| 
 
 
 | 
Etli Patates | 
  | 
mevlüde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2005 
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2005 
6,428 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. patates
 
250 gr. kuşbaşı kuzu eti
 
2 çorba kaşığı dolu margarin
 
1 adet iri soğan
 
1,5 çorba kaşığı salça
 
2 bardak etsuyu
 
yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Patatesleri soyup dörde bölün. Yağı tencerede kızdırıp etleri atın ve 4 - 5 dakika kavurun, ardından soğanı katıp, birkaç dakika daha birlikte kavurun. Arkasından diğer malzemeleri de katıp yumuşayıncaya kadar pişirin, sonra patatesi katıp yarım saat daha pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "bakla" tarafından gönderildi. 20.04.2018
  
 | 
ETLİ PATATES | 
  | 
Şehzade 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.07.2008 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25482 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2008 
4,498 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
500 gr patates
 
500 gr kuşbaşı et
 
2 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça
 
2 baş soğan
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
3 adet sivribiber
 
1,5 su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hazırlanışı
 
Önce etleri iri kuşbaşı doğrayın. Bir tencerenin içerisinde yağı kızdırıp ince kıyılmış soğanları ilave edin. Sonra kuşbaşı eti atın. 1-2 dakika kavurup üzerine 1,5 bardak suyu ekleyip orta harlı ateşte etler yumuşayınca kadar pişirin (gerekirse su ilave edebilirsiniz). Daha sonra patatesleri kare şeklinde doğrayın. Et pişince doğranmış sivribiberi ve doğramış domates veya salçayı tencereye koyarak 1-2 dakika daha pişirip, patatesleri de tencereye atın. Bu arada tuz ve karabiberini ilave edin. Patatesler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirip ateşten aldıktan sonra servis yapabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "bakla" tarafından gönderildi. 20.04.2018
  
 | 
ETLİ PATATES | 
  | 
Rana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2006 
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8107 
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2006 
4,483 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kilo patates
 
2 kaşık sadeyağ
 
250 gram yağlı et
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
3 baş soğan
 
Yeteri kadar tuz
 
 
Bir kap içinde et, soğan yağla kavrulur. Sulandırılmış domates salçası, su ilâve edilerek yarıdan fazla pişirilir. Temizlenmiş, kesilmiş, yıkanmış sarı cins patates ete katılır, orta ateşte pişirilir. (Bazı cins patatesler çabuk dağıldığından, yemeği pişirirken yoklamak gerekir.)
 
 
 ML® Patates Yuvarlaması için tıklayın
 
  
 | 
ETLİ PATATES | 
  | 
Numan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34607 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2009 
4,087 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1500 gram sarı patates
 
80 gram sadeyağı, ya da margarin (4 çorba kaşığı)
 
120 gram çiçekyağı (6 çorba kaşığı)
 
300 gram soğan (3 büyük)
 
300 gram koyun döşü
 
500 gram domates (3 büyük) ya da 1 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
 
3 bardak su
 
3 yeşil biber (varsa)
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
1 Bir tencereye; 4 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin ile, küçük kesilmiş, 3 büyük baş soğan koyarak 5 dakika kavurmalı, sonra bunlara; kuşbaşı doğranmış 300 gram koyun döşü, 2 kahve kaşığı karabiberle 1 tatlı kaşığı da tuz katarak, etler sularını salıp da tekrar çekinceye kadar aşağı yukarı 15 dakika kavurmaya devam etmeli, sonra da bu soğanlı etlere; kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış 3 büyük domates ya da yarım bardak suda eritilmiş 1 kahve fincanı tuzsuz domates salçası koymalı ve gayet küçük ateşte hafif pişmeye bırakmalı.
 
2 Etler pişerken, diğer taraftan da 1500 gram sarı patatesin kabuklarını soyduktan sonra, bunları ister parmak kalınlığında yuvarlaklara, ister dörde kesmek suretiyle küçük parçalara doğramalı ve kararmamaları için de patatesleri, içinde su olan bir tencereye atmalı ve sonra da patatesleri bir kevgirden geçirmek suretiyle sularını döktükten sonra bunları iki üç kez olmak üzere, içinde dumanı tütercesine kızdırılmış 6 silme çorba kaşığı margarin olan tavaya atarak patateslerin her bir tarafları hafifçe pembeleşinceye kadar kızartmalı ve kızaranları yağdan çıkararak et tenceresine katmalı ve diğer parti patatesleri tavaya atmak suretiyle bütün patatesleri böylece kuvvetli ateşte arada bir karıştırmak suretiyle kızartmalıdır.
 
3 Sonra, etli patates tenceresine; 3 bardak su, küçük kesilmiş 3 yeşil biberle 1 tatlı kaşığı tuz katarak tencerenin kapağını kapatmalı ve patatesleri orta ateşte 25 - 35 dakika daha pişirmelidir.
  
 | 
ETLİ PATATES | 
  | 
sarıkurdele 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 25.03.2008 
Mesajlar: 19 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22787 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2008 
4,026 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 kg. patates
 
250 gr. kuşbaşı dana veya kuzu eti
 
3 orta boy soğan
 
2 orta boy domates veya
 
2 çorba kaşığı salça
 
2 kaşık tereyağı veya
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Kırmızı
 
Pul biber.
 
 
Yapılışı:
 
Yağda, küçük küçük kıydığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Eti ilâve edip kavurun. Rendelenmiş domates veya salçayı ilâve edip bir miktar su katarak kısık ateşte etleri pişirin. Patatesleri soyup, yıkayın. Arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayıp pişen etlere ilâve edin. Tuzu, ilâve edip patateslerin üzerini kapatacak kadar sıcak su katıp kısık ateşte pişirin. Servis yaparken üzerine kırmızı pul biber serpin.
  
 | 
Kuzu Etli Patates | 
  | 
çiçek abbas 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.08.2011 
Mesajlar: 34 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66668 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2011 
3,991 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. patates
 
2 adet sivri biber
 
1 adet soğan
 
3 diş sarımsak
 
Yarım kg. kuşbaşı kuzu eti
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
Yarım çorba kaşığı biber salçası
 
2 su bardağı sıcak su
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Patatesleri soyun, istediğiniz büyüklükte doğrayın. Biberleri ince, soğanları yemeklik doğrayın. Sarmısakları kıyın. Patatesleri tencereye alın. Üzerine tüm malzemeyi ekleyip, harmanlayın. Sıcak suyu ilave edip, ocağa koyun. 10 dakika hızlı ateşte, 30 dakika kısık ateşte pişirin.
  
 | 
ETLİ PATATES | 
  | 
YaseminT 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.11.2007 
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19147 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2007 
3,980 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme : 
 
1 kg. patates 
 
500 gr. kuşbaşı et, 
 
2 kaşık yağ, 
 
2 adet domates yoksa 1 kaşık salça, 
 
2 adet soğan, 
 
tuz.
 
 
Yapılışı:
 
Eti bir tencereye koyup içine yağı, doğranmış soğanı, biberi koyunuz.
 
Orta hararetli ateşte soğanlar sararıncaya ve ette bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.
 
Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayıp ete ilave edip 1-2 defa da domatesle kavurunuz.
 
Eler biraz pişince kuşbaşı doğranmış patatesleri ete ilave ediniz biraz öldükten sonra su ve tuzu koyunuz.
 
Orta hararetli ateşte et ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
 
Servis tabağına koyup servis yapınız.
 
 
 
 
Fotoğraf "mustafa b." tarafından gönderildi. 22.07.2019
  
 | 
ETLİ PATATES | 
  | 
karamel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.01.2008 
Mesajlar: 59 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20404 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2008 
3,871 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg. patates
 
3 Orta boy domates (veya salça)
 
1/2 Kg. kuşbaşı et
 
2 Orta boy soğan
 
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 Tatlı kaşığı tuz
 
 
İnce kıyılmış soğan, et ve yağı tencereye koyup ateş üzerinde 5 dakika karıştırınız. Doğranmış domates ve 2 su bardağı kaynar su ilave edip hafif hararetli ısıda eti pişiriniz.
 
Etin pişmesine yakın, soyulmuş, yıkanmış ve doğranmış patatesleri tuzla birlikte ete ilave ediniz. Normal yumuşaklık elde edilinceye kadar pişiriniz.
  
 | 
Kuzu Etli Patates | 
  | 
iz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65411 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2011 
3,868 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. patates
 
2 adet sivri biber
 
1 adet soğan
 
3 diş sarımsak
 
1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1/2 çorba kaşığı biber salçası
 
2 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patatesleri soyup doğrayın. Biberleri ince, soğanları yemeklik doğrayın. Sarmısakları kıyın. Patatesleri tencereye alın. Üzerine tüm malzemeyi ekleyip harmanlayın. Sıcak suyu ilave edip 10 dakika hızlı ateşte, 30 dakika kısık ateşte pişirip servis yapın.
  
 | 
ETLİ PATATES | 
  | 
Küçük Aysel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.01.2010 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46458 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2010 
3,768 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
1 kg. patates
 
250-300 gr. kuşbaşı koyun eti
 
3 çorba kaşığı yağ
 
2 büyük soğan
 
2 adet büyük boy domates veya yarım fincana yakın salça
 
3 bardak su
 
varsa biraz yeşil biber
 
yeterince tuz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
 
YAPILIŞI
 
Bir tencereye doğradığınız soğanlara, yağı ilâve edip 5-6 dakika kadar kavurunuz. Sonra eti, karabiberi ve tuzu ilâve edip etler suyunu salıp tekrar suyunu çekene kadar devamlı karıştararak tekrar kavurunuz. Sonra sulandırılmış salçayı veya kabukları soyulmuş domatesleri ilâve edip 1 bardak su koyarak çok hafif ateşte etleri iyice pişiriniz. Diğer tarafta patateslerin kabuklarını soyduktan sonra istenilen büyüklük ve şekilde doğradığınız patatesleri su içine atın. Süzgeçten geçirilerek süzülen patatesleri kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kızartıp pişen etlere ilâve ediniz. Etli patates tenceresine sıcak 2 bardak su, 3 adet yeşil biber, biraz da tuz ilâve ederek, patatesler pişene kadar ağır ateşte pişiriniz. Tabaklara koyup servis yapınız.
  
 | 
Etli Patates | 
  | 
letafet arbaş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2011 
Mesajlar: 20 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63949 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2011 
3,447 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
3 ADET PATATES
 
200 gr KUŞBAŞI ET
 
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
 
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
 
4 DİŞ SARMISAK
 
4 ADET SİVRİ BİBER
 
YARIM ÇAY BARDAĞI SU
 
TUZ, KİMYON, KARABİBER
 
 
Patatesleri kabuklarını soyun ve irice doğrayın. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp patateslerle beraber tencereye koyup üzerine salça, tereyağı sarımsak sivri biber, baharatları ve suyu koyup bir kere karıştırın ve kapağı kapalı kısık ateşte 35 -40 dakika pişirin. Suyu az gelirse biraz su eklenebilir. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Etli Patates | 
  | 
kutluk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2012 
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71781 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2012 
3,317 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo patates
 
2 adet sivri biber
 
1 adet soğan
 
3 diş sarımsak
 
Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
Yarım çorba kaşığı biber salçası
 
2 su bardağı sıcak su, tuz
 
 
 
Patatesleri bir kabın içine soyup irice doğrayın. Biberleri ince, soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları kıyın. Tencereye etleri koyup kavurmaya başlayın. Etler önce suyunu bırakıp çekmeli. Daha sonra üzerine 1 su bardağı sıcak suyu koyup etleri bir miktar pişirin. Suyu biraz çekince üzerine tereyağını, rendelenmiş soğanı, salçasını, sivri biberini ve sarımsakları koyup iyice karıştırın. İrice doğranmış patatesleri de üzerine ekleyip 2  su bardağı sıcak su koyup pişmeye bırakın. Baharatlarını ekleyip, yaklaşık 30 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Suyunu bir miktar çekince patatesler de iyice pişince sıcak sıcak servis tabağına alın.
  
 | 
Etli Patates | 
  | 
dava adamı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.08.2011 
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66926 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2011 
3,297 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. küçük boy patates
 
Yarım kg. kuşbaşı kuzu eti
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çorba kaşığı salça
 
3-5 adet sivri biber
 
1 adet kuru soğan
 
3 diş sarımsak
 
Tuz
 
 
Küçük taze patateslerin kabuklarını soyup, bütün olarak su dolu bir kasede 2-3 dakika bekletin. Sonrasında bir tencereye patatesleri, eti, yağı, kimyonu, salçayı, küp doğranmış sivri biberi, soğanı, sarmısağı ve tuzu aktarın, iyice harmanlayın. Hiç su katmadan 35 dakika pişirin.
  
 | 
Etli Patates | 
  | 
kinot 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2011 
Mesajlar: 129 Şehir: Katmandu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66202 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2011 
3,287 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. küçük boy patates
 
500 gr. kuşbaşı et
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan
 
4 diş sarımsak
 
4 adet sivri biber
 
1/2 çay bardağı su
 
Tuz
 
Kimyon
 
Karabiber
 
 
Patateslerin kabuklarını soyup bütün olarak su dolu bir kasede iki-üç dakika bekletin. Bir tencereye patates, et, yağ, kimyon, salça, doğranmış sivri biber, kıyılmış soğan, dövülmüş sarımsak ve tuzu koyup iyice harmanlayın. Hiç su katmadan 35 dakika pişirin.
  
 | 
Etli Patates | 
  | 
Tutkunaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.01.2011 
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74553 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2012 
3,281 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo kuşbaşı et
 
6 adet orta boy patates
 
1 adet kuru soğan
 
1 yemek kaşığı sıvıyağ
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Tuz
 
 
Patatesler soyulup yıkandıktan sonra küp küp doğranır. Soğan soyulup incecik doğranır. Tencereye sıvıyağla soğan ve et koyulup hafif ateşte yakmayacak şekilde kavrulur.Domates salçası katılır birkaç dakika etle birlikte kavrulur. Patatesler kavrulmuş etin üstüne atılıp karıştırılır. Yemek sulu olacağı için; kaynama payını da düşünerek patateslerin yüzeyini geçecek şekilde su katılır. Kaynamaya bırakılır.Pişmeye yakın tuz ve karabiberini katıp patatesleri ezmeden karıştırın. Patatesin tadına bakarak yada kaşıkla bir tanesini ezerek yemeğin pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmişse altını söndürün.
  
 | 
ETLİ TAZE PATATES | 
  | 
cicibebe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2011 
Mesajlar: 42 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69310 
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2011 
3,257 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg küçük boy taze patates
 
300 gram kuşbaşı kuzu ya da dana eti
 
1 adet orta boy soğan 4-5 adet sivri biber
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
4 diş kıyılmış sarımsak
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay bardağı sıcak su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patatesleri soyup tencereye alın. Üzerine et, yemeklik doğranmış soğan, üçe bölünmüş sivri biber, tereyağı, sarımsak ve salçaları ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyon serpin. İyice harmanladıktan sonra bir çay bardağı su ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 35-40 dakika pişirip servis yapın.
  
 | 
Etli Patates | 
  | 
Balbaba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.07.2011 
Mesajlar: 45 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73719 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2012 
3,174 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 soğan
 
400 gram kuşbaşı et
 
3 diş sarımsak
 
2 sivribiber
 
1 çorbakaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Kekik, karabiber, tuz, köri
 
 
Doğranmış etleri susuz olarak 5 dakika kavurun. Üzerine salça, sarımsak ve rendelenmiş soğanı ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak suyu ve tereyağını ilave edip baharatlarla tatlandırın. Çok az miktarda su ekleyip kapağını kapatıp 15 dakika pişirin. Patateslerin içlerini oyup tenceredeki etleri içlerine paylaştırın. Tekrar tencereye alın. 15 dakika da patateslerle beraber pişmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servis yapın. Taze kekiklerle tatlandırın.
  
 | 
ETLİ PATATES | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84406 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2012 
3,079 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
1 kilo patates
 
1 adet çuşka biberi veya yeşil biber
 
3 çorba kaşığı tepeleme yağ
 
200 gram kuşbaşı kuzu eti
 
10 su bardağı et suyu (yoksa su)
 
1 adet iri soğan, ince doğranmış
 
1,5 çorba kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
1) Patatesleri soyup 4'e bölünüz. 2-3 defa yıkayınız.
 
2) Yağı tencereye koyup kızdırınız. Eti ilâve edip 3-4 dakika pembe bir renk alıncaya kadar kavurup soğanını ilâve ediniz.
 
3) 2 dakika daha kavurup tuzunu, biberini, suyunu ve salçasını ilâve ediniz. 1 saat ağır ateşte pişiriniz.
 
4) Patatesleri süzdürüp susuz olarak ilâve ederek 35-45 dakika daha ağır ateşte pişirip servis yapınız.
 
 
Not: 2 adet kabuğu soyulmuş taze domates ilâve ederseniz çok daha güzel olur.
  
 | 
Etli Patates | 
  | 
kutluk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2012 
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72167 
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2012 
3,051 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 adet küçük taze patates
 
300 gram kuşbaşı kuzu eti
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı biber salçası
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 diş sarımsak
 
Tuz, karabiber
 
2 su bardağı su
 
 
Yıkanmış etleri suyunu bırakıp çekinceye kadar kapağı kaplı olarak 10 dakika pişirin. Etler suyunu çekince içine tereyağını ve rendelenmiş soğanı ekleyip, 3 dakika kavurun. Üzerine de biber salçasını, ezilmiş sarımsağı ve suyunu koyup 10 dakika daha pişin. Patatesleri de yıkayıp kabuklarını soyun ve bütün olarak etlerin üzerine ilave edin. Kapağı kapalı olarak patatesler pişinceye kadar kısık ateşte 20 dakika pişirin. Bu yemeği düdüklü tencerede de yapabilirsiniz aslında daha kısa sürede pişer. O zaman, tüm malzemeyi aynı anda koyduğunuzdan daha farklı bir lezzet olacaktır. Patatesleri bölmeden de servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Etli Patates | 
  | 
karamel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.01.2008 
Mesajlar: 59 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc78387 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2012 
3,034 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 patates
 
2 soğan
 
400 gram kuşbaşı et
 
3 diş sarımsak
 
2 adet sivri biber
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Kekik, karabiber, tuz, köri
 
 
Doğranmış etleri susuz olarak 5 dakika kavurun. Üzerine salça, sarımsak ve rendelenmiş soğanı ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak su ve tereyağını da ilave edip baharatlarla tatlandırın. Kapağını kapatıp 15 dakika pişirin. Patateslerin içlerini oyup tenceredeki etleri içlerine paylaştırın. Tekrar tencereye alın. 15 dakika da patateslerle beraber pişmeye bırakın. Taze kekikle tatlandırıp ikram edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |