|
Kuzu Etli Patates |
|
iz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc65411
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2011
3,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. patates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çorba kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Patatesleri soyup doğrayın. Biberleri ince, soğanları yemeklik doğrayın. Sarmısakları kıyın. Patatesleri tencereye alın. Üzerine tüm malzemeyi ekleyip harmanlayın. Sıcak suyu ilave edip 10 dakika hızlı ateşte, 30 dakika kısık ateşte pişirip servis yapın.
|
Etli Patates |
|
letafet arbaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2011
Mesajlar: 20 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc63949
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2011
3,296 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
3 ADET PATATES
200 gr KUŞBAŞI ET
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
4 DİŞ SARMISAK
4 ADET SİVRİ BİBER
YARIM ÇAY BARDAĞI SU
TUZ, KİMYON, KARABİBER
Patatesleri kabuklarını soyun ve irice doğrayın. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp patateslerle beraber tencereye koyup üzerine salça, tereyağı sarımsak sivri biber, baharatları ve suyu koyup bir kere karıştırın ve kapağı kapalı kısık ateşte 35 -40 dakika pişirin. Suyu az gelirse biraz su eklenebilir. Sıcak olarak servis yapın.
|
ETLİ PATATES |
|
Küçük Aysel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc46458
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2010
3,640 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 kg. patates
250-300 gr. kuşbaşı koyun eti
3 çorba kaşığı yağ
2 büyük soğan
2 adet büyük boy domates veya yarım fincana yakın salça
3 bardak su
varsa biraz yeşil biber
yeterince tuz
1 kahve kaşığı karabiber
YAPILIŞI
Bir tencereye doğradığınız soğanlara, yağı ilâve edip 5-6 dakika kadar kavurunuz. Sonra eti, karabiberi ve tuzu ilâve edip etler suyunu salıp tekrar suyunu çekene kadar devamlı karıştararak tekrar kavurunuz. Sonra sulandırılmış salçayı veya kabukları soyulmuş domatesleri ilâve edip 1 bardak su koyarak çok hafif ateşte etleri iyice pişiriniz. Diğer tarafta patateslerin kabuklarını soyduktan sonra istenilen büyüklük ve şekilde doğradığınız patatesleri su içine atın. Süzgeçten geçirilerek süzülen patatesleri kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kızartıp pişen etlere ilâve ediniz. Etli patates tenceresine sıcak 2 bardak su, 3 adet yeşil biber, biraz da tuz ilâve ederek, patatesler pişene kadar ağır ateşte pişiriniz. Tabaklara koyup servis yapınız.
|
ETLİ PATATES |
|
Numan
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc34607
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2009
3,965 defa indirildi / yazdırıldı
|
1500 gram sarı patates
80 gram sadeyağı, ya da margarin (4 çorba kaşığı)
120 gram çiçekyağı (6 çorba kaşığı)
300 gram soğan (3 büyük)
300 gram koyun döşü
500 gram domates (3 büyük) ya da 1 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
3 bardak su
3 yeşil biber (varsa)
Tuz
Karabiber
1 Bir tencereye; 4 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin ile, küçük kesilmiş, 3 büyük baş soğan koyarak 5 dakika kavurmalı, sonra bunlara; kuşbaşı doğranmış 300 gram koyun döşü, 2 kahve kaşığı karabiberle 1 tatlı kaşığı da tuz katarak, etler sularını salıp da tekrar çekinceye kadar aşağı yukarı 15 dakika kavurmaya devam etmeli, sonra da bu soğanlı etlere; kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış 3 büyük domates ya da yarım bardak suda eritilmiş 1 kahve fincanı tuzsuz domates salçası koymalı ve gayet küçük ateşte hafif pişmeye bırakmalı.
2 Etler pişerken, diğer taraftan da 1500 gram sarı patatesin kabuklarını soyduktan sonra, bunları ister parmak kalınlığında yuvarlaklara, ister dörde kesmek suretiyle küçük parçalara doğramalı ve kararmamaları için de patatesleri, içinde su olan bir tencereye atmalı ve sonra da patatesleri bir kevgirden geçirmek suretiyle sularını döktükten sonra bunları iki üç kez olmak üzere, içinde dumanı tütercesine kızdırılmış 6 silme çorba kaşığı margarin olan tavaya atarak patateslerin her bir tarafları hafifçe pembeleşinceye kadar kızartmalı ve kızaranları yağdan çıkararak et tenceresine katmalı ve diğer parti patatesleri tavaya atmak suretiyle bütün patatesleri böylece kuvvetli ateşte arada bir karıştırmak suretiyle kızartmalıdır.
3 Sonra, etli patates tenceresine; 3 bardak su, küçük kesilmiş 3 yeşil biberle 1 tatlı kaşığı tuz katarak tencerenin kapağını kapatmalı ve patatesleri orta ateşte 25 - 35 dakika daha pişirmelidir.
|
ETLİ PATATES |
|
Şehzade
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2008
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25482
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2008
4,354 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
500 gr patates
500 gr kuşbaşı et
2 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça
2 baş soğan
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 adet sivribiber
1,5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Önce etleri iri kuşbaşı doğrayın. Bir tencerenin içerisinde yağı kızdırıp ince kıyılmış soğanları ilave edin. Sonra kuşbaşı eti atın. 1-2 dakika kavurup üzerine 1,5 bardak suyu ekleyip orta harlı ateşte etler yumuşayınca kadar pişirin (gerekirse su ilave edebilirsiniz). Daha sonra patatesleri kare şeklinde doğrayın. Et pişince doğranmış sivribiberi ve doğramış domates veya salçayı tencereye koyarak 1-2 dakika daha pişirip, patatesleri de tencereye atın. Bu arada tuz ve karabiberini ilave edin. Patatesler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirip ateşten aldıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Fotoğraf "bakla" tarafından gönderildi. 20.04.2018
|
ETLİ PATATES |
|
sarıkurdele
Aşçı
Kayıt: 25.03.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22787
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2008
3,891 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg. patates
250 gr. kuşbaşı dana veya kuzu eti
3 orta boy soğan
2 orta boy domates veya
2 çorba kaşığı salça
2 kaşık tereyağı veya
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Kırmızı
Pul biber.
Yapılışı:
Yağda, küçük küçük kıydığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Eti ilâve edip kavurun. Rendelenmiş domates veya salçayı ilâve edip bir miktar su katarak kısık ateşte etleri pişirin. Patatesleri soyup, yıkayın. Arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayıp pişen etlere ilâve edin. Tuzu, ilâve edip patateslerin üzerini kapatacak kadar sıcak su katıp kısık ateşte pişirin. Servis yaparken üzerine kırmızı pul biber serpin.
|
ETLİ PATATES |
|
karamel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2008
Mesajlar: 59 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc20404
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2008
3,664 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg. patates
3 Orta boy domates (veya salça)
1/2 Kg. kuşbaşı et
2 Orta boy soğan
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı tuz
İnce kıyılmış soğan, et ve yağı tencereye koyup ateş üzerinde 5 dakika karıştırınız. Doğranmış domates ve 2 su bardağı kaynar su ilave edip hafif hararetli ısıda eti pişiriniz.
Etin pişmesine yakın, soyulmuş, yıkanmış ve doğranmış patatesleri tuzla birlikte ete ilave ediniz. Normal yumuşaklık elde edilinceye kadar pişiriniz.
|
ETLİ PATATES |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19147
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2007
3,857 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 kg. patates
500 gr. kuşbaşı et,
2 kaşık yağ,
2 adet domates yoksa 1 kaşık salça,
2 adet soğan,
tuz.
Yapılışı:
Eti bir tencereye koyup içine yağı, doğranmış soğanı, biberi koyunuz.
Orta hararetli ateşte soğanlar sararıncaya ve ette bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.
Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayıp ete ilave edip 1-2 defa da domatesle kavurunuz.
Eler biraz pişince kuşbaşı doğranmış patatesleri ete ilave ediniz biraz öldükten sonra su ve tuzu koyunuz.
Orta hararetli ateşte et ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Servis tabağına koyup servis yapınız.
Fotoğraf "mustafa b." tarafından gönderildi. 22.07.2019
|
ETLİ PATATES |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8107
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2006
4,298 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kilo patates
2 kaşık sadeyağ
250 gram yağlı et
1 çorba kaşığı domates salçası
3 baş soğan
Yeteri kadar tuz
Bir kap içinde et, soğan yağla kavrulur. Sulandırılmış domates salçası, su ilâve edilerek yarıdan fazla pişirilir. Temizlenmiş, kesilmiş, yıkanmış sarı cins patates ete katılır, orta ateşte pişirilir. (Bazı cins patatesler çabuk dağıldığından, yemeği pişirirken yoklamak gerekir.)
ML® Patates Yuvarlaması için tıklayın
|
Etli Patates |
|
mevlüde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2005
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc152
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2005
6,243 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. patates
250 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı dolu margarin
1 adet iri soğan
1,5 çorba kaşığı salça
2 bardak etsuyu
yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Patatesleri soyup dörde bölün. Yağı tencerede kızdırıp etleri atın ve 4 - 5 dakika kavurun, ardından soğanı katıp, birkaç dakika daha birlikte kavurun. Arkasından diğer malzemeleri de katıp yumuşayıncaya kadar pişirin, sonra patatesi katıp yarım saat daha pişirin.
Fotoğraf "bakla" tarafından gönderildi. 20.04.2018
|
|