|
Ispanak Çorbası |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc197
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2005
7,526 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg ıspanak
3 orta boy soğan
1 çorba kaşığı yağ
2 kahve fincanı un
2,5 litre etsuyu
yarım çorba kaşığı tuz
Ispanakların yapraklarını yıkayıp, 5 dakika haşlayın, süzüp sıkın. Yağı eritin. Piyazlık doğranmış soğanı katıp 4-5 dakika kavurun, ununu ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra tuzu ve etsuyunu katıp orta ateşe koyun. Arada bir karıştırarak pişirin, ıspanakları ilave edip 1-2 dakika daha pişridikten sonra, süzgeçten geçirerek servis yapın.
ML® Ispanak Çorbası için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.01.2024
|
Ispanak Çorbası |
|
süzük
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8574
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2006
6,511 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet patates ve 2 adet soğanı soyup kabaca doğrayın. Tencereye 10 gr. tereyağını koyup soğan ve patatesleri ekleyin. 5 dakika kadar çevirin. Yıkayıp süzdürdüğünüz 500 gr. ıspanağı küçük keserek ekleyin. 400 ml. su ilavesiyle 15 dakika pişirin. Tuz ve biber serpin. Bir tutam hindistancevizi rendesi ekledikten sonra çorbayı el blenderi ile karıştırarak pürüzsüz hale getirin. 600 mi. süt ilave edin. Çorbayı kısık ateşte karıştırarak birkaç dakika daha pişirip yağsız tavada çevrilmiş 20 gr. dolmalık fıstık ilavesiyle servis yapın.
ML® Aristokrat Çorbası için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.01.2024
|
Ispanak Çorbası |
|
tertemiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9273
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006
5,839 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. ıspanak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 baş soğan
2 paket tavuk suyu
1 çorba kaşığı limon suyu
3 yumurta
tuz, karabiber
Soğanları rendeleyerek yağda kavurun. Yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları ince ince doğrayarak tencereye koyun. Ispanakları soğanlarla Pirlikte kısık ateşte kavurun. Tavuk suyunu ayrı bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra ıspanakların bulunduğu tencereye aktararak 7 - 8 dakika daha kaynayın. j Pişen ıspanakları bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Suyla karıştırarak tencereye alın. 3 yumurtanın sarısını ayırarak limon suyu ile çırpın tencereye ilave edin. Devamlı karıştırın. Ateşten aldıktan sonra bekletmeden servis yapın.
ML® Ispanaklı Ay Çöreği için tıklayın
Fotoğraf "aydınhavası" tarafından gönderildi. 02.06.2015
|
Ispanak Çorbası |
|
supernova
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 60 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc11363
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2007
5,357 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr ayıklanmış ıspanak
1 büyük soğan
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
500 ml et suyu
Tuz. karabiber
200 gr süt kreması
2 yumurta sarısı
Ispanağı irice doğrayın. Soğan ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin. Soğan ve sarımsağı yağda kavurun. Karışıma bir miktar su ile ıspanağı ve et suyunu ilave adin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. 100 gr kremayı çırpıp bir kenarda bekletin. Kalan süt kremasını yumurta sarılarını ilave edip çırpın. Tenceredeki karışımı ince bir süzgeçten geçirin. Çorbayı bir kez daha kaynatın ve ocaktan alın. Yumurta ve kremalı karışımı ekleyin. Bu sırada çorbanın kaynamıyor olması önemli, aksi halde yumurta sarısı katılaşır. Son olarak ayırdığınız kremayı çorbaya karıştırın. Dilerseniz üzerine ay çekirdekleri serpip hemen servis edin.
|
Ispanak Çorbası |
|
fatin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2013
Mesajlar: 35 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc94565
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2013
2,260 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. ıspanak yaprağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı su
1 su bardağı süt
Tuz
Ispanağı beş dakika haşlayıp süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu aldıktan sonra ince ince kıyın. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağının yarısıyla kavurun. Ispanağı ekleyip birlikte iki-üç dakika daha kavurmayı sürdürün. Unu, kalan zeytinyağında kavurun. Üzerine su ve sütü ekleyin. Kavurduğunuz ıspanağı da tencereye alın. Tuzunu ayarlayıp, 10 dakika pişirip ocaktan alın.
Fotoğraf "efsun" tarafından gönderildi. 25.12.2015
|
Ispanak Çorbası |
|
lalifer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc102345
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2014
1,966 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet ıspanak
1 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
Tuz
Nane
Tencereye 2 su bardağı suyu alıp kaynatın. Üzerine ince kıyılmış ıspanakları, pirinçleri koyup kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpıp içine dökün ve 2 dakika daha kaynatın. İsterseniz üzerine nane kıyılmış dereotunu ezilmiş sarımsakları ilave ederek servis tabağına aktarın. Karıştırıp sıcak olarak ikram edin. Servis yaparken küçük tabakların içine koyup ikram edin.
|
Ispanak Çorbası |
|
çintar
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc131607
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2018
716 defa indirildi / yazdırıldı
|
2-3 kök ıspanak
1 adet havuç
2 kaşık tereyağı
2 kaşık zeytinyağı
2 kaşık un
2 su bardağı süt
2-3 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Daha sonra tavuk suyu ya da su ekleyin.
Diğer yandan bir tavada, kalan tereyağını eritin ve unu ekleyip kavurun.
Unun rengi kızannca sürekli çırparak soğuk sütü ilave edin.
Çırpıp pürüzsüz bir karışım elde edin. Daha sonra bu sosu çorbaya ekleyip kaynatın.
Son olarak da; çorbanın kıvamını su koyarak ayarlayın. Tuzunu biberini atıp birkaç dakika kaynatın. Sıcak olarak servis edin.
|
Ispanak Çorbası |
|
deneysel
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc140644
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2019
515 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram ıspanak yaprağı
1 adet patates
1 adet küçük boy soğan
3 su bardağı süt
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Yıkanmış ve süzülmüş ıspanak yaprağı, dörde bölünmüş patates ve soğanı tencereye alın. Süt, su, tuz ve karabiber ekleyip, kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve blenderden geçirin. Tekrar bir taşım kaynatıp, sıcak olarak servis yapın.
|
Ispanak Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157298
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2021
256 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kök ıspanak
2 yemek kaşığı iri pilavlık bulgur
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
6-7 su bardağı su
Tencereye suyu ve bulguru alarak ocağın altını açın.
Üzerine iyice yıkanıp, doğranmış ve ince ince kıyılmış ıspanağı ekleyin.
Bulgur yumuşayana kadar pişirin.
Yoğurt ve unun homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
Kaynayan çorbanın suyundan alarak, azar azar tamamının tencereye aktarın. Kaynayana kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra tuzunu ilave edin.
3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Sıcak olarak kaselere bölüp servis edebilirsiniz.
|
Ispanak Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173223
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2023
166 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatih Belediyesi
250 gr ıspanak
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tam buğday un
1 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Ispanakları bol suda yıkayın, süzün ve iri iri doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın.
Soğanı orta boy bir tencereye alın ve zeytinyağı ile şeffaflaşıncaya kadar soteleyin. Ispanakları ekleyin ve sotelemeye devam edin.
Suyu ve sütü ekleyerek orta ateşte pişirmeye bırakın. Tavaya tereyağı ve unu alarak kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
Kavurduğunuz unu çorbaya ekleyin ve çorbayı blenderdan geçirin.
5-6 dakika daha kısık ateşte kaynamaya bıraktığınız çorbayı ocaktan alarak servis yapın.
|
|