| 
 
 
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177518 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2024 
205 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
500 gr az yağlı kıyma
 
1 adet soğan
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı pirinç
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Panelemek için:
 
1 çay bardağı galeta unu
 
1 çay bardağı un
 
1 yumurta
 
Kızartmak için:
 
3 su bardağı sıvı yağ
 
 
Öncelikle kıymanın yarısını ayırıp bir kenara alın. Diğer yarısını tavada yarım çay bardağı su ekleyerek kavurun. Sonra soğanı ekleyip birkaç dakika daha kavurup, soğumaya bırakın. Ardından 1 çay bardağı pirinci haşlayıp, soğutun. Kavrulmuş kıymayı ve ayırdığınız çiğ kıymayı geniş bir kaba alın. Soğuyan pirinçlerin suyunu süzüp kıymalara ekleyin. Yumurta, tuz ve baharatı da ilave edip, yoğurun. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin. Daha sonra dinlenen harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Panelemek için, un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu ayrı ayrı kaselerde hazırlayın. Hazırladığını köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulayıp. Kızgın yağda kızartın. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin. Köfteleri patates kızarması veya patates püresi ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177569 
Gönderme Tarihi: 02.May.2024 
249 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
500 gr az yağlı köftelik kıyma
 
1 adet soğan
 
1 adet yumurta
 
Yarım çay bardağı pirinç
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Kaplama için:
 
Yarım çay bardağı galeta unu
 
Yarım çay bardağı buğday unu
 
1 adet yumurta
 
Kızartmak için:
 
Ayçiçeği yağı
 
 
Öncelikle kıymayı ikiye bölün ve yapışmaz bir tavaya kıymanın yarısını alıp 2 yemek kaşığı su ekleyin. Orta ateşte kavurun, sonra ince ince doğranmış soğanı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Harcı soğumaya bırakın. Ardından pirinci yıkayıp, haşlayın. Haşlanan pirinçleri bir kenara alarak soğumasını bekleyin. Kavrulmuş kıyma ve ayırdığınız çiğ kıymayı bir kaba alın. Soğuyan pirinçlerin suyunu süzüp kıymalara ekleyin. Yumurta, tuz ve baharatları da ilave edin. Harcı iyice yoğurun ve ardından buzdolabında en az 1-2 saat bekletin. Dinlenen harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayın. Köfteleri ayçiçeği yağında kızartın.
 
 
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183670 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2025 
110 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köfte için:
 
500 gram dana kıyma
 
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
 
1 adet orta boy soğan
 
1 adet yumurta
 
1 tutam maydanoz (isteğe bağlı)
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Kızartmak için:
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
Sıvı yağ
 
 
Kıymanın yarısını bir tavada kendi yağında kavurun. 
 
Rengi değişip suyunu çekene kadar pişirin. 
 
Soğuması için bir kenara alın.
 
Soğanı rendeleyin veya incecik doğrayın. 
 
Çiğ kıymayla birlikte yoğurma kabına alın.
 
Kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinç, yumurta, tuz, baharatlar ve isteğe bağlı olarak ince doğranmış maydanozu ekleyin. 
 
Tüm malzemeleri iyice yoğurun.
 
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle oval ve yassı köfteler haline getirin.
 
Köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. 
 
Kızgın yağda, önlü arkalı altın rengini alana kadar kızartın.
 
Kadınbudu köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
 
Sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |