| 
 
 
 | 
Etli Patates | 
  | 
mevlüde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2005 
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2005 
6,428 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. patates
 
250 gr. kuşbaşı kuzu eti
 
2 çorba kaşığı dolu margarin
 
1 adet iri soğan
 
1,5 çorba kaşığı salça
 
2 bardak etsuyu
 
yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Patatesleri soyup dörde bölün. Yağı tencerede kızdırıp etleri atın ve 4 - 5 dakika kavurun, ardından soğanı katıp, birkaç dakika daha birlikte kavurun. Arkasından diğer malzemeleri de katıp yumuşayıncaya kadar pişirin, sonra patatesi katıp yarım saat daha pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "bakla" tarafından gönderildi. 20.04.2018
  
 | 
ETLİ PATATES | 
  | 
YaseminT 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.11.2007 
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19147 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2007 
3,980 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme : 
 
1 kg. patates 
 
500 gr. kuşbaşı et, 
 
2 kaşık yağ, 
 
2 adet domates yoksa 1 kaşık salça, 
 
2 adet soğan, 
 
tuz.
 
 
Yapılışı:
 
Eti bir tencereye koyup içine yağı, doğranmış soğanı, biberi koyunuz.
 
Orta hararetli ateşte soğanlar sararıncaya ve ette bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.
 
Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayıp ete ilave edip 1-2 defa da domatesle kavurunuz.
 
Eler biraz pişince kuşbaşı doğranmış patatesleri ete ilave ediniz biraz öldükten sonra su ve tuzu koyunuz.
 
Orta hararetli ateşte et ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
 
Servis tabağına koyup servis yapınız.
 
 
 
 
Fotoğraf "mustafa b." tarafından gönderildi. 22.07.2019
  
 | 
ETLİ PATATES | 
  | 
Şehzade 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.07.2008 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25482 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2008 
4,498 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
500 gr patates
 
500 gr kuşbaşı et
 
2 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça
 
2 baş soğan
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
3 adet sivribiber
 
1,5 su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hazırlanışı
 
Önce etleri iri kuşbaşı doğrayın. Bir tencerenin içerisinde yağı kızdırıp ince kıyılmış soğanları ilave edin. Sonra kuşbaşı eti atın. 1-2 dakika kavurup üzerine 1,5 bardak suyu ekleyip orta harlı ateşte etler yumuşayınca kadar pişirin (gerekirse su ilave edebilirsiniz). Daha sonra patatesleri kare şeklinde doğrayın. Et pişince doğranmış sivribiberi ve doğramış domates veya salçayı tencereye koyarak 1-2 dakika daha pişirip, patatesleri de tencereye atın. Bu arada tuz ve karabiberini ilave edin. Patatesler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirip ateşten aldıktan sonra servis yapabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "bakla" tarafından gönderildi. 20.04.2018
  
 | 
Etli Patates | 
  | 
hayri bey 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2014 
Mesajlar: 33 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100121 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2014 
1,725 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
400 gram kuzu eti
 
3 adet domates
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 adet soğan
 
3 adet sivri biber
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı su
 
1 çay bardağı süt
 
 
Etleri irice doğrayıp tencereye alın ve üzerine tereyağını koyup 5 dakika kadar kavurun. Daha sonra rendelenmiş soğanı ve bütün biberleri ekleyin. Salça, rendelenmiş domates, süt ve sıcak suyunu da içine ekleyip 20 dakika kadar etleri pişirin. Patatesleri irice kesip etlerin içine ilave edin ve patatesler pişinceye kadar kısık ateşte pişmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Etli Patates | 
  | 
bakla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.04.2018 
Mesajlar: 27 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133530 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2018 
948 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 tane patates
 
1 soğan
 
200 gr. et
 
1 kaşık salça
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıvıyağ
 
 
Etleri düdüklü tencerede haşlıyoruz ve suyunu dökmüyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz ve tencereye alıyoruz üzerine sıvı yağ döküp kavurmaya başlıyoruz Salça ve haşlanmış etleride tencereye alıp kavurmaya devam ediyoruz. Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz ve tencereye ekliyoruz tekrar kavuruyoruz. Et suyunu tencereye döküyoruz ve tuz karabiber ekliyoruz gerekirse biraz daha sıcak su ekleyebiliriz. Daha sonra yemeğimizi orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Etli Patates | 
  | 
Eda Şaşma 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.02.2019 
Mesajlar: 28 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140359 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2019 
832 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
250 gram kuşbaşı (dilerseniz daha fazla da olabilir)
 
1 adet soğan
 
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
Tuz
 
4-5 adet patates
 
 
Ocağınızı açıp tencerenizi kızdırdıktan sonra sıvı yağı dökünüz. Ardından etleri de tencereye ilave ediniz. Tahta kaşığı ile bir süre kavurduktan sonra kısık ateşte etler kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriniz. Daha sonra yemeklik doğradığınız soğanları ekleyiniz. Eklendikten sonra soğan pişene kadar kavurmaya devam ediniz. Üzerine domates v biber salçası ekleyiniz. Pul biber, tuzu da ilave ediniz. Son olarak da küp halinde doğramış olduğunuz patatesi ekleyerek karıştırıp üzerine sıcak su ilave ediniz. Ardından orta ateşte pişmeye bırakınız.
 
 
 
  
 | 
Etli Patates | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156850 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2021 
487 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr dana kuşbaşı et
 
1 adet kuru soğan
 
1 yeme kaşığı tereyağı
 
3-4 adet patates
 
3-4 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1/2 yemek kaşığı biber salçası
 
1 büyük su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
 
Eti tencereye alarak suyunu çekene kadar, kısık ateşte pişirin.
 
Kavrulan etlerin üzerine, soğanı ve sarımsağı doğrayın.
 
Yağı ekleyerek güzelce karıştırın.
 
Geniş bir tencereye patatesleri küp küp doğrayarak alın.
 
Etli karışımı patateslerin üzerine dökün.
 
Bir su bardağında domates ve biber salçasını açın.
 
Patates ve etlerin üzerine dökün.
 
Kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin.
 
Tuz ve baharatları da ekledikten sonra servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Etli Patates | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158159 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2021 
719 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram kuşbaşı dana eti
 
1 adet patates
 
1 adet soğan
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 adet büyük boy havuç
 
1 diş sarımsak 
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
2 su bardağı su
 
1 şeker kaşığı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı toz kırmızı biber 
 
 
Patates, soğan ve havucun kabuklarını soyun. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Patates ve havucu da küçük küpler halinde doğrayın. Tencereyi ocağa alın ve kuşbaşı etinizi atın ve tuz ile karabiber döküp etin suyunu salmadan lezzetini tutmasını sağlayın. Bu işlem eti mühürlemek olarak tanımlanır. Et mühürlenerek suyunu salmaz böylece tadını içinde tutar. Ardından havuçları da tencereye ekleyip kavurmaya devam edin. Soğan ve sarımsağı ekleyin. Biraz renk alınca patatesleri de tencereye atın. Kavurduğunuz malzemelerin üzerine salça ilave edin. Ardından yemeğin suyunu ekleyerek ocağı orta ateşe alın. Yemeğinizi 20 dakika sonra kontrol edin. Patates ve havuçların yumuşamış olduğunu fark ettiğiniz an ocağın altını kapatıp 5 dakika yemeğinizi dinlendirin. Ardından servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Etli Patates | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184352 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2025 
52 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr kuşbaşı dana eti
 
4 adet orta boy patates
 
1 adet kuru soğan
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
5 su bardağı sıcak su
 
 
Sıvı yağı tencerede ısıtın, etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
 
Doğranmış kuru soğanı ekleyin, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
 
Salçaları ilave edip birkaç dakika kavurduktan sonra iri küpler halinde doğranmış patatesleri ekleyin.
 
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi serpin.
 
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin, kapağını kapatıp 30-35 dakika kısık ateşte pişirin.
 
 
 
  
 | 
Etli Patates | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184996 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2025 
75 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr kuşbaşı dana eti
 
4 adet orta boy patates
 
1 adet büyük boy soğan
 
2 adet domates (rendelenmiş)
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
 
4 su bardağı sıcak su
 
Tuz, karabiber
 
İsteğe bağlı: 1 adet yeşil biber, 1 diş sarımsak
 
 
Tencereye yağı alıp ısıtın, kuşbaşı etleri ekleyin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
 
Doğranmış soğanları ve biberi ilave ederek birkaç dakika daha kavurun.
 
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, ardından rendelenmiş domatesi ekleyin.
 
Küp doğranmış patatesleri tencereye ekleyin, hafifçe karıştırın.
 
Üzerine sıcak suyu dökün, tuz ve baharatlarını ekleyin.
 
Kısık ateşte patatesler yumuşayana ve etler iyice pişene kadar yaklaşık 35–40 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Etli Patates | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185283 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2025 
73 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kuşbaşı dana veya kuzu eti
 
4-5 adet orta boy patates
 
1 adet soğan
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 adet domates (rendelenmiş) veya 1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 çay bardağı su
 
Tuz, karabiber, isteğe bağlı kekik veya pul biber
 
 
Tencereye zeytinyağını alın, kuşbaşı etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
 
İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
 
Rendelenmiş domates veya salçayı ekleyin, birkaç dakika kavurun.
 
Soyup küp küp doğranmış patatesleri tencereye ekleyin, tuz ve baharatlarla tatlandırın.
 
Üzerine suyu ekleyin ve orta ateşte patatesler ve et yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
 
Sıcak olarak pilav veya ekmekle servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |