| 
 
 
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180188 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2024 
228 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
2 adet orta boy palamut
 
2 adet büyük boy soğan
 
3-4 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
2 adet yeşil biber
 
1 adet limon
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı kekik
 
1/2 çay bardağı su
 
Maydanoz (isteğe bağlı)
 
 
İlk adım olarak palamutları iyice temizleyin ve dilimleyin.
 
Balıkları dilimledikten sonra geniş bir kaba alın ve üzerine tuz, karabiber, kekik ve pul biber ekleyin.
 
Zeytinyağını da balıkların üzerine dökün ve her iki tarafına baharatların iyice nüfuz etmesini sağlayarak karıştırın.
 
Bu şekilde en az 15-20 dakika marine etmeye bırakın.
 
Bu sırada soğanları halka şeklinde doğrayın ve sarımsakları ince ince dilimleyin.
 
Domates ve yeşil biberleri de ince dilimler halinde kesin.
 
Limonu da yuvarlak dilimler halinde hazırlayın.
 
Fırın tepsisini zeytinyağı ile hafifçe yağlayın ve doğradığınız soğan halkalarını tepsiye dizin.
 
Üzerine dilimlenmiş sarımsakları serpin.
 
Marine ettiğiniz palamut dilimlerini soğanların üzerine yerleştirin.
 
Balıkların üzerine domates, biber ve limon dilimlerini de serpiştirin.
 
Balıkların üzerine yarım çay bardağı suyu gezdirin ve fırın tepsisini önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirin.
 
Yaklaşık 30-35 dakika boyunca, balıkların üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Palamut, çok çabuk pişen bir balık olduğu için süreyi fazla uzatmamaya dikkat edin; aksi halde balık kuruyabilir.
 
Fırından çıkan palamutları dikkatlice servis tabağına alın.
 
Üzerine isteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
 
Yanında dilerseniz taze yeşillik salatası veya fırında patates gibi garnitürler ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179812 
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2024 
142 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 büyük palamut (dilimlenmiş)
 
2 adet orta boy domates
 
1 adet büyük soğan
 
2-3 diş sarımsak
 
2 adet yeşil biber
 
1 adet limon (dilimlenmiş)
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
 
1 defne yaprağı (isteğe bağlı)
 
 
Palamut balığını iyice yıkayın ve dilimleyin. Dilimlerin kalınlığı yaklaşık 2-3 cm olmalıdır. Eğer balıkçıdan aldığınızda dilimlenmiş olarak geliyorsa, bu aşamayı atlayabilirsiniz.
 
Balık dilimlerini bir kaba alın ve üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, ve pul biber ekleyin. Eğer defne yaprağı kullanıyorsanız, bu aşamada balıkların üzerine serpiştirin. Limon dilimlerinin bir kısmını da balıkların üzerine yerleştirerek yaklaşık 15-20 dakika marine olmaya bırakın.
 
Domatesleri dilimleyin, soğanı halkalar halinde doğrayın ve sarımsakları ince ince doğrayın. Yeşil biberleri de uzunlamasına doğrayın.
 
Fırın tepsisine bir parça yağlı kağıt serin ve üzerine balık dilimlerini yerleştirin. Balık dilimlerinin üzerine soğan, domates, sarımsak ve biberleri eşit şekilde dağıtın. Kalan limon dilimlerini de balıkların üzerine yerleştirin.
 
Fırını önceden 200 dereceye ısıtın. Hazırladığınız tepsiyi fırına verin ve balıkları yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Balıkların üzeri hafifçe kızarana kadar pişirme işlemine devam edin.
 
Pişen palamutları fırından çıkarın ve sıcak olarak servis edin. Yanında roka, soğan ve limon dilimleriyle birlikte sunabilirsiniz. Ayrıca, fırınlanmış palamutun yanına bol yeşillikli bir salata da ekleyerek yemeğinizi daha da lezzetlendirebilirsiniz.
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179354 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2024 
157 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet palamut
 
1 adet soğan
 
3-4 adet yeşil biber
 
3-4 adet domates
 
5-6 dal maydanoz sapı
 
Tuz
 
İstenilen baharatlar
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
Sos İçin;
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
Kekik
 
2 tatlı kaşığı limon suyu
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
 
Öncelikle yıkayıp suyunu sürdürdüğümüz balığı bir kasenin içerisine alarak üzerine tuz, karabiber, pul biber, kekik, limon suyu ve zeytin yağını ekleyerek ezilmeyecek şekilde karıştırıyoruz ve diğer malzemeleri hazırlayana kadar bir kenarda bekletiyoruz. Bu arada soğan ve domatesleri halka halka doğrayarak fırın tepsimizin tabanına diziyoruz biraz tuz ve istediğimiz baharatları da ekerek üzerine balıkları diziyoruz, aralara yeşil biberleri, 5-6 dal maydanoz sapını ve tereyağını aralara yerleştirerek üzerine küçük bir çay bardağı kadar su ekleyerek ( benim başka bir yemek yaparken ayırdığım domates suyu vardı onu kullandım) üzerini yağlı kağıt yada alüminyum folyoyla kapatarak 200 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz. 15 dakika kadar piştikten sonra üzerini açarak 15-20 dakika kadar daha pişirerek üzeri kızarınca fırından alıyoruz ve servis ediyoruz.
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178783 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2024 
162 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet palamut (her biri 300-400 gram)
 
2 adet büyük boy soğan
 
2 adet büyük boy domates
 
2 adet yeşil biber
 
4 diş sarımsak
 
1/2 su bardağı zeytinyağı
 
1 adet limon
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı taze biberiye (isteğe bağlı)
 
1/2 su bardağı su
 
 
Palamutları iyice temizleyip yıkayın ve dilimleyin.
 
Dilimlenmiş palamutları bir kaba alın, tuz ve karabiber ile harmanlayarak 15-20 dakika marine olmaları için bekletin.
 
Soğanları halka halka doğrayın.
 
Domatesleri ve yeşil biberleri dilimleyin.
 
Sarımsakları ince ince doğrayın.
 
Limonu yarım ay şeklinde dilimleyin.
 
Fırın tepsisine bir miktar zeytinyağı sürün.
 
Tepsinin tabanına soğan halkalarını dizin.
 
Üzerine palamut dilimlerini yerleştirin.
 
Palamut dilimlerinin üzerine domates, yeşil biber ve sarımsakları yerleştirin.
 
Limon dilimlerini de balıkların üzerine ve aralarına serpiştirin.
 
Kalan zeytinyağını, kekik, kırmızı pul biber ve biberiye ile karıştırın.
 
Bu sosu tepsideki balık ve sebzelerin üzerine eşit şekilde dökün.
 
Yarım su bardağı suyu da tepsinin kenarından ekleyin.
 
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.
 
Hazırladığınız tepsiyi fırına verin ve yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Balıkların üzeri hafifçe kızarınca fırından çıkarın.
 
Fırından çıkan palamutları sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175405 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2023 
174 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.karaca.com
 
 
1 adet palamut
 
1 adet büyük boy patates
 
1 adet orta boy soğan
 
4-5 adet çeri domates
 
1 tutam maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Zeytinyağı
 
Yarım limon
 
 
Palamudu alırken temizletin ve halka halka doğratın.
 
Küçük boy bir fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayın.
 
Patatesi soyup olabildiğince ince halka halka doğrayın ve fırın tepsisine dizin.
 
Soğanı da aynı şekilde doğrayın ve patateslerin üzerine koyun.
 
Süzülen balık dilimlerini soğanların üstüne yerleştirin.
 
Domatesleri iki parçaya bölerek fırın tepsisine dizin.
 
Balıkları tuz ve karabiber ile tatlandırın ve zeytinyağı gezdirin.
 
Limon dilimlerini tepsiye alın. Maydanozları serpin.
 
Tepsinin üstüne yağlı kağıt örtün ve alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatın.
 
200 derece önceden ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.
 
Sıcak servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166293 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2022 
422 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet palamut
 
2 adet domates
 
1 adet soğan
 
1 tutam maydanoz
 
1 adet limon
 
Tuz
 
Zeytinyağı
 
 
Palamutları temizledikten sonra fileto çıkarın. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsine halka doğranmış soğanları yayın ve bir miktar zeytinyağı ile soğanları harmanlayın. Tuz ve karabiber ile ovduğunuz fileto palamutları soğanların üzerine dizin. Sırasıyla ince kıyılmış maydanoz, halka doğranmış domates ve limon dilimlerini palamutların üzerine dizin. Defne yaprağını da tepsiye koyduktan sonra fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kapatın. Böylece balıklar kendi suyunda yanmadan pişecek.
 
Palamutları 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158213 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2021 
301 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy palamut balığı
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
8 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım limon
 
2-3 dal defne yaprağı ya da biberiye
 
2-3 dal taze kekik
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 
 
 
Palamut balıklarınızı kılçıklarından ayırın. İçlerini temizleyip su da yıkayın. Suyunu süzdükten sonra kurulayın. Soğanı soyup ince halkalar halinde dilimleyin. Zeytinyağı, tuz, karabiber, taze kekiği karıştırıp balıklarınızı güzelce bulayın ve beklemeye alın. Balığınız bu sosla bütünleşmeli Yaklaşık yarım saat yeterli olacaktır. Ardından yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin, üzerine biberiyelerinizi koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Limonunuzu dilimleyin pişen balığın üzerine koyarak servis edin.
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155725 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2021 
606 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta boy palamut balığı
 
6 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
 
1 dal biberiye
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
 
 
İç kısımlarını temizleyip bol suda dikkatli bir şekilde yıkadığınız balıkları kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
 
Balıklara tat vermesi için rendenin ince kısmıyla rendelediğiniz kuru soğanın suyunu sıkın.
 
Derin bir kaba aktardığınız soğan suyunu; taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı, biberiye ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırın.
 
Palamutları karışımın içine alıp 30 dakika kadar bekletin. Sosu içine çekmeleri için aralarda ovun.
 
Kısa süre marine ettiğiniz balıkları karışımdan alıp karın ve üst kısımlarını tuzla ovduktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
 
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarıp renk alana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Arzuya göre limon dilimleri eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
 
 
 
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153763 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2020 
448 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 tane fileto şekilde kesilmiş iri palamut (adet kişi sayısına göre değişebilir)
 
4 tane domates
 
2 tane kuru soğan
 
3 dilimli limon
 
1/4 çay barağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Nane
 
 
Fırında palamut için öncelikle balıkçıdan aldığınız balıkları fileto şakilinde kesin. Daha sonra yıkadığınız balıkları süzmesi için bir tabağa alın. Soğanları ve domatesleri yuvarlak dilimleyip fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine de yağ ve limonla harmanladığımız palamutları diziyoruz. En son da limonları ekleyip tuz, karabiber ve naneyi serpip fırına veriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153243 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2020 
357 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
4 adet iri palamut fileto
 
3 adet orta boy domates
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
2 adet dilimlenmiş limon
 
Bir miktar zeytinyağı
 
3 adet acı sivri biber
 
Yeteri kadar tuz
 
Bir miktar karabiber
 
 
Domatesleri, kuru soğanları, limonları dilim dilim kesiyoruz. Biberleri ortadan ikiye uzunlamasına bölüyoruz. Büyük bir fırın tepsisine ilk olarak domatesleri ve soğanları diziyoruz. Daha sonra üzerlerine palamutları diziyoruz. Palamutları dizmeden önce zeytinyağı ve tuz ile iyice harmanlıyoruz. Palamutların üzerine limon ve biberleri diziyoruz. Son olarak biraz tuz, biraz karabiber ekiyoruz. Son aşamada üzerlerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152975 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2020 
651 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet palamut
 
1 adet kuru soğan
 
1 dal biberiye
 
Zeytinyağı
 
Limon suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Palamutları ister bütün halde, isterseniz takoz ya da fileto keserek kullanın.
 
Soğanı rendeleyip suyunu sıkın.
 
Soğan suyunu tuz hariç diğer malzemelerle karıştırın.
 
Balıkları hazırladığınız karışıma koyup yarım saat kadar marine edin.
 
Marine ettiğiniz balıkları üzerine tuz serpip pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
 
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra balıkları fırına verin.
 
40-45 dakika pişirdiğiniz balıkları bol salata eşliğinde soğutmadan servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145500 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2019 
1,089 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet palamut
 
1 adet patates
 
1 adet domates
 
1 adet kırmızı biber
 
1 adet büyük boy soğan
 
3-4 tane sarımsak
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı karabiber
 
1 yemek kaşığı tuz
 
2 adet defne yaprağı
 
 
Yıkanmış ve içi temizlenmiş palamutları bir kaba alarak zeytinyağı, kekik ve tuzla harmanlayın.
 
Başka bir kapta patates, biber, domates ve soğanı kesip içine zeytinyağı, karabiber, kekik ve tuzu ekleyerek elinizle karıştırın.
 
Orta boy bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıdı serin ve karıştırdığınız malzemeleri koyun.
 
Malzemelerin üstüne palamutları birbirine paralel olacak şekilde yerleştirin ve palamutların içine dışına sarımsakları rendeleyin.
 
En son defne yapraklarını palamutlara koyun ve 200 dereceye getirdiğiniz fırınınızda 20-25 dakika pişirin.
 
Sağlıklı ve besleyici öğününüz hazır.
 
 
 
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143974 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2019 
696 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet palamut balığı
 
3 adet domates
 
3 adet çarliston biber
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Kekik
 
 
Palamutları temizleyip, ince yuvarlak dilimler halinde kesin. Tuzlayıp biberledikten sonra fırın tepsisine dizin. Domatesleri rendeleyip balıkların üzerine dökün. Kekiği, biberi, yağı koyup, fırında 20-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
  
 | 
Fırında Palamut Fileto | 
  | 
bin nur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.04.2014 
Mesajlar: 47 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99026 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2014 
3,451 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3  4 parça palamut fileto
 
1 tane limon
 
1 tane patates
 
1 tane kuru soğan
 
50 gr margarin
 
 
Balıkçıdan palamutu alırken filеto kеsmеsini istеуеbilirsiniz. Ya da evde kendinizde balığı bоydan kesip fіleto hаlinе getіrebіlіrsіnіz. Balığınızı tuzlaуıp aynı kеnara koуun. patetesі ѕoyup kalın dilimlеr hаlinde dоğrаyın. ѕoğanı da sоyup inсе incе hаlkаlаr halindе doğraуın. Sonrа tepsinize 50 gr margarini sürün çünkü palamut zaten уağlı аynı balıktır. Sonra sоğan ve pаtаtеslеri tuzlaуıp tеpsiyе döşeyіn palamutları yеrlеştirin. üstüne limondаn ayrıntılı halkalar keѕip koyun. Bаşlаngıçtа ıѕıttığınız fırında yirmi yirmi bеş dаkikа derecede pіşіrіn.
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
bonbon prenses 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.09.2013 
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93998 
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2013 
2,977 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg palamut
 
1 kg domates
 
5 yeşil biber
 
3 limon
 
4 iri soğan
 
1 fincan mısır unu
 
4 yemek kaşığı margarin
 
3 limon suyu
 
1 tatlı kaşığı tuz karabiber
 
1 fincan sıvı yağ
 
 
Fırın tepsisini yağlayın yuvarlak kesilmiş soğanları döşeyin üzerine yuvarlak kesilmiş domatesleri döşeyin domateslerin üzerine temizlenmiş palamutları ikiye ayırıp yerleştirin kenarlarına kalın doğranmış biberlerle süsleyin en üzerine yuvarlak doğranmış limonları koyun boş bir kapta 3limon suyu mısır unu sıvı yağ ve margarini koyup çırpın balığın üzerine gezdirin fırına verin
  
 | 
FIRINDA PALAMUT | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88800 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2013 
2,914 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
 
1 kg palamut
 
3 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
 
1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
 
2 adet orta boy patates (halka şeklinde doğranmış)
 
3-4 adet yeşil biber (uzun doğranmış)
 
2 adet domates (ay şeklinde doğranmış)
 
2 adet dejne yaprağı
 
1/2 çay bardağı sıvıyağ
 
limon (yuvarlak dilimlenmiş)
 
Tuz
 
 
Palamutlar yıkanır, temizlenir ve halka halka doğranır. Piyazlık doğranmış kuru soğan, tuzla ovulur. İçine ince kıyılmış maydanoz katılarak iyice harmanlanır. Hazırlanan karışım, yağlanmış cam bir tepsiye döşenir. Soğan ve maydanozun üzerine palamutlar dizilir. Ara boşluklara yuvarlak doğranmış patates, domates, biber ve limon dilimleri yerleştirilir. Balıkların üzerine sıvı yağ gezdirilir. Cam tepsinin üzeri folyo ile kapatılır. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Balığın üzerindeki folyo alınır. Üzeri iyice kızarana kadar pişirilmeye devam edilir. Sıcak servis yapılır.
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
Pembe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.08.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71998 
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2012 
3,198 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta boy palamut
 
2 adet domates
 
2 adet defne yaprağı
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
3 adet sivri biber
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Balıkları temizletip halka halka kestiriyoruz, hafifçe tuzlayıp bir fırın tepsisine diziyoruz. Soğanları ve domatesleri halka halka doğruyoruz. İnce doğradığımız biberi ve maydanozu ekliyoruz, üstüne defne yapraklarını koyup, zeytinyağını gezdirerek döküyoruz.
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58040 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2010 
16,014 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
5 palamut
 
2 soğan
 
4 domates
 
6 biber
 
limon
 
zeytinyağı
 
tuz
 
karabiber
 
Üzeri için:
 
maydanoz
 
 
İlk olarak soğanları piyaz şeklinde kesin. Fırın tepsisine soğanları alın. Biberleri iri olarak kesin.Domatesleri küp olarak kesin. Palamutları halka şeklinde kesin. Tepsiye palamutları dizin. Palamtun üzerine sıvıyağ, tuz, tane karabiber ve 2 yada 3 yaprak defne yaprağı ilave edin. Üzerine limon dilimleri ilave edin.
 
Palamutları önceden ısıtılmış olan 180 dercelik fırına verip palamutların üzeri kızarana kadar fırında tutun.Daha sonra palamutların üzerine domates ve biberleri ilave edip tekrar 180 derecelik fırına verin.
  
 | 
FIRINDA PALAMUT | 
  | 
müberra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2010 
Mesajlar: 41 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46749 
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2010 
3,660 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
2 tane palamut
 
2 baş soğanın suyu
 
1 demet maydanoz
 
1 kilo domates veya 2 kaşık salça
 
tuz
 
biber
 
 
YAPILIŞI
 
Temizlenmiş palamudu keskin bıçakla uzunlamasına ikiye ayırınız. Bir kısmında kalan uzun kemiği zedelenmeden bütün olarak çıkarınız. Bu iki parçayı dörder parmak eninde parçalara bölünüz. Tuz ve biberleyiniz, bol soğan suyunda bir saat yatırdıktan sonra deri tarafları alta gelmek üzere aralıklı olarak kenarlı tepsiye düzgün dizip üzerine kıyılmış bir miktar maydanoz serpiniz. Mevsimi ise yuvarlak doğranmış sekiz on domatesle üzerini örtünüz. Yahut bir kaşık domates salçası, biraz yağsız etsuyu, bir bardak su, biraz zeytinyağı gezdirip fırına sürünüz. Arasıra tepsinin kenarından suyunu alıp üzerine gezdire gezdire pişiriniz.
  
 | 
FIRINDA PALAMUT | 
  | 
bitter 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.11.2008 
Mesajlar: 71 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc30753 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2008 
3,737 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ:
 
1 palamut
 
1 avuç maydanoz
 
1 fincan zeytinyağı
 
1'er soğan ve domates
 
3-4 sivribiber
 
1 limon
 
defne yaprağı
 
tuz.
 
 
Halka halka kesilmiş balığı tuzlayıp fırın tepsisine dizin. Balıkların üzerine sırasıyla halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, temizlenmiş biberleri, kıyılmış maydanozu, defne yapraklarını yayıp üzerine yağı gezdirin ve dilimlenmiş limonu hepsini üzerine dizin. Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün. 180 derece fırında, pişirin. Piştikten sonra folyoyu alıp üzerini kızartabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |