|
Damat Paçası (Meriç Edirne) |
|
pak bebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2013
Mesajlar: 40 Şehir: Maltepe-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc142298
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2019
558 defa indirildi / yazdırıldı
|
Avrupa Birliği
Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı
5 adet yufka
1 adet bütün tavuk
Sosu için;
6 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yogurt
2 adet yumurta
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
Toz kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Yufkalar rulo şeklinde sarılır ve 5 cm büyüklüğünde kesilerek tepsiye dizilir. 180 derecelik fırında kızartılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan yufakların üzerine 3-4 su bardağı sıcak tavuk suyu dökülür. Sosu için 3 bardak tavuk suyu, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı yogurt, 2 adet yumurta, 2 diş sarımsak ve 2 çorba kaşığı sirke karıştırılarak pişirilir. Haşlanan yufkaların üzerine pişirilen sos dökülür. Üzerine haşlanan ve didiklenen tavuk etleri konur. Son olarak üzerine tereyağı ve toz biber dökülerek servis edilir.
Not: Meriç bölgesinde genellikle kışlık olarak hazırlanan kuru yufka ile yapılır.
|
Damat Paçası (Meriç Edirne) |
|
garbi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2016
Mesajlar: 37 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc136333
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2018
737 defa indirildi / yazdırıldı
|
Meriç Kaymakamlığı
Tavuk göğsü 1600 gr / 1 adet
Yufka 1200 gr / 6 adet
Su 3000 ml / 15 su bardağı
Sosu için;
Buğday unu 60 gr / 4 yemek kaşığı
Sarımsak 4 gr / 2 diş
Yoğurt 105 gr / 3 yemek kaşığı
Yumurta 120 gr / 2 adet
Tavuk suyu 800 ml / 4 su bardağı
Tereyağı 100 gr / 5 yemek kaşığı
Tuz 4 gr / 1 çay kaşığı
Tavuk eti yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Haşlanan et bir kapta parçalanır.
Yufkalar parçalanarak bir tepsiye dizilir ve 180 derecelik fırında kısa bir süre kızartılır.
Kızaran yufkalar fırından çıkarılır ve üzerine pişen tavuğun suyundan 7,5 su bardağı su dökülür.
Üzerine tavuk parçaları eklenerek 140 derece fırında 5 bekletilir.
Sosu için yumurtaların sarısı, un, yoğurt, dövülmüş sarımsak, tereyağı, tuz ve tavuk suyu çırpılır.
Hazırlanan sos tencerede koyulaşana kadar pişirilir.
Sos fırından çıkarılan tavuğun üzerine dökülür ve servis edilir.
Not: Rumeli kökenli bir yemektir.
|
|