|
|
Çilekli Şarlot |
|
piri reis
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2019
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc140097
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2019
908 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.unipro.com.tr
Krater Sade Şartot Tozu 125 gr
Ilık su 125 gr
Krater Çilek Paste 75-100 gr
Çırpılmış şanti 500 gr (Bu tür karışım için çok çırpılmamış olmasında fayda var.)
Bir çelik veya cam kap içinde sade şarlot tozu, su ve çilekli dolgu (paste) karıştırılır, daha sonra çırpılmış şanti yedirilir.
Turta çemberinin yan kenarları hafif şekilde sıvı yağ ile yağlanır, pudra şekerine batırılır, çemberi masa üstüne hafif vurup fazla şekerleri alınır.
Turta çemberinin tabanına bir adet dilimlenmiş pandispanya yerleştirilir, üzerine hafif şurup serpilir. Daha sonra çilekli şarlot kreması ile doldurulur ve buzdolabında dondurulur.
isteğe bağlı, daha yüksek boy çember kullanarak 3-4 kat pandispanya dilimli olarak da hazırlanır.
Turta çemberden çıkartıldıktan sonra her tarafı çırpılmış şanti ile sıvazlanır. Daha sonra üstüne çilekli Klassos dökülerek kaplama yapılır. İsteğe bağlı süslenir.
|
Çilekli Charlote |
|
palet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2015
Mesajlar: 32 Şehir: Kızılcahamam |
Kısa URL: https://ml.md/lc130699
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2017
1,101 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg çilek
400 gram labne peyniri
1 tatlı kaşığı vanilya
3 çorba kaşığı bal
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
100 gram çilekli jöle
2 çay bardağı sıcak su
1 su bardağı vişne suyu
250 gram tuzsuz peksimet
Süslemek için:
Çilek
Ayıklanmış çileklerin 5-6 adedini süslemek için bir kenara ayırıp, diğer çilekleri dilimleyin. Labne peynirini romla yumuşatın. Üzerine vanilya, bal, rendelenmiş limon kabuğu ve dilimlenmiş çilekleri ilave edip, karıştırın. Ayrı bir kapta çilekli jöleyi sıcak suda eritin. Vişne suyunu ekleyin. Bütün peksimetleri bu karışımda ıslatın ve bir tabağa alın. Kalan jöleyi peynirli karışıma ekleyip, karıştırın. 20 cmlik derin bir kabın kenarlarına peksimetleri dizin. Kalıbın dibine bir kat peynirli karışımdan koyun. Üzerine peksimet sıralayın ve tekrar peynirli karışımdan koyun. Kalıp dolana kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üstünü peksimetle kapatın. Bir gece buzlukta bekletin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzerini ayırdığınız çileklerle süsleyin ve bekletmeden servis yapın.
|
Çilekli Charlot |
|
tel dolap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc50376
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2010
2,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr çilek
135 gr limon jölesi (paket)
15 gr yaprak biçiminde şekerleme
18 adet savoyer bisküvi
300 gr krem şanti
1-2 yemek kaşığı portakal suyu
600 gr Şarlot kalıbını soğuk su ile çalkalayın. Çilekleri yıkayıp kurulayın. 300 gr kaynar suda jöleyi eritin. Tüm karışımın toplam 450 gr olması için biraz daha su ekleyin. Kalıbın dibine jöleden biraz koyup, donması için buzdolabında bırakın.
Savoyer bisküvilerinin yuvarlak uçlarının birer tarafını keserek kalıptan 1,5 cm. kadar kısa olmasını sağlayın. Kalıbın dibinde buzdolabına koyduğunuz jöle donunca, çilekleri ve yeşil renkli şekerlemeleri önce jöleye batırıp, sonra bir desen vererek kalıbın dibindeki donmuş jölenin üzerine dizin. Donana dek yine buzdolabında bekletin. Donunca üzerine biraz daha jöle döküp, yine buzdolabına donması için koyun. Bu arada krem şantiyi sertleşene dek çırpın.
Kalıptaki jöle donduğunda, bisküvilerin şekerli yüzlerini jöleye batırıp yan yana olmak üzere kalıbın çevresine dik durumda dizin. Şekerli yüzleri kalıba değil, içe dönük dizilmelidir. Ortada kalan boşluğu sıra ile bir kat çilek, bir kat krem şanti ile döşeyin. Son kat krem şanti olmalıdır.
Kalan jöleyi kaşıkla kalıbın yanlarına bisküvilerin aralarına koyun. Bisküviler bu jöleyi emecektir. Jöle kalıbın kenarlarının boyuna ulaştığında, servisini yapana dek buzdolabına koyarak Şarlotu dondurun. Kalıptan çıkarıp, kalan krem şanti ve isterseniz taze çileklerle süsleyin.
|
|
Çilekli Charlot Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri
|
|