|
|
Çilekli Charlote |
|
palet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2015
Mesajlar: 32 Şehir: Kızılcahamam |
Kısa URL: https://ml.md/lc130699
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2017
1,101 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg çilek
400 gram labne peyniri
1 tatlı kaşığı vanilya
3 çorba kaşığı bal
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
100 gram çilekli jöle
2 çay bardağı sıcak su
1 su bardağı vişne suyu
250 gram tuzsuz peksimet
Süslemek için:
Çilek
Ayıklanmış çileklerin 5-6 adedini süslemek için bir kenara ayırıp, diğer çilekleri dilimleyin. Labne peynirini romla yumuşatın. Üzerine vanilya, bal, rendelenmiş limon kabuğu ve dilimlenmiş çilekleri ilave edip, karıştırın. Ayrı bir kapta çilekli jöleyi sıcak suda eritin. Vişne suyunu ekleyin. Bütün peksimetleri bu karışımda ıslatın ve bir tabağa alın. Kalan jöleyi peynirli karışıma ekleyip, karıştırın. 20 cmlik derin bir kabın kenarlarına peksimetleri dizin. Kalıbın dibine bir kat peynirli karışımdan koyun. Üzerine peksimet sıralayın ve tekrar peynirli karışımdan koyun. Kalıp dolana kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üstünü peksimetle kapatın. Bir gece buzlukta bekletin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzerini ayırdığınız çileklerle süsleyin ve bekletmeden servis yapın.
|
Çilekli Şarlot |
|
piri reis
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2019
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc140097
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2019
908 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.unipro.com.tr
Krater Sade Şartot Tozu 125 gr
Ilık su 125 gr
Krater Çilek Paste 75-100 gr
Çırpılmış şanti 500 gr (Bu tür karışım için çok çırpılmamış olmasında fayda var.)
Bir çelik veya cam kap içinde sade şarlot tozu, su ve çilekli dolgu (paste) karıştırılır, daha sonra çırpılmış şanti yedirilir.
Turta çemberinin yan kenarları hafif şekilde sıvı yağ ile yağlanır, pudra şekerine batırılır, çemberi masa üstüne hafif vurup fazla şekerleri alınır.
Turta çemberinin tabanına bir adet dilimlenmiş pandispanya yerleştirilir, üzerine hafif şurup serpilir. Daha sonra çilekli şarlot kreması ile doldurulur ve buzdolabında dondurulur.
isteğe bağlı, daha yüksek boy çember kullanarak 3-4 kat pandispanya dilimli olarak da hazırlanır.
Turta çemberden çıkartıldıktan sonra her tarafı çırpılmış şanti ile sıvazlanır. Daha sonra üstüne çilekli Klassos dökülerek kaplama yapılır. İsteğe bağlı süslenir.
|
|
Çilekli Charlot Tarifleri Bavaruaz Tarifleri
|
|