| 
 
 
 | 
Güllaç | 
  | 
BelmaGüngören 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2005 
Mesajlar: 80 Şehir: Kavaklıdere ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc507 
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2005 
5,504 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 yaprak güllaç
 
1 su bardağı ceviz
 
1 su bardağı şeker
 
1,5 kg. süt
 
Yarım nar
 
 
Cevizi dövün, 3 yemak kaşığı şekerle karıştırın. Sütü kaynatın şekeri katın karıştırın. Güllaçların her birini ortadan ikiye kesin, har parçayı sıcak şekerli sütte ıslatın. Ortalarına ceviz, şeker karışımından yarım yemek kaşığı ilave edin. Kenarlarını tepede toplayarak, gül şekli verin, geniş ve derin servis tabağına yerleştirin. Üzerine kalan şekerli sütü dökün üzerini kapatın, soğuyunca nar taneleri ile süsleyin.
 
 
 ML® Güllaç için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "hürcan" tarafından gönderildi. 06.07.2014
  
 | 
Güllaç | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2181 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006 
3,553 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket güllaç
 
1 litre süt
 
400 gr. toz şeker
 
1 kahve fincanı gül suyu 
 
200 gr. dövülmüş ceviz
 
Yeteri kadar vişne reçeli tanesi
 
 
Toz şekerini süte katarak, birlikte 5 dakika kadar kaynatıp, tencereyi ateşten alın. Süt ılınınca güllacın yapraklarını süte batırıp yumuşattıktan sonra içlerine birer tatlı kaşığı ceviz koyarak gül şeklinde sarın. Güllaç güllerini tepsiye dizin. Kalan cevizi üstüne serpin. Ilık şekerli sütü de gezdirin. Güllaçları birer vişne reçeli tanesiyle süsleyin. Güllaç sütü iyice çektikten sonra sofraya getirin. Gülsuyunu sofrada isteyene ikram edebilirsiniz.
 
 
 ML® Samsades için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 15.05.2020
  
 | 
Güllaç | 
  | 
HandeT 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2005 
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4575 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2006 
3,473 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 yaprak güllaç
 
200 gr. ceviziçi
 
1/2 kg. tozşeker
 
1 kg. süt
 
Meyve sekerlemesi ve hindistancevizi
 
 
Büyük ve yayvan bir tepsiye sütün yarisini koyarak el yakacak sicakliga kadar isitin. Ceviziçini fazla ufaltmadan dövüp, hazirlayin. Güllaç yapraginin bir tanesini ortadan ikiye bölün. Bu yarim güllaci tekrar ikiye katlayarak sicak sütün içine batirip yumusamasini saglayin. Sütten çikararak tabaga alin. Ikiye katlanmis ama çeyrek güllaç görünümündeki yapragin genis tarafina dövülmüs cevizden iki kasik koyup sigara böregi gibi ama daha kalinca sarin. Hepsini ayni sekilde sararak cam tepsiye dizin. Kalan sütü kaynatip sekerini koyun. Damak tadiniza göre sekerini azaltip, artirabilirsiniz. Seker sütün içinde eriyince sicak sütü güllaç tepsisine yavas yavas dökün. Üzerine bir kapak kapatip sütü iyice çekmesini bekleyin. Sütü çektikçe yeni süt ilave edin. Güllaçlar iyice sütlü olmali. Üzerine istege göre meyva sekerlemesi ya da hindistancevizi tozu ile süslenebilir. hindistancevizi beyaz güllacin üzerinde pek belli olmasa da çok hos bir koku ve tad saglar. Sütünü iyice çekip, doyma noktasina gelen güllaç tepsisini buzdolabina koyun. Soguduktan sonra tabaklara alarak servis yapin.
 
 
 ML® Gül Güllaç için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Güllaç | 
  | 
Bahariye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2006 
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7595 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006 
3,213 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet güllaç
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı ceviz içi
 
1 kilo süt
 
Yarım cay bardağı gül suyu
 
Nar taneleri ve nane yaprağı
 
 
Süt ve şeker bir tencerede ılıtılır. Bir cam kabın içine 2 adet güllâç yaprağı ılık şekerli sütle ıslatılır ve kıyılmış ceviz içi, üzerine gezdirilir. Üzerine kalan güllâç yaprağı da aynı şekilde ıslatılarak serilir. Sonra ceviz ve nar taneleri de üzerine dökülüp süslenir.
 
 
 ML® Karakuş Tatlısı için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.03.2024
  
 | 
Güllaç | 
  | 
durbaba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.09.2006 
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9506 
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2006 
3,261 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Güllaç'ın, biri tepsiye düz olarak serilmek suretiyle basit biçimde, bir de büyükçe sigara böreği gibi lüle lüle yapılması mümkündür. Çarşıdan bir bağ veya bir paket şeklinde alınan güllaçlar için, uygun büyüklükte bir tepsi seçilir. Esas tepsiye konulmadan önce daha büyük bir tepside, üzerlerine su serpilerek ıslatılıp, hemen ve teker teker esas tepsiye yerleştirilir. Tepsiye konurken güllaçlar elle ve hafifçe buruşturulur. Bütün tabakalar konduktan sonra, istenilen büyüklükte kesilir. Öte yandan, daha önce bir kilo kadar sütün, yarım kilo kadar şekerle kaynatılıp soğumaya bırakılmış olması gerekir. Bu süt de kesilmiş olan güllacın üzerine dökülür. Tepsiye bir kapak kapatılarak 2-3 saat kadar bekletilir. Sofraya getirilmeden önce gülsuyu ve dövülmüş fındık, fıstık veya ceviz bolca serpilir. Fındık, fıstık, sof raya gelmeden önce serpillrse, güllacı yer yer karartır. Görünümünü bozar. Bir başka şekil de, ıslatılmış güllaçları parçalara ayırıp, münasip büyüklükte iri sigara böreği gibi ve aynı usûlde hazırlamak da mümkündür.
 
 
 ML® Güllaç Kızartması için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Güllaç | 
  | 
sinan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2007 
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13192 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2007 
3,510 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı toz şeker
 
1 paket güllaç
 
250 gram dövülmüş ceviz
 
Çeyrek çay bardağı gül suyu
 
 
Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün.
 
Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın. Ortasına dövülmüş cevizi koyun. Yanlarını ortada toplayıp, katlayın. Katladığınız güllaçları başka bir tepsiye dizin. Kalan sütü üzerine dökün. Gül suyu ilave edin. Ilık veya soğuk servis yapın.
 
 
 ML® Perçem için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Güllaç | 
  | 
ŞerifTarganArmaç 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: İstinye İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16701 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2007 
3,164 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 Güllaç yaprağı
 
2 Çorba kaşığı gül suyu
 
4 Bardak süt
 
1 Çay bardağı iç badem
 
2 Bardak toz şeker
 
1 çay bardağı antepfıstığı
 
 
Bir kabın içine iç bademle birlikte su koyarak beş dakika kadar harlı ateşte kaynattıktan sonra tencereyi ateşten indirip suyun ılınması için bir tarafa bırakın. Sonra bademlerin iç kabuklarını ayıklayıp et makinasında çekerek bir tarafa bırakın. Diğer tarafta sütü kaynatıp içine toz şekeri koyun ve karıştırarak toz şekeri eritin. Süt soğuduktan sonra yuvarlak büyükçe bir tepsiye dökün ve güllaç yapraklarının yumuşaması için bunları teker teker sütün içine atın. Sütten çıkardığınız yumuşak güllaç yapraklarını ikiye katlayın orta kısımlarına çekilmiş bademleri koyun ve yaprakların kenarlarını bohça şeklinde bademlerin üzerine gelecek şekilde katlayın ve bademler görülmeyecek şekilde kapatın. Güllaçların üste kıvrılan taraflarını tabağın altına gelecek şekilde büyük bir tabağa sıralacın ve üzerlerine gülsuyu ile tepsideki şekerli sütü döküp güllaçların süjü iyice çekmesi için yarım saat bekletip, üzerlerini iç kabuklan ayıklanmış ve makinede çekilmiş antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 ML® Balbaba için tıklayın 
 
ML® Balbaba (görsel)
 
 
 
  
 | 
Güllaç | 
  | 
AdıgüzelUğurla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.08.2007 
Mesajlar: 24
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17180 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2007 
3,262 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 lt. süt
 
800 gr. tozşeker 
 
100 ml. gülsuyu 
 
1 paket güllaç
 
200 gr. içi çekilmiş fındık ya da antepfıstığı
 
 
Sütü tencereye koyarak bir taşım kaynatıp ateşten alın. Şekeri ve gülsuyunu ekleyerek şeker eriyinceye kadar iyice karıştırın.
 
Hazırladığınız sütü, güllaç yapraklarını rahatça içine alabilecek büyüklükte bir tepsiye boşaltın. Yine güllaç yapraklarını rahatça içine alabilecek büyüklükte bir başka tepsinin dibine de bir kepçe hazırladığınız sütten koyun.
 
Paketteki güllaç yapraklarının yarısını süt dolu tepsiye teker teker batırıp çıkarın ve hemen diğer tepsiye yerleştirin. Tepsiye dizdiğiniz her yaprağın arasına yarım kepçe kadar süt koyun. Bu katlar tamamlanınca fındığı yada fıstığı üzerlerine yayın.
 
Kalın güllaç yapraklarını da aynı şekilde sütte ıslatarak güllaç tepsisine döşeyin. Yaprakların aralarına süt gezdirmeyi unutmayın. Artan süt olursa onu da güllacın üzerine gezdirin. Tepsinin üzerini bir kapak yada alüminyum folyo ile örtüp, güllaçlar sütü tamamen eminceye kadar bekletin.
 
Tepsideki güllacı keserek porsiyonlara ayırın. Üzerini çekilmiş fındık, fıstık yada meyve parçacıkları ile süsleyerek servis yapın.
 
 
ML® Güllaç Dolması Videosu
 
 
 
  
 | 
Güllaç | 
  | 
nln64 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2007 
Mesajlar: 36 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17199 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2007 
3,274 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt, 
 
1.5 su bardağı tozşeker, 
 
1 paket güllaç, 
 
4 su bardağı iri dövülmüş ceviz. 
 
Süslemek için: antepfıstığı
 
 
Sütün tamamını bir tencerede kaynatın. İçine tozşekeri ilave edip, karıştırarak eritin. Sütü ocaktan indirip hafifçe soğumaya bırakın.
 
Bu arada güllaç yapraklarından birini büyük bir tepsiye ya da derin bir servis tabağına alın.
 
Kepçe ile bir miktar sütü güllacın üzerine dökerek yumuşatın.
 
Aynı işlemi iki güllaç yaprağına daha yapın. Üçüncü yaprağı sütle ıslattıktan sonra cevizi her tarafına eşit olarak yayın.
 
Dördüncü güllaç yaprağını cevizli katın üzerine koyup tekrar sütle ıslatın. Kalan yapraklarda aynı işlemi uygulayın. Soğuduktan sonra dövülmüş antepfıstığı yada nar taneleriyle süsleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.03.2024
  
 | 
Güllaç | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35326 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2009 
3,418 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
THY Skylife
 
 
1 paket güllaç
 
1 litre süt
 
250 g toz şeker
 
1 yemek kaşığı gülsuyu
 
100 g file badem
 
1 adet ayıklanmış nar
 
1 yemek kaşığı yeşil fıstık
 
 
Tencerede süt, şeker ve gülsuyunu beraber ısıtın. Bir güllaç yaprağını parlak tarafı üste gelecek şekilde tepsiye serin ve sütle ıslatın. Bu işlemi diğer yapraklara da uygulayın. Ortasına file badem serpin. Tekrar üzerine güllaç yapraklarını kapatıp sütü dökün. Tüm yapraklar bittikten sonra soğumaya bırakın. Üzerini nar taneleri ve çekilmiş yeşil fıstıkla süsleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Güllaç | 
  | 
bayır gülü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.08.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54261 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2010 
3,112 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gülsuyu karıştırılmış hafif şeker şerbetini ya da şekerli sütü, kenarlı bir tepsiye koyarak bir yaprak güllâcı bu suyun içinde çevire çevire ıslatınız. Islatırken kenarlarındaki kalın kısımları ve ortalarında kalın damarları varsa onları da koparıp başka tepsiye alınız. Bütün bir yaprağı ortasından, sağından ve solundan birer parça katlayarak dört köşe bir şekil veriniz. Sonra bir parça kaymak ya da şekerle dövülmüş cevizi üstüne koyunuz, dolma sarar gibi sarıp tabağa yanyana sıralayınız. Üzerine kestirilmiş ılıkça şeker gezdirip gülsuyu serpiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.07.2023
  
 | 
Güllaç | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60760 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2011 
2,513 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 taze güllaç (hazır satın alınacak)
 
200 gr ceviz içi (çekilmiş)
 
1 kg (5 su bardağı) süt
 
400 gr toz şeker
 
Kahve kaşığının ucuyla vanilya
 
1/4 su bardağı gül suyu
 
1/2 su bardağı vişne reçeli taneleri (istenirse)
 
 
Hazır aldığınız güllacın kenarlarını 1 cm içinden makasla kesip bir kenara bırakınız.
 
Orta boy bir tencerede sütü, toz şekeri ve vanilyayı karıştırarak 3 dakika kaynatınız. Kaynayan sütü genişçe bir tepsiye dökerek elinizi sokabileceğiniz sıcaklığa gelene kadar bekletiniz. Güllaç yapraklarını teker teker sıcak süt dolu tepsiye bastırınız. Koyduğunuz her yaprağı ıslandıktan sonra alıp başka temiz bir tepsiye koyunuz. Tepsiye koyduğunuz ıslak güllaç yapraklarını ellerinizle buruşturarak şekil veriniz.
 
Güllacın yumuşak olması için her yaprağı döşedikten sonra üstüne 1 çay kaşığı süt serpiniz. Üç yaprak döşedikten sonra bir kaşıkla yaprakların üstüne ceviz içi serpiniz. Her üç yaprakta bir bu işlemi tekrarlayınız. Güllaç yapraklarını istediğiniz kalınlığa göre düşeyiniz.
 
Artan cevizi en üste döktükten sonra, vişne reçeli taneleri ile süsleyiniz. Güllacınızı 15 dakika beklettikten sonra servis ediniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "akdağmadenli" tarafından gönderildi. 17.02.2021
  
 | 
Güllaç | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66778 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011 
2,407 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1-1,5 su bardaği toz şeker
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
6 yaprak güllaç
 
5 su bardağı süt
 
1 yemek kasığı gülsuyu
 
 
Güllaç yapraklannın kalın kenarlarını kopararak ayıralım. Sütü bir taşım kaynatalım, ateşten alalım, içine şeker koyalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım. Geniş bir tepsiye dökelim. Güllaç yapraklarını teker sıcak şekerli süte batırıp hafif yumuşatarak servis tabağına alalım.
 
Üzerine ceviz yerleştirelim. Tüm güllaç yapraklannı bu şekilde servis tabağına döşedikten sonra kalan sütü hepsinin üzerine gezdirelim. Üzerine gülsuyunu dökelim. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapalım.
 
 
 
 
Fotoğraf "akdağmadenli" tarafından gönderildi. 17.02.2021
  
 | 
Güllaç | 
  | 
yaşar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.09.2011 
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68555 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2011 
2,187 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2.5 litre süt
 
1 paket güllaç yaprağı
 
2 şeker kaşığı vanilin
 
2 su bardağı şeker
 
50 gram tereyağı
 
1 su bardağı fındık içi (çekilmiş)
 
 
Tencereye süt, şeker ve vanilini ilave edip bir taşımlık kaynatın. Daha sonra soğumaya bırakın. Ilıştırılmış sütü hazır aldığınız güllaç yapaklarına tek tek yedirin, daha sonra aralarına rondeoya çekilmiş fındık serpin. en sonunda kalan sütü tepsiye dökün. Dilerseniz üzerini mevsime göre nar gibi meyvelerle süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Güllaç | 
  | 
çaylak2 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.11.2011 
Mesajlar: 50 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71220 
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2011 
2,585 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 yaprak güllaç
 
1 litre yağsız (5 su bardağı) süt
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
1 çorba kaşığı gülsuyu
 
5 su bardağı toz şeker
 
 
Yüksek kenarlı tepsiyi hazır edin. Güllaç yapraklarının kalın kenarlarını kopararak ayırın. Her yaprağı, elinizle kırarak veya makasla keserek dörder parçaya bölün. Sütü bir taşım kaynatın, ateşten alın. İçine şeker koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın. (Çok az soğumasını sağlayın; çünkü kaynar süte güllaçları koyarsanız eriyip hamurlaşacaktır.) Geniş bir tepsiye dökün. Güllaç parçalarını teker teker sıcak şekerli süte batırıp hafif yumuşatarak bir tabağa alın. İkiye katlayın. Geniş kısmına ceviz koyup yanlarını kapatın. Sarma biçiminde sarın, servis tabağına yerleştirin. Tüm güllaçları bu şekilde yumuşatıp sardıktan sonra kalan sütü hepsinin üzerine gezdirin. Üzerine gülsuyunu serpiştirin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın. Mevsime göre, nar tanesi, ceviz veya antepfıstığı ile süsleyebilirsiniz.Eğer kakao eklerseniz üzerine çikolata parçaları da güzel durur. Ceviz yerine kabuğu soyulmuş ve dövülmüş badem kullanırsanız güllacın rengi daha beyaz olur.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 24.03.2025
  
 | 
Güllaç | 
  | 
baykal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.12.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: Karabük | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74680 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2012 
2,363 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet güllaç yufkası
 
3 su bardağı toz şeker
 
5 lt süt
 
1 paket şekerli vanilin
 
1 adet file badem
 
Bir miktar nar tanesi (süslemek için)
 
 
Süt, şeker ve vanilyayı orta boy bir tencerede karıştırarak kaynatın. Geniş bir tepsiye (ben fırın tepsimi kullandım) bir güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde koyun. Yufkanın üzerine 1-2 kepçe ılınmış sütü yufkanın her yanı ıslanana kadar gezdirin, tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın. Sadece 5.yufkaya yani güllaçın tam ortasına geldiğinizde ıslattığınız yufkanın üzerine bolca file badem serpin. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. Güllacı bir gece önceden yapıp süslemeden buzdolabında bekletin. Servis yapmakadan 2-3 saat önce dolaptan çıkartın ve dilimledikten sonra nar, şamfıstığı ve şekerleme ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "https://www.aksam.com.tr" tarafından gönderildi. 17.03.2025
  
 | 
Güllaç | 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75301 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2012 
2,511 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkar
 
 
2 lt. süt (8 su bardağı)
 
800 gr. tozşeker
 
100 ml. gülsuyu
 
1 paket güllaç
 
200 gr. iri çekilmiş fındık ya da antepfıstığı
 
 
Sütü tencereye koyarak bir taşım kaynatıp ateşten alın. Şekeri ve gülsuyunu ekleyerek şeker eriyinceye kadar iyice karıştırın.
 
Hazırladığınız sütü, güllaç yapraklarını rahatça içine alabilecek büyüklükte bir tepsiye boşaltın. Yine güllaç yapraklarını rahatça içine alabilecek büyüklükte bir başka tepsinin dibine de bir kepçe hazırladığınız sütten koyun.
 
Paketteki güllaç yapraklarının yarısını süt dolu tepsiye teker teker batırıp çıkarın ve hemen diğer tepsiye yerleştirin. Tepsiye dizdiğiniz her yaprağın arasına yarım kepçe kadar süt koyun. Bu katlar tamamlanınca fındığı ya da fıstığı üzerlerine yayın.
 
Kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde sütte ıslatarak güllaç tepsisine döşeyin. Yaprakların aralarına süt gezdirmeyi unutmayın. Artan süt olursa onu da güllacın üzerine gezdirin. Tepsinin üzerini bir kapak ya da alüminyum folyo ile örtüp, güllaçlar sütü tamamen eminceye kadar bekletin.
 
Tepsideki güllacı keserek porsiyonlara ayırın. Üzerini çekilmiş fındık, fıstık ya da meyve parçacıkları ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 ML® Güllaç Dolması için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "https://www.aksam.com.tr" tarafından gönderildi. 17.03.2025
  
 | 
Güllaç | 
  | 
zor ba 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2013 
Mesajlar: 28 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86203 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2013 
2,193 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ceviz
 
1,5 su bardağı şeker
 
7,5 su bardağı süt
 
10 adet güllaç yufkası
 
1 Nar taneleri
 
 
Cevizi dövün ve makinede çekin. 3 yemek kaşığı şekerle karıştırın. Sütü kaynatın, şekeri katıp karıştırın. Güllaçların her birini ortadan ikiye kesin, her parçayı sıcak şekerli sütle ıslatın. Ortalarına ceviz-şeker karışımından yarım yemek kaşığı koyun. Kenarlarını tepede toplayarak gül şekli verin, geniş ve derince bir servis tabağına yerleştirin. Üzerine kalan sıcak sütü döküp kapatın. Soğuyunca nar taneleriyle süsleyin.
 
 
Not: Güllaç ticari amaçla küçük işletmelerde, nişasta ve darı unu kullanılarak üretilir ve kuru şekilde pazarlanır. Tatlının iyi olabilmesi için güllacın taze olması şarttır. Bayat olursa sütle ıslatıldığında parçalanır, dağılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 27.06.2023
  
 | 
Güllaç | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95632 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2014 
1,886 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2007
 
 
250 g güllaç yufkası (Yaklaşık 6 adet)
 
1 litre süt
 
250 g toz şeker
 
50 ml gül suyu
 
100 g ceviz içi
 
50 g çekilmiş yeşil fıstık
 
100 g nar tanesi
 
 
Süt ile şeker bir tencerede kaynatılır.
 
Ilık hale gelince gül suyu dökülüp karıştırılır. Sütün yarısı genişçe bir tepsiye dökülür.
 
Güllaç yufkaları yumuşatılır, alt üst edilir. Yufkanın her biri tepsiye yerleştirilir.
 
Arasına yarım kepçe daha şekerli süt dökülüp, dövülmüş ceviz serpilir.
 
Bütün yufkalar aynı şekilde hazırlanır. Kalan süt üzerine dökülür. Dinlendirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.02.2021
  
 | 
Güllaç | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101611 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2014 
2,131 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 yaprak güllaç
 
1 kg süt
 
1 paket vanilya
 
1 su bardağı toz seker
 
2 kase ceviz
 
1 kase çilek
 
 
Sütü, içine şeker ve vanilyayı koyup ısıtın. Güllaç yapraklarını kırıp, servis tabağınıza göre şekil verin. Ilık sütle ıslatıp kat kat yapın ve aralarına çekilmiş ceviz serpin. En son katını kapatın. Çilekleri dilimleyip süsleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "hacı karagöz" tarafından gönderildi. 21.08.2020
  
 | 
 
 
 
 
 
 |