| 
 
 
 | 
KADIN BUDU KÖFTE | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58961 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2010 
2,167 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sok.com.tr/
 
 
500 gr köftelik kıyma
 
1 su bardağı haşlanmış pirinç
 
1 kuru soğan
 
1 çay bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
 
1 yumurta
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Tuz, kırmızı toz biber, karabiber
 
Bulamak (pane yapmak) için:
 
1 yumurta
 
3 kaşık un
 
2 kaşık galeta unu
 
 
Kuru soğanı incecik kıyın. Kıymanın yarısını soğanla birlikte bir tavaya koyup et pişene kadar kavurun.
 
Haşlanmış pirinç, kalan çiğ kıyma, soğanlı kavrulmuş kıyma, ekmek içi, tuz ve baharatları bir kaba alıp güzelce karıştırarak yoğurun. Yumurta iriliğinde parçalar koparıp avuç içinde biraz yassılaştırın.
 
Yumurtayı bir tabakta çırpın. Köfteleri önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağa bırakın. Altı pişince köfteyi çevirin. Hepsini kızartarak pişirin. Kağıt havlu üzerine çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
tekaüt 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2011 
Mesajlar: 20 Şehir: Çankaya-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60634 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2011 
2,019 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kahve fincam pirinç
 
2 küçük soğan (ince kıyılmış)
 
500 gr. yağsız kıyma (kuzu veya koyun)
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1/2 kahve kaşığı karabiber
 
1 çorba kaşığı yağ	
 
Kızartmak için:
 
3 çorba kaşığı un
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı ayçiçek yağı
 
			
 
Pirinci ayıklayıp, kaynar suda 20 dakika haşlayıp süzdürün. Bir tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın. Soğanı ilave ederek, hafifçe sarartın. Kıymanın yarısını ilave edip, soğanla 5 dakika kavurunuz. Bir tepsiye boşaltıp, içine kalan çiğ kıymayı, toz, biber ve pirinci de ekleyip, iyice karıştırın.
 
Sonra eşit parçalara bölüp, yumurta gibi yuvarlayın. Parmaklarınızla hafifçe bastırarak yassıltın. Küçük bir kapta, köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayıp, kızgın yağda 3'er dakika alt üst çevirerek altın sarısı rengi alıncaya kadar kızartıp, servis yapın.
  
 | 
Kadın Budu Köfte | 
  | 
Berna Özsoy 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2011 
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60779 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2011 
2,063 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kilo kıyma
 
1 çay bardağı pirinç
 
1 adet kuru soğan
 
1 yumurta
 
karabiber
 
kimyon
 
tuz
 
kızartmak için:
 
sıvı yağ
 
2 yumurta
 
1 su bardağı galeta unu veya normal un
 
 
Pirinci yumuşayana kadar suda haşlayın, sonra süzgüye koyun suyu süzülsün. Soğanı çok ince doğrayın. Yarım kilo kıymanın yarısını, soğanla beraber az yağda kavurun. Soğumaya bırakın.
 
Yoğurma kabına kavrulan kıymayı, çiğ kıymayı, haşlanmış pirinci koyun. Özerine 1 yumurta kırın, karabiber, kimyon ve tuzunu ilave edin hepsini iyice yoğurun. Yoğurduğunuz köfteyi, buzdolabında yarım saat bekletin, köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizde yuvarlayıp hafifçe yassılaştırın.
 
Köfteleri tepsiye sıralayın, tepsinin kenarına galeta unu dökün, derin bir kâseye iki yumurta kırın azıcık tuz koyup çırpıcıyla iyice çırpın, köfteleri önce galeta ununa sonra çırptığınız yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın, kızarttığınız köfteleri, önce kâğıt havlu koyduğunuz tabağa koyun, sonra servis tabağına alın, yanında domates, biber veya roka salatasıyla servis yapın.
  
 | 
KADINBUDU KÖFTE | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61297 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2011 
1,898 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr yağsız koyun kıyması
 
1 iri soğan (rendelenmiş yada ince kıyılmış)
 
3 çorba kaşığı pirinç (kaynar suda 20 dakika haşlanmış)
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 kahve kaşığı karabiber
 
4 çorba kaşığı margarin
 
200 gr (1 su bardağı) rafine yağ
 
4 çorba kaşığı un
 
3 yumurta
 
 
Orta boy bir tencereye 4 çorba kaşığı margarini koyup kızdırınız. Soğanı ekleyip rengi değişene kadar hafifçe kavurunuz. Kıymanın yarısını tencereye atıp karıştırarak beş dakika daha kavurup, tencereyi ateşten indiriniz. Karışımı genişçe bir tepsiye boşaltıp, içine tuzu, dereotunu, karabiberi, pirinci ve kalan çiğ kıymayı ekleyip iyice karıştırınız. Harcı 20 eşit parçaya bölüp önce parmaklarınızla yuvarlayıp sonra hafifçe yassıltınız.
 
Unu bir tabağa eleyiniz. Yumurtaları da çukur bir kapta hafifçe çırpınız.
 
Orta boy bir tavaya rafine yağı koyup kızdırınız. Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağa atınız. Köftelerin her iki tarafını 3'er dakika kızartıp, sıcak sıcak yada soğuttuktan sonra servis ediniz.
 
 
Not: Kadın budu köfteyi, yanında kızarmış patatesle servis edebilirsiniz.
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Herhangi biri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.06.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64762 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011 
1,899 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
3 çorba kaşığı pirinç
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1/2 demet maydanoz ve dereotu
 
1'er çay kaşığı kekik
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 su bardağı un
 
3 adet yumurta
 
 
Pirinci haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın. Rendelenmiş soğanı ve kıymanın yarısını sıvı yağda kavurun, soğumaya bırakın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu, baharatları, haşlanmış pirinci, çiğ kıymayı ve kavrulmuş soğanlı kıymayı iyice yoğurun. Harçtan iri köfteler yapın. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızartın.
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
kadircan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.08.2011 
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67322 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2011 
2,403 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram kıyma
 
1 çay bardağı pirinç
 
2 çay bardağı su
 
2 adet orta boy soğan
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 adet yumurta
 
Tuz, karabiber
 
5 çorba kaşığı galeta unu veya un
 
2 adet yumurta
 
Sıvı yağ
 
 
Pirinci su ile birlikte suyunu çekene kadar pişirin ve soğuması için bir kenara alın. Bir tavada ince kıyılmış soğan ile kıymanın yarısını tereyağında kavurun ve soğumaya bırakın.Derin bir kâseye pirinç, kıymanın tamamı, yumurta,antepfıstığı, tuz ve karabiber koyup yoğurun.
 
Hazırladığınız harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.Her bir parçayı avucunuzun içinde yassılaştırıp istediğiniz şekli verin.Köfteleri önce galeta unu veya una daha sonra çırpılmış yumurtaya batırın.Kızdırılmış sıvı yağda kızartın ve sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
külhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.08.2011 
Mesajlar: 53 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67425 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2011 
2,626 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Özgür Şef
 
 
500 gr. az yağlı kıyma
 
2 baş soğan
 
1 fincan pirinç
 
3 adet yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Yeteri kadar tuz, karabiber
 
 
Kıymanın yarısını tavada ince doğranmış soğan ile karıştırarak kavurun. Ayırdığınız diğer çiğ kıymayla kavurduğunuz kıymayı karıştırın. Diğer tarafta haşlayıp süzdüğünüz pirinci, tuzu, biberi, bir yumurta ile kıyılmış maydanozu da katarak iyice yoğurun. Elinizle istediğiniz formda köfteler yapın. Bir kap içine iki yumurta kırarak çırpın. Hazırladığınız köfteleri yumurtaya bulayarak, sıvı yağ karışımı kızgın yağda kızartın. Yanında patates kızartması veya haşlanmış sebze ile servis edebilirsiniz.
  
 | 
Kadın Budu Köfte | 
  | 
dosta 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2011 
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68738 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2011 
2,250 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr köftelik kıyma
 
1 kahve fincanı pirinç
 
½ çay bardağı galeta unu
 
½ çay bardağı buğday unu
 
2 adet soğan
 
2 adet yumurta
 
1'er çay kaşığı kimyon ve karabiber
 
 
Kıymanızı ikiye bölün. Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın. Kavurun. Kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin.1 dk kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın. Diğer yandan pirincinizi haşlayın.Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alın.Yumurtayı ve baharatları ekleyin. Köfte harcınızı yoğurun. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Kızartma aşamasında, yağınız derin kızartma tencerenize alın. Köftelerinize iri oval şeklini verin. Köftelerinizi, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya. Kızgın yağda kızartın.
 
 
 
 
Fotoğraf "oflu" tarafından gönderildi. 21.08.2019
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
zümre 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.10.2010 
Mesajlar: 42 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68954 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2011 
1,799 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo kıyma
 
2 orta boy soğan
 
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
 
1 Adet yumurtanın sarısı
 
yeterince Karabiber
 
Kızartmak için:
 
Yarım su bardağı yumurta (çırpılmış)
 
Yeterince un
 
Kızartmalık yağ
 
 
Kıymanın 1/3’ü , ince doğranmış soğanla beraber çok az zeytinyağında kavrulur. Soğuduktan sonra çiğ kıyma, yumurta, karabiber, tuz ve haşlanmış pirinç ile karıştırılır, yoğrulur ve köfte büyüklüğünde parçalar koparılarak önce una daha sonra köfteler çırpılmış yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır.
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Asrın 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.11.2011 
Mesajlar: 83 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70286 
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2011 
1,998 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 Gr. Kıyma
 
1 Baş Büyük Soğan
 
3 Adet Yumurta
 
1 Çay Bardağı Pirinç
 
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğanları minik minik doğrayın. Zeytinyağında kıymanın yansıyla beraber kavurun. Kıyma suyunu salıp çekince soğuması için ocaktan alın. Küçük bir tencerede pirinci haşlayın. Kavurduğunuz kıymaya kalan çiğ kıyma, 1 yumurta, tuz, karabiber ve süzülmüş pirinci ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı yarım saat buzdolabında dinlendirip yassı köfteler yapın. Kalan 2 yumurtayı da bir kâsede çırpın. Hazırladığınız köfteleri yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın.
  
 | 
KADINBUDU KÖFTE | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75574 
Gönderme Tarihi: 08.May.2012 
2,247 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
800 gram kıyma
 
2 fincan pirinç
 
2 adet büyük boy kuru soğan
 
1 adet yumurta
 
1/2 demet maydanoz
 
30 gram margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
kızartmak için:
 
3 adet yumurta
 
Yeterince un
 
Sıvıyağ
 
 
Kuru soğanları ince ince kıyıp, margarin yağında pembeleştirelim.
 
Soğanlar pembeleşince, kıymanın yarısını ilave edip, iyice kavuralım.
 
Kıymalar kavrulunca, yeterince tuz ve karabiber ilavesi ile 1 dakika daha kavurup, tencereyi ocaktan indirelim.
 
Kavurduğumuz kıymayı soğutalım ve kıymanın diğer yarısı ile karıştıralım.
 
Daha önceden yıkayıp haşladığımız pirinçleri süzüp, susuz ve soğuk olarak kıymaya katalım.
 
Yumurta ile ince kıydığımız maydanozları, yeterince tuzu, karabiberi ve kekiği ilave edip, 1 dakika daha yoğurduktan sonra, buzdolabında en az 30 dakika dinlendirelim.
 
Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp, yassı oval köfteler hazırlayalım.
 
Önce una, sonra az çırptığımız yumurtalara bulayıp, bol yumurtalı olarak, kızgın sıvıyağda tersli yüzlü altın sarısı renginde kızartalım.
 
Sıcak veya soğuk olarak servis yapalım.
  
 | 
KADIN BUDU KÖFTE | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84448 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2012 
3,686 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
1 kahve fincanı pirinç
 
1 çorba kaşığı yağ
 
2 küçük soğan, ince kıyılmış
 
500 gram yağsız kıyma (kuzu veya koyun)
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1/2 kahve kaşığı karabiber
 
Kızartmak için:
 
4 çorba kaşığı un
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı rafine yağı
 
 
1) Pirinci ayıklayıp kaynar suda 20 dakika haşlayıp süzdürünüz.
 
2) Bir tencereye 1 kaşık yağ koyup kızdırınız. Soğanı ilâve ederek hafifçe sarartınız. Kıymanın yarısını ilâve edip soğanla 5 dakika kavurunuz.
 
3) Bir tepsiye boşaltıp içerisine kalan çiğ kıymayı, tuz, biber ve pirinci ilâve edip iyice karıştırınız.
 
4) Sonra malzemeyi 20 eşit parçaya bölüp yumurta gibi yuvarlayınız. Parmaklarınızla hafifçe bastırarak yassıltınız.
 
5) Küçük bir kapta köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda 3'er dakika altüst çevirerek altın sarısı gibi kızartıp servis yapınız.
  
 | 
KADINBUDU KÖFTE | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88845 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2013 
1,590 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
500 gram yağsız kıyma
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı pirinç
 
3 adet yumurta
 
1 kaşık margarin
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
 
Bir kaşık margarin tavada eritilip, soğan ve kıymanın yarısı ile kavrulur. Pirinç, 2 çay bardağı su ile kısık ateşte haşlanır. Kıyma ve pirinç soğumaya bırakılır. Daha sonra kavrulan ve kalan çiğ kıyma, yoğurma kabına konularak iyice yoğrulur. Haşlanan pirincin içerisine yumurta, tuz ve kara biber atılarak 5 dakika daha yoğrulur. Yoğrulan köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak, yassı köfteler hazırlanır. 2 yumurta iyice çırpılır. Hazırlanan köfteler önce una, sonra yumurtaya bulanarak sıvı yağda kızartılır, sıcak servis yapılır.
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Duygu Sal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.08.2013 
Mesajlar: 57 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91101 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2013 
1,626 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kıyma 
 
150 gr. pirinç 
 
2 adet orta boy soğan 
 
1 tatlı kaşığı tereyağı 
 
1 adet yumurta 
 
5 çorba kaşığı galeta unu 
 
2 adet yumurta 
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
 
Pirincin üzerine iki çay bardağı su ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış soğan ile kıymanın yarısını tereyağında kavurun. Soğuyunca pirinç, kalan kıyma, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun, parçalar koparıp yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya batırın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın.
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
uras 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.09.2013 
Mesajlar: 38 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92036 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2013 
1,592 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma
 
150 gram haşlanmış pirinç
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı köfte baharatı
 
1 adet soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
3 adet yumurta
 
4 çorba kaşığı un
 
3 diş sarımsak
 
 
Tavada tereyağını eritip, doğranmış soğanı ve kıymanın yarısını ekleyip kavurun. Çok suyunu çektirmeyin. Bir kaba alıp içine diğer kıymayı, haşlanmış pirinci, kıyılmış maydanozu, bir yumurtayı ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra şekil verip önce una sonrada çırpılmış yumurtaya bulayın. İki tarafını da kızartıp servis yapın.
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
körpe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.11.2013 
Mesajlar: 30 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94035 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2013 
1,730 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma
 
150 gram pirinç
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
Tuz, karabiber
 
1 adet soğan
 
Kimyon, kekik
 
 
 
Öncelikle içine koyduğunuz pirincin iyi pişmesi gerekiyor. 500 gram kıymaya 150 gram haşlanmış pirinç yeterli olacaktır. Kıymanın sadece yarısı kavrulacağı için yarısını rendelenmiş soğanla tavada kavurun. Diğeri çiğ olmalı diğer kalan kıymayı bir kaba alıp içine pirinç ve baharatları ekleyin. Kavrulmuş ılınmış kıymayı da içine aktarın ve yoğurun. En önemli nokta içine çok yumurta koyarsanız toparlayamazsınız yumuşak olur. Yapımı da zorlaşır. Yumurtaları çırpın ve şekil verdiğiniz köfteleri önce una bulayın ardından yumurtaya, sonra da kızdırılmış yağa atıp pişirin. Kadınbudu köfte daima az yağda pişirilmelidir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Yavuzz" tarafından gönderildi. 23.08.2014
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95330 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2014 
1,891 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
1400 g kuzu-dana kıyması karışımı
 
50 g tereyağı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
100 g ince doğranmış kuru soğan
 
50 g haşlanmış pirinç
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
1 demet ince kıyılmış maydanoz
 
Kızartmak için:
 
250 g sıvı yağ
 
3 adet iyi çırpılmış yumurta
 
100 g un
 
 
Yağla soğan bir tencerede kavrulur. Soğanlar renklenince kıymanın yarısı eklenir.
 
Kavrulan kıyma ve kalan malzeme iyice yoğrulur.
 
Eşit parçalara ayrılarak ovel şekil verlir.
 
Tavada yağ kızdırılır.
 
Köfteler önce una sonra da yumurtaya batırılarak kızgın yağda sağa sola çevrilerek tek tek kızartılır.
 
Yanında patates ve ıspanak püresi ile servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
canik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100565 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2014 
1,756 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram kavrulmuş kıyma
 
250 gram çiğ kıyma
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
 
Kimyon ve karabiber
 
Tuz
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı un
 
Kızartmak için yağ
 
 
Yoğurma kabının içine kavrulmuş kıymayı, çiğ kıymayı, rendelenmiş soğanı, baharatları ve haşlanmış pirinci ekleyip güzelce yoğurun. Daha sonra şekil verip una ve çırpılmış yumurtaya bulayıp yağda kızartın. Sıcak ya da soğuk ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
ıhlamur gölgesi 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 17.06.2015 
Mesajlar: 12 Şehir: Çankaya-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108452 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2015 
1,524 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kıyma
 
1 su bardağı haşlanmış pirinç
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı kuş üzümü
 
2 yumurta
 
1 soğan
 
2 çorba kaşığı un
 
 
Kıymanın yarısıyla rendelenmiş soğanı tavada 5 dakika kavurun. Bir kenarda soğumaya bırakın. Daha sonra da içine pişmeyen kıymayı, haşlanmış pirinci, baharatları ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Daha sonra şekil verip una sonra da yumurtaya bulayıp yağda kızartın.
 
 
 
 
Fotoğraf "özle" tarafından gönderildi. 01.11.2019
  
 | 
Kadınbudu Köfte | 
  | 
maddi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2016 
Mesajlar: 22 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117895 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2016 
1,315 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Armağan Arık
 
 
600 g köftelik kıyma (az yağlı)
 
1 adet iri kuru soğan
 
1 adet yumurta
 
1 kahve fincanı pirinç
 
1 çay kaşığı kimyon
 
½ çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Galeta unu
 
 
Kıymanızı ikiye bölün. Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın, kavurun. Kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin. 1 dk kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın. Diğer yandan pirincinizi haşlayın (çok haşlamayın zira yoğurma esnasında parçalanmasın). Yoğurma kabına soğumuş kıyma çiğ kıyma haşlanıp süzülmüş pirinci alın. Yumurtayı ve baharatları ekleyin. Köfte harcınızı yoğurun. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Kızartma aşamasında yağınız derin kızartma tencerenize alın. Köftelerinize iri oval şeklini verin. Köftelerinizi önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya. Kızgın yağda kızartın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |