Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kete Tarifleri > Kandil Simidi (43 adet - 2,799,772 defa bakıldı)

Kandil Simidi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kandil Simidi

melda
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.06.2005
Mesajlar: 56
Şehir: Acıbadem/İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc202
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2005
5,200 defa indirildi / yazdırıldı




125 gr. margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı (içine)
1 yumurtanın akı (üzerine)
aldığı kadar un
susam

Susam ve yumurta akı dışındaki bütün malzeme karıştırılarak hamur yapılır. YUvarlak halkalar yapılıp, önce yumurta akına sonra susama batırılıp fırına verilir.


ML® Kandil Simidi için tıklayın




Kandil Simidi

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc1449
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2006
3,827 defa indirildi / yazdırıldı




1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
4 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı mahlep
2 kahve kaşığı tuz
1,5 kahve kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un (5- 5,5 su bardağı kadar)
1 yumurta (sarısı hamura, akı üzerine)
50 gr. susam

Bir tencereye margarin, zeytinyağ, yoğurt, mahlep, tuz, kabartma tozu, yumurta sarısı konup karıştırılır.
Elenmiş un konup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Yumurta büyüklüğünde Parçalara ayrılıp simitler yapılır.
Üzerlerine yumurta akı sürülüp susamla kaplanır.
Tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.


ML® Dökme Çörek için tıklayın



Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 20.04.2019


Kandil Simiti

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc4624
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006
3,451 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
250 gr. yumusak margarin
4 çorba kasigi yoğurt
1 kahve fincani siviyag
1 çorba kasigi mahlep
2 kahve kasigi tuz
1,5 kahve kasigi kabartma tozu
Aldigi kadar un (5-6 su bardagi)
1 yumurta (sarisi hamura aki üstüne)
50 gr. susam

YAPILIŞI
Bir tepsiye yumusak margarin, siviyag, yoğurt, mahlep, tuz, kabartma tozu, yumurta sarisi konup karistirilir. Elenmis un ilave edilir. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur hazirlanir. 10-15 dak. dinlendirilir.
Yumurta büyüklügünde parçalara ayrilir. Simitler yapilir. Üzerine yumurta aki sürülür. Susamla kaplanir. Yaglanmis tepsiye dizilir. Orta hararetli firinda pisirilir.

ML® Cipsli Çörek (görsel)



Fotoğraf "pandemir" tarafından gönderildi. 28.04.2020


Kandil Simidi

siyahinci
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2006
Mesajlar: 21
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc6355
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2006
3,116 defa indirildi / yazdırıldı




125 gr. margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı içine, üstüne akı
Aldığı kadar un
Susam

Tüm malzemeler karıştırılarak hamur yoğrulur. Yuvarlak halkalar yapılıp önce yumurta akına sonra susama bastırılıp fırına verilir.


ML® Puro için tıklayın




Kandil Simidi

elvan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.09.2007
Mesajlar: 24
Kısa URL: https://ml.md/lc17495
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2007
4,012 defa indirildi / yazdırıldı




1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
2 çorba kaşığı çörekotu
1 çay bardağı susam
Mayalı hamur için:
4.5 su bardağı un
5 tatlı kaşığı kuru maya
5 kahve fincanı margarin
2 yumurta,
Yarım çay kaşığı mahlep
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Yaklaşık 1 kahve fincanı ılık süt

Mayalı hamur malzemelerini bir kapta karıştırıp yoğurun. Üzerini örtüp sıcak bir ortamda 20-25 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurlara halka şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Hazırladığınız simitlerin bir kısmını çörekotu ile süsleyin. Kalan simitler için bir kapta şekerli su hazırlayın. Simitleri önce bu suya sonra susama batırın. Böylece simitlerin her tarafı susamla kaplanmış olur.
Süslediğiniz simitleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Mayalanmak üzere 25-30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.


ML® Acı Çörek için tıklayın




Kandil Simiti

dilek_varol
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 15
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc19292
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2007
3,104 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
1 paket margarin
1 çay pardağı sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı
2 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 kase susam

Yapılışı:
Bütün malzemeyi yoğurup simit şeklinde şekil verilir üzerine susam dökülür 170 derecede pişirilir.


ML® Boş Çörek için tıklayın



Fotoğraf "pandemir" tarafından gönderildi. 28.04.2020


Kandil Simiti

safhir
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2010
Mesajlar: 62
Şehir: Zürich
Kısa URL: https://ml.md/lc49964
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2010
3,141 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELR:
250 GR MARGARIN
2 KASIK YOĞURT
1 KABARTMA TOZU
1 FINCAN TOZ SEKER
1 TATLI KASIGI MAHLEP
1 CAY KASIGI TUZ
1 YUMURTA (SARI ICINE BAYAZI ÜSTÜNE)
YETERINCE SUSAM
1/2 KG UN

YAPILISI:
Margarin el ile yumsatilir yoğurt, sari, seker, tuz, mahlep, un, bütün malzeme güzelce yogrulur. (aksam yogurup sabah yaparsaniz daha iyi sonuc alirsiniz) bir iki saat dolapta dinlendirin. Kücük pacalara ayirarak yuvarlayiniz önce yumurta akina sonra susama iki tarafinida bulayin tepsiye dizin. 190-200 derecede güzelce pisirin sogunca servis yapin.


Fotoğraf "hekim hanım" tarafından gönderildi. 23.01.2020


Kandil Simidi

esma hatun
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.01.2011
Mesajlar: 20
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc59181
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2011
2,885 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım paket eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı mahlep
Tuz
Aldığı kadar un
Üzerine:
3 adet yumurtanın akı
Susam

Sütü, sıvıyağı, eritilmiş margarini, yumurta sarısını, tozşekeri, kabartma tozunu, mahlebi, yeterince tuzu bir kapta karıştırın. Bu malzemenin alacağı kadar unu yoğurma esnasında azar azar ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettiğinizde hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz iriliğinde parça koparıp, 10 cm uzunluğunda çubuk hazırlayın. Çubuğun iki ucunu birleştirin. Kalan hamuru da bu şekilde hazırlayın. Simitleri önce çırpılmış yumurta akına, sonra susama bulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.


Fotoğraf "Al Pay" tarafından gönderildi. 14.11.2019


Kandil Simidi

akbabuş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2011
Mesajlar: 29
Kısa URL: https://ml.md/lc65333
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
2,973 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı un
20 gr. yaş maya
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı su
2 adet yumurta akı
1 su bardağı susam

Hamur için gereken tüm malzemeleri bir kapta yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp halka şeklini verin. Un, şeker, su ve yumurta aklarını bir kapta iyice çırpın. Simitleri önce bu harca bulayın, daha sonra susatama batırın. Bir fırın tepsisine dizerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.



KANDİL SİMİDİ

bebek yüz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2013
Mesajlar: 37
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc88458
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2013
2,437 defa indirildi / yazdırıldı




https://ihe.com.tr

4+1/2 su bardağı un
1+1/5 dolu çorba kaşığı kuru (yaş maya 20 gr.)
1 paket magarin
2 adet yumurta
1/2 çay kaşığı mahlep
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
2/3 kahve fincanı ılık su veya süt
1 adet yumurta sarısı

Ev ekmeğinde anlatılan yöntemle özlü bir mayalı hamur hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirdikten sonra fitillere ayırın. Bu fitillerden yumurta büyüklüğünde parçalar keserek yuvarlayın ve halka şeklinde şekillendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu ile süsleyin. Susamlı simit yapmak için bir kabın içine su ve biraz şeker koyup karıştırın.
Susamlanacak hamurları önce şekerli suya sonra da susamın içine daldırın ve her tarafının susamla kaplanmasını sağlayın.
Yağlanmış tepsiye dizerek mayalanmak üzere 25-30 dakika dinlendirdikten sonra 200 derecede ısıtılmış fırında yakalaşık 15-20 dakika pişirin.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 26.02.2024


Kandil Simidi

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc88928
Gönderme Tarihi: 03.May.2013
1,618 defa indirildi / yazdırıldı




Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı


1 adet yumurta (sarısı hamurun içine)
1 paket margarin (yumuşak)
1/2 su bardağı sıvıyağı
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
4-4,5 su bardağı un (elenmiş)
1 kase susam

Un hariç bütün karıştırılır. Un, azar azar konularak malzemeye yedirilir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
Yoğrulan hamur, 5 dk. dinlendirilir.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve simit şekli verilir.
Simitler, önce yumurtanın akına, sonra susamlara batırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, pembeleşinceye kadar pişirilir.


Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 20.04.2019


Kandil Simidi

Handan Gürsoy
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.07.2013
Mesajlar: 61
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc90953
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2013
1,650 defa indirildi / yazdırıldı




1 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep
1 su bardağı su
1 çay bardağı kavrulmuş susam

Hamuru yoğurmak için şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke ve yumurtanın akını ılık suyla birlikte karıştırın. Üzerine yavaşça unu, mahlebi ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin. 30 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın, ardından halka şekli verin. Önce yumurtanın sarısına sonra susama bulayın, tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.06.2021


Kandil Simidi

şeniz
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 12.07.2014
Mesajlar: 19
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc99829
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2014
1,642 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı su
1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı susam

Hamuru yoğurmak için derin bir kabın içine yumurta sarısı, zeytinyağı, tereyağı, sirke, mahlep, şeker ve unu koyup yoğurun. Hamura şekiller verip yumurta akına ve susama bulayıp tepsiye dizin. 180 derecedeki fırında 30 dakika kadar pişirip ikram edin.



Kandil Simidi

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc104215
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2015
1,686 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket margarin
1 su bardağı yağurt
1 yemek kaşıgı sirke
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşıgı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşıgı mahlep
Yeterince un
Yeterince susam
2 adet yumurta akı

Yumurta akı ve susam hariç diğer malzemeleri geniş bir kab içinde yeterince un ile karıştırıyoruz, karışım kulak memesi kıvamına getirilir. Kıvamına gelen hamur simit şeklinde yapılır. Daha sonra yumurta akına ve ardından bolca susamlanarak yağlanmış tepsiye dizilir. Daha önceden 120 derecede ısınmış olan fırında pişirilir.


Fotoğraf "boylam" tarafından gönderildi. 10.09.2020


Kandil Simidi

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc108006
Gönderme Tarihi: 31.May.2015
1,321 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı susam
3 çorba kaşığı çörekotu

Bir kabın içine bir miktar un, kabartma tozu, mahlep, şeker ve tuzu karıştırın. Üzerine tereyağı, yoğurt ve zeytinyağını koyun, yumurta sarısını içine bırakın ve hamur haline getirin. Un ayarını kıvama gelinceye kadar koyup hamur tutun. Cevizden büyük parçalar kopartıp simit şekline getirin ve önce yumurta akına sonra susama, çörekotuna bulayıp tepsiye dizin. 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.


Fotoğraf "anka kuşu" tarafından gönderildi. 27.02.2020


Kandil Simidi

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc110639
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2015
2,080 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram margarin
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı elma sirkesi
1,5 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
2 paket kabarma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
2 yumurta
Susam
Çörekotu

Bir karıştırma kabına, eritimiş margarin, sıvı yağ, sirke, yoğurt, tuz, şeker, mahlep, kabartma tozu ve alabildiği kadar un ile hamur yoğrulur. Hamur bir süre dinlendirilir.
Hamurdan mandalina kadar bezeler hazırlanır, tezgah üzerinde çubuk yapılır, çubuğun iki ucu birleştirerek simit şekli verilir.
2 yumurtanın sarıları ve beyazları ayrılır.
Fırın tepsisine kağıt yayılır, hazırlanan simitlerin yarısı yumurta beyazına sonra da susama batırılır, tepsiye konur.
Simitlerin kalan diğer yarısı tepsiye konur, üzerine yumurta sarısı sürülür, çok az çörekotu konur.
Hazırlanan simitler 180 derece fırında pişirilir.



Kandil Simidi

ahmet abi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.07.2015
Mesajlar: 70
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc114438
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2016
1,273 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Un
Susam

1. Yumurtanın sarısı ile beyazı ayrılır.
2. Yumurtanın akı ve susam dışındaki bütün malzemeler bir arada hamur haline getirilir.
3. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yavaş yavaş un ilave edilir.
4. Hamur kıvam alınca 2 cm. uzunluğunda çubuklar oluşturup uçlarını birleştirip halka yapılır.
5. Halkaları önce yumurta akına sonra da susama batırıp yağlanmış tepsiye dizilir.
6. 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.



Kandil Simidi

hürcann
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2016
Mesajlar: 22
Şehir: Bilecik
Kısa URL: https://ml.md/lc118282
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2016
1,242 defa indirildi / yazdırıldı




Pelin Yanık

250 gram margarin
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşağı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Susam

Öncelikle margarini, sütü, sıvıyağı, şeker,tu,z mahlebi bir kabın içine koyarak macun kıvamına getirin. Daha sonra içine kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu ekleyin. Hamurumuz kulak memesinden biraz yumuşak olacaktır. Hamuru yoğurduktan sonra dolapta 15 dakika kadar bekletin. Elinizle hamurumuzu parçalara ayırarak simit şeklini verin verin. Bir kabın içine yumurta akını başka bir kabın içine de susamları koyun. Yapmış olduğumuz simit halkalarını önce yumurta akına sonra susama batırarak hafif yağladığımız tepsimize dizin ve 180 derece de simitlerimizin üzeri kızarana kadar pişirin.



Kandil Simidi

yeni hesap
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2019
Mesajlar: 25
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc140861
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2019
737 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sozcu.com.tr

100 gram tereyağı veya margarin
1 yumurta sarısı
1 yumurta akı (hafifçe köpürene kadar çırpılmış)
Yarım su bardağı yoğurt
3 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz seker
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep
Çeyrek su bardağı susam
Çeyrek su bardağı çörekotu

Susamı ve çörek otunu ayrı ayrı düz tabaklara koyup yayın. Unu, mahlep ve kabartma tozunu derin bir kabın içerisine koyup karıştırın.
Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini bir kaba koyup tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir hale getirin. Yoğurt, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri yağın olduğu kaba ekleyip karıştırın. Un mahlep ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyip yoğurun.
Karışım kulak memesinden biraz daha sert bir hale gelince ceviz büyüklüğünde bezeler kopartarak elinizle yuvarlayalın. Kurşun kalemden biraz daha kalın olacak biçimde uzun hamurlar yapın. Hazırladığınız bu ince uzun hamurların iki ucunu birleştirerek halka yapın.
Uçlarını birleştirdiğiniz kandil simitlerinin iki tarafını da ilk önce yumurta akına, ardından susam ve/veya çörek otuna batırın ve margarinle yağladıktan sonra un serpip silkelediğiniz tepsiye dizin.
Hazırladığımız kandil simitlerini önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 ile 17 dakika civarında kızarana kadar pişirin. Kandil simitlerinin dağılmamasını sağlamak için; tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya bırakın.



Kandil Simidi

Ay Nur
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc141741
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2019
686 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram tereyağı
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı susam ve çörekotu

Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
Geniş bir yoğurma kabına 4 su bardağı unu ekleyin ve ortasına çukur açın. Açtığınız çukurun içine tereyağını, yumurta sarılarını ve geri kalan tüm malzemeyi ekleyerek, ele yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar yoğurun. Kıvama gelen hamuru mutfak tezgahına alın ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Kopardığınız hamurları tezgah üzerinde yuvarlayarak parmak kalınlığında rulolar oluşturun ve daire şeklinde birleştirin. Hazırladığınız simitleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1-2 santimetre aralıklarla dizin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Yumurta aklarına fırçanızı batırın ve simitlerin tamamına sürün. Simitlerin üzerine çörek otu ve susam serpin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.







Kandil Simidi Tarifleri Kete Tarifleri



(43 adet Kandil Simidi 2,799,772 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2, 3  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort