| 
 
 
 | 
FIRINDA PALAMUT | 
  | 
Nurcan Öz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.08.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26873 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2008 
3,738 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 Kişilik Malzemeler
 
2 adet palamut
 
2 adet domates
 
1 adet limon
 
2 adet çarliston biber (veya acı olmayan yeşil sivri biber)
 
Sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hazırlanışı:
 
Palamutların bağırsakları temizlenip çıkarıldıktan sonra kafaları ve kuyrukları kesilerek ayrılır. Balık, bir tarafı kılçıklı, diğer tarafı kılçıksız olmak üzere fileto olarak ikiye ayrılır. İyice yıkandıktan sonra hafifçe tuzlanır ve biberlenir. Bir kenarda 20 dakika kadar dinlendirilir. Balıkları alacak bir tepsi yağlandıktan sonra palamutlar derili kısımları tavaya gelecek tarzda yerleştirilir. Üzerlerine çekirdekleri çıkarılmış ve halkalar halinde kesilmiş domates, halka halinde kesilmiş limon ve soğan yerleştirilir. Çekirdekleri çıkarılmış ve uzunlamasına kesilmiş biberler de yerleştirilir. Orta hararetli (yaklaşık 180-200 C) fırında 45-50 dakika pişirilir.
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
tiryaki 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2008 
Mesajlar: 45 Şehir: Yenimahalle-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24120 
Gönderme Tarihi: 28.May.2008 
3,581 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi
 
3 adet palamut
 
1 baş soğan
 
3 kaşık zeytinyağı
 
4 adet domates
 
1 adet limon
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Balıkları yıkayıp temizleyin. Yağlanmış tepsiye dizerek üzerine tuz ve karabiber serpin. Soğanı rendeleyip sıktıktan sonra elde edeceğiniz 1-2 kaşık soğan suyunu balıkların üzerine serpin. İnce doğranmış yuvarlak limon ve domates dilimleri yerleştirerek biraz zeytinyağı gezdirin.
 
Tepsiyi orta ısıda fırına yerleştirerek balıkları pişirin. Kabında servis yapın.
  
 | 
FIRINDA PALAMUT | 
  | 
sanatkar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2007 
Mesajlar: 51
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23430 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2008 
3,478 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
2 palamut
 
4 domates
 
1 tane soğan
 
yarım çay bardağı sıvı yağ
 
limon
 
karabiber
 
tuz
 
 
Yapılışı:
 
Balıkları temizledikten sonra herbirinden ikişer fileto çıkarın. Yağlanmış tepsiye filetoları içleri yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Tuz, karabiber ve soğanları dizin. Domates dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin. Limon dilimlerini de yerleştirin. Orta hararetli fırında pişirin.
  
 | 
FIRINDA PALAMUT | 
  | 
muvaffak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.03.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22702 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2008 
3,920 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme
 
3 adet palamut
 
5 adet soğan
 
5 adet domates
 
1 demet maydanoz
 
1 fincan sıvı yağ
 
 
Yapılışı:
 
Palamutları güzelce ayıklayıp yıkayın ve ikiye ayırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine soğan, domates ve maydanozları doğrayıp tuz ve limon ilâve edin. Fırına verin.
  
 | 
PALAMUT BALIĞI FIRIN KIZARTMASI | 
  | 
SuzanS 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2007 
Mesajlar: 29 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16267 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2007 
5,242 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1    Palamut
 
1   Bardak et suyu
 
2    Soğanın suyu
 
Yarım demet maydanoz
 
2   Soğan,
 
6   Domates   (yada 2 kaşık domates salçası),
 
Yarım bardak zeytinyağı
 
Yeteri kadar tuz, biber.
 
 
Temizlenmiş palamudu keskin bıçakla uzunlamasına ikiye ayırınız. Bir kısmında kalan uzun kemiği zedelemeden bütün olarak çıkarınız. Bu iki parçayı dörder parmak eninde parçalara bölünüz. Tuz ve biberleyiniz, bol soğan suyunda bir saat yatırdıktan sonra deri tarafları alta gelmek üzere aralıklı olarak kenarlı tepsiye düzgün dizip üzerine kıyılmış maydanoz serpiniz. Yuvarlak doğranmış domatesle üzerini örtünüz. Ya da domates salçası, yağsız etsuyu, zeytinyağı gezdirip fırına sürünüz. Arasıra tepsinin kenarından suyunu alıp üzerine gezdire gezdire pişirin.
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
Halilim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2007 
Mesajlar: 45 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13647 
Gönderme Tarihi: 08.May.2007 
3,715 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 palamut
 
5 orta boy domates
 
1 limon
 
100 gram sivri biber
 
500 gram soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
5 tane defne yaprağı
 
Tuz
 
 
Palamutlar temizlenir, kafaları ayrılır, kuyruk ve yüzgeçleri kesilir. Limon domates ve biberler yıkanıp dilimlenir. Soğanlar soyulur; yuvarlak yuvarlak dilinir. Defne yaprakları ikiye bölünür. Bütün bu malzeme güvece kat kat döşenir. Zeytinyağı, tuzu ve suda eritilmiş salçası konup kapağı örtülerek fırına verilir.
  
 | 
Palamut Fırında | 
  | 
Asegul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10534 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2006 
5,995 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 palamut balığı
 
4 büyük domates
 
1 baş soğan
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 limon
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Balıkların içi temizlenir, başı atılır ve yüzgeçleri kesilir. İyice yıkandıktan sonra da her balıktan ikişer fileto çıkarılır. Zeytinyağıyla yağlanmış tepsiye balık filetoları içleri yukarı gelecek biçimde yerleştirilir. Tuz ve karabiber serpildikten sonra rendelenmiş ve sıkılarak suyu alınmış soğan üstüne yayılır. Dilimlenmiş domatesleri de balıkların üstüne ve çevresine yaydıktan sonra, çeşitli biçimlerde kesilmiş limon dilimleriyle süslenir. Kalan zeytinyağı da gezdirilerek dökülür ve tepsi orta ısılı fırına sürülür. Balıklar pişince fırından çıkarılır ve servis yapılır. İsteğe göre, tepsi fırından çıkarıldıktan sonra balıkların biçimlerini bozmadan servis tabağına alınıp, öyle de servis yapılabilir. Bu yemek tepsi yerine ateşe dayanıklı cam bir kapta da pişirilebilir.
  
 | 
Palamut Fırında | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10215 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006 
3,650 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Temizlenmiş palamudu uzunlamasına ikiye ayırın. Ortadaki uzun kemiği çıkarın. Sonra iki parçayı dörder ya da beşer parçaya bölün. Tuz ve biber koyup bol soğan suyunda bir saat yatırdıktan sonra deri tarafları alta gelmek üzere aralıklı olarak tepsiye dizip üzerine bir miktar maydanoz serpin. Sonra yuvarlak doğranmış 5  6 domatesle üzerini örtün. Bir bardak su da döküp fırında pişirin.
  
 | 
Palamut Fırında | 
  | 
Baharat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2006 
Mesajlar: 124 Şehir: manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4439 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2006 
4,706 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet palamut
 
4 adet büyük domates
 
1 bas soğan
 
3 çorba kasigi zeytinyağı
 
1 limon
 
 
Baliklar temizlenir. Iyice yikandiktan sonra baliktan ikiser fileto çikarilir. Zeytinyagiyla yaglanmis tepsiye balik filetolari içleri yukari gelecek biçimde yerlestirilir. Tuz ve karabiber serpildikten sonra rendelenmis ve sikilarak suyu alinmis soğan üstüne yayilir. Dilimlenmis domatesleri de baliklarin üstüne ve çevresine yaydiktan sonra, çesitli biçimlerde kesilmis limon dilimleriyle süslenir. Kalan zeytinyağı da gezdirilerek dökülür ve tepsi orta isili firina sürülür. Baliklar pisince firindan çikarilir ve servis yapilir.
 
 
 ML® Sarma Palamut için tıklayın
 
 
 
 
 
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
Bayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2005 
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2125 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006 
5,005 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım demet maydanoz 
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
 
1.5 kuru soğan 
 
1.5 domates 
 
1.5 palamut (orta boy)
 
1 limon 
 
2 defne yaprağı 
 
3 sivribiber 
 
Tuz
 
 
Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifçe tuzlayın. Bir fırın tepsisine dizin. Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çıkarılıp iki eşit parçaya bölünmüş biberleri ve yaprakları ayıklanıp İNCE kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşeyin. Üstüne defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dökün. Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin. 
 
Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıklar biraz kızarana kadar pişirin.Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın.Arzu ederseniz havuç ve kereviz de ilave edibilirsiniz.
 
 
 ML® Fırında Palamut için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 27.09.2024
  
 | 
 
 
 
 
 
 |