
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.09.2008
Mesajlar: 22
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc27377
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2008
2,839 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket margarin
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı çörekotu

Margarin eritilir ve ıltılır. Üzerine yumurtanın beyazı, süt, şeker, tuz, mahlep, kabartma ve ele yapışmayan, yumuşak hamur olana kadar un eklenir, yoğrulur. Hamur 20 dakika dinlendirilir. Sonra yarım limon kadar parçalar alınır. Önce 1 karış boyunda çubuk yapılır sonra ucu birleştirilerek halka şekli verilir. Bütün simitler yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür. Susam ve çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

ML® Rus Bohçası (görsel)


Kandil Simiti

zatinur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.10.2011
Mesajlar: 108
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc69403
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2011
2,674 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım paket margarin
1 fincan sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yumurtanın akını ayır, sarısıyla bütün malzemeleri karıştır ele yapışmayacak kadar yumuşak hamur yap. Yumurtanın akına biraz su koy karıştır, hamurları halka yapıp önce yumurtaya sonra susama batır. Yağlı tepsiye diz ve 150'C fırında 25 dk. pişir.


KANDİL SİMİDİ

bebek yüz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2013
Mesajlar: 37
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc88458
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2013
2,437 defa indirildi / yazdırıldı




https://ihe.com.tr

4+1/2 su bardağı un
1+1/5 dolu çorba kaşığı kuru (yaş maya 20 gr.)
1 paket magarin
2 adet yumurta
1/2 çay kaşığı mahlep
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
2/3 kahve fincanı ılık su veya süt
1 adet yumurta sarısı

Ev ekmeğinde anlatılan yöntemle özlü bir mayalı hamur hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirdikten sonra fitillere ayırın. Bu fitillerden yumurta büyüklüğünde parçalar keserek yuvarlayın ve halka şeklinde şekillendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu ile süsleyin. Susamlı simit yapmak için bir kabın içine su ve biraz şeker koyup karıştırın.
Susamlanacak hamurları önce şekerli suya sonra da susamın içine daldırın ve her tarafının susamla kaplanmasını sağlayın.
Yağlanmış tepsiye dizerek mayalanmak üzere 25-30 dakika dinlendirdikten sonra 200 derecede ısıtılmış fırında yakalaşık 15-20 dakika pişirin.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 26.02.2024






Kandil Simidi Tarifleri Kete Tarifleri



(52 adet Kandil Simidi 2,799,919 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2, 3  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort