| 
 
 
 | 
Damat Paçası (Meriç Edirne) | 
  | 
garbi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2016 
Mesajlar: 37 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136333 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2018 
852 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Meriç Kaymakamlığı
 
 
Tavuk göğsü 1600 gr / 1 adet 
 
Yufka 1200 gr / 6 adet 
 
Su 3000 ml / 15 su bardağı 
 
Sosu için; 
 
Buğday unu 60 gr / 4 yemek kaşığı 
 
Sarımsak 4 gr / 2 diş 
 
Yoğurt 105 gr / 3 yemek kaşığı 
 
Yumurta 120 gr / 2 adet 
 
Tavuk suyu 800 ml / 4 su bardağı 
 
Tereyağı 100 gr / 5 yemek kaşığı 
 
Tuz 4 gr / 1 çay kaşığı 
 
 
Tavuk eti yumuşayıncaya kadar haşlanır. 
 
Haşlanan et bir kapta parçalanır. 
 
Yufkalar parçalanarak bir tepsiye dizilir ve 180 derecelik fırında kısa bir süre kızartılır. 
 
Kızaran yufkalar fırından çıkarılır ve üzerine pişen tavuğun suyundan 7,5 su bardağı su dökülür. 
 
Üzerine tavuk parçaları eklenerek 140 derece fırında 5 bekletilir. 
 
Sosu için yumurtaların sarısı, un, yoğurt, dövülmüş sarımsak, tereyağı, tuz ve tavuk suyu çırpılır. 
 
Hazırlanan sos tencerede koyulaşana kadar pişirilir. 
 
Sos fırından çıkarılan tavuğun üzerine dökülür ve servis edilir. 
 
 
Not: Rumeli kökenli bir yemektir.
 
 
 
  
 | 
Damat Paçası (Meriç Edirne) | 
  | 
pak bebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.12.2013 
Mesajlar: 40 Şehir: Maltepe-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142298 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2019 
682 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Avrupa Birliği
 
Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı
 
 
5 adet yufka 
 
1 adet bütün tavuk 
 
Sosu için; 
 
6 su bardağı tavuk suyu 
 
3 yemek kaşığı un 
 
3 yemek kaşığı yogurt 
 
2 adet yumurta 
 
2 diş sarımsak 
 
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi 
 
Üzeri için; 
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Toz kırmızı biber 
 
Tuz
 
Karabiber 
 
 
Yufkalar rulo şeklinde sarılır ve 5 cm büyüklüğünde kesilerek tepsiye dizilir. 180 derecelik fırında kızartılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan yufakların üzerine 3-4 su bardağı sıcak tavuk suyu dökülür. Sosu için 3 bardak tavuk suyu, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı yogurt, 2 adet yumurta, 2 diş sarımsak ve 2 çorba kaşığı sirke karıştırılarak pişirilir. Haşlanan yufkaların üzerine pişirilen sos dökülür. Üzerine haşlanan ve didiklenen tavuk etleri konur. Son olarak üzerine tereyağı ve toz biber dökülerek servis edilir.
 
 
Not: Meriç bölgesinde genellikle kışlık olarak hazırlanan kuru yufka ile yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |