| 
 
 
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
gulsimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.01.2006 
Mesajlar: 180
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc865 
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2006 
12,597 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. Hamsi
 
5-6 adet patates
 
3 adet soğan
 
1 adet limon
 
3 adet domates
 
1 adet defneyaprağı
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 su bardağı su
 
Yarım tabaka yağlı kâğıt
 
Yarım demet maydanoz
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Balıkları temizleyip kılçıklarını çıkarın. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırıp süzgeçte 15 dakika bekletin. Domates, soğan, patates ve limonu daire şeklinde doğrayın. Tepsiye balıkları tek sıra dizip üzerine sırayla soğan, patates ve domatesi yerleştirin. En üste aralıklı olarak limon ve defneyaprağı koyun. Maydanozu ince ince doğrayın ve limonların üzerine serpin. Tuz, karabiber, zeytinyağı ve suyu karışıma ekleyerek tepsiyi yağlı kâğıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pişirin. Fırından alarak sıcak servis yapın.
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2192 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006 
7,942 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım demet maydanoz
 
1 kg hamsi 
 
1 kuru soğan 
 
1 limon 
 
1 bardak su 
 
2 defne yaprağı 
 
2 çarliston biber 
 
2 domates 
 
50 gr tereyağı 
 
Tuz
 
Karabiber 
 
 
Ayıklanmış, kılçığı çıkarılmış hamsi filetolarını yıkayıp, süzün. Eğer kendiniz ayıklayacaksanız, hamsiyi, sırtı sol elinizin avuç içine gelecek şekilde yerleştirin. Kafasının alt kısmından baş parmak ve işaret parmağınızla tutun. Sağ elinizle de balığın kafasından tutup öne eğin ve etinden kopartıp yavaşça kuyruğa doğru çekerek kemiğini alın, yıkayıp süzgeçe koyun. 
 
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kabuklarını soyduğunuz domatesin çekirdeklerini çıkartarak ufak küpler halinde doğrayın. Biberlerin sap ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince doğrayın. Bir kapta tereyağını eriterek, soğan, domates ve çarliston biberleri katarak 5 dakika ateşte çevirin. İçine 1 bardak su koyup, kaynatın. Bu malzemelerin bir kısmını tepsi veya fırına dayanıklı cam bir kabın içerisine yayın, hamsi filetolarını üzerine dizin. Üzerine kalan malzemeleri gezdirerek dökün. Yarım limonun suyunu da üzerinde gezdirin. 1 limonun kabuklarını soyup dilimleyin. Limon dilimlerini ve defne yapraklarını üstüne yerleştirin. tuz ve toz karabiberi serpin. Üstünü alüminyum folyo ile kapatıp önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. 
 
Fırından çıkınca ayıklanıp doğranmış maydanozları üzerine serpin, sıcak olarak servis yapın.
 
 
 ML® Dereotlu Balık Buğulama için tıklayın
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
melancoly 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2006 
Mesajlar: 118
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4289 
Gönderme Tarihi: 29.May.2006 
5,243 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 Kg hamsi
 
3 Adet orta boy soğan
 
1 Adet limon
 
3 Adet domates
 
2 Kahve fincani zeytinyağı
 
1 Demet maydanoz
 
8-10 Adet defne yapragi
 
Tuz, karabiber
 
1 Çay bardagi su
 
 
YAPILIŞI
 
Hamsilerin kafalarini ve kilçiklarini çikartip bol suda iyice yikayin.
 
Hafifçe yagladiginiz tepsiye baliklari bir sira halinde dizin.
 
Üzerine halka halka dogradiginiz soğanlari dizin.
 
Soganlarin üzerine yuvarlak kestiginiz domatesleri ve incecik dogradiginiz maydanozu ilave edin.
 
En üste limon dilimlerini ara ara yerlestirin, defne yapraklarini aradaki bosluklara sikistirin.
 
Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardagi suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincani zeytinyağıni gezdirin.
 
Tepsinin agzina yagli kagidi veya alüminyum folyoyu kapatip orta isili firinda pisirin.
 
Hamsi bugulamayi firindan alip sogutmadan yesil salata ile servis yapin.
 
 
 ML® İstavrit Buğulaması için tıklayın
 
  
 | 
Hamsi Buğulaması | 
  | 
Oruç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.07.2006 
Mesajlar: 46 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6873 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006 
5,848 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
500 gram hamsi,
 
yarım yemek kaşığı un,
 
5 adet taze soğan,
 
yarım demet maydanoz,
 
tuz,
 
karabiber, 
 
1 çay kaşığı kekik,
 
1 limon,
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı.
 
 
Yapılışı:
 
Hamsi filetolarını hazırlayın. Taze soğanları halkalar halinde doğrayın. Maydanozu yıkayın ve yapraklarını kıyın. Limonu yuvarlak dilimleyin ve çekirdeklerini temizleyin. Buğulamayı pişirmekte kullanacağınız bir sahana hamsileri, taze soğanı, maydanozu, karabiberi ve tuzu koyun. Balıkları zedelemeden karıştırın. Kuyrukları ortaya gelecek şekilde dizin. Kekiği serpin, limon dilimlerini koyun. Zeytinyağını gezdirin. Kısık ateşte balıkları kendi suyu ile 5 dakika pişirin. Hamsi buğulamayı taze soğan yerine kuru soğan ile de yapabilirsiniz.
 
 
 ML® Hamsi Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
Rana İlden 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2007 
Mesajlar: 29 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc14981 
Gönderme Tarihi: 30.May.2007 
5,587 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme	
 
Tereyağı	1 Çorba Kaşığı
 
Soğan	2 Adet
 
Maydanoz	4 Dal
 
Domates	1 Adet
 
Limon	2 Adet
 
Kekik	1 Çay Kaşığı
 
Defne yaprağı	1 Adet
 
Tuz, karabiber	İsteğe Bağlı
 
Sivri biber	3 Adet
 
Hamsi	1 Kg
 
 
Balıkların kafası kesilir ve çıkarılır, karnı temizlenir ve bütün kılçık çıkartılır. Bol suyla yıkandıktan sonra süzülmeye bırakılır.
 
Soğan, biber ve domates temizlendikten sonra ince ince kıyılır. Soğanlar tereyağında pembeleştirilip biber ve domates ilave edildikten sonra beş dakika daha pişirilir. Kekik, defne yaprağı, tuz ve karabiber katıldıktan sonra bir su bardağı sû konulur ve bir dakika kaynatılır.
 
25-30 cm çapında bir fırın tepsisine sosun yarısı konulur. Üzerine balıklar yerleştirilir. Kalan sos balıkların üzerine dökülür. En üste kabukları soyulmuş ve limon dilimleri yerleştirilir. Tepsi 200°C'de ısıtılmış fırına verilerek 15 dakika civarında pişirilir. Daha sonra üzerine maydanoz ve biraz limon suyu ilave edilir. Servis yapılır. Garnitür olarak sade pilav verilebilir.
 
Balık çok taze ise buğulama yapılması tavsiye edilir.
 
Balığın tazeliği; gözlerinin parlaklığından ve karnının yırtık olmayışından belli olur. Aynı zamanda, taze hamsi kötü kokmaz.
  
 | 
HAMSİ BUĞULAMASI | 
  | 
SiBemol 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2007 
Mesajlar: 27
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16245 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2007 
4,513 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
50 Orta boy hamsi
 
1   Demet maydanoz
 
1    Çay' fincanı zeytinyağı
 
1   Limon
 
2    Soğan
 
Yeteri kadar tuz, karabiber. 
 
 
Hamsi balıklarını temizleyip bol suyla iyice yıkayınız. Bir tepsiyi zeytinyağın birazıyla yağlayınız. Balıkları diziniz. Üstlerine tuz, biber ekiniz. Soğanları çok kalın keserek halkalar halinde balıkların üstüne koyunuz. Maydanozu ince ince keserek serpiniz. Üstüne halka halinde kesilmiş limonu yerleştiriniz. Geri kalan zeytinyağı da dökünüz. Bir kapakla tepsinin üstünü örtünüz. Tepsiyi orta ısıda fırına sokarak 10 -15 dakika kadar pişiriniz. Sıcak servis yapınız.
  
 | 
HAMSİ BUĞULAMA | 
  | 
karavana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2008 
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22694 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2008 
4,289 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 kilo hamsi
 
1 demet maydanoz
 
1 demet taze soğan
 
2 adet domates
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Limon
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yapılışı:
 
Hamsilerin kılçığını ve başlarını çıkararak ayıklayıp yıkayın. Kıyılmış taze soğan, maydanoz ve tuzu, balıklarla harmanlayıp bir tepsiye yayın. Üzerine domatesleri yuvarlak olarak kesin ve limonları dilimleyin.Tepsinin üzerini kapatın ve kısık ateşte pişirin.
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
ERBAP 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.07.2008 
Mesajlar: 74 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25055 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2008 
4,658 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1/2 kg. kılçığı alınmış hamsi,
 
3 baş soğan,
 
3 tane domates,
 
3 tane biber,
 
2 defne yaprağı,
 
tuz,
 
su,
 
1 çorba kaşığı tereyağ,
 
maydanoz
 
 
Yapılışı:
 
Temizlenip yıkanmış hamsileri fırına dayanıklı bir tepsiye serin. Üstüne piyaz kesilmiş soğan, rendelenmiş domates ve ince doğranmış biberle birlikte maydanozu ekleyip, tuz, su, bir çorba kaşığı tereyağı da ekleyip fırında pişirin.
  
 | 
HAMSİ BUĞULAMASI | 
  | 
müberra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2010 
Mesajlar: 41 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46762 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2010 
4,371 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
1 kg. hamsi
 
2 baş soğan
 
2 domates
 
1 demet maydanoz
 
yarım limon
 
1 kaşık yağ
 
tuz
 
 
YAPILIŞI
 
Hamsileri temizleyip yıkayınız. Tepsiye diziniz. Domatesi dilimleyip üzerine kapatınız. Soğanı ince ince doğrayıp üzerine serpiniz. Limonu kabuğu ile ince dilimleyip üzerine diziniz. Maydanozu ince kıyıp üzerine serpiniz. Sıvı yağ ve tuzu üzerine serpiniz. Bir bardak su koyup hafif ateşte veya orta sıcaklıktaki fırında yarım saat pişirip sıcak olarak servis yapınız.
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60801 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2011 
4,730 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi (ayıklanmış ve kılçıkları çıkarılmış)
 
1/2 su bardağı zeytinyağı yada rafine yağ
 
1/2 su bardağı domates suyu
 
1/2  limonun suyu
 
2 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
 
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
 
1 defne yaprağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
kahve kaşığının ucuyla karabiber
 
1 limon (dilimlenmiş)
 
1 sivri biber (sapları koparılıp ortadan ikiye kesilmiş)
 
1 domates (dilimlenmiş)
 
1 taze soğan (çok ince dilimlenmiş)
 
 
Ayıklanmış balıkları iyice yıkadıktan sonra derince bir tepsiye diziniz. Orta boy bir kaseye domates suyunu, limon suyunu, tuzu, karabiberi, rafine yağı, dereotunu, maydanozu, taze soğanı koyduktan sonra tahta bir kaşıkla karıştırınız. Karışımı tepsideki balıkların üstüne ince bir tabaka halinde dökünüz. Parmaklarınızla her tarafa eşit oranda dağılmasını sağlayınız. Tepsiyi bir kenarda 20 dakika kadar bekletiniz.
 
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız. Limon ve domates dilimlerini, sivri biberi ve defne yaprağını balıkların üstüne yerleştirdikten sonra, tepsinin üstünü hava almayacak biçimde alüminyum mutfak kağıdıyla kaplayarak fırına sürünüz. 15 dakika pişirdikten sonra defne yapraklarını ve sivri biberi çıkarıp atarak servis ediniz.
  
 | 
Hamsi Buğulaması | 
  | 
selamet 
Yamak 
 
  
Kayıt: 17.05.2011 
Mesajlar: 8 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63745 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2011 
4,580 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo hamsi balığı
 
1 çay fincanı zeytinyağı
 
2 iri soğan
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
1 demet maydanoz
 
1 adet limon
 
1 kahve kaşığı tuz
 
 
1 Temizlenmiş balıkları bol suyla yıkadıktan sonra, yağladığınız tepsiye dizin. Üzerine tuz ve biberi ekin. Soğanları da iri halkalar halinde kesip döşeyin.
 
2 Zeytinyağı dökün.
 
3 Tepsinin üstünü tencere kapağı ile örtüp fınnda 15 dakika pişirin.
 
4 Sıcak servis yapın.
  
 | 
Hamsi Buğlama | 
  | 
Yurdal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.12.2011 
Mesajlar: 61 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71201 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2011 
4,340 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
2 fincan zeytinyağı
 
2 fincan su
 
1 adet limon
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet maydanoz
 
Biraz Tuz
 
 
Balıkların içlerini de temizledikten sonra güzelce yıkayıp tepsiye dizin. Balıkların üzerine su, tuz, kıyılmış dereotu ve maydanoz halkalar halinde kesilmiş limon dizip üzerine de zeytinyağını gezdirin ve fırına verin. Orta ısıda 10 dk pişirin. Fırından çıkarmadan pişip pişmediklerini kontrol edin.
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110484 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2015 
3,765 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 g hamsi
 
1 adet domates
 
2 demet taze soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
1 adet limon
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hamsiler fileto haline getirildikten sonra yıkanır. Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan konur ve karıştırılır. İnce doğranmış domatesler bu karışımın üzerine yayılır. Hazırlanmış hamsiler kabın üzerine ilave edilir ve karıştırılır. Karışım 15 dakika oda sıcaklığında bekletilir ve yayvan bir tepsiye konur. Limon ince dilimler halinde kesilerek hamsilerin üzerine dizilir. Üzerine zeytinyağı gezdirilir ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir.
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
tanver 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2016 
Mesajlar: 28 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117538 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2016 
2,164 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yüksel Blazer
 
 
Hamsi Soğan
 
Patates
 
Zeytinyağı
 
Maydanoz
 
 
Hamsiler güzelce ayıklanır. Tavanın altına bolca soğan soyulur. Üzerine hamsiler dizilir, bir kat patates kesilip dizilir. En üzerine de yine hamsi dizilir, üste de maydanoz doğranır. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
ruhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2017 
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123643 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017 
1,528 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Hamsi  500 gr
 
Domates  250 gr
 
Tatlı biber  150 gr
 
Limon  120 gr
 
Soğan  100 gr
 
 
Balığın içini temizleyin, kafasını kesin, balığa tuz sürün. Sarımsağı bıçakla doğrayın. Soğan ile biberi doğrayın, limon ve domatesi halka olarak kesin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içini zeytin yağı (10 ml) ile yağlayın ve malzemeleri tabaka tabaka olarak aşağıdaki sırayla düzenli koyun: soğan, hamsi, sarımsak ve baharat, biber, domates, limon. Sonra tuz ekleyin ve üzerine zeytin yağı (20 ml) serpin. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 40 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulaması | 
  | 
deli-dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2016 
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126328 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2017 
1,225 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo hamsi balığı
 
1/2 bardak sirke
 
2 çorba kaşığı tuz
 
1 limon
 
1 baş soğan
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
1/2 defne yaprağı
 
Karabiber
 
 
Balıkları temizledikten sonra su ile ısıttığınız sirkeyi balıkların üstüne dökün ve soğuk bir yerde birkaç dakika bekletin. Diğer taraftan büyükçe bir tencereye zeyinyağını, limon suyunu, kıydığınız soğanı, karabiberi, defne yaprağım koyup, biraz su ilave ederek pişirin. Sonra sirkeli sudan balıklan çıkarın, hazırladığınız sosun bulunduğu tencereye dizip, üstlerine limon dilimlerini yerleştirin, 15-20 dakika kadar pişirin, soğutup servis yapın.
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
cep 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2018 
Mesajlar: 21 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133478 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2018 
1,166 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. hamsi
 
1 adet iri olgun domates
 
2 demet taze soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
1 adet limon
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır. Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırın. Küçük doğranmış domatesleri üstüne yayın. Durulanmış hamsileri içine katıp harmanlayın. Karışımı 15 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra yayvan bir tepsiye serin. Kalan harcı üzerine yayın. Limonu ince dilimler halinde kesip üstüne dizin. Zeytinyağını gezdirip kapağını kapatın. 15 dakika kadar hafif ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Hamsi buğulama 2 gün kadar buzdolabında saklanabilir. Buzdolabında saklanmış buğulamayı ısıtıp tekrar sıcak servis yapabilirsiniz.
 
 
Not: Buğulamaya uygun diğer balıklar: Sardalya
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
tuzak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.08.2018 
Mesajlar: 26 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136131 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2018 
1,257 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamsi
 
Kuru soğan
 
Sarımsak
 
Zeytinyağı
 
Domates
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Limon suyu
 
Yarım su bardağı su,
 
Pul biber
 
3, 4 defne yaprağı
 
 
Hamsiler kılçıklarıyla beraber temizlenir ve yıkanır. Sos yapımına geçilir. Doğranmış soğan ve sarımsak yağda kavrulur, küçük doğranmış domatesler eklenir, tuz ve karabiber katılarak karıştırılıp sos haline gelmesi beklenir. Domatesler çok sulu değilse sosu biraz sulandırmak gerekebilir.
 
Sos hazır olduğunda, geniş bir tencerenin dibine önce bir miktar sos yayılır ve üstüne hamsiler dizilir. Hamsiler kaç kat olacaksa, hamsilerin arasına o oranda sos konulur. Sonra tencereye sırayla halka şeklinde doğranan soğan dilimleri, domates dilimleri ve limon dilimleri konulur. En üste maydanoz doğranır. Limon suyu eklenir.
 
Son olarak malzemelerin üzerinde bir miktar sıvı yağ gezdirilir. Gerek görülürse, tencerenin dibine kalacak şekilde biraz su eklenir. 15-20 dakika içinde hamsi buğlama hazır olacaktır.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145521 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2019 
1,171 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://kuzeydenlezzetler.com
 
 
1 kilogram hamsi
 
4 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
1 adet limonun suyu
 
6 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
 
Hamsilerimizin kılçıklarını temizleyip,yıkıyoruz. soğanlarımızı halkalar halinde kesip tepsiye diziyoruz. Hamsileri yan yana sıralayıp üstüne yine halka şeklinde doğranmış domatesleri yerleştiriyoruz. Limon suyu, zeytinyağını ve baharatları çırpıp balıkların üzerine döküyoruz. Zeytinyağı yerine küçük parçalar halinde tereyağı da koyabiliriz tepsimize. 175 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Buğulama | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152554 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020 
692 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Aile ve Tüketici Hizmetleri
 
Ankara 2011
 
 
1 kg hamsi 
 
1 adet orta boy kuru soğan 
 
3 adet limon 
 
2 adet orta boy domates 
 
1 çay bardağı sıvı yağ 
 
1 demet maydanoz 
 
5-6 adet defneyaprağı 
 
1 çay bardağı su 
 
Tuz
 
Karabiber 
 
 
 
Hamsi balıklarının kafaları ve kılçıkları çıkarılıp bol su ile iyice yıkanır.
 
Yağlanmış bir tepsiye bir sıra hâlinde balıklar dizilir. 
 
Soğanlar halka şeklinde doğranır ve hamsilerin üzerine dizilir. 
 
Domatesler yuvarlak kesilip soğanların üzerine ilave edilir. 
 
Maydanozlar ince doğranarak domateslerin üzerine serpilir. 
 
En üste de limon dilimleri yerleştirilir, aradaki boşluklara defne yaprakları yerleştirilir.
 
Tuz, karabiber, bir çay bardağı su ve sıvı yağ ilave edilir.
 
Tepsinin üzerine alüminyum foly kapatılıp orta ısılı fırında 25-30 dakika pişirilir.
 
Fırından alınıp sıcak olarak yeşil salata ve limon dilimleri ile servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |