|
Kandil Simidi |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc110639
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2015
2,080 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram margarin
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı elma sirkesi
1,5 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
2 paket kabarma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
2 yumurta
Susam
Çörekotu
Bir karıştırma kabına, eritimiş margarin, sıvı yağ, sirke, yoğurt, tuz, şeker, mahlep, kabartma tozu ve alabildiği kadar un ile hamur yoğrulur. Hamur bir süre dinlendirilir.
Hamurdan mandalina kadar bezeler hazırlanır, tezgah üzerinde çubuk yapılır, çubuğun iki ucu birleştirerek simit şekli verilir.
2 yumurtanın sarıları ve beyazları ayrılır.
Fırın tepsisine kağıt yayılır, hazırlanan simitlerin yarısı yumurta beyazına sonra da susama batırılır, tepsiye konur.
Simitlerin kalan diğer yarısı tepsiye konur, üzerine yumurta sarısı sürülür, çok az çörekotu konur.
Hazırlanan simitler 180 derece fırında pişirilir.
|
Kandil Simidi |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc104215
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2015
1,686 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
1 su bardağı yağurt
1 yemek kaşıgı sirke
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşıgı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşıgı mahlep
Yeterince un
Yeterince susam
2 adet yumurta akı
Yumurta akı ve susam hariç diğer malzemeleri geniş bir kab içinde yeterince un ile karıştırıyoruz, karışım kulak memesi kıvamına getirilir. Kıvamına gelen hamur simit şeklinde yapılır. Daha sonra yumurta akına ve ardından bolca susamlanarak yağlanmış tepsiye dizilir. Daha önceden 120 derecede ısınmış olan fırında pişirilir.
Fotoğraf "boylam" tarafından gönderildi. 10.09.2020
|
Kandil Simidi |
|
Handan Gürsoy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2013
Mesajlar: 61 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc90953
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2013
1,650 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep
1 su bardağı su
1 çay bardağı kavrulmuş susam
Hamuru yoğurmak için şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke ve yumurtanın akını ılık suyla birlikte karıştırın. Üzerine yavaşça unu, mahlebi ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin. 30 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın, ardından halka şekli verin. Önce yumurtanın sarısına sonra susama bulayın, tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.06.2021
|
Kandil Simidi |
|
şeniz
Aşçı
Kayıt: 12.07.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc99829
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2014
1,642 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı su
1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı susam
Hamuru yoğurmak için derin bir kabın içine yumurta sarısı, zeytinyağı, tereyağı, sirke, mahlep, şeker ve unu koyup yoğurun. Hamura şekiller verip yumurta akına ve susama bulayıp tepsiye dizin. 180 derecedeki fırında 30 dakika kadar pişirip ikram edin.
|
Kandil Simidi |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88928
Gönderme Tarihi: 03.May.2013
1,618 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
1 adet yumurta (sarısı hamurun içine)
1 paket margarin (yumuşak)
1/2 su bardağı sıvıyağı
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
4-4,5 su bardağı un (elenmiş)
1 kase susam
Un hariç bütün karıştırılır. Un, azar azar konularak malzemeye yedirilir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
Yoğrulan hamur, 5 dk. dinlendirilir.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve simit şekli verilir.
Simitler, önce yumurtanın akına, sonra susamlara batırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, pembeleşinceye kadar pişirilir.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 20.04.2019
|
Kandil Simidi |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108006
Gönderme Tarihi: 31.May.2015
1,322 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı susam
3 çorba kaşığı çörekotu
Bir kabın içine bir miktar un, kabartma tozu, mahlep, şeker ve tuzu karıştırın. Üzerine tereyağı, yoğurt ve zeytinyağını koyun, yumurta sarısını içine bırakın ve hamur haline getirin. Un ayarını kıvama gelinceye kadar koyup hamur tutun. Cevizden büyük parçalar kopartıp simit şekline getirin ve önce yumurta akına sonra susama, çörekotuna bulayıp tepsiye dizin. 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
Fotoğraf "anka kuşu" tarafından gönderildi. 27.02.2020
|
Kandil Simidi |
|
ahmet abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2015
Mesajlar: 70 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc114438
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2016
1,273 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Un
Susam
1. Yumurtanın sarısı ile beyazı ayrılır.
2. Yumurtanın akı ve susam dışındaki bütün malzemeler bir arada hamur haline getirilir.
3. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yavaş yavaş un ilave edilir.
4. Hamur kıvam alınca 2 cm. uzunluğunda çubuklar oluşturup uçlarını birleştirip halka yapılır.
5. Halkaları önce yumurta akına sonra da susama batırıp yağlanmış tepsiye dizilir.
6. 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
|
Kandil Simidi |
|
hürcann
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc118282
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2016
1,242 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pelin Yanık
250 gram margarin
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşağı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Susam
Öncelikle margarini, sütü, sıvıyağı, şeker,tu,z mahlebi bir kabın içine koyarak macun kıvamına getirin. Daha sonra içine kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu ekleyin. Hamurumuz kulak memesinden biraz yumuşak olacaktır. Hamuru yoğurduktan sonra dolapta 15 dakika kadar bekletin. Elinizle hamurumuzu parçalara ayırarak simit şeklini verin verin. Bir kabın içine yumurta akını başka bir kabın içine de susamları koyun. Yapmış olduğumuz simit halkalarını önce yumurta akına sonra susama batırarak hafif yağladığımız tepsimize dizin ve 180 derece de simitlerimizin üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Kandil Simidi |
|
şakir
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.11.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc146689
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2019
1,033 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
125 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (3-4 su bardağı kadar)
Üzeri için:
2 tane yumurtanın akı
Susam ya da çörekotu
Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Unu bir kap içine alarak ortasına çukur açın ve margarin başta olmak üzere, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Ardından ele yapışmayan az sert ve kulak memesi kıvamında bir hamut elde ettikten sonra azar azar un ekleyerek yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo haline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 190-200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hale getirin.
|
Kandil Simidi |
|
yeni hesap
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc140861
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2019
737 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sozcu.com.tr
100 gram tereyağı veya margarin
1 yumurta sarısı
1 yumurta akı (hafifçe köpürene kadar çırpılmış)
Yarım su bardağı yoğurt
3 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz seker
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep
Çeyrek su bardağı susam
Çeyrek su bardağı çörekotu
Susamı ve çörek otunu ayrı ayrı düz tabaklara koyup yayın. Unu, mahlep ve kabartma tozunu derin bir kabın içerisine koyup karıştırın.
Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini bir kaba koyup tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir hale getirin. Yoğurt, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri yağın olduğu kaba ekleyip karıştırın. Un mahlep ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyip yoğurun.
Karışım kulak memesinden biraz daha sert bir hale gelince ceviz büyüklüğünde bezeler kopartarak elinizle yuvarlayalın. Kurşun kalemden biraz daha kalın olacak biçimde uzun hamurlar yapın. Hazırladığınız bu ince uzun hamurların iki ucunu birleştirerek halka yapın.
Uçlarını birleştirdiğiniz kandil simitlerinin iki tarafını da ilk önce yumurta akına, ardından susam ve/veya çörek otuna batırın ve margarinle yağladıktan sonra un serpip silkelediğiniz tepsiye dizin.
Hazırladığımız kandil simitlerini önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 ile 17 dakika civarında kızarana kadar pişirin. Kandil simitlerinin dağılmamasını sağlamak için; tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
|
Kandil Simidi |
|
Ay Nur
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc141741
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2019
686 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram tereyağı
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı susam ve çörekotu
Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
Geniş bir yoğurma kabına 4 su bardağı unu ekleyin ve ortasına çukur açın. Açtığınız çukurun içine tereyağını, yumurta sarılarını ve geri kalan tüm malzemeyi ekleyerek, ele yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar yoğurun. Kıvama gelen hamuru mutfak tezgahına alın ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Kopardığınız hamurları tezgah üzerinde yuvarlayarak parmak kalınlığında rulolar oluşturun ve daire şeklinde birleştirin. Hazırladığınız simitleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1-2 santimetre aralıklarla dizin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Yumurta aklarına fırçanızı batırın ve simitlerin tamamına sürün. Simitlerin üzerine çörek otu ve susam serpin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
|
Kandil Simidi |
|
pandemir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc150246
Gönderme Tarihi: 01.May.2020
635 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
2 adet küçük boy yumurta
2 çay kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı sirke
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Üzeri için:
Susam
Geniş bir kabın içine önce yumurta sarılarını alın ve biraz çırpın.
Margarin sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker ve mahlepi ekleyin.
Kıvamına göre azar azar un ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
En son kabartma tozunu ekleyin. Kabartma tozunu eklerken topak topak kalmamasına özen gösterin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle uzun şeritler haline getirin.
Şerit haline getirdiğiniz parçaları susama bulayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Kandil Simidi |
|
Al Pay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2019
Mesajlar: 30 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc146748
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2019
563 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
3 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
2 adet yumurtanın akı
Çörek otu
Susam
Margarini derin bir kaba alın. Yoğurt, sıvı yağ, toz şeker, mahlep ve tuzu ilave edip karıştırın. Un ve kabartma tozu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve simit şekli verin. Simitleri yumurta akına bulayın. Daha sonra yarısını susama bulayın, yarısının da üzerine çörek otu serpin. Simitleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Fırında 10 dakika beklettikten sonra servis yapın.
|
Kandil Simidi |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc148715
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2020
550 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
4.5 su bardağı un
1.5 çay bardağı yoğurt (sulu kısmından)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için:
Yumurta
Susam
Un ve kabartma tozu dışında diğer tüm malzemeleri geniş bir kaba alın.
Üzerine kabartma tozunu ekleyin.
Unu da yavaş yavaş ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
Yoğurduktan sonra yaklaşık 5 dakika dinlendirin.
Yumurta ve susamı da ayrı kaselere alın.
Hamurunuza simit şekli verdikten sonra önce yumurtaya ardında da susama bulayıp tepsiye dizin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
|
Kandil Simidi |
|
pandemir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc150247
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2020
478 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurtanın sarısı ve akı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz seker
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
4 su bardağı kadar un
Susam
Derin bir kaba ocakta yarısı erimiş yarısı içinde erimeden kalmış tereyağı, yumurta sarısı, sıvı yağ, yoğurt, şeker, tuz, kabartma tozu koyup iyice karıştırın. Üzerine azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurunuzun üzerine bir örtü örterek 20 dakika dinlendirin.
Hamurunuz dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlatıp simit şeklini verin.
Simitleri önce yumurta akına sonra susama bulayıp 175 derece ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkan simitleri soğumaya bırakın.
|
Kandil Simidi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171531
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2023
464 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı elma sirkesi
5 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı mahlep
4 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1/4 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
4 yemek kaşığı susam
4 yemek kaşığı çörekotu
Derin bir kabın içerisine tereyağı, ayçiçek yağı, yumurta, su, tuz, şeker, kabartma tozu, sirke, ve mahlebi koyup güzelce karıştırın. Daha sonra, unu azar azar ekleyerek hamurunuzu güzelce karıştırarak yoğurun. Hamurunuz hazır olunca elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle ya da tezgahın üzerinde yuvarlayarak rulo şekli verin.
Sonra, uçlarını birleştirip çember şekli verin. Susamlı hazırlamak istediğiniz simitler için hamuru önce su pekmez karışımına batırın. Sonra susam dolu bir tabağın üzerinde her iki tarafını da susama bulayın ve tepsiye dizin. Çörekotlu kandil simitleri için çember şekli verdiğiniz hamurları tepsiye dizip üzerlerine pekmez ile karıştırdığınız yumurta sarısını sürüp çatalla üzerinden geçin ve üzerine dileğiniz kadar çörekotu serpin.
Kandil simitlerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Her fırının pişirme süresi farklı olabileceği için simitleri pişerken kontrol etmenizi öneririm.
|
Kandil Simidi |
|
anka kuşu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc148877
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2020
405 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
½ çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Tuz
Üzeri için:
½ su bardağı su
½ çay bardağı pekmez
Susam
Geniş bir kaba elenmiş unu alın. Unun orta kısmına elinizle oyuk açın.
Yumurta, sıvı yağ ve sütü ekleyin. Hamuru yoğurmaya başlayın.
Oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağını karışıma ekleyin ve parmak uçlarınızla yoğurun.
Sirke, mahlep, kabartma tozu ve unu da karışıma ekleyin ve iyice yoğurun.
Tereyağını karışımın içinde eritene kadar yaklaşık 15 dakika yoğurun.
Hamuru yaklaşık yarım saat dinlenmeye aldıktan sonra hamuru eşit bezelere bölün.
Hamuru elinizle yuvarlayın ve şekil verin. Geniş bir kapta pekmez ve suyu karıştırın.
Yuvarladığınız simitleri pekmezli suya bandırın ve bir fırın teli üzerinde yaklaşık beş dakika suyunun akmasını bekleyin.
Susamları geniş bir tavada kavurun. Simitleri kavrulmuş susama bulayın. Her yeri susama bulanmış kandil simitlerini yağlı kağıt olan tepsiye aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
|
Kandil Simidi |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157051
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2021
387 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
125 gram margarin
2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı kadar un
Üzeri için:
2 yumurta akı
Susam ya da çörekotu
Kandil simidinin püf noktası malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Oda sıcağında bekletilen yumurtaların sarısını ve beyazını ayırarak kandil simidini hazırlamaya başlayın. Bir kabın içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve unun ortasına bir çukur açın. Margarin, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri una açtığınız çukura ekleyin.
Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın. Bir süre boyunca unu yoğurduktan sonra ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamur bu kıvamdayken azar azar un eklemesi yaparak yoğurmayı sürdürün.
Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo hâline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 190-200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hâle getirin.
|
Kandil Simidi |
|
azra güven
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc152775
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2020
370 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
Un
Su
Tuz
Yağ
Susam
Mahlep
Şeker
Kandil simidi için öncelikle bir kaba 4 bardak un koyunuz ve arzu ettiğiniz ölçilere göre şeker, tuz, mahlep dengesini göz ayarı una katınız. En son margarin ve ya tereyağını hazırladığınız karışıma boca ediniz. Son olarak alabildiğine un katınız ve kandil simidi hamurunu yaklaşık 10 dakika yoğurunuz. Kandil simidinde maya olmadığı için fazla beklemenize gerek yok. Bu yüzden 10 dakika hamur dinlendikten sonra yoğurma işlemine geçebilirsiniz. Elinizle hamurdan ufak parçalar alıp kandil simidi şeklini veriniz. Şekil verdikten sonra simidi önce suya sonra susamın içine atınız ve yaklaşık 180 derecelik fırında simidleri 20 dakika kadar pişiriniz. Daha sonra servis ediniz.
|
Kandil Simidi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156698
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2021
368 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
150 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağı
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı çörekotu,veya susam
2 çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Bir kabın içine yumurtaları, yoğurdu, eritip ılıttığımız yağı, sirkeyi, şekeri, sıvı yağı, tuzu iyice çırpalım. Içine kabartma tozunu, mahlepi ve azar azar unu ekleyelim ele yapışmıyan kıvamda yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamurdan küçük yumurta iriliğinde parçalar alıp yuvarlayarak simit şekli verelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam veya çörekotu serpip önceden ısıtılmış 190 ° ısılı fırında simitlerin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirelim ve hemen fırından çıkaralım.
Not: Simitleri hemen fırından almassak çıtırlıklarını kaybederler.
|
|