Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Et Suyu Tarifleri > Ezogelin Çorbası (30 adet - 11,822,375 defa bakıldı)

Ezogelin Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ezogelin Çorbası

TATLI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 60
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc495
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2005
8,607 defa indirildi / yazdırıldı




6 bardak kemik suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı kırmızı mercimek
Biraz nane
Tuz
Biber

Tencerede eritilen tereyağının üzerine çok ince doğranmış soğanla, elenmiş un eklenerek, pembeleşinceye kadar kavrulur. Kemik suyu konur ve karıştırarak kaynatılır. Salça, temizlenmiş mercimek ve pirinç de tencereye konur. Nane, tuz ve biber ilave edilerek pişirilir.


ML® Ezogelin Çorbası için tıklayın




Ezogelin Çorbası

SonaY
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc771
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2006
7,749 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 çay bardağı kırmızı mercimek
yarım çay bardağı pirinç
1 kahve fincanı bulgur
1 çorba kaşığı un
50 gr. sıvıyağ
2 çorba kaşığı domates salçası
8 su bardağı etsuyu
pul biber
nane
tuz

Sıvıyağın bir kısmını bir tencereye alıp kısık ateşte kaynatın. Unu ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp una ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin. Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın, kaynamakta olan et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan sıvıyağı bir tavada eritin. Pulbiber ve naneyi ilave edip kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.


ML® Ocak Çorbası için tıklayın




Fotoğraf "volta" tarafından gönderildi. 11.09.2020


Ezogelin Çorbası

Samsun
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.10.2005
Mesajlar: 43
Şehir: Çarşamba
Kısa URL: https://ml.md/lc794
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2006
6,135 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay fincanı kırmızı mercimek
1 adet soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
6-7 su bardağı su
2 çay kaşığı nane
1 çay fincanı ince bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
yarım çay kaşığı acı biber salçası
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
tuz

Tencerede yağı eritin, ince kıyılmış soğanları ilave edip pembeleştirin. Domates ve biber salçalarını ilave edip karıştırın. Yıkanmış ve süzülmüş bulgurla mercimeği 6-7 bardak suyla birlikte tencereye ilave edip tuz serpin. Mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp kırmızı biber ve naneyi ekleyin.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 23.09.2022


EZO GELİN ÇORBASI

O'kadın
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 61
Şehir: Çankaya
Kısa URL: https://ml.md/lc26831
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2008
5,957 defa indirildi / yazdırıldı




4 Kişilik Malzemeler
1 çay fincanı kırmızı mercimek
1 çay fincanı ince bulgur
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı acı biber yada biber salçası
2 çay kaşığı nane
Biraz tuz
6-7 bardak su

Hazırlanışı
Tencereye yağ ve küçük küçük doğranmış soğanları koyup, hafifçe pembeleştirin. Su, yıkanmış mercimek, bulgur, salça, tuz koyup mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp acı kırmızı biber, nane serptikten sonra servis yapın.


Fotoğraf "çerçeve" tarafından gönderildi. 10.04.2018


Ezogelin Çorbası

sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64876
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
2,663 defa indirildi / yazdırıldı




5 su bardağı su
1 adet soğan
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
1/2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz

Bir tencereye suyu koyun. Rendelenmiş soğanı, ayıklanıp yıkanmış mercimekleri katıp mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Süzgeçten geçirip başka bir kaba alın. Tencerede margarini eritin. Unu ekleyip kavurun, salçayı ilave edin. Üzerine süzdüğünüz mercimeği ve pirinci katın. Pirinçler pişinceye kadar kaynatın. Son olarak çorbanın baharatlarını ve tuzunu ayarlayıp servis yapın.


Fotoğraf "ay ışığı" tarafından gönderildi. 15.07.2019


Ezogelin Çorbası

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95958
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2014
2,674 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


2.5 su bardağı kırmızı. mercimek
1 su bardağı pirinç
½ su bardağı ince bulgur
3 litre et suyu
½ yemek kaşığı karabiber
1 adet limon
2 orta boy kuru soğan
150 g tereyağı/sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1.5 yemek kaşığı domates salçası
6-7 diş sarımsak
1.5 yemek kaşığı kırmızı biber
1.5 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1.5 yemek kaşığı kimyon

Mercimeği dikkatle ayıklayıp yıkayınız.
Soğan ve sarımsaklar çok ince doğrayınız..
Mercimeği en az 8 saat öncesi ıslatınız.
Soğanları brunoise ya da julinne doğrayabilirsiniz.
Ezogelin çorbasını pişiriniz.
Mercimeği et suyuyla pişiriniz.
Kaynayınca bulgur ve pirinç ilave ediniz
Ayrı bir tencerede yağ ile soğanı pembeleştiriniz.
Domates salçası ve sarımsak ekleyiniz.
Yakmadan kısa süre pişiriniz.
Mercimekli karışıma ekleyiniz.
Çorba kıvama gelinceye kadar birlikte pişiriniz.
Kekik, nane, kimyon, karabiber, tuz ve limon suyu ilave ediniz.
Dibinin tutmaması için ara sıra karıştırınız.
İsterseniz acı biber salçası ekleyebilirsiniz.
Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdiriniz. (Tereyağıyla birlikte kırmızı biber gezdirebilirsiniz.)
Süslemek için nane kullanabilirsiniz.
Sıcak olarak servis yapınız.



Ezo Gelin Çorbası

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc111083
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2015
2,057 defa indirildi / yazdırıldı




Almanya Türk Toplumu

2 kasık kırmızı mercimek
1 kasık pirinç
1 kasık ince bulgur
1 kasık tel sehriye
1 kasık salça
2 kasık un
Nane
Pulbiber
Tuz
2 kasık sıvı yag
1 tane sogan

2 kasık mercimek, 1 kasık pirinç ve 1 kasık bulgur üzeri geçecek kadar su ilepisirilir. 1 kasık tel sehriye ilave edilir. Onlar piserken bir tavada sıvı yagda sogankavrulur. Yaga 2 kasık un ilave edilir. Salça, pulbiber ve nane eklenir. Bu karısıma kaynayan çorbaya az soguk su ile ilave edilir.



Ezogelin Çorbası

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc116210
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2016
1,645 defa indirildi / yazdırıldı




Vedat Başaran

250 gr. kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı bulgur
100 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı acısız kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber

Mercimek, bulgur ve pirinci yıkayıp iyice süzün. İnce ince doğradığınız soğanları, tencereye 50 gr. tereyağı koyup, 2-3 dakika kavurun. Mercimeği ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra salçayı katıp iyice karıştırın. 5 bardak sıcak su ilave edip biraz daha karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika orta ateşte pişirin. Pirinci ilave edip 5 dakika pişirdikten sonra bulguru katıp, 1 tatlı kaşığı tuz ekip, 5 - 6 dakika daha pişirmeye devam edin. Biriken köpüğü alıp, 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Kalan tereyağını tavada eritin. Nane, pul biber, kekik, acısız toz biber ve toz karabiber katıp bir iki kez çevirip, kızdırın ve birazını ayırıp çorbaya ilave edin. İyice karıştırıp, dinlendirdikten sonra çorbayı, servis yapacağınız kaba boşaltın. Üstüne de kalan baharatlı tereyağını gezdirin.


Fotoğraf "ahahhhh" tarafından gönderildi. 28.07.2020


Ezogelin Çorba

anket
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.06.2016
Mesajlar: 22
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc117560
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2016
1,691 defa indirildi / yazdırıldı




Meltem Demirci

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı bulgur
1 kahve fincanı pirinç
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
7 su bardağı su
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı su veya et suyu

Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Tereyağı tencereye alıp eritin önce soğan sonra sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Tencereye mercimek bulgur ve pirinci ekleyerek 1-2 tur daha karıştırın. Tuz karabiber ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Büyük bir tencereye sıvı yağı ekleyin kızınca unu ekleyip renk alıncaya kadar kavurun. Salçayı ekleyip bir dakika daha kavurun. Baharatları ve sıcak suyu ekleyin kıvam alana dek karıştırın. Diğer tenceredeki bakliyatlar pişince, un kavurduğunuz tencereye sürekli karıştırarak ilave edin. 1 taşım kaynatıp ocaktan alın.



Ezogelin Çorbası

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 618
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc120615
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2016
2,600 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı ince bulgur
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3-4 yeme kaşığı sıvı yağ
Tuz
Sosu için;
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber

Soğan yemeklik doğranır. Tencereye sıvı yağ ve soğan konarak kavrulur.
Sarımsaklar da doğranıp ilave edilir.
Yıkanıp süzülmüş mercimek, pirinç ve bulgur ilave edilip birkaç kez karıştırılır.
Üzerine sıcak su ve tuz ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Bir sos kabına yağ konur, üzerine salçalar ilave edilerek kavrulur.
Baharatlar da salçaya ilave edilerek karıştırılır. 1 su bardağı su ilave edilerek salça eritilir.
Kaynatılan sos çorbaya ilave ediler ve karıştırılır.
Çorbanın kıvamı sıcak su ilavesiyle ayarlanır.
Çorba 1-2 taşım daha kaynatılarak ateşten alınır ve sıcak servis yapılır.



Ezogelin Çorbası

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc125077
Gönderme Tarihi: 05.May.2017
1,265 defa indirildi / yazdırıldı




www.annemutfagi.com

2 su bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 soğan
3 diş sarımsak

Mercimeği, pirinci, bulguru iyice yıkayıp kenara bırakalım. Tencereye soğanı, salçayı, naneyi, sanmsağı, tereyağı ve sıvı yağı koyup kavuralım. Üzerine yıkamış olduğumuz malzemeleri ilave edelim. Ara ara karıştırarak 15-20 dakika kadar pişirelim. Pratik ezogelin çorbamız servise hazır.



Ezogelin Çorbası

annekuş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.12.2017
Mesajlar: 22
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc130634
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2017
1,065 defa indirildi / yazdırıldı




https://gurmekibris.com

2 çorba kaşığı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı bulgur
2 çorba kaşığı tel şehriye
Meyanesi için:
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı un
Pul biber
Sıvı yağ
Nane
Tuz
Et suyu

Tencerenin içerisine kırmızı mercimeği, pirinci, bulguru ve suyu ekleyip hepsini haşlayalım.
Onlar haşlanırken biz, farklı bir tencerenin içerisinde sıvı yağla birlikte, ufak ufak doğradığımız soğanları kavuralım.
Kavrulan soğanların üzerine unu ilave edelim.
Soğanları ve unu biraz karıştırdıktan sonra üzerine arda arda, salçayı, tel şehriyeyi, baharatları ve naneyi ekleyelim.
Üzerlerine et suyunu veya soğuk su ekleyelim.
Onların da üzerilerine diğer tencerede haşladığımız malzemeleri ekleyelim.
Ezogelin çorbasının kıvamını ayarlayıp pişmeye bırakalım. (Koyuysa su ekleyelim)
Ezogelin çorbası piştikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.



Ezogelin Çorbası

hümaşa
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.01.2014
Mesajlar: 42
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc140137
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2019
852 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

2 çay bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
2 tatlı kaşığı bulgur
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz

Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz kırmızı mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzu tencereye aktarın.
Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün.
Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Kavrulan soğanlara biber salçasını ekleyin ve 2 dakika daha kavurun.
Naneyi ekleyin ve karıştırdıktan sonra soğanlı sosu ocaktan alın.
Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan soğan ve salçalı karışımı ekledikten sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin.
Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin.



Ezogelin Çorbası

yemek öğretmeni
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Münih
Kısa URL: https://ml.md/lc141329
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2019
968 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tepeleme kuru nane
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
Arzuya göre kimyon ve pul biber
Sıcak su veya et suyu
Limon suyu

Mercimeği güzelce yıkayıp, yumuşayıncaya kadar haşlayıp blender'dan veya tel süzgeçten geçirin. Bir tencereye yağları alın, tereyağı eriyince salça ve naneyi ekleyip, 1-2 dakika kavurun. (Arzu ederseniz acı biber ekleyebilirsiniz). Üzerine püre haline getirilmiş mercimeği, yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyin. Yeteri kadar sıcak su veya et suyu ilave edin. Ara ara karıştırın. Pişmeye yakın tuz ve kimyonla tatlandırın. Altını kapatır kapatmaz yeteri kadar limon suyunu katın. İçinde pirinç ve bulgur olduğu için koyulaşır, suyunu ona göre ayarlayın.



Ezogelin Çorbası

yemek öğretmeni
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Münih
Kısa URL: https://ml.md/lc141333
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2019
912 defa indirildi / yazdırıldı




1 kaşık biber salçası
1 çay kaşığı pulbiber
1 adet kuru soğan
3 kaşık katı yağ
2 kaşık domates salçası
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı köftelik ince bulgur
5-6 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tel şehriye
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

İnce ince doğradığınız soğanları, yağınızın yarısını koyduğunuz tencerede hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Domates salçasını sulandırdıktan sonra soğanlara katın. Biber salçası ve pul biberi de ilave ederek karıştırın. 6 su bardağı su ya da kemik suyuyla karışımı sulandırın ve orta hararetli ateş üzerinde kaynatın.
Su iyice kaynayınca ayıklanmış bulgur, kırmızı mercimek, pirinç, tel şehriye, karabiber ve tuzu ilave ederek iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Karışımı ateşten alın ve kâselere koyun.
Üzerine yağınızın diğer yarısı ile yaptığınız acı biberli sosu gezdirin servis yapın.



Ezogelin Çorbası

yemek öğretmeni
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Münih
Kısa URL: https://ml.md/lc141334
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2019
874 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

3 çorba kaşığı kırmızı mercimek
3 çorba kaşığı pirinç
3 çorba kaşığı tel şehriye
3 çorba kaşığı bulgur
3 çorba kaşığı un
1 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Pul biber
Nane
Su
Sıvı yağ

Mercimek, pirinç ve bulguru ayrı bir kapta haşlamaya alın. Ayrı bir tarafta tereyağını eritin. Üzerine sıvı yağı ve küçük doğranmış soğanı ekleyin ve kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra un ilave edin. Bir süre kavurduktan sonra şehriyeyi ilave edin. İçine nane ve salçayı da ekleyerek bir süre kavurun. Önce soğuk daha sonra sıcak su ekleyin ve kaynamasını bekleyin (Pirinç ve mercimeğin de içinde su olduğunu göz önünde bulundurarak ona göre su ekleyin). Kaynayınca, haşlamış olduğunuz mercimek, pirinç ve bulguru da ekleyin. Tuzu ve baharatını da ayarladıktan sonra pişirmeye bırakın.



Ezogelin Çorbası

mel tem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.06.2019
Mesajlar: 32
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc143223
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2019
775 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

1 su bardağı kırmızı mercimek
3 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı bulgur
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
6 bardak su
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 limonun suyu
Pul biber

Su tencerede kaynatılır. Yıkanıp süzülmüş mercimek kaynar suya katılır. Pirinç, bulgur ve tuz ilave edilir. Yaklaşık yarım saat, kırmızı mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ayrı bir tavada tereyağı eritilir. Daha önceden küp gibi doğranmış soğan tereyağına katılıp kavrulur. Tavaya salça ve kuru nane eklenir. Birkaç dakika daha kavrulur. Daha sonra tava ocaktan indirilip tenceredeki bakliyata katılır. çorba 10 dakika daha karıştırılarak pişirilir. Pul biber ve limon suyuyla servis edilir.



Ezogelin Çorbası

bilir dişi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.11.2019
Mesajlar: 34
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc146780
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2019
929 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı bulgur
1 çorba kaşığı pirinç
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
400 ml soğuk su
1 tutam kuru nane
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Pul biber

Kırmızı mercimeği yıkayıp ılık suda 2 saat bekletin. Süzüp sudan geçirin ve geniş bir tencereye alın. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edip mercimek dağılana kadar (suyu azalırsa sıcak su ilave ederek) pişirin. Bulgur ve pirinci ayrı ayrı haşlayıp süzün. Zeytinyağını bir tencereye alıp kıyılmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun ve mercimeğe ekleyin. 5 dakika kaynatıp bulgur pirinç, pul biler ve tuz ilave ederek 10 dakika kaynatın. Tereyağını kızdırıp naneyi hafifçe yakın ve tencereye ilave edin. 10 dakika pişirip ocaktan alın.



Ezogelin Çorbası

gülfiraz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2019
Mesajlar: 30
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc147447
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2019
617 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tel şehriye
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı köftelik ince bulgur
5-6 su bardağı su (kemik suyu da kullanılabilir)
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz

2 yemek kaşığı tereyağını bir tencerede eritin.
Soğanları ince ince doğrayıp tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun.
Domates salçasını su ile hafif açıp soğanların üzerine ekleyin.
Ardından biber salçası ve pul biberi ilave edip karıştırın.
Daha sonra suyu veya kemik suyunu ekleyip orta ateşte kaynatın.
Su kaynayınca bulgur, pirinç, tel şehriye, kırmızı mercimek, karabiber ve tuzu ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
Üzerine tereyağlı pul biberli sosu gezdirip servis edin.



Ezogelin Çorbası

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc148723
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2020
1,027 defa indirildi / yazdırıldı




8 su bardağı su
1 su bardağı kırmızı mercimek
1.5 yemek kaşığı bulgur
1.5 yemek kaşığı pirinç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet tavuk bulyon
Yarım limon suyu
Tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon

Bulgur ve pirinci süzgeçte yıkayın ve ufak bir tencerede 2 bardak su ile haşlayın.
Çorba tenceresine yağı alın, minik minik doğranmış soğanı ve sarımsağı kısık ateşte kavurun.
Soğanlar yumuşayınca salçaları ekleyin, biraz karıştırdıktan sonra çorbanın suyunu koyun.
Su kaynamaya başlayınca sıcak suda erittiğiniz bulyonu tencereye dökün. Bulyonun tadına göre tuz miktarını ayarlayın.
Su kaynamaya başladıktan sonra yıkanmış mercimek ve haşlanmış bulgur, pirinç eklenir.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte karıştırın ve baharatları ekleyin. Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin.
Çorbanızı blendırdan geçirin. Çorbanız hazır







Ezogelin Çorbası Tarifleri Et Suyu Tarifleri



(30 adet Ezogelin Çorbası 11,822,375 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort