Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bavaruaz Tarifleri > Çilekli Charlot (3 adet - 91,300 defa bakıldı)

Çilekli Charlot


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çilekli Charlot

tel dolap
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2010
Mesajlar: 38
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc50376
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2010
2,802 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr çilek
135 gr limon jölesi (paket)
15 gr yaprak biçiminde şekerleme
18 adet savoyer bisküvi
300 gr krem şanti
1-2 yemek kaşığı portakal suyu

600 gr Şarlot kalıbını soğuk su ile çalkalayın. Çilekleri yıkayıp kurulayın. 300 gr kaynar suda jöleyi eritin. Tüm karışımın toplam 450 gr olması için biraz daha su ekleyin. Kalıbın dibine jöleden biraz koyup, donması için buzdolabında bırakın.
Savoyer bisküvilerinin yuvarlak uçlarının birer tarafını keserek kalıptan 1,5 cm. kadar kısa olmasını sağlayın. Kalıbın dibinde buzdolabına koyduğunuz jöle donunca, çilekleri ve yeşil renkli şekerlemeleri önce jöleye batırıp, sonra bir desen vererek kalıbın dibindeki donmuş jölenin üzerine dizin. Donana dek yine buzdolabında bekletin. Donunca üzerine biraz daha jöle döküp, yine buzdolabına donması için koyun. Bu arada krem şantiyi sertleşene dek çırpın.
Kalıptaki jöle donduğunda, bisküvilerin şekerli yüzlerini jöleye batırıp yan yana olmak üzere kalıbın çevresine dik durumda dizin. Şekerli yüzleri kalıba değil, içe dönük dizilmelidir. Ortada kalan boşluğu sıra ile bir kat çilek, bir kat krem şanti ile döşeyin. Son kat krem şanti olmalıdır.
Kalan jöleyi kaşıkla kalıbın yanlarına bisküvilerin aralarına koyun. Bisküviler bu jöleyi emecektir. Jöle kalıbın kenarlarının boyuna ulaştığında, servisini yapana dek buzdolabına koyarak Şarlotu dondurun. Kalıptan çıkarıp, kalan krem şanti ve isterseniz taze çileklerle süsleyin.


Çilekli Charlote

palet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.01.2015
Mesajlar: 32
Şehir: Kızılcahamam
Kısa URL: https://ml.md/lc130699
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2017
1,101 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg çilek
400 gram labne peyniri
1 tatlı kaşığı vanilya
3 çorba kaşığı bal
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
100 gram çilekli jöle
2 çay bardağı sıcak su
1 su bardağı vişne suyu
250 gram tuzsuz peksimet
Süslemek için:
Çilek

Ayıklanmış çileklerin 5-6 adedini süslemek için bir kenara ayırıp, diğer çilekleri dilimleyin. Labne peynirini romla yumuşatın. Üzerine vanilya, bal, rendelenmiş limon kabuğu ve dilimlenmiş çilekleri ilave edip, karıştırın. Ayrı bir kapta çilekli jöleyi sıcak suda eritin. Vişne suyunu ekleyin. Bütün peksimetleri bu karışımda ıslatın ve bir tabağa alın. Kalan jöleyi peynirli karışıma ekleyip, karıştırın. 20 cm’lik derin bir kabın kenarlarına peksimetleri dizin. Kalıbın dibine bir kat peynirli karışımdan koyun. Üzerine peksimet sıralayın ve tekrar peynirli karışımdan koyun. Kalıp dolana kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üstünü peksimetle kapatın. Bir gece buzlukta bekletin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzerini ayırdığınız çileklerle süsleyin ve bekletmeden servis yapın.



Çilekli Şarlot

piri reis
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2019
Mesajlar: 24
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc140097
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2019
908 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.unipro.com.tr

Krater Sade Şartot Tozu 125 gr
Ilık su 125 gr
Krater Çilek Paste 75-100 gr
Çırpılmış şanti 500 gr (Bu tür karışım için çok çırpılmamış olmasında fayda var.)

Bir çelik veya cam kap içinde sade şarlot tozu, su ve çilekli dolgu (paste) karıştırılır, daha sonra çırpılmış şanti yedirilir.
Turta çemberinin yan kenarları hafif şekilde sıvı yağ ile yağlanır, pudra şekerine batırılır, çemberi masa üstüne hafif vurup fazla şekerleri alınır.
Turta çemberinin tabanına bir adet dilimlenmiş pandispanya yerleştirilir, üzerine hafif şurup serpilir. Daha sonra çilekli şarlot kreması ile doldurulur ve buzdolabında dondurulur.
isteğe bağlı, daha yüksek boy çember kullanarak 3-4 kat pandispanya dilimli olarak da hazırlanır.
Turta çemberden çıkartıldıktan sonra her tarafı çırpılmış şanti ile sıvazlanır. Daha sonra üstüne çilekli Klassos dökülerek kaplama yapılır. İsteğe bağlı süslenir.







Çilekli Charlot Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(3 adet Çilekli Charlot 91,300 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort