Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Vezir Parmağı Tarifleri > Güllaç (61 adet - 1,960,604 defa bakıldı)

Güllaç


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Güllaç

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178896
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2024
63 defa indirildi / yazdırıldı




12 güllaç yaprağı
3 litre süt
3 bardak şeker
1 paket vanilya
2 bardak ceviz içi
Süslemesi için;
Antepfıstığı
Nar
Ceviz içi (İnce kıyılmış)

Öncelikle derin bir tencerenin içine sütü ve şekeri koyun. Üzerine vanilyayı ilave edin. Orta ateşte karıştırarak ısıtın. Hafif elinizi yakacak dereceye gelince kapatabilirsiniz. İçine koyacağınız ceviz içlerini bıçak yardımı ile doğrayın. Çok inceltmenize gerek yok. Ilık sütten biraz güllacı koyacağınız borcama dökün. Üzerine kırdığınız güllaç yapraklarının yarısını koyun. Üzerine tekrar süt döküm cevizi eşit şekilde serpin. Daha sonra kalan yaprakları da parlak tarafları üste gelecek şekilde üzerine ekleyin ve tekrar tüm yapraklar ıslanacak kadar süt koyun. Yaklaşık 5 dakika kadar bekleyin. Yapraklar sütü çektikten sonra üzerlerine fıstık nar ve çok ince kıyılmış cevizi serpe bilirsiniz. Daha sonra 2 saat buzdolabında dinlendirin.



Güllaç

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177475
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2024
94 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket güllaç yaprağı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş fındık
Yarım su bardağı hindistancevizi
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı gül suyu veya vanilya özütü

Sütü bir tencerede ısıtın. İçine toz şekeri ekleyin ve şekeri sütün içinde eritin. Ardından dövülmüş fındıkları ekleyin ve karıştırın.
Fındıklı sütün içine hindistancevizi ve cevizi ekleyin. İsteğe bağlı olarak fıstık da ekleyebilirsiniz. Bir tatlı kaşığı gül suyu veya vanilya özütü ekleyerek aroma verin. Karışımı ocaktan alın.
Bir fırın kabını veya derin bir tepsiyi hafifçe yağlayın.
Güllaç yapraklarını tek tek dizin ve her birinin arasına fındıklı karışımdan sürün.
Güllaç yapraklarını tamamen kullanıp üzerine kalan fındıklı süt karışımını dökün.
Bir su bardağı sütü üzerine gezdirin ve iri kıyılmış fındıkları serpiştirin.
Güllaç, sütü iyice çekene kadar buzdolabında dinlendirin.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Not: Fındıklı süt karışımını hazırlarken sürekli karıştırarak sütün alt kısmının tutmasını engelleyin. Ayrıca, şekerin tamamen erimesine dikkat edin.



Güllaç

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177312
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2024
210 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

10 yaprak güllaç
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
1 çay bardağı gül suyu
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Sütü bir tencerede ısıtın, şeker ekleyip eriyene kadar karıştırın. Gül suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Güllaç yapraklarını tek tek ıslatmak için süt karışımını kullanın. Her yaprağı ıslattıktan sonra tepsiye yerleştirin.
Her iki kat güllaç yaprağından sonra çekilmiş ceviz serpin. Katları bu şekilde tamamlayın.
Kalan süt karışımını güllaçların üzerine dökün. Soğuması için birkaç saat buzdolabında bekletin.
Üzerini isteğe bağlı olarak kıyılmış ceviz, nar taneleri veya gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın.



Güllaç

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177217
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2024
146 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

200 gram güllaç yaprağı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi veya Antep fıstığı
1 su bardağı iri kıyılmış fındık
1 tatlı kaşığı gül suyu veya vanilya özütü
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı gül suyu veya gül yaprağı suyu
Bir miktar taze sıkılmış limon suyu
İsteğe bağlı olarak tarçın veya Hindistan cevizi
Üzeri için:

Taze mevsim meyveleri veya kuru kayısı, kuru incir gibi meyveler
Antep fıstığı veya çekilmiş ceviz içi
Şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Şerbeti hazırlamak için toz şekeri ve suyu tencereye alın. Şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Güllaç yapraklarını tek tek alarak süt ile ıslatın. Islattığınız yaprakları hafifçe sıkarak geniş bir tepsiye serin.
Bir tencereye sütü, toz şekeri ve nişastayı alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. İçerisine gül suyu veya vanilya özütünü ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız muhallebiyi bir kenara alarak soğumasını bekleyin.
Soğuyan muhallebinin yarısını güllaç yapraklarının üzerine yayın. Üzerine dövülmüş ceviz içi veya Antep fıstığı serpiştirin.
Diğer bir güllaç yaprağını üzerine serin. Kalan muhallebiyi üzerine dökün ve tekrar ceviz içi veya Antep fıstığı serpiştirin.
Son katı oluşturacak güllaç yaprağını da üzerine serin ve muhallebiyi yedirin.
Güllaç hamurunu tüm malzemeler bitene kadar aynı şekilde hazırlayın.
Güllaçları bir süre dinlendirin ve ardından dilimleyerek servis tabağına alın.
Dilimlediğiniz güllaçların üzerine şerbeti gezdirin.
Üzerini isteğe bağlı olarak taze mevsim meyveleri veya kuru meyveler ile süsleyin.
Güllaçları buzdolabında dinlendirin ve soğuk olarak servis yapın.

Not: Güllaç yaprağı alırken kaliteli ve taze yapraklara dikkat edin. Ayrıca, şerbeti sıcak veya ılık olarak dökmeniz, güllaç yapraklarının daha iyi şekilde şerbeti çekmesini sağlayacaktır.



Güllaç

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177212
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2024
147 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet güllaç yaprağı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
1 tatlı kaşığı gül suyu veya vanilya özütü (isteğe bağlı)
İsteğe bağlı olarak nar taneleri veya kuru kayısı dilimleri (süslemek için)

Öncelikle güllaç yapraklarını hazırlayın. Bunun için geniş bir kaseye soğuk su doldurun.
Bir güllaç yaprağını alıp soğuk suda birkaç saniye bekletin. Yaprağın yumuşaması için yeterli olacaktır. Ardından yaprağı hafifçe sıkarak fazla suyunu çıkarın.
Islattığınız yaprağı büyük bir tepsi veya servis tabağına serin. Ardından diğer yaprakları da aynı şekilde hazırlayın ve sırayla tepsiye dizin.
Sütü bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan sütün içine toz şekeri ekleyerek eritin. İsteğe bağlı olarak gül suyu veya vanilya özütünü ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız süt şeker karışımından bir kepçe alıp güllaç yapraklarının üzerine dökün. Yapraklar sütü iyice çekene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Güllaç yapraklarını süt ile ıslattıktan sonra ceviz veya fındık serpin.
Güllaç yapraklarının üzerine tekrar süt dökün ve işlemi bitene kadar tüm yaprakları sırayla bu şekilde hazırlayın.
Güllaçlarınızı buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
Dinlenen güllaçları servis tabağına alın ve üzerlerini isteğe bağlı olarak nar taneleri veya kuru kayısı dilimleri ile süsleyerek servis yapın.



Güllaç

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174851
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2023
153 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.karaca.com

10 adet güllaç yaprağı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı gül suyu
1 su bardağı ceviz veya fıstık

Sütü toz şekeri ve gül suyunu bir tencereye koyarak orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırabilirsiniz.
Süt karışımını ocaktan alarak soğumasını bekleyebilirsiniz.
Güllaç yapraklarını tek tek süt karışımına batırmanız gerekir. Yaprakları suda bekletmeden hemen süt karışımına batırabilirsiniz.
Bir servis tabağına güllaç yaprağı koyduktan sonra üzerine ceviz ya da fıstık serpiştirebilirsiniz.
İkinci güllaç yaprağını ilk yaprağın üzerine koyarak tekrar ceviz ya da fıstık serpiştirmeniz gerekir.
Tüm yaprakları sırayla üst üste koyup ceviz ya da fıstık ile kaplayabilirsiniz.
Hazırlanan güllaç tatlınızı buzdolabında en az 2 saat bekletmeniz önerilir.
Servis yaparken üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.



Güllaç

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172728
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2023
212 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

2 lt süt
350 g şeker
300 g yaprak güllaç, 10-12 yaprak
200 g ceviz, irice çekilmiş
30 ml gül suyu, isteğe bağlı
Sunum için:
30 g antepfıstığı, kabaca doğranmış
30 g ceviz, kabaca doğranmış
60 g nar tanesi

Süt ve şekeri tencereye alarak ısıtın. Şekeri tamamen eritin. Sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur. El yakmayacak ısıda olmasına dikkat edin.
Güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyun. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt dökün. Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayın.
Altıncı katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpin. Üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serin.
Kalan şekerli sütten 100 ml kadar alın. İçerisine gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirin. Tatlıyı buzdolabında muhafaza edin. En az 2-3 saat dinlendirin.
Üzerini fıstık, ceviz ve narla süsleyerek servis edin.

Not: Hazırladığınız güllacı 24 saat içinde tüketmeye çalışın. Daha fazla beklerse güllaç yufkası sütün içinde ufalanmaya başlar. Güllaç ile Ramazan Türkiye’de özdeşleşmiştir. Öyle ki, güllaç yapraklarını başka zamanlarda piyasada bulmak zorlaşır. İncecik kırılgan güllaç yufkaları sac tavalar üstünde nişastalı akıtma bir hamurla yapılır, kurutulur ve ağılık altında düzleştirilir. Bu güllaç yaprakları gül suyu ile tatlandırılmış süt ile yumuşatılarak kat kat tepsilere yayılır, aralarına bölgesine göre ceviz veya badem döşenir. Sütlü tatlılar içinde en zarif lezzetlerden biridir.



Güllaç

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172221
Gönderme Tarihi: 23.May.2023
103 defa indirildi / yazdırıldı




12 yaprak güllaç
1.5 litre manda sütü
2 su bardağı şeker
Çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı gül suyu
Üzeri için:
Toz antepfıstığı
Kiraz şekerlemesi

Güllaç tatlısını yapmak için; öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz, şekerler tamamen erisin. Bu aşamada sütü çok fazla ısıtmanıza gerek yok, şekerin erimesi yeterli olacaktır. Daha sonra sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakıyoruz. Eğer el yakmayacak şekilde ısıttıysanız tekrar ılıması için beklemenize gerek olmayacaktır. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde ilkini derince bir tepsiye koyuyoruz. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz. Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 6. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim. Kalan şekerli sütün içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim. Burada kullandığınız gül suyunun kozmetik ürünü olmamasına dikkat etmelisiniz. Hazırladığımız tatlımızı 2 saat kadar buzdolabında muhafaza edelim. En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.


Güllaç

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167808
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2022
163 defa indirildi / yazdırıldı




https://esenler.bel.tr/

10 yaprak güllaç
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
Çekilmiş ceviz

Sütü ve şekeri bir tencereye alın. Karıştırarak şekeri eritin. Süt kaynamadan ocağın altını kapatın ve sütü oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Yaprakların parlak kısımları üstte olacak şekilde tepsiye döşüyoruz. Yaprakların üzerine her yanını ıslatacak şekilde 1-2 kepçe süt dökün. Bu işlemi 5 yaprak için tekrarladıktan sonra ıslattığımız son kata ceviz serpin. Kalan 5 yaprağı da aynı şekilde ıslatarak tepsiye serin. Tatlımızı buzdolabında 2-3 saat kadar dinlenmeye alın. Servis etmeden önce ceviz ve nar ile süsleyebilirsiniz.

Not: Güllacınıza aroma vermek için hazırladığınız şerbete 1-2 kaşık gül suyu ekleyebilirsiniz.



Güllaç

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166896
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2022
239 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.dogrusucarrefoursa.com

10 adet güllaç yaprağı
1,5 litre süt
3 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
File badem
File antepfıstığı
Nar taneleri

Süt, şeker ve vanilyayı bir tencereye alıp karıştırın. Sütlü şerbeti kaynatın. Kare bir borcama güllaç yapraklarını parçalayarak dizmeye başlayın. Her katı sıcak süt ile ıslatın ve yapraklar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Yaprakların arasına bir kat file badem, bir kat file Antep fıstığı serpin. Son katı da süt ile ıslattıktan sonra tatlınızı ılıyana kadar dinlenmeye bırakın. 1 saat buzdolabında da dinlendirdikten sonra file badem, file atepfıstığı ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.



Güllaç

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164777
Gönderme Tarihi: 11.May.2022
286 defa indirildi / yazdırıldı




Cemal Kılıç

İlk olarak genişçe bir kaba sütü döküyoruz. 30-40 dereceye geldiğinde süte şekeri katıyoruz. Yetmiş dereceye geldiğinde sütün altını kapatıyoruz. Güllaç yaprağının ince olması lazım ve süte girdiği zaman yırtılmaması lazım. Güllaç yaprağı çok hassastır. 10 kişilik bir güllaç için 16 yaprak kullanılır. 8 yaprağı alta 8 yaprağı üste diziyoruz. İlk 8 yaprağı koyduktan sonra üstüne cevizi düzenli bir şekilde diziyoruz. Sekiz yapraktan sonra tekrar süt ekliyoruz ki alttaki yaprakların kurumaması için. 10 kişilik bir tepsi için 3,5 litre süt kullanıyoruz. Yarısını tepsiye boşaltıp yufkalarınızı ıslatarak tepsiye dizmek, yarısını da ara ara ilave etmek için.



Güllaç

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164346
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2022
231 defa indirildi / yazdırıldı




Ebru Şallı

1 paket güllaç yufkası
1 litre laktozsuz süt
2 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Süsleme için:
Çilek
Yabanmersini

Güllaç yufkasını hazır edin. 1 litre laktozsuz süte 2 yemek kaşığı şeker koyup 1 paket vanilya ile tatlandırın.
Sütü bir taşım kaynatın. Çilek ve yabanmersinleriniz hazır olsun.
Güllaç yufkasını yaprak yaprak kaba dizin ve sütle ıslata ıslata döşeyin.
Yarısına gelince, 1 kase çekilmiş cevizi bolca serpin.
Dilimlediğiniz çilek ve yabanmersinlerini de koyup , tekrar güllaç yufkalarını üst üste sütle ıslatarak çilekleri kapatın.
Sonra en üste çilek ve yabanmersini koyup oda ısısında 20 dk. dinlendirip buzdolabına alın.
İyice soğutarak 2 saat buzdolabında dinlendirin ve serin serin servis edin.


Güllaç

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164223
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2022
250 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr. güllaç yaprağı (yarım paket)
1,5 litre süt
1 büyük kupa ceviz
375 gr. toz şeker
Vanilya (1 paket)
Kiraz şekerlemesi ya da vişne

Tencereye sütümüzü, şekerimizi ve 1 paket vanilyamızı koyup ısıtıyoruz.
Pastörize süt kullandığım için kaynamasını beklemeden sıcak olması yeterli oluyor.
Zaten fazla kaynatılmış süt güllacınızın hamur olmasına sebep olur.
Güllaç yapraklarını bir kaç parçaya bölüp büyükçe bir kaba bir kat güllaç yaprağı bir kat süt olarak kepçe yardımıyla döşüyoruz.
Paketin tamamı çok geldiği için ben iki seferde yapıyorum. Tam ortasına iri iri ufalanmış cevizi ekliyorum.
Geri kalan yufkalara da süt dökme işlemini uyguluyorum. Tencerede şayet süt kalmışsa onu da en üstüne döküyorum.
1 saat kadar oda ısısında kabarmasını bekleyip, buzdolabına kaldırıyorum. Üstünü kiraz şekerlemesi, vişne ve antepfıstığı tozu ile süslüyoruz.

Not: İsteyenler arzu ettikleri oranda sütlerine gül suyu ilave edebilirler.



Güllaç

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160060
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2021
400 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım paket güllaç
Ceviz
Şerbeti için:
1 Litre süt
5 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı gül suyu
Üzeri için:
Nar

Süt ve şeker tencereye alınarak ısıtılır. Sütün kullanım aşamasında oda sıcaklığında olması gerekiyor.
Ardından güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde tepsiye koyuyoruz. Üzerine her tarafı ıslanacak şekilde bir iki kepçe hazırladığımız sütten döküyoruz.
Elimizdeki yaprak adetinin yarısına geldiğimizde araya dövülmüş ceviz serpiyoruz. Ardından kalan yaprakları da aynı işlemi yaparak koyuyoruz.
2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerine nar ile süsleyerek servis edebiliriz.
Kullanılacak yaprak adedini kişi sayısına göre çoğaltabiliriz. Daha kalın durmasını isterseniz bütün paketi de yapabilirsiniz.



Güllaç

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157342
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2021
364 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.milliyet.com.tr

10 yaprak güllaç
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
Çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)
Üzeri için:
File Fıstık
Ceviz
Nar tanesi

Süt, şeker tencereye alarak ısıtın, şekerler tamamen erisin.
Süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır.
Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı sonra tatlıyı tepsiye döşüyoruz.
Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz.
Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.
Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.
Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alalım.
İçerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim. (İsteğe bağlı)
Son olarak üzerini süsleyin ve tatlıyı buz dolabında muhafaza edin.

Not: Güllü aş kelimesinin zaman içinde güllaca dönüşmesiyle ismi şimdiki halini almıştır. İçinde gül suyunun bulunmasından ötürü bu isme sahip olan tatlı, evde de kolaylıkla yapılabilir. Sütlü bir tatlı olan güllaç, ramazan aylarıyla özdeşleşmiş bir tatlıdır. Ramazanda misafir olarak gidilen evlere hediye olarak götürülür. Güllaç 1400'lü yıllardan beri Türk mutfağının geleneksel tatlılarından biri. Arif Bilgin’in Osmanlı Saray Mutfağı kitabında güllacın Osmanlı sarayına girişinin 1489 yılında gerçekleştiği söylenir. İlk olarak Kastamonulu Ali Usta tarafından sarayda yapıldığı söylenen güllaç: Kastamonu'da güllaç baklavası.



Güllaç

imsak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc156345
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2021
294 defa indirildi / yazdırıldı




12 adet güllaç yaprağı
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı gül suyu
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı file fındık
1 kase nar içi

Süt ve şekeri tencere kaynatın, ocaktan alırken gül suyunu ekleyin ve ılıması için kenara koyun. Güllaç yapraklarını parçalar halinde kırın. Güllaç tatlısını yapacağınız tepsine kuru güllaç yapraklarını serpin. Hazırladığınız sütlü karışımdan azar azar ekleyerek, yaprakları ıslatın. Ardından cevizleri ve fındıkların serpin ve yine üzerini güllaç yaprakları ile kaplayın. Bu işlemi yapraklar bitene kadar tekrar edin. Güllaç yapraklarının sütü tam olarak çekmesi için hazırlık aşaması bittikten sonra 10 dakika buzdolabında beklemesi gerekir. Dinlenen ve sütünü çeken Güllaç tatlısını üzerine file fındık ve nane serperek ve dilimleyerek servis edebilirsiniz.



Güllaç

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156028
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2021
389 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kutu güllaç yaprağı (200 gr)
1.5 litre süt
1.5 su bardağı toz şeker
150 gram ceviz
Gül suyu (tercihe göre)

Süt ve şeker bir tencerede kaynatılır.
Ilımaya bırakılır.
Soğuk ya da sıcak olmamalı tam kıvamında kullanılmalıdır.
Tepsiye bir sıra güllaç yaprağı konur ve bir kepçe sütle ıslatılır.
Orta sıraya ufalanmış cevizler döşenir ve kalan yapraklarda üzerine kapatılır.
Buzdolabında 1 saat bekletilir.
Dilimlenerek servis yapılır.

Not: Gül suyu da serpiştirilebilir.



Güllaç

beyaz huş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.01.2021
Mesajlar: 33
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc155273
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2021
494 defa indirildi / yazdırıldı




10 yaprak hazır güllaç
2.5 litre süt
2.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı gül suyu
Yeşil fıstık
File fındık
Süslemek için:
Kiraz şekerlemesi
Toz yeşil fıstık

Güllaç için tencereye 2.5 litre sütü alın ve ılıtın. Daha sonra üzerine 2.5 su bardağı toz şekeri ilave edin. Üzerine gülsuyu ilave edin. Yuvarlak bir kaba ilk önce bir kepçe sütten dökün. Daha sonra 1. güllacı parlak kısmı üstte kalacak şekilde tepsiye alın.
Üzerine sütten dökün ve bu şekilde 5 adet güllacı hazırlayın. Güllacın yarısına gelince üzerine pudra şekerini yarısını, hindistan cevizinin yarısını, yeşil fıstık, file fındık ilave edin. Tekrar kalan 5 adet güllacı aralarına süt dökerek hazırlayın.
Kalan pudra şekerini ve hindistan cevizi ilave edin. En üstüne tekrar süt ilave edin. Güllacın üzerine toz yeşil fıstık ve kiraz şekerlemesi ila süsleyerek servis edin.



Güllaç

toybelen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.11.2020
Mesajlar: 32
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc154036
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2020
359 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

12 adet güllaç yaprağı
3 litre süt
3 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
2 su bardağı ceviz içi
Üzeri için:
8 adet çilek
8 adet taze nane yaprakları
4 yemek kaşığı toz antepfıstığı
4 yemek kaşığı ceviz içi (ince çekilmiş)

Sütü derin bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin.
1 paket vanilini de sütün içerisine ilave ettikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi hafif yakacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alın.
2 Su bardağı cevizi irili ufaklı, dişe gelir kıvamda olacak şekilde bıçakla doğrayın.
Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine bir kepçe ılık sütten ekleyin.
Üzerine, kullanacağınız kabın boyutuna göre böldüğünüz güllaç yapraklarından ekleyin.
Tüm güllaç yapraklarının parlak kısmının üste baktığına ve hepsinin iyice ıslandığına emin olduktan sonra paketteki yaprakların yarısını kabınıza güzelce yerleştirin.
Güllaç yapraklarının, 5 dakika sütü çekmeleri için bekledikten sonra doğradığınız cevizleri bol bol dökün ve kalan güllaç yapraklarını da ıslatarak üzerine ekleyin.
Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra güllacınızı keserek porsiyonlayın.
Taze nane yaprakları, çilek, dövülmüş ceviz ve toz fıstık ile süsleyip, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.



Güllaç

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc151918
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2020
445 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram güllaç yaprağı
2 litre süt
2 su bardağı şeker
1.5 yemek kaşığı gıdaya eklenebilir gül suyu
150 gram ceviz
Üzeri için:
Yarım nar

Güllaç için önce; süt, 2 su bardağı toz şekeri bir tencerede kaynatın. Daha sonra 1.5 yemek kaşığı gül suyunu süte ekleyip büyükçe bir tepsiye boşaltın. Güllaç yapraklarının yarısını tek tek süte batırın ve ayrı bir tepsiye üst üste yayın. Ortasına ceviz serpin. Kalan güllaçları da aynı şekilde süte batırıp, cevizin üzerine üst üste yerleştirin. Tepsideki sütlü karışımı güllacın üzerine dökün ve sütü çekene kadar 4 saat buzdolabında bekletin. Ardından istediğiniz şekilde kesin. Üzerini toz antep fıstığı ve kiraz şekerlemesi veya nar taneleri ile süsleyip servis yapın.







Güllaç Tarifleri Vezir Parmağı Tarifleri



(61 adet Güllaç 1,960,604 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2, 3, 4  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort