Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ezme Çorba Tarifleri > Ezogelin Çorbası (65 adet - 11,822,065 defa bakıldı)

Ezogelin Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ezogelin Çorbası

TATLI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 60
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc495
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2005
8,607 defa indirildi / yazdırıldı




6 bardak kemik suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı kırmızı mercimek
Biraz nane
Tuz
Biber

Tencerede eritilen tereyağının üzerine çok ince doğranmış soğanla, elenmiş un eklenerek, pembeleşinceye kadar kavrulur. Kemik suyu konur ve karıştırarak kaynatılır. Salça, temizlenmiş mercimek ve pirinç de tencereye konur. Nane, tuz ve biber ilave edilerek pişirilir.


ML® Ezogelin Çorbası için tıklayın




Ezogelin Çorbası

SonaY
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc771
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2006
7,748 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 çay bardağı kırmızı mercimek
yarım çay bardağı pirinç
1 kahve fincanı bulgur
1 çorba kaşığı un
50 gr. sıvıyağ
2 çorba kaşığı domates salçası
8 su bardağı etsuyu
pul biber
nane
tuz

Sıvıyağın bir kısmını bir tencereye alıp kısık ateşte kaynatın. Unu ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp una ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin. Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın, kaynamakta olan et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan sıvıyağı bir tavada eritin. Pulbiber ve naneyi ilave edip kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.


ML® Ocak Çorbası için tıklayın




Fotoğraf "volta" tarafından gönderildi. 11.09.2020


Ezogelin Çorbası

Samsun
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.10.2005
Mesajlar: 43
Şehir: Çarşamba
Kısa URL: https://ml.md/lc794
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2006
6,135 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay fincanı kırmızı mercimek
1 adet soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
6-7 su bardağı su
2 çay kaşığı nane
1 çay fincanı ince bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
yarım çay kaşığı acı biber salçası
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
tuz

Tencerede yağı eritin, ince kıyılmış soğanları ilave edip pembeleştirin. Domates ve biber salçalarını ilave edip karıştırın. Yıkanmış ve süzülmüş bulgurla mercimeği 6-7 bardak suyla birlikte tencereye ilave edip tuz serpin. Mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp kırmızı biber ve naneyi ekleyin.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 23.09.2022


Ezogelin Çorbası

-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc2080
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2006
6,198 defa indirildi / yazdırıldı




2 çorba kaşiğı un
2.5 çay kaşığı nane
2.5 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı margarin
1/2 çay kaşığı karabiber
1/4 kg kırmızı mercimek
1/2 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz

Kırmızı mercimeği temizleyin ve bir tencerede kaynattığınız et suyunun içine atın. Mercimek iyice yumuşayıp dağılıncaya dek pişirin. Sonra sügeçten geçirin ve tekrardan tencereye koyup bir süre hafif ateşte bırakın. Bu sırada unu diğer bir kapta hafif ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak kavurun. Unun rengi değiştiğinde ağır ağır ılık su ilave ederek macun kıvaına getirin ve et sulu mercimeği yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.Bunu bir taşım kaynatıp ateşten alın. Diğer bir kapta yağı eritin, içine kırmızıbiber, nane ve karabiber katın. Bu yağı çorbanın üstüne dökün ve bir iki karıştırıp, servis yapın.


ML® Yeni Gelin Çorbası için tıklayın

ML® Yeni Gelin Çorbası (görsel)


Ezogelin Çorbası

dertli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.02.2006
Mesajlar: 83
Şehir: Buca
Kısa URL: https://ml.md/lc4284
Gönderme Tarihi: 29.May.2006
5,837 defa indirildi / yazdırıldı




1 Su bardagi kirmizi mercimek
1 Çorba kasigi pirinç
2.5 Su bardagi et suyu
1 Adet soğan
2 Çorba kasigi un
2 Çorba kasigi margarin
2 Tatli kasigi nane
1 Tatli kasigi kekik
Yarim çay kasigi karabiber
1 Tatli kasigi kirmizi biber
Yeterince su

Kirmizi mercimekleri ve pirinci ayiklayip, yikayin.
Et suyunu kaynatin.
Mercimekleri, pirinci ve ayiklanmis bütün soğani katip, iyice yumusayana dek pisirin.
Dilerseniz blendirdan veya süzgeçten geçirin.
Bu arada küçük bir tencerede yagi eritin.
Içine unu ilave edin.
Unun rengi degisene dek kavurun.
Içine azar azar ilik su dökün.
Krema kivamina geldiginde mercimegin içine karistirarak katin.
Tuzunu ayarlayip, bir tasim kaynatin.
Baska bir tavada yag eritin.
Içine kirmizi biber, nane ve kekigi katip, yagla birlikte kizdirin.
Çorbanin üzerine gezdirerek döküp, servis yapin.


Ezogelin Çorbası

otelman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196
Şehir: Alanya
Kısa URL: https://ml.md/lc6776
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
6,201 defa indirildi / yazdırıldı




6 su bardagi ilikli kemik suyu
1/2 kilo kirmizi mercimek
1 çay fincani pirinç
2 çorba kasigi salça
2 bas soğan
2 çorba kasigi un
Biraz kuru nane
2 çorba kasigi sade yag
Biber ve tuz

Bir tencerede 2 kasik sade yagi eritip 1 bas soğani çok ince dogarayin, 2 çorba kasigi unu da tencereye koyun, iyice karistirarak hafifçe pembelesmesini saglayin, 6 bardak suyu veya kemik suyunu tencereyi karistirarak yedirin, kaynayana kadar karistirin, temizlenip yikanmis kirmizi mercimekle pirinci de atinm sulandirdiginiz bir kasik salçayi da koyup karistirin, mercimekle pirinçler patlayana kadar orta kararetteki ateste pisirin, bol kuru naneyi tencerede serperek karistirin ve servis yapin. Eger aci seviyorsaniz bo çorbaya daha piserken aci süs biberlerinden atabilirsiniz.


Ezogelin Çorbası

Borekch
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc7435
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2006
6,623 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı kırmızı mercimek
7 bardak su
2 diş sarımsak
küçük bir limon
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası veya kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nane
Tuz

Bir tencereye yıkanmış kırmızı mercimekleri ve 7 bardak suyu koyalım. Mercimek eriyinceye kadar orta dereceli ateşte pişirelim. Kabukları soyulmuş sarımsakları rendeden geçirip tencereye ilave edelim. Limonun suyunu sıkarak malzememize katıp beş dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alalım. 1 çorba kaşığı sıvıyağı tavaya koyarak hafif ateşte biraz kızdırdıktan sonra içine nane ve biberi koyup azıcık kavuralım. Bu sosu çorbanın üzerine dökelim. Çorbamız servise hazırdır. İsteğe göre baharat ilave edilebilir.


EZO GELİN ÇORBASI

ananas
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.09.2006
Mesajlar: 30
Kısa URL: https://ml.md/lc7971
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
13,110 defa indirildi / yazdırıldı




Ergun Köknar

1 çay fincanı kırmızı mercimek
1 baş soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı acı biber veya biber salçası
6 su bardağı su
1 çay fincanı ince bulgur
1 çorba kaşığı bitkisel katıyağ
1 çorba kaşığı hayvansal katıyağ
2 çay kaşığı nane Yeterince, tuz, biber, sumak.

Soğanı, yağda hafif pembeleşene kadar kavurunuz. İki çorba kaşığı domates salçasını sulandırdıktan sonra, pembeleşen soğanlara katınız. Biber salçası veya acı kırmızı biberi katıp karıştırınız. Altı su bardağı içme suyunu döküp karışımı sulandırınız. Orta hararetli ateş üzerinde kaynatınız. Su iyice kayna-yınca, ayıklanmış bulguru suya atınız. Yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri, bulgurla beraber suya katınız. Bulgur ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Çorba iyice bütünleşin-ce ateşten alıp üzerine nane, sumak serpip sıcak sıcak ikram ediniz.

Not: Bu çorba kemik veya et suyuyla yapılırsa daha lezzetli olur. O takdirde hayvansal katıyağ kullanılmaz.


EZO GELİN ÇORBASI

LEBKUCHEN
Yeni Üye
Yeni Üye

Kayıt: 10.01.2007
Mesajlar: 2
Şehir: ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc11106
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2007
5,610 defa indirildi / yazdırıldı




100 gr bulgur (bazı yörelerde)
250 gr kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı un
4 bardak et suyu
2 çorba kaşığı margarin
2 çay kaşığı nane
1/2 çay kaşığı karabiber ve kırmızı biber
Tuz

1-Kırmızımercimeği ayıklayıp yıkayınız bulgurla beraber kaynamakta olan et suyunun içine atınız ve iyice pişiriniz.
2-Süzgeçten geçiriniz veya blender ile eziniz.
3-Unu yağsız olarak başka bir tencerede kavurunuz.
4-Un meyane haline gelince yani rengi değişince yavaşça ılık su ekleyerek karıştırn macun haline gelince kaynamakta olan mercimeğin içine yavaşça atınız ve bir taşım kaynatınız başka bir kapta yağı yakmadan eritin içine kırmızı ve kara biberi naneyi katın kaynamış oaln çorbanın içine dökün.


Ezogelin Çorbası

ErikAğacı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2007
Mesajlar: 23
Kısa URL: https://ml.md/lc16965
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2007
5,425 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı kırmızı mercimek (iyi yıkanmış),
1 yemek kaşığı un,
1,5 yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı pulbiber,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
10 bardak su,
1 yemek kaşığı Tuzot

Mercimeği 5 bardak suyla ocakta kaynatın. Kaynamaya başla yınca, üzerindeki köpüğü alıp, çırparak mercimek püre haline gelinceye kadar, 30 dakika hafif ateşte pişirin. Yağı başka bir tencereye koyup, unu ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Salçayı ve pulbiberi de ilave edip kavurmaya devam edin. Naneyi de ilave ettikten sonra, kalan 5 bardak suyu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
Daha sonra, mercimeği de tencereye aktarın, Tuzot'u da ilave ettikten sonra hep beraber 5 dakika kaynatıp servis yapabilirsiniz.


Ezo Gelin Çorbası

ziyafet
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.10.2007
Mesajlar: 27
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc18745
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2007
5,668 defa indirildi / yazdırıldı




5 bardak kemik suyu,
2 çorba kaşığı tereyağı,
1 tutam nane,
2 çorba kaşığı un,
2 adet soğan,
2 çorba kaşığı salça,
1 çay bardağı pirinç,
0,5 kg. kırmızı mercimek,
Tuz
Pul biber

1- Tereyağı eritilir. Çok doğranmış soğan ve un ilave edilerek hafifçe pembeleşinceye kadar kızartılır.
2- Bu sırada kemik suyu tencereye dökülür. Bir müddet kaynadıktan sonra mercimek, pirinç ve salça da tencereye konur.
3- Pişirilirken nane ilâve edilir.
4- Piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.


Ezogelin Çorbası

sardunya
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2007
Mesajlar: 36
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc19359
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2007
5,809 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı bulgur
1,5 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
8 su bardağı et suyu ya da su
5 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane

Mercimek, bulgur ve pirinç iyice yıkanır, üzerlerine 1 su bardağı su koyarak, ayrı kaplarda 1 saat ıslatılır. Tencereye yağ konur, ısınınca ince kıyılmış soğan atılır, pembeleştirilir. Üzerine un eklenir 1-2 dakika kavrulur. Salça, tuz, nane karabiber ve pul biber ilave edilir, karıştırılır. Et suyu eklenir. Kaynayınca mercimek, bulgur ve pirinç ıslatma sularıyla birlikte katılır. 25 dakika orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirilir.


EZO GELİN ÇORBASI

bendeniz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2008
Mesajlar: 22
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc23236
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2008
5,462 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
6 su bardağı kemik suyu
1/2 kg kırmızı mercimek
1 cay fincanı pirinç
2 çorba kaşığı salça
2 baş soğan
2 çorba kaşığı un
biraz kuru nane
2 çorba kaşığı yağ
biber
tuz

Yapılışı:
Bir tencerede 2 kaşık yağı ertip 2 baş soğanı çok ince doğrayın 2 çorba kaşığı unu da tencereye koyun, iyice karıştırarak hafifçe pembeleşmesini sağlayın. 6 bardak suyu veya kemik suyunu karıştırarak yedirin ve kaynayana kadar karıştırın. Ayıklanıp yıkanmış kırmızı mercimekle, pirinci de tencereye alın. Sulandırılmış bir kaşık salçayı da ilave ederek kaynamaya bırakın. Pirinçler patlayana kadar orta ateşte pişirin. Bol kuru nane serperek servis yapın.


EZO GELİN ÇORBASI

O'kadın
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 61
Şehir: Çankaya
Kısa URL: https://ml.md/lc26831
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2008
5,957 defa indirildi / yazdırıldı




4 Kişilik Malzemeler
1 çay fincanı kırmızı mercimek
1 çay fincanı ince bulgur
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı acı biber yada biber salçası
2 çay kaşığı nane
Biraz tuz
6-7 bardak su

Hazırlanışı
Tencereye yağ ve küçük küçük doğranmış soğanları koyup, hafifçe pembeleştirin. Su, yıkanmış mercimek, bulgur, salça, tuz koyup mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp acı kırmızı biber, nane serptikten sonra servis yapın.


Fotoğraf "çerçeve" tarafından gönderildi. 10.04.2018


Ezogelin Çorbası

Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
Kısa URL: https://ml.md/lc26904
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2008
5,716 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
2 kaşık pirinç
2 kaşık bulgur
2 kaşık kırmızı mercimek
2 kaşık un
1 soğan
1 kaşık salça
Tuz, kırmızıbiber
Sıvıyağ

Yapılışı:
Mercimek, bulgur ve pirinç yaklaşık 2 su bardağı suda haşlanır. Bu arada ince ince doğranan soğanlar yağda kavrulur. Kavrulmakta olan soğanlara un ilave edilir. Birlikte kavrulur. Salçası da konulur. Ardından çorbanın suyu konur. Haşlanan bakliyatlar da suyu eklenen çorbaya ilave edilir. Çorbanın suyuna göre, gerekirse su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.


Ezogelin Çorbası

alizem
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.12.2008
Mesajlar: 21
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc31331
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2008
7,117 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
1 büyük soğan
1 büyük patates
2 adet havuç
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
nane
salça

Havuç, soğan ve patatesler küçük doğranıp 1 kg. suda tuz ilavesi ile haşlanır. Havuçlar yumuşayınca ocaktan alınıp bilenderden geçirilir. Yıkanmış mercimekler ezilmiş harca ilave edilerek tekrar kaynatılır. Mercimekler pişince ateşin altı kapatılır. Ayrı bir kapta 2 kaşık yağ ve 1 kaşık un iyice kavrulur, salça ilavesi ile sulandırılır. Üzerine diğer tencerede haşlanan karışım dökülerek kıvamını buluncaya kadar sulandırılır. Ayrı bir tavada yağ, nane ve kırmızıbiber kavrularak çorbaya dökülerek servis yapılır.


Ezo Gelin Çorbası

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36723
Gönderme Tarihi: 21.May.2009
6,320 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
yarım bardak bulgur
yarım bardak pirinç
2 kaşık domates salçası
Tuz, kuru nane, kırmızı pul biber
1 baş kuru soğan
4-5 kaşık sıvı yağ


Kuru soğan küçük küçük doğranıp yağda pembeleştirilir. Salça da konularak biraz daha kavrulur. Ayıklanıp yıkanan mercimek, bulgur ve pirinç ile tuz, kuru nane ve kırmızı pul biber de ilave edilerek 10 bardak suyla düdüklü tencerede iyice pişirilir. Pişen çorba sıcak olarak ve limon suyuyla servis yapılır.


Ezogelin Çorbası

teo
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2009
Mesajlar: 47
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc36887
Gönderme Tarihi: 26.May.2009
5,827 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
1 bardak kırmızı mercimek
1 bardak ince bulgur
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı kırmızı biber veya biber salçası
Biraz tuz, nane
6-7 bardak su

Hazırlanışı:
Bir tencere içerisinde soğanı, yağda hafif pem-beleşene kadar kavurun. Domates salçasını çok az su ile karıştırarak soğanların üzerine dökün. Biber salçası veya acı kırmızı biberi de katıp karıştırmaya devam edin. Malzemeler birbirine karışınca ayıklanmış bulgur ve yıkanmış mercimeği 6 bardak su ile birlikte ekleyin. Orta hararetli ateşe alarak kaynatın. Bulgur ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbamızın içerisindeki malzemeler iyice bütünleşince ateşten alıp üzerine kuru nane serperek ikram edebilirsiniz.


Ezogelin Çorbası

girye
Yamak
Yamak

Kayıt: 02.09.2009
Mesajlar: 5
Kısa URL: https://ml.md/lc40260
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2009
6,240 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
Yarim su bardagi kirmizi mercimek
1 yemek kasigi pirinc
1 yemek kasigi bulgur
2 corba kasigi tereyağ
2 corba kasigi siviyag
1 soğan
yarim corba kasigi domates salcasi
yarim corba kasigi biber salcasi
1,5 yemek kasigi un
1 tatli kasigi nane
biraz karabiber ve pulbiber
tuz
7 su bardagi su
1 dis sarımsak
limon suyu

Yapilisi:
Öncelikle eritilmis tereyağı ve siviyaginda yemeklik dogranmis soğani kavurun. Daha sonra üzerine un da ekleyip, biraz kavurun. Ardindan salcalari da ilave edip, biraz kavurduktan sonra, baharatlari da ekleyip, biraz cevirin ve sonra bir bardak soguk su ekleyin karistirarak. Sonra 6 bardak ta kaynar su ve tuzunu ekledikten sonra yikanmis mercimegi, bulguru ve pirinci de ilave edip, arada bir karistirarak kaynamaya birakin. Corbanin pismesine yakin ezilmis bir dis sarimsagi da ekleyin. Limon suyuyla servis yapin.


Ezogelin Çorbası

pembe&beyaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.06.2011
Mesajlar: 63
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc64207
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011
6,309 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

1/2 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı bulgur
6 su bardağı su
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı salça
1/2 limon suyu
Nane
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Yıkanmış mercimeği, bulguru ve suyu kaynamaya bırakın. İçine rendelenmiş soğanı ekleyip 30 dakika pişirin. Unu yağda hafifçe kavurun. Salça, nane, limon, kırmızıbiber ve çorbanın suyundan biraz ekleyip karıştırarak pişirin. Bu karışımı karıştırarak çorbaya ilave edin.






Ezogelin Çorbası Tarifleri Ezme Çorba Tarifleri



(65 adet Ezogelin Çorbası 11,822,065 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2, 3, 4  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort