| 
 
 
 | 
Güllaç | 
  | 
BelmaGüngören 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2005 
Mesajlar: 80 Şehir: Kavaklıdere ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc507 
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2005 
5,504 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 yaprak güllaç
 
1 su bardağı ceviz
 
1 su bardağı şeker
 
1,5 kg. süt
 
Yarım nar
 
 
Cevizi dövün, 3 yemak kaşığı şekerle karıştırın. Sütü kaynatın şekeri katın karıştırın. Güllaçların her birini ortadan ikiye kesin, har parçayı sıcak şekerli sütte ıslatın. Ortalarına ceviz, şeker karışımından yarım yemek kaşığı ilave edin. Kenarlarını tepede toplayarak, gül şekli verin, geniş ve derin servis tabağına yerleştirin. Üzerine kalan şekerli sütü dökün üzerini kapatın, soğuyunca nar taneleri ile süsleyin.
 
 
 ML® Güllaç için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "hürcan" tarafından gönderildi. 06.07.2014
  
 | 
Güllaç | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2181 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006 
3,553 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket güllaç
 
1 litre süt
 
400 gr. toz şeker
 
1 kahve fincanı gül suyu 
 
200 gr. dövülmüş ceviz
 
Yeteri kadar vişne reçeli tanesi
 
 
Toz şekerini süte katarak, birlikte 5 dakika kadar kaynatıp, tencereyi ateşten alın. Süt ılınınca güllacın yapraklarını süte batırıp yumuşattıktan sonra içlerine birer tatlı kaşığı ceviz koyarak gül şeklinde sarın. Güllaç güllerini tepsiye dizin. Kalan cevizi üstüne serpin. Ilık şekerli sütü de gezdirin. Güllaçları birer vişne reçeli tanesiyle süsleyin. Güllaç sütü iyice çektikten sonra sofraya getirin. Gülsuyunu sofrada isteyene ikram edebilirsiniz.
 
 
 ML® Samsades için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 15.05.2020
  
 | 
Güllaç | 
  | 
Ala Turca 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51397 
Gönderme Tarihi: 05.May.2010 
3,511 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 güllaç yaprağı
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı şeker
 
1 kahve fincanı gülsuyu
 
1/2 su bardağı badem içi veya antepfıstığı
 
 
Badem veya fıstıklar havanda dövülür. 1 tencerede 2 bardak süt kaynatılır. Şeker ilave edilir. Ateşten alınır ve soğutulur. Soğuyan süt kenarlı bir tepsiye boşaltılır. Güllaç yapraklan teker teker tepsiye yatırılır. Her güllaç yaprağı fazla yumuşamadan sütten alınır. Güllaç yaprakları her biri ikiye katlanarak içlerine dövülmüş badem konup kol böreği gibi sarılır. Son kıvrım tarafı altta kalacak şekilde servis tabağına dizilir. Döşenme işi bitince üstüne gülsuyu ve kalan şekerli süt dökülür. Bekletilir. Servise hazırdır.
  
 | 
Güllaç | 
  | 
sinan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2007 
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13192 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2007 
3,510 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı toz şeker
 
1 paket güllaç
 
250 gram dövülmüş ceviz
 
Çeyrek çay bardağı gül suyu
 
 
Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün.
 
Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın. Ortasına dövülmüş cevizi koyun. Yanlarını ortada toplayıp, katlayın. Katladığınız güllaçları başka bir tepsiye dizin. Kalan sütü üzerine dökün. Gül suyu ilave edin. Ilık veya soğuk servis yapın.
 
 
 ML® Perçem için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Güllaç | 
  | 
HandeT 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2005 
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4575 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2006 
3,473 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 yaprak güllaç
 
200 gr. ceviziçi
 
1/2 kg. tozşeker
 
1 kg. süt
 
Meyve sekerlemesi ve hindistancevizi
 
 
Büyük ve yayvan bir tepsiye sütün yarisini koyarak el yakacak sicakliga kadar isitin. Ceviziçini fazla ufaltmadan dövüp, hazirlayin. Güllaç yapraginin bir tanesini ortadan ikiye bölün. Bu yarim güllaci tekrar ikiye katlayarak sicak sütün içine batirip yumusamasini saglayin. Sütten çikararak tabaga alin. Ikiye katlanmis ama çeyrek güllaç görünümündeki yapragin genis tarafina dövülmüs cevizden iki kasik koyup sigara böregi gibi ama daha kalinca sarin. Hepsini ayni sekilde sararak cam tepsiye dizin. Kalan sütü kaynatip sekerini koyun. Damak tadiniza göre sekerini azaltip, artirabilirsiniz. Seker sütün içinde eriyince sicak sütü güllaç tepsisine yavas yavas dökün. Üzerine bir kapak kapatip sütü iyice çekmesini bekleyin. Sütü çektikçe yeni süt ilave edin. Güllaçlar iyice sütlü olmali. Üzerine istege göre meyva sekerlemesi ya da hindistancevizi tozu ile süslenebilir. hindistancevizi beyaz güllacin üzerinde pek belli olmasa da çok hos bir koku ve tad saglar. Sütünü iyice çekip, doyma noktasina gelen güllaç tepsisini buzdolabina koyun. Soguduktan sonra tabaklara alarak servis yapin.
 
 
 ML® Gül Güllaç için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Güllaç | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36796 
Gönderme Tarihi: 23.May.2009 
3,448 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet güllaç yaprağı
 
2000 gram süt
 
450 gram toz şekeri
 
½ kahve fincanı gülsuyu
 
150 gram iç badem
 
 
Bir kaba ¾ bardak iç badem ile 1 bardak da su koyarak haşlanır. Bademlerin iç kabuklarını ayıkladıktan sonra da bunlar ezilir. Daha sonra 1 litre  kaynamış süte 2 bardak toz şekeri ilave ederek karıştırılır. 10 adet güllacı teker teker bu karışıma batırılır. Üzerine bademler konur ve servis yapılır.
  
 | 
Güllaç | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35326 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2009 
3,418 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
THY Skylife
 
 
1 paket güllaç
 
1 litre süt
 
250 g toz şeker
 
1 yemek kaşığı gülsuyu
 
100 g file badem
 
1 adet ayıklanmış nar
 
1 yemek kaşığı yeşil fıstık
 
 
Tencerede süt, şeker ve gülsuyunu beraber ısıtın. Bir güllaç yaprağını parlak tarafı üste gelecek şekilde tepsiye serin ve sütle ıslatın. Bu işlemi diğer yapraklara da uygulayın. Ortasına file badem serpin. Tekrar üzerine güllaç yapraklarını kapatıp sütü dökün. Tüm yapraklar bittikten sonra soğumaya bırakın. Üzerini nar taneleri ve çekilmiş yeşil fıstıkla süsleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Güllaç | 
  | 
bayır gülü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.08.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54262 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2010 
3,296 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sütlü bir şerbet yapınız, başka bir kenarlı tepsiye yemek tabağı koyunuz, ıslatılmış güllâç yapraklarını tabağın kenarını geçmemek üzere, aralarına şerbet serperek top top yapınız. Bu şekilde 5 - 6 yaprak yaydıktan sonra gereğince birkaç yaprak daha serpiniz, tabaktan tepsiye dökülen şerbeti kaşık kaşık tekrar üstüne gezdiriniz. Üstüne kaymak ya da ceviz döşeyip üzerine 5 - 6 yaprak daha koyarak kestirilmiş şeker ve gülsuyu gezdiriniz.
  
 | 
Güllaç | 
  | 
nln64 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2007 
Mesajlar: 36 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17199 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2007 
3,274 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt, 
 
1.5 su bardağı tozşeker, 
 
1 paket güllaç, 
 
4 su bardağı iri dövülmüş ceviz. 
 
Süslemek için: antepfıstığı
 
 
Sütün tamamını bir tencerede kaynatın. İçine tozşekeri ilave edip, karıştırarak eritin. Sütü ocaktan indirip hafifçe soğumaya bırakın.
 
Bu arada güllaç yapraklarından birini büyük bir tepsiye ya da derin bir servis tabağına alın.
 
Kepçe ile bir miktar sütü güllacın üzerine dökerek yumuşatın.
 
Aynı işlemi iki güllaç yaprağına daha yapın. Üçüncü yaprağı sütle ıslattıktan sonra cevizi her tarafına eşit olarak yayın.
 
Dördüncü güllaç yaprağını cevizli katın üzerine koyup tekrar sütle ıslatın. Kalan yapraklarda aynı işlemi uygulayın. Soğuduktan sonra dövülmüş antepfıstığı yada nar taneleriyle süsleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.03.2024
  
 | 
Güllaç | 
  | 
AdıgüzelUğurla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.08.2007 
Mesajlar: 24
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17180 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2007 
3,262 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 lt. süt
 
800 gr. tozşeker 
 
100 ml. gülsuyu 
 
1 paket güllaç
 
200 gr. içi çekilmiş fındık ya da antepfıstığı
 
 
Sütü tencereye koyarak bir taşım kaynatıp ateşten alın. Şekeri ve gülsuyunu ekleyerek şeker eriyinceye kadar iyice karıştırın.
 
Hazırladığınız sütü, güllaç yapraklarını rahatça içine alabilecek büyüklükte bir tepsiye boşaltın. Yine güllaç yapraklarını rahatça içine alabilecek büyüklükte bir başka tepsinin dibine de bir kepçe hazırladığınız sütten koyun.
 
Paketteki güllaç yapraklarının yarısını süt dolu tepsiye teker teker batırıp çıkarın ve hemen diğer tepsiye yerleştirin. Tepsiye dizdiğiniz her yaprağın arasına yarım kepçe kadar süt koyun. Bu katlar tamamlanınca fındığı yada fıstığı üzerlerine yayın.
 
Kalın güllaç yapraklarını da aynı şekilde sütte ıslatarak güllaç tepsisine döşeyin. Yaprakların aralarına süt gezdirmeyi unutmayın. Artan süt olursa onu da güllacın üzerine gezdirin. Tepsinin üzerini bir kapak yada alüminyum folyo ile örtüp, güllaçlar sütü tamamen eminceye kadar bekletin.
 
Tepsideki güllacı keserek porsiyonlara ayırın. Üzerini çekilmiş fındık, fıstık yada meyve parçacıkları ile süsleyerek servis yapın.
 
 
ML® Güllaç Dolması Videosu
 
 
 
  
 | 
Güllaç | 
  | 
durbaba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.09.2006 
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9506 
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2006 
3,261 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Güllaç'ın, biri tepsiye düz olarak serilmek suretiyle basit biçimde, bir de büyükçe sigara böreği gibi lüle lüle yapılması mümkündür. Çarşıdan bir bağ veya bir paket şeklinde alınan güllaçlar için, uygun büyüklükte bir tepsi seçilir. Esas tepsiye konulmadan önce daha büyük bir tepside, üzerlerine su serpilerek ıslatılıp, hemen ve teker teker esas tepsiye yerleştirilir. Tepsiye konurken güllaçlar elle ve hafifçe buruşturulur. Bütün tabakalar konduktan sonra, istenilen büyüklükte kesilir. Öte yandan, daha önce bir kilo kadar sütün, yarım kilo kadar şekerle kaynatılıp soğumaya bırakılmış olması gerekir. Bu süt de kesilmiş olan güllacın üzerine dökülür. Tepsiye bir kapak kapatılarak 2-3 saat kadar bekletilir. Sofraya getirilmeden önce gülsuyu ve dövülmüş fındık, fıstık veya ceviz bolca serpilir. Fındık, fıstık, sof raya gelmeden önce serpillrse, güllacı yer yer karartır. Görünümünü bozar. Bir başka şekil de, ıslatılmış güllaçları parçalara ayırıp, münasip büyüklükte iri sigara böreği gibi ve aynı usûlde hazırlamak da mümkündür.
 
 
 ML® Güllaç Kızartması için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Güllaç | 
  | 
hüseyin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.05.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23956 
Gönderme Tarihi: 20.May.2008 
3,249 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket güllaç
 
Yarım kilo şeker
 
250 gr fındık veya ceviz içi
 
2 kilo süt
 
1 şişe gül suyu
 
 
Süt bir tencerede kaynatılır, ılıtılır. Güllacın yaprakları sütle ısıtılarak tepsiye üst üste dizilir. Ortasına bol ceviz konup geri kalan yapraklar da sütle ıslatılıp üst üste dizilir. Geri kalan süt, şekerle karıştırılarak hepsi güllacın üzerine dökülür. Sütü çekmesi için kare kare kesilir. Gül suyu da üstüne serpiştirilir.
  
 | 
Güllaç | 
  | 
pepino 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.04.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc50068 
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2010 
3,248 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1/2 bardak şeker
 
1/2 kahve fincanı gülsuyu
 
1 bardak çekilmiş iç ceviz
 
6 yaprak iyi cins güllaç
 
 
Güllaç yapraklarını bir tepsiye yerleştirdikten sonra, üzerlerine süt, şeker ve gülsuyunu birlikte dökün. Orta sıcaklıktaki ateşte, karıştırarak, el dayanacak kadar ısıtın, sonra ateşten alın. Güllaçları, teker teker ve süte batırarak sarmalısınız. Her yaprağın ortasına çekilmiş iç cevizi yerleştirdikten sonra, güllaçları, dört ucu birbirinin üzerine katlanacak şekilde ve bir bohça gibi sarın. Sonra derince bir tepsiye yerleştirin, artan şekerli sütü de üzerine döküp, yarım saat bekletin. Güllaç hazırdır. Ilık yendiği takdirde çok daha lezzetli olacağım unutmayın.
  
 | 
Güllaç | 
  | 
sergüzeşt 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.12.2007 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19748 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2007 
3,230 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tunalı Çiçek Lokantası Kavaklıdere
 
 
6 yaprak güllaç
 
250 gr. ceviz içi
 
4 su bardağı süt
 
2,5 su bardağı toz şeker
 
1 yemek kaşığı gülsuyu
 
Üzerini süslemek için:
 
Bir miktar kızamık şekeri, 
 
Nar taneleri ya da Şam fıstığı
 
 
2 su bardağı süt kaynatılıp ılık hale gelen kadar bekletilir. Süt ılıdıktan sonra biraz derince bir tepsiye dökülür. Güllaçların kenarındaki sert kısımlar çıkartılır ve güllaç ortadan ikiye kesilerek 2 parçaya ayrılır. Parçalar teker teker süte batırılır ve her bir güllaç yaprağı küçük bir kasenin içine yerleştirilir. Güllaçların ortasına 1,5 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi konur ve kenarları ortaya doğru toplanarak üzeri kapatılır. Daha sonra güllaçları koyduğumuz kaseler ters çevrilir ve servis tepsisine alınır. Tepside kalan süt de güllaçların üzerine dökülür. Daha sonra güllaçların şurubu hazırlanır. Kalan 2 su bardağı süt, şeker ve gül suyu karıştırılarak kaynatılır ve soğuması için biraz bekletilir. Şurup ılıklaştıktan sonra tepsideki güllaçların üzerine dökülür. 1- 2 saat güllaçların kabarması beklenir. Kabardıktan sonra servis tabaklarına alınır. Üzerleri isteğe göre kızamık şekeri rendelenerek, dövülmüş Şam fıstığı veya nar taneleri serpiştirilerek süslenir ve servis yapılır.
  
 | 
Güllaç | 
  | 
Nermin Aşar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.09.2008 
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27074 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2008 
3,217 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10-11 güllaç yufkası
 
2,5 litre süt
 
750 g toz şeker
 
1 paket şekerli vanilya
 
Nar taneleri
 
Dövülmüş ceviz veya antepfıstığı
 
 
Süt ve şekeri kaynatın. Vanilyayı ekleyip ılıtın. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün, (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar cok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin. Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz veya antepfıstığı ile süsleyin.
  
 | 
Güllaç | 
  | 
Bahariye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2006 
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7595 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006 
3,213 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet güllaç
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı ceviz içi
 
1 kilo süt
 
Yarım cay bardağı gül suyu
 
Nar taneleri ve nane yaprağı
 
 
Süt ve şeker bir tencerede ılıtılır. Bir cam kabın içine 2 adet güllâç yaprağı ılık şekerli sütle ıslatılır ve kıyılmış ceviz içi, üzerine gezdirilir. Üzerine kalan güllâç yaprağı da aynı şekilde ıslatılarak serilir. Sonra ceviz ve nar taneleri de üzerine dökülüp süslenir.
 
 
 ML® Karakuş Tatlısı için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.03.2024
  
 | 
Güllaç | 
  | 
ŞerifTarganArmaç 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: İstinye İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16701 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2007 
3,164 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 Güllaç yaprağı
 
2 Çorba kaşığı gül suyu
 
4 Bardak süt
 
1 Çay bardağı iç badem
 
2 Bardak toz şeker
 
1 çay bardağı antepfıstığı
 
 
Bir kabın içine iç bademle birlikte su koyarak beş dakika kadar harlı ateşte kaynattıktan sonra tencereyi ateşten indirip suyun ılınması için bir tarafa bırakın. Sonra bademlerin iç kabuklarını ayıklayıp et makinasında çekerek bir tarafa bırakın. Diğer tarafta sütü kaynatıp içine toz şekeri koyun ve karıştırarak toz şekeri eritin. Süt soğuduktan sonra yuvarlak büyükçe bir tepsiye dökün ve güllaç yapraklarının yumuşaması için bunları teker teker sütün içine atın. Sütten çıkardığınız yumuşak güllaç yapraklarını ikiye katlayın orta kısımlarına çekilmiş bademleri koyun ve yaprakların kenarlarını bohça şeklinde bademlerin üzerine gelecek şekilde katlayın ve bademler görülmeyecek şekilde kapatın. Güllaçların üste kıvrılan taraflarını tabağın altına gelecek şekilde büyük bir tabağa sıralacın ve üzerlerine gülsuyu ile tepsideki şekerli sütü döküp güllaçların süjü iyice çekmesi için yarım saat bekletip, üzerlerini iç kabuklan ayıklanmış ve makinede çekilmiş antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 ML® Balbaba için tıklayın 
 
ML® Balbaba (görsel)
 
 
 
  
 | 
Güllaç | 
  | 
Ballıca 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2008 
Mesajlar: 41
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25562 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2008 
3,123 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet güllaç yaprağı
 
1,5 litre süt
 
200 gr ceviz
 
50 gr fıstık
 
400 gr toz şeker
 
1 yemek kaşığı gülsuyu
 
 
Bir tencerede sütü kaynatın ve ocaktan alıp toz şekeri ilave edin. Karıştırarak şekeri eritin. Sonra, şekerli sütü yuvarlak bir tepsiye dökün. Güllaç yapraklarını tek tek süte batırın. Güllaç yaprakları biraz yumuşayınca sütten alıp yayvan bir tabağa dizin. Cevizleri kabaca dövün. Hazırladığınız cevizi, güllaç yapraklarının ortasına koyun. Kenarlarını katlayıp bohça gibi sarın. Her bir güllaç yaprağını aynı şekilde bohçalaym. Güllaçları bir servis tabağına dizin. Sütün geri kalan kısmını güllaçların üstüne dökün. Güllaçlar sütün tamamını içine çekene kadar bekleyin. Üzerine gülsuyu gezdirin ve çekilmiş fıstıkla süsleyin.
  
 | 
Güllaç | 
  | 
hasene 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2009 
Mesajlar: 36 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40662 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2009 
3,117 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı süt
 
2 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
1 paket güllaç
 
250 gram çekilmiş ceviz ya da yarım su bardağı nar tanesi
 
 
Süt ve şekeri kaynatın, ardından vanilyayı ekleyin. İlk güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin ve üzerine bu karışımdan bir kepçe gezdirin. Diğer yaprağı üzerine örtüp aynı işlemi tekrarlayın. Tüm yapraklar bittikten sonra kalan karışımı güllacın üzerine boca edin ve tepsiyle buzdolabında minimum 1,5 saat bekletin. Üzerine nar ve dövülmüş ceviz ekleyerek servis edin.
  
 | 
Güllaç | 
  | 
bayır gülü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.08.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54261 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2010 
3,112 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gülsuyu karıştırılmış hafif şeker şerbetini ya da şekerli sütü, kenarlı bir tepsiye koyarak bir yaprak güllâcı bu suyun içinde çevire çevire ıslatınız. Islatırken kenarlarındaki kalın kısımları ve ortalarında kalın damarları varsa onları da koparıp başka tepsiye alınız. Bütün bir yaprağı ortasından, sağından ve solundan birer parça katlayarak dört köşe bir şekil veriniz. Sonra bir parça kaymak ya da şekerle dövülmüş cevizi üstüne koyunuz, dolma sarar gibi sarıp tabağa yanyana sıralayınız. Üzerine kestirilmiş ılıkça şeker gezdirip gülsuyu serpiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.07.2023
  
 | 
 
 
 
 
 
 |