| 
 
 
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
Bayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2005 
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2125 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006 
5,005 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım demet maydanoz 
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
 
1.5 kuru soğan 
 
1.5 domates 
 
1.5 palamut (orta boy)
 
1 limon 
 
2 defne yaprağı 
 
3 sivribiber 
 
Tuz
 
 
Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifçe tuzlayın. Bir fırın tepsisine dizin. Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çıkarılıp iki eşit parçaya bölünmüş biberleri ve yaprakları ayıklanıp İNCE kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşeyin. Üstüne defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dökün. Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin. 
 
Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıklar biraz kızarana kadar pişirin.Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın.Arzu ederseniz havuç ve kereviz de ilave edibilirsiniz.
 
 
 ML® Fırında Palamut için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 27.09.2024
  
 | 
Palamut Fırında | 
  | 
Baharat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2006 
Mesajlar: 124 Şehir: manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4439 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2006 
4,706 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet palamut
 
4 adet büyük domates
 
1 bas soğan
 
3 çorba kasigi zeytinyağı
 
1 limon
 
 
Baliklar temizlenir. Iyice yikandiktan sonra baliktan ikiser fileto çikarilir. Zeytinyagiyla yaglanmis tepsiye balik filetolari içleri yukari gelecek biçimde yerlestirilir. Tuz ve karabiber serpildikten sonra rendelenmis ve sikilarak suyu alinmis soğan üstüne yayilir. Dilimlenmis domatesleri de baliklarin üstüne ve çevresine yaydiktan sonra, çesitli biçimlerde kesilmis limon dilimleriyle süslenir. Kalan zeytinyağı da gezdirilerek dökülür ve tepsi orta isili firina sürülür. Baliklar pisince firindan çikarilir ve servis yapilir.
 
 
 ML® Sarma Palamut için tıklayın
 
 
 
 
 
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145500 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2019 
1,089 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet palamut
 
1 adet patates
 
1 adet domates
 
1 adet kırmızı biber
 
1 adet büyük boy soğan
 
3-4 tane sarımsak
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı karabiber
 
1 yemek kaşığı tuz
 
2 adet defne yaprağı
 
 
Yıkanmış ve içi temizlenmiş palamutları bir kaba alarak zeytinyağı, kekik ve tuzla harmanlayın.
 
Başka bir kapta patates, biber, domates ve soğanı kesip içine zeytinyağı, karabiber, kekik ve tuzu ekleyerek elinizle karıştırın.
 
Orta boy bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıdı serin ve karıştırdığınız malzemeleri koyun.
 
Malzemelerin üstüne palamutları birbirine paralel olacak şekilde yerleştirin ve palamutların içine dışına sarımsakları rendeleyin.
 
En son defne yapraklarını palamutlara koyun ve 200 dereceye getirdiğiniz fırınınızda 20-25 dakika pişirin.
 
Sağlıklı ve besleyici öğününüz hazır.
 
 
 
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152975 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2020 
651 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet palamut
 
1 adet kuru soğan
 
1 dal biberiye
 
Zeytinyağı
 
Limon suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Palamutları ister bütün halde, isterseniz takoz ya da fileto keserek kullanın.
 
Soğanı rendeleyip suyunu sıkın.
 
Soğan suyunu tuz hariç diğer malzemelerle karıştırın.
 
Balıkları hazırladığınız karışıma koyup yarım saat kadar marine edin.
 
Marine ettiğiniz balıkları üzerine tuz serpip pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
 
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra balıkları fırına verin.
 
40-45 dakika pişirdiğiniz balıkları bol salata eşliğinde soğutmadan servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153763 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2020 
448 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 tane fileto şekilde kesilmiş iri palamut (adet kişi sayısına göre değişebilir)
 
4 tane domates
 
2 tane kuru soğan
 
3 dilimli limon
 
1/4 çay barağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Nane
 
 
Fırında palamut için öncelikle balıkçıdan aldığınız balıkları fileto şakilinde kesin. Daha sonra yıkadığınız balıkları süzmesi için bir tabağa alın. Soğanları ve domatesleri yuvarlak dilimleyip fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine de yağ ve limonla harmanladığımız palamutları diziyoruz. En son da limonları ekleyip tuz, karabiber ve naneyi serpip fırına veriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155725 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2021 
606 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta boy palamut balığı
 
6 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
 
1 dal biberiye
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
 
 
İç kısımlarını temizleyip bol suda dikkatli bir şekilde yıkadığınız balıkları kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
 
Balıklara tat vermesi için rendenin ince kısmıyla rendelediğiniz kuru soğanın suyunu sıkın.
 
Derin bir kaba aktardığınız soğan suyunu; taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı, biberiye ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırın.
 
Palamutları karışımın içine alıp 30 dakika kadar bekletin. Sosu içine çekmeleri için aralarda ovun.
 
Kısa süre marine ettiğiniz balıkları karışımdan alıp karın ve üst kısımlarını tuzla ovduktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
 
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarıp renk alana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Arzuya göre limon dilimleri eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
 
 
 
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178783 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2024 
162 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet palamut (her biri 300-400 gram)
 
2 adet büyük boy soğan
 
2 adet büyük boy domates
 
2 adet yeşil biber
 
4 diş sarımsak
 
1/2 su bardağı zeytinyağı
 
1 adet limon
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı taze biberiye (isteğe bağlı)
 
1/2 su bardağı su
 
 
Palamutları iyice temizleyip yıkayın ve dilimleyin.
 
Dilimlenmiş palamutları bir kaba alın, tuz ve karabiber ile harmanlayarak 15-20 dakika marine olmaları için bekletin.
 
Soğanları halka halka doğrayın.
 
Domatesleri ve yeşil biberleri dilimleyin.
 
Sarımsakları ince ince doğrayın.
 
Limonu yarım ay şeklinde dilimleyin.
 
Fırın tepsisine bir miktar zeytinyağı sürün.
 
Tepsinin tabanına soğan halkalarını dizin.
 
Üzerine palamut dilimlerini yerleştirin.
 
Palamut dilimlerinin üzerine domates, yeşil biber ve sarımsakları yerleştirin.
 
Limon dilimlerini de balıkların üzerine ve aralarına serpiştirin.
 
Kalan zeytinyağını, kekik, kırmızı pul biber ve biberiye ile karıştırın.
 
Bu sosu tepsideki balık ve sebzelerin üzerine eşit şekilde dökün.
 
Yarım su bardağı suyu da tepsinin kenarından ekleyin.
 
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.
 
Hazırladığınız tepsiyi fırına verin ve yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Balıkların üzeri hafifçe kızarınca fırından çıkarın.
 
Fırından çıkan palamutları sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Palamut | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180188 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2024 
228 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
2 adet orta boy palamut
 
2 adet büyük boy soğan
 
3-4 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
2 adet yeşil biber
 
1 adet limon
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı kekik
 
1/2 çay bardağı su
 
Maydanoz (isteğe bağlı)
 
 
İlk adım olarak palamutları iyice temizleyin ve dilimleyin.
 
Balıkları dilimledikten sonra geniş bir kaba alın ve üzerine tuz, karabiber, kekik ve pul biber ekleyin.
 
Zeytinyağını da balıkların üzerine dökün ve her iki tarafına baharatların iyice nüfuz etmesini sağlayarak karıştırın.
 
Bu şekilde en az 15-20 dakika marine etmeye bırakın.
 
Bu sırada soğanları halka şeklinde doğrayın ve sarımsakları ince ince dilimleyin.
 
Domates ve yeşil biberleri de ince dilimler halinde kesin.
 
Limonu da yuvarlak dilimler halinde hazırlayın.
 
Fırın tepsisini zeytinyağı ile hafifçe yağlayın ve doğradığınız soğan halkalarını tepsiye dizin.
 
Üzerine dilimlenmiş sarımsakları serpin.
 
Marine ettiğiniz palamut dilimlerini soğanların üzerine yerleştirin.
 
Balıkların üzerine domates, biber ve limon dilimlerini de serpiştirin.
 
Balıkların üzerine yarım çay bardağı suyu gezdirin ve fırın tepsisini önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirin.
 
Yaklaşık 30-35 dakika boyunca, balıkların üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Palamut, çok çabuk pişen bir balık olduğu için süreyi fazla uzatmamaya dikkat edin; aksi halde balık kuruyabilir.
 
Fırından çıkan palamutları dikkatlice servis tabağına alın.
 
Üzerine isteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
 
Yanında dilerseniz taze yeşillik salatası veya fırında patates gibi garnitürler ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |