Meriç Kaymakamlığı
 
 
Tavuk göğsü 1600 gr / 1 adet 
 
Yufka 1200 gr / 6 adet 
 
Su 3000 ml / 15 su bardağı 
 
Sosu için; 
 
Buğday unu 60 gr / 4 yemek kaşığı 
 
Sarımsak 4 gr / 2 diş 
 
Yoğurt 105 gr / 3 yemek kaşığı 
 
Yumurta 120 gr / 2 adet 
 
Tavuk suyu 800 ml / 4 su bardağı 
 
Tereyağı 100 gr / 5 yemek kaşığı 
 
Tuz 4 gr / 1 çay kaşığı 
 
 
Tavuk eti yumuşayıncaya kadar haşlanır. 
 
Haşlanan et bir kapta parçalanır. 
 
Yufkalar parçalanarak bir tepsiye dizilir ve 180 derecelik fırında kısa bir süre kızartılır. 
 
Kızaran yufkalar fırından çıkarılır ve üzerine pişen tavuğun suyundan 7,5 su bardağı su dökülür. 
 
Üzerine tavuk parçaları eklenerek 140 derece fırında 5 bekletilir. 
 
Sosu için yumurtaların sarısı, un, yoğurt, dövülmüş sarımsak, tereyağı, tuz ve tavuk suyu çırpılır. 
 
Hazırlanan sos tencerede koyulaşana kadar pişirilir. 
 
Sos fırından çıkarılan tavuğun üzerine dökülür ve servis edilir. 
 
 
Not: Rumeli kökenli bir yemektir.
 
 
 
  
 |