| 
 | 
| Ispanak Çorbası | 
|  | nurnur Editor
 
  
 Kayıt: 29.07.2005
 Mesajlar: 300
 Şehir: Bahçelievler ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc197 Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2005
 7,683 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg ıspanak
 3 orta boy soğan
 1 çorba kaşığı yağ
 2 kahve fincanı un
 2,5 litre etsuyu
 yarım çorba kaşığı tuz
 
 Ispanakların yapraklarını yıkayıp, 5 dakika haşlayın, süzüp sıkın. Yağı eritin. Piyazlık doğranmış soğanı katıp 4-5 dakika kavurun, ununu ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra tuzu ve etsuyunu katıp orta ateşe koyun. Arada bir karıştırarak pişirin, ıspanakları ilave edip 1-2 dakika daha pişridikten sonra, süzgeçten geçirerek servis yapın.
 
 
 ML® Ispanak Çorbası için tıklayın
 
 
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.01.2024
 
 
 | 
| Ispanak Çorbası | 
|  | süzük Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.11.2006
 Mesajlar: 99
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc8574 Gönderme Tarihi: 13.Kas.2006
 6,644 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet patates ve 2 adet soğanı soyup kabaca doğrayın. Tencereye 10 gr. tereyağını koyup soğan ve patatesleri ekleyin. 5 dakika kadar çevirin. Yıkayıp süzdürdüğünüz 500 gr. ıspanağı küçük keserek ekleyin. 400 ml. su ilavesiyle 15 dakika pişirin. Tuz ve biber serpin. Bir tutam hindistancevizi rendesi ekledikten sonra çorbayı el blenderi ile karıştırarak pürüzsüz hale getirin. 600 mi. süt ilave edin. Çorbayı kısık ateşte karıştırarak birkaç dakika daha pişirip yağsız tavada çevrilmiş 20 gr. dolmalık fıstık ilavesiyle servis yapın.
 
 
 ML® Aristokrat Çorbası için tıklayın
 
 
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.01.2024
 
 
 | 
| ISPANAK ÇORBASI | 
|  | Lale Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.05.2006
 Mesajlar: 45
 Şehir: Berlin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc8602 Gönderme Tarihi: 15.Kas.2006
 5,786 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMESİ:
 Yarım kilo ıspanak
 1 soğan
 1 fincan sıvı yağ
 2 paket et veya tavuk suyu
 3 yumurta
 tuz
 karabiber
 yarım limon.
 
 Soğanı ve ıspanağı incecik doğrayıp yağda kavurun. Et veya tavuk suyunu başka tencerede kaynattıktan sonra ıspanak tenceresine boca edin. birlikte kaynatın ve mikserden geçirin ya da çatalla iyice halledin. Yumurtaların sarısını limon suyuyla çırpıp tencereye ilave edin ve iyice karıştırın.
 
 
 ML® Ispanak Püresi için tıklayın
 
 
 
 | 
| Ispanak Çorbası | 
|  | tertemiz Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.12.2006
 Mesajlar: 25
 Şehir: Urfa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc9273 Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006
 5,974 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1/2 kg. ıspanak
 3 çorba kaşığı sıvı yağ
 1  baş soğan
 2 paket tavuk suyu
 1 çorba kaşığı limon suyu
 3 yumurta
 tuz, karabiber
 
 Soğanları rendeleyerek yağda kavurun. Yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları ince ince doğrayarak tencereye koyun. Ispanakları soğanlarla Pirlikte kısık ateşte kavurun. Tavuk suyunu ayrı bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra ıspanakların bulunduğu tencereye aktararak 7 - 8 dakika daha kaynayın. j Pişen ıspanakları bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Suyla karıştırarak tencereye alın. 3 yumurtanın sarısını ayırarak limon suyu ile çırpın tencereye ilave edin. Devamlı karıştırın. Ateşten aldıktan sonra bekletmeden servis yapın.
 
 
 ML® Ispanaklı Ay Çöreği için tıklayın
 
 
 
   Fotoğraf "aydınhavası" tarafından gönderildi. 02.06.2015
 
 
 | 
| Ispanak çorbası | 
|  | Karakol Editor
 
  
 Kayıt: 10.11.2005
 Mesajlar: 157
 Şehir: Emek/ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc10401 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
 7,104 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 750 gr ıspanak temizlendikten sonra bol suda yıkanır ve tuzlu suda haşlanır. Sonra suyu iyice süzülüp kıyılır ve ezerek ince delikli bir süzgeçten geçirilerek püre yapılır, iki iri patates haşlandıktan sonra kabukları soyulup, bunlar da püre durumuna getirilir. Bir çorba kaşığı sadeyağ ile üç çorba kaşığı zeytinyağı bir tencereye konur ve yağ ısınınca içine rendelenmiş bir baş soğan atılıp kavuru-lur. Soğan pembeleşince püre durumundaki ıspanakla patates katılır. Yarım İt sıcak sütle bir bardak tavuk suyu veya et suyu dökülür. Tenceredekiler zaman zaman karıştırılarak 25-30 dakika kaynatılır. Tencere ateşten indirilirken yarım kaşık sadeyağ ile bir fincan rendelenmiş kaşar peyniri dökülür ve bir-iki defa daha karıştırılarak tenceredekiler servis kâsesine boşaltılır ve sfiak sıcak servis yapılır, isteyenler çorbanın üstüne yağda kızartılmış ufak ekmek parçalan da koyabilirler.
 
 
 | 
| Ispanak Çorbası | 
|  | supernova Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.01.2007
 Mesajlar: 60
 Şehir: Çorum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc11363 Gönderme Tarihi: 21.Oca.2007
 5,474 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 600 gr ayıklanmış ıspanak
 1 büyük soğan
 1 diş sarımsak
 2 çorba kaşığı tereyağı
 500 ml et suyu
 Tuz. karabiber
 200 gr süt kreması
 2 yumurta sarısı
 
 Ispanağı irice doğrayın. Soğan ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin. Soğan ve sarımsağı yağda kavurun. Karışıma bir miktar su ile ıspanağı ve et suyunu ilave adin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. 100 gr kremayı çırpıp bir kenarda bekletin. Kalan süt kremasını yumurta sarılarını ilave edip çırpın. Tenceredeki karışımı ince bir süzgeçten geçirin. Çorbayı bir kez daha kaynatın ve ocaktan alın. Yumurta ve kremalı karışımı ekleyin. Bu sırada çorbanın kaynamıyor olması önemli, aksi halde yumurta sarısı katılaşır. Son olarak ayırdığınız kremayı çorbaya karıştırın. Dilerseniz üzerine ay çekirdekleri serpip hemen servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Ispanak Çorbası | 
|  | sinan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.01.2007
 Mesajlar: 144
 Şehir: İÇEL
 | Kısa URL: https://ml.md/lc11381 Gönderme Tarihi: 21.Oca.2007
 5,391 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg yıkanıp ayıklanmış ıspanak
 2 yemek kaşığı margarin
 2 adet kuru soğan
 1 çay bardağı un
 1/2 kg kilo süt
 2 su bardağı et suyu veya normal su
 Tuz
 Karabiber
 
 Ispanaklar tencereye koyduğumuz ılık su içinde öldürülür, süzülür ve suyu sıkılır. İnce ince kıyılır. Margarin tencereye koyulup, eritilir. İnce kıyılmış soğan eklenip pembeleştirilir. Un eklenip birkaç kez çevrilir. Sonra ıspanaklar koyulup karıştırılır. Yarım kilo süt, tuz, karabiber ve et suyu veya su eklenip 15 dakika kaynatılıp servis yapılır.
 
 
 | 
| ISPANAKLI ÇORBA | 
|  | mutfaktabirimivar Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.01.2007
 Mesajlar: 293
 Şehir: Ümitköy
 | Kısa URL: https://ml.md/lc11731 Gönderme Tarihi: 04.Şub.2007
 13,258 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
 5 bardak et suyu veya tavuk suyu,
 300 gram ıspanak,
 2 yumurta,
 2 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu,
 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşer peyniri veya tulum peyniri,
 1 fiske cevz-i bevva,
 yeteri kadar tuz ve karabiber.
 
 Yapımı:
 Ispanağı temizleyip bol akarsuda iyice yıkadıktan sonra kaynar tuzlu suya atıp diriliğini kaybedecek kadar haşamalı. Sonra suyunu süzüp ince ince kıymalı.
 Beri yanda iki yumurtayı çırpmalı. Buna sırasıyle ve çırpmaya ara vermeksizin peyniri, ekmek tozunu, cevz-i bevvayı, tuz ve karabiberi  katmalı.
 Et suyunu kuvvetli bir ateşe koyup ılıt-m.alı. Et suyu ılıyınca bundan bir bardak kadarını almalı ve tencerenin altındaki ateşi ortaya göre ayarlamalı.
 İlık et suyunu, yumurtalı karışımı çabuk çabuk karıştırırken azar azar katmalı sonra ısınmaya başlayan et suyunun içine dökmeli.
 Tenceredekileri çabuk çabuk karıştırarak ıspanağı da attıktan sonra karıştırmaya ara vermeksizin tenceredekileri beş dakika kaynatmalı. Sonra çorba servis kâsesine boşaltmalı ve sofraya çıkarıp servis yapmalı.
 
 
 | 
| Ispanak Çorbası | 
|  | Sevda Pekel Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.11.2007
 Mesajlar: 49
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc19526 Gönderme Tarihi: 26.Kas.2007
 5,321 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 demet ıspanak
 2 çorba kaşığı un
 2 çorba kaşığı margarin
 1 adet soğan
 6 su bardağı su
 Tuz
 Karabiber
 
 Ispanak yıkanır, blenderden geçirilir, püre yapılır. Tencereye un ve margarin konur. Un sararana kadar kavrulur. Üzerine ince kıyılmış soğan ve ıspanak püresi eklenir. Birkaç dakika kavrulur. Sıcak su, tuz ve karabiber katılır. Kaynama noktasına gelince kısılır. 5 dakika daha pişirilir. Sıcak servis yapılır.
 
 
 | 
| Ispanak Çorbası | 
|  | ömer Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.01.2008
 Mesajlar: 40
 Şehir: Sinop
 | Kısa URL: https://ml.md/lc21040 Gönderme Tarihi: 31.Oca.2008
 5,693 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemeler:
 1 lt. tavuk suyu
 3 küçük boy patates
 1 paket hazır yıkanmış ıspanak
 1 küçük paket krema
 3-4 çorba kaşığı dolusu süzme yoğurt
 Zeytinyağı
 
 Hazırlanışı:
 Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış patatesinizi tavuk suyunda haşlayın. Ispanakları katın, yapraklar diriliğini yitirir yitirmez bir el blenderinin yardımıyla patatesi ve ıspanağı tavuk suyunun içinde ezin, çorba kıvamına getirin. Tuzunu kontrol edin ama renginin karamaması için ateşte çok fazla bırakmayın. Bu arada bir kabın içinde süzme yoğurtla kremayı karıştırın. Servis kaplarına çorbanızdan koyun, yoğurt karışımı ile süsleyin ve son olarak üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.
 
 
 | 
| Ispanak Çorbası | 
|  | sait Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.05.2008
 Mesajlar: 66
 Şehir: Çankırı
 | Kısa URL: https://ml.md/lc24082 Gönderme Tarihi: 27.May.2008
 5,484 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemesi
 400 gram ıspanak
 6 su bardağı et suyu
 2 adet pırasa
 2 adet soğan
 4 adet patates
 2 çorba kaşığı tereyağı
 1 çorba kaşığı un
 GARNİTÜR İÇİN:
 1 çorba kaşığı tereyağı
 Tuz
 Karabiber
 
 Önce ıspanağı ayıklayıp bol suda aktarma yöntemiyle yıkayın. Kalanı iri iri doğrayın. Sebzelerin tamamını ayıklayıp yıkadıktan sonra irice doğrayıp, iki çorba kaşığı tereyağı ve bir kaşık unla hafifçe kavurun. Doğranmış bütün sebzeleri ilave edin. Birkaç kez karıştırın. Et suyunu da ekledikten sonra, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tahta kaşıkla bastırarak başka bir tencereye geçirin.
 Garnitür olarak ayrılan ıspanak yapraklarını ince şeritler halinde uzunlamasına doğrayarak küçük bir kapta ve bir kaşık kızdırılmış tereyağında yumuşatın. Kaynar çorbaya katarak servis yapın.
 
 
 | 
| ISPANAK ÇORBASI | 
|  | harbi Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.01.2009
 Mesajlar: 44
 Şehir: Gazi Magosa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc32981 Gönderme Tarihi: 17.Oca.2009
 5,552 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemesi:
 500 gr. ıspanak
 3 çorba kaşığı margarin
 1 küçük soğan
 1 litre tavuk suyu
 3 yumurta sarısı
 2 çorba kaşığı limon suyu
 tuz
 karabiber
 
 Hazırlanışı:
 Margarini büyük bir tencerede eritin. Soğanı soyup rendeleyin. Margarinin içinde soğanı kavurun. Ispanağın köklerini ayırın. Yıkayın ve küçük parçalar halinde kesin. Ispanağı margarine katın ve kısık ateşte kavurun. Et suyunu kaynatın ve ıspanağa ilave edin. 7-8 dakika kaynatın. Çatal ile ezerek ıspanağı püre haline getirin. Yumurta sarılarını bir kabın içinde limon suyu ile birlikte iyice çırpın. Yavaş yavaş ıspanak l     püresi çorbasını ilave edin ve devamlı karıştırın. Hemen servis yapın.
 
 
 | 
| ISPANAK ÇORBASI | 
|  | pozitif Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2009
 Mesajlar: 20
 Şehir: Rize
 | Kısa URL: https://ml.md/lc33145 Gönderme Tarihi: 23.Oca.2009
 5,770 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemesi:
 8 bardak et suyu
 250 gr. ıspanak
 2 büyük havuç
 1 büyük kereviz kökü
 3 çorba kaşığı margarin
 1 kahve fincanı un
 1 demet maydanoz
 1 demet dereotu
 1 limon
 4 yumurta sarısı
 tuz
 
 Hazırlanışı:
 Bir tencereye et suyunu koyduktan sonra, buna üstü kazınmış, iki büyükçe havuç ile kabuğu soyulmuş kerevizi ilave edin. Sebzeler yumuşak bir hal alıncaya kadar haşlayın. Sonra da sebzeleri delikli kepçe ile sudan çıkararak kibrit çöpü şeklinde ince ve uzun parçalara doğrayın ve bir tarafa bırakın. Sebzeler pişerken diğer taraftan da kökleri çıkarılmış ayıklanıp yıkanmış ıspanağı ince ince kıydıktan sonra içinde su kaynamakta olan tencereye atarak 10 dakika haşlayın. Sonra da suyunu dökerek ıspanakları iyice süzün ve bir tarafa bırakın. Sonra başka bir tencereye 3 çorba kaşığı margarin, bir kahve fincanı un koyarak karıştırmak suretiyle unu iki dakika kadar kavurun. Sonra buna içindeki sebzeleri haşlamış olduğumuz et suyunu ilave edin. Bir taraftan da karıştırmak suretiyle hepsini birbiriyle hallettikten sonra bunlara, içine bir büyük limon ile yarım bardak soğuk su ilave edin. Yıkanmış ve kıyılırcasına ince doğranmış, bir demet maydanoz ve dereotu ile, haşlanmış ve küçük kesilmiş havuç, kereviz ve ıspanakları da ilave ederek çorba kaynar hal alana kadar beş dakika daha pişirin ve servis yapın.
 
 
 | 
| ISPANAK ÇORBASI | 
|  | mesai Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.04.2009
 Mesajlar: 35
 Şehir: Kızılay-Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc35799 Gönderme Tarihi: 26.Nis.2009
 6,012 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 kişilik
 300 gram dondurulmuş ıspanak
 1 adet patates
 1 adet soğan
 6 su bardağı su
 
 Patatesi ve soğanı iri iri doğrayın. Ispanaklarla beraber bir tencereye koyun. Üzerine suyu ekleyip, patatesler yumuşayana dek haşlayın. Haşlanınca ocaktan alın. Kenarda soğutun. Blendırdan geçirin. Sıcak olarak servis yapın. Arzuya göre yoğurtla birlikte ya da klasik olarak fırında kızartılmış ekmek küpleriyle servis yapın.
 
 
 | 
| ISPANAK ÇORBASI | 
|  | Çeşmelim Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.06.2010
 Mesajlar: 20
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc52599 Gönderme Tarihi: 09.Haz.2010
 5,722 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMESİ
 30 yaprak ıspanak
 1 adef soğan
 1 adet sarımsak
 1 adet havuç
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 adet yumurta sarısı
 2 çorba kaşığı un
 Yarım limon suyu
 Yarım su bardağı yoğurt
 Tuz
 Karabiber
 
 Orta boy bir tencereye sıvı yağı alın. Yemeklik doğranmış soğan ve sarmısağı yağda pembeleşene dek kavurun. Ispanakları iyice yıkayın. Fazla sularını süzün. Elinizle veya bir bıçak yardımıyla doğrayıp, tencereye alın. Üzerine haşlamak için bir miktar su ekleyin. Ispanak haşlanırken, unu limon suyu, yoğurt ve yumurtayla karıştırın. Pütür kalmayıncaya kadar ezin. 8u karışımı ıspanak haşlandığında azar azar çorbaya ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.
 
 
 | 
| ISPANAK ÇORBASI | 
|  | SelinH Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.06.2010
 Mesajlar: 28
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc53013 Gönderme Tarihi: 25.Haz.2010
 5,499 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 1 kg. ıspanak
 yeteri kadar tuz ve karabiber
 1 çorba kaşığı tereyağ
 1 çorba kaşığı un
 1/2 bardak su
 1 çorba kaşığı pirinç
 1/2 bardak kadar yoğurt
 1 yumurta sarısı
 
 Hazırlanışı:
 Ispanak yıkanır, haşlanır ve incecik kıyılır. Tuz, karabiber ilave edilir. Ağzı sıkı kapanan bir tencerede tereyağı hafif pembeleşir, gerektiğinde su ilave edilir. Pirinçler pişince çorbanın içine yumurta sarısı ile çırpılmış yoğurt konup derhal servis yapılır.
 
 
 | 
| ISPANAK ÇORBASI | 
|  | ölçü Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 05.08.2010
 Mesajlar: 24
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc54178 Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2010
 5,473 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMESİ:
 1 kg. ıspanak,
 1 çorba kaşığı katıyağ
 1 çorba kaşığı un
 1 çorba kaşığı pirinç
 yarım bardak su
 yarım bardak yoğurt
 1 adet yumurta
 tuz
 karabiber
 
 Ispanağı yıkayıp, haşlayıp, ince ince kıyın ve tuz, karabiberini koyun. Bir tencerede tereyağını hafifçe pembeleştirip, üstüne un koyup kavurun, içine ıspanak, su ve pirinç katarak ağır ateşte pişirin. Gerektiğinde su ilave edin. Pirinçler pişince çorbanın içine yumurta sarısı ile çırpılmış yoğurdu yavaşça katın.
 
 
 | 
| Ispanak Çorbası | 
|  | hayal idi Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.05.2011
 Mesajlar: 53
 Şehir: Bingöl
 | Kısa URL: https://ml.md/lc63979 Gönderme Tarihi: 08.Haz.2011
 5,136 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Elif Korkmazel
 
 1 adet soğan
 5 su bardağı su
 1 çorba kaşığı margarin
 1 kilo ıspanağın sapı
 1 kase kırmızı mercimek
 1 çay bardağı pirinç
 1 adet domates
 Yarım limonun suyu
 2 diş sarımsak
 Nane
 Kırmızıbiber
 Tuz
 
 Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye alıp suyu ilave edin. Margarini karıştırın. Temizlenmiş ıspanak saplarını küçük küçük doğrayın. Mercimek ve rendelenmiş patatesi çorbaya ekleyin. Tuzunu koyup kaynatın. Fokurdamaya başlayınca pirinci ilave edin. Pirinçler pişince ocaktan alın. Limon suyu, dövülmüş sarımsak, kırmızıbiber ve naneyi karıştırıp çorbanın üzerine gezdirin.
 
 
 | 
| ISPANAK ÇORBASI | 
|  | Gülali Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.06.2011
 Mesajlar: 22
 Şehir: Ayaş
 | Kısa URL: https://ml.md/lc64733 Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011
 5,216 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ümit Usta
 
 1 kg. ıspanak
 1 adet kuru soğan
 1 fincan un
 500 gram süt
 8-10 su bardağı et suyu veya su
 1/2 paket margarin
 Yeterince tuz ve karabiber
 Üzerine koymak için:
 Peynir rendesi
 Kıtır ekmek
 Tereyağı
 Kırmızı pul biber
 
 Ispanakları ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra, içinde 1 su bardağı tuzlu su olan bir tencereye doldurup, ıspanaklar yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
 Suyunu süzüp soğuttuktan sonra, fazla suyunu avucumuzla sıkalım. Büyük bir bıçak yardımıyla ince ince kıyalım.
 Kuru soğanı soyup rendeledikten sonra, çeyrek paket margarin yağında içinde pembeleştirelim.
 Soğanlar pembeleşince, kıydığımız ıspanakları ve yeterince baharatı da tencereye ilave edip soğanlar ile birlikte kavuralım.
 Başka bir tencerede, unu, kalan çeyrek paket margarin yağında kavurup içine sütü, kavurduğumuz ıspanakları ve yeterince et suyunu üave edip kaynamaya bırakalım.
 Çorbamız kıvama gelince, ocaktan indirelim.
 İsteyenler, bu çorbadaki ıspanak tanelerini yok etmek için ya blendır'dan geçirebilirler ya da süzebilirler.
 Kaşar peyniri rendesi, kıtır ekmek ve tereyağında yaktığımız kırmızı pul biber ile birlikte servis yapalım.
 
 
 | 
| Ispanak Çorbası | 
|  | Ercüment Çözer Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 29.06.2011
 Mesajlar: 54
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc65134 Gönderme Tarihi: 29.Haz.2011
 5,000 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet soğan
 500 gr. ıspanak
 2 çorba kaşığı margarin
 2 çorba kaşığı un
 6-7 su bardağı su
 1 adet limon suyu
 1 adet yumurta
 Tuz
 
 Soğanı yemeklik doğrayın. Ispanakları yıkayıp kıyın. Soğan ve ıspanağı margarinde kavurun. Karıştırarak unu ekleyin. Suyunu ilave edip kaynatın. Limon suyu ve yumurtayı tuzla birlikte ayrı bir kapta çırpın. Karışıma çorbadan birkaç kaşık ilave edip ılıtın. Daha sonra yavaş yavaş çorbaya döküp karıştırın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |