| 
 
 
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Şimal Yıldızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1875 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006 
3,962 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
1 su bardağı nişasta
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 paket margarin
 
1/2 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 fincan damla çikolata
 
 
Un elenerek ortası açılır, kenarlarına nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozu ilave edilip margarinle hamur yoğrulur. Çikolatanın yarısı ilave edilerek hamur toparlanır. Ceviz büyüklüğünde parçalar kurabiye şekline getirilerek üzerleri damla çikolata ile süslenir. 150 derece sıcaklıktaki fırında 25-30 dakika pişirilir.
 
 
 ML® Çikolatalı Kurabiye için tıklayın
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Şimal Yıldızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1876 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006 
3,664 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 çay bardağı un
 
1/2 çay bardağı kakao
 
1 çay kaşığı vanilya
 
3,5 kahve fincanı margarin
 
1,5 çay bardağı pudra şekeri
 
3 adet yumurta sarısı
 
1 su bardağı erimiş çikolata
 
Süs için:
 
Krem şanti, gıda boyaları, badem, ceviz vs.
 
 
Kakao, un ve pudra şekerini karıştırın. Ortasını havuz gibi açın ve margarin ile yumurta sarılarını ekleyerek yoğurun. Hamuru yağlı kağıda sararak yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin. Sonra hamuru 1 cm kalınlığında açın ve kalıplarla kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişmiş kurabiyeleri erimiş çikolataya batırın. Üzerlerini gıda boyaları ile renklendirilen krem şanti, badem vs. ile süsleyin.
 
 
 ML® Lokumlu Kurabiye için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
BILDIRCIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5578 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2006 
3,521 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr. margarin
 
1 su bardağı esmer şeker
 
1 adet yumurta
 
2,5 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 su bardağı hindistancevizi
 
1 su bardağı damla çikolata
 
1 paket vanilya
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
 
Derin bir kasede yumurtayı kırıp içine oda ısınıda yumuşayıp parçalara kesilen margarini ilave edip mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra içine esmer şekeri ekleyip eriyinceye kadar çırpın. İçine hindistancevizi, un, vanilya, hamur kabartma tozu tarçını ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. En son 1 su bardağı damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Kurabiye hamuruna 2 kaşık yardımıyla şekil verip margarinle yağlanan tepsiye dizin. Önceden 185 derece ısıtılan fırına kızarana kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.
 
 
 ML® Sevgi Saati için tıklayın
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
süzük 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2006 
Mesajlar: 99
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8502 
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2006 
3,376 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur: 
 
150 gr. un 
 
15 gr. kakao
 
1 paket kabartma tozu
 
75 gr. şeker 
 
1 adet yumurta
 
100 gr. yumuşak tereyağı
 
Harç:
 
300 gr. mürdüm eriği marmelatı
 
100 gr. şeker 
 
50 gr. beyaz kuvertür
 
 
Unla kakaoyu bir kaba eleyin. Şeker, bir tutam tuz, kabartma tozu, yumurta ve tereyağını ekleyin. Mikserin hamur karıştırma ucu ile ilk önce düşük devirde sonra yüksek devirde karıştırın. Hamuru unlu tezgaha alıp yoğurun, folyoya sarıp 3 saat buzdolabında dinlendirin. Marmelatı şeker ile orta ateşte 20-25 dakika pişirin. Hamuru unlu tezgahta 2-3 mm. inceliğinde açın. 6 cm. çapında 40 adet daire kesin. Dairelerin ortasına 1/3 tatlı kaşığı marmelat koyun, hamuru yarım ay şeklinde kapatın ve kapatma yerlerini çatalla hafifçe bastırın. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsilerine yerleştirin. 180cC'de ısıttığınız fırında 13-15 dakika sırayla pişirin. Soğumaya bırakın. Beyaz kuvertürü benmaride eritin. Köşesi küçük kesilmiş torbaya doldurun ve kurabiyeleri süsleyip kurumaya bırakın. Aralarına kağıt serip kutuya yerleştirin, serin ve kuru ortamda 10 gün saklayın.
 
 
 ML® Malatya Kurabiyesi için tıklayın
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Cemile 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.11.2006 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8648 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2006 
3,004 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
3/4 su bardağı şeker
 
3/4 su bardağı margarin
 
2 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı vanilya
 
2,5 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı karbonat
 
350 gram sütsüz çukolata
 
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
 
 
Yapılışı:
 
Şeker ve yağı krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırın.Un ve karbonatı ekleyin.Dövülmüş ceviz ve fındık büyüklüğünde parçalanmış çikolatayı ekleyip yoğurun.Hamuru birkaç parçaya ayırıp,1.5 cm kalınlığında açın. Gondol Bisküvi Kalıpları ile şekil verip yağlanmamış teflon tepsiye dizin.180 derecede ısıtılmış fırında 15 dk. pişirin.
  
 | 
İÇİ ÇİKOLATA SOSLU KURABİYE | 
  | 
brdnrmn 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.04.2007 
Mesajlar: 82 Şehir: aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15271 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2007 
21,287 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER;
 
1 paket margarin
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
2 yemek kaşığı pudra şekeri
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
İÇİ İÇİN MUHALLEBİ;
 
2 paket bitter çikolata
 
1 tane yumurta
 
1 bardak toz şeker
 
3 yemek kaşığı kakao
 
3 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
1 paket vanilya
 
 
HAMURUN YAPILIŞI;
 
Önce margarini eritin ve soğutun içine sıvı yağı koyup karıştırın. Toz şekeride ilave edin. Yoğurdu, kabartma tozunu, vanilyayıda ilave edip hepsini karıştırın. Aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında kurabiye hamuru yoğurun. Hamuru yarım saat kadar dinlendirin. Bu arada muhallebiyi hazırlamaya başlayın.
 
2 su bardağı sütü, kakaoyu,çikolatayı ağır ateşte çikolata eriyinceye kadar kaynatın. Başka bir kapta ise unu, toz şekeri, vanilyayı, 1 tane yumurtayı çırpın ve hemen çikolatalı karışıma ilave edin. Koyu bir muhallebi oluncaya kadar pişirin. Mikserle soğuyuncaya kadar çırpın. Buzdolabında biraz bekletin.
 
Hamurdan küçük bezeler alıp avucunuzda açın. İçine iyice soğumuş muhallebiden 1 tatlı kaşığı koyun. Uçlarını ortada birleştirin. Elinizde top şeklinde yuvarlayın. Birleştirdiğiniz yerini alta getirip yağlı tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Isıtılmış fırında 175 derecede 20 dakika pişirin. Soğutup servis yapın.
 
Afiyet olsun.
  
 | 
Çikolatalı kurabiye | 
  | 
YeniEvli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2006 
Mesajlar: 20 Şehir: ISTANBUL | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16762 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2007 
2,955 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı tereyağı, 
 
2 su bardağı tozşeker, 
 
2 adet yumurta, 
 
1 buçuk çay kaşığı vanilya, 
 
3 su bardağı un, 
 
1 çay kaşığı kabartma tozu, 
 
1 tutam tuz, 
 
2 su bardağı ceviz içi, 
 
2 su bardağı kırılmış çikolata
 
 
Oda sıcaklığında erimiş tereyağını şeker, yumurta ve vanilya ile birlikte karıştırın. Üzerine unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Bu karışıma çikolata parçalarını ve iri parçalı cevizleri ilave edip, tekrar karıştırın. Cevizli çikolatalı hamurdan elinizle yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Kurabiyeleri hafifçe yağlanmış tepisiye çok sık olmayacak şekilde sıralayın. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 15-20 dakika pişirin. Renkleri çok koyulaşmadan fırından çıkarın. Kurabiyelerin tepsiye yapışmaması için bir spatula yardımı ile yerlerinden oynatın. Tepsinin içinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
çitlenbik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.11.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19668 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2007 
2,879 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yaklaşık 55 adet
 
210 g bitter çikolata, 
 
140 g tereyağı, 
 
210 g pudra şekeri, 
 
280 g çekilmiş fındık 
 
Garnitür: 
 
55 adet soyulmuş fındık, 
 
pudra şekeri
 
 
1. Çikolatayı rendeleyin. Tereyağı pudra şekeri ile köpürtün. Fındıkları ve çikolatayı katıp hamur yoğurun.
 
2. Fırını 180 derecede ısıtın.
 
3. Islak ellerle 2-3 cm çapında küçük toplar yapın, üzerine birer fındık oturtun.
 
4. Topları kağıtlı bir tepsiye dizin, 15-20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra pudra şekeri serpiştirin.
 
 
Öneri: Kurabiyelerin üstüne kağıt şeritleri koyup, pudra şekerini bundan sonra serpiştirin.
  
 | 
ÇİKOLATALI  KURABİYE | 
  | 
nesrinateş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.12.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20182 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2007 
2,975 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
250 gr. çekilmiş toz badem
 
200 gr. pudra şekeri
 
100 gr. kakao
 
2 adet yumurta beyazı
 
 
HAZIRLANIŞI: 
 
Yumurta beyazlarını kar haline getirinceye kadar çırpın. Ayrı bir kapta, toz bademi, pudra şekerini ve kakaoyu karıştırıp yumurta aklarının içine ilave edin. Şekil vererek tepsiye dizin ve 90 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
 
Kurabiyeleri fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
musti 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.12.2006 
Mesajlar: 29 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27659 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2008 
2,944 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
2 su bardağı un
 
4 çorba kaşığı nişasta
 
1,5 çorba kaşığı kakao
 
80 gr. margarin (5,5 çorba kaşığı)
 
120 gr. şeker (1 çay bardağı)
 
1 adet yumurta
 
1 paket vanilya
 
2 tatlı kaşığı kuru maya
 
5 çorba kaşığı süt
 
Tuz
 
 
Yapılışı:
 
Un, nişasta, kakao, şeker, 1 fiske tuz ve mayayı katıştırın. Ortasını havuz gibi açıp içine yumurtayı, küp küp kesilmiş ve yumuşatılmış margarini, vanilyayı ve soğuk sütü koyun. Mıncıklayarak yumuşak bir hamur haline getirin. Şeffaf folyoya sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin. Buzdolabından çıkarttığınız hamuru 5 milim kalınlığında açın ve bisküvi kesecekleriyle dilediğiniz şekillerde kesin. Bir fırın tepsisine alüminyum folyo serip, yağlayın. Üzerine kurabiyeleri dizin ve 180 dereceli fırında 15-20 dk. pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62088 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2011 
3,070 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
60 gr sütsüz (bitter) çikolata (küçük parçalara doğranmış)
 
120 gr (1/2 su bardağı) şeker
 
60 gr (1/2 su bardağı) hindistancevizi
 
1 kahve kaşığı vanilya tozu
 
2 Çorba kaşığı krema
 
2 yumurtanın akı
 
kahve kaşığının ucuyla tuz
 
 
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız.
 
2 büyük fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp bir kenara bırakınız.
 
Orta boy bir kaba çikolata kırıklarını koyup, kabı içi yarıya kadar sıcak su dolu bir tencereye yerleştiriniz. Tencereyi orta ateşe oturtunuz. Kaptaki çikolatayı sık sık karıştırarak eritiniz.
 
Tencereyi ateşten alıp kabı tencereden çıkararak, oda sıcaklığında soğumaya bırakınız.
 
Yumurta aklarını ve tuzu küçük bir kapta, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz.
 
Madeni bir kaşıkla yumurta aklarını çikolatalı karışıma katıp iyice karıştırınız.
 
Yağlı kağıtla kaplı tepsiye, çikolata karışımından madeni bir çorba kaşığını tepeleme doldurarak eşit aralıklarla koyunuz.
 
Tepsiyi fırının üst katında 15-20 dakika, kurabiyeler sertleşene kadar pişiriniz.
 
Tepsileri fırından çıkarıp kurabiyeleri spatulayla atınız. îyice soğuttuktan sonra servis ediniz.
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
selma teyze 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2011 
Mesajlar: 48 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63253 
Gönderme Tarihi: 18.May.2011 
2,711 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Tane yumurta
 
1 Su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
 
1 Su bardağı toz şeker
 
2 Çorba kaşığı kakao
 
3 Su bardağı tam buğday unu
 
1 Paket kabartma tozu
 
1 Paket vanilya
 
3 Çorba kaşığı damla çikolata
 
 
Karıştırma kabına yumurtayı kırın. Üzerine şeker, sıvıyağ ve kakaoyu ilave edip çırpma teli ile çırpın. Ardından diğer in hepsi ilave edip elinizle iyice yoğurun. Kıvamı kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak olana dek yoğurmaya devam edin. Un yetmezse biraz daha ilave edebilirsiniz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye sıralayıp isteğe bağlı üzerine çekilmiş fındık yada ceviz serpin, 170 derece fırında 15-18 dk. pişirin.
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Uyvar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.04.2011 
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64377 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2011 
2,820 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
3 su bardağı un
 
1 paket margarin
 
1.5 su bardağı pudra şekeri
 
1 adet yumurta akı
 
1/2 paket vanilya
 
80 gr. bitter çikolata
 
 
Çikolata hariç diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirin. Çikolatayı bir bıçakla küçük parçalara ayırın. Hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Bir bardak ağzı ile hamurdan parçalar kesin, ortasına birkaç tane çikolata parçası koyup kenarlarını kapatın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine çikolata sosu gezdirerek servis yapın.
  
 | 
ÇİKOLATALI KURABİYE | 
  | 
Herhangi biri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.06.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64777 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011 
3,311 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 İkbal Gürpınar
 
 
125 gr tereyağı
 
1 çorba kaşığı kakao
 
1 yumurta
 
1 su bardağı esmer şeker
 
2 su bardağı un
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tutam tuz
 
SOSU İÇİN:
 
50 gr tereyağı
 
150 gr bitter çikolata
 
 
Tereyağımızı eritip soğumaya bırakalım. Şekerleri ilave edelim ve eriyinceye kadar mikserle çırpalım. Yumurtamızı, kakaomuzu ve vanilyamızı ekleyelim. Un, tuz, kabartma tozumuzu da aynı karışıma ilave ederek yoğuralım. Ele yapışmayacak bir kıvam aldığında bir santim kalınlığında merdane yardımı ile tezgâhımıza açalım. Yuvarlak kalıpla ya da çay bardağı ağzı ile keselim. 180 derece fırında 40 dakika pişirelim. Diğer tarafta 50 gram tereyağımızı 150 gram bitter çikolata ile çok kısık ateşte devamlı karıştırarak eritelim. Fırından çıkan kurabiyelerimizin üzerlerine birer kaşık koyup çikolatalarımız soğuduğunda servis edelim.
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
sultaniye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2011 
Mesajlar: 64
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64953 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011 
2,643 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
2.5 çorba kaşığı tereyağı
 
100 gr. bitter çikolata
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 tutam tuz
 
Aldığı kadar un
 
 
Yumurta ve şekeri çırpın ve üzerine tereyağını ekleyin. Üzerine rendelenmiş çikolata, kabartma tozu, vanilya ve tuzu da katıp karıştırın. Kulak memesi kıvamını elde edene kadar un ekleyin. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte kurabiyeler hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 200 derece fırında pişirin. Kalan tereyağını eritip kurabiyelerin üzerine sürün, tekrar fırına koyup 15 dakika pişirin.
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
tamyeli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.07.2011 
Mesajlar: 38
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66318 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2011 
2,823 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı toz şeker
 
2.5 su bardağı un
 
3 çorba kaşığı margarin
 
1/2 paket kabartma tozu
 
2-3 çorba kaşığı damla çikolata
 
2-3 çorba kaşığı iri çekilmiş fındık
 
 
Bir kapta yumurta, yoğurt, toz şeker, un, margarin ve kabartma tozunu karıştırın. Hamuru iyice yoğurduktan sonra damla çikolata ve fındığı ilave edip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp fazla şekil vermeden yuvarlayın. Hafif yağlanmış veya yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  
 | 
ÇİKOLATALI KURABİYE | 
  | 
temaşa 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2011 
Mesajlar: 79 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66507 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2011 
2,585 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı un
 
1.5 çay bardağı tozşeker
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
1.5 su bardağı mısır nişastası
 
3 çorba kaşığı hindistancevizi
 
3 çorba kaşığı kakao
 
1 paket kabartma tozu
 
2 adet yumurta
 
 
Yumurta hariç bütün malzemeyi elinizle ovuşturarak dağınık görünümlü bir karışım hazırlayın. Üzerine yumurtaları kırıp, yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kopararak yassı kurabiyeler hazırlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin.
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Som Ali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.08.2011 
Mesajlar: 40 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67006 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2011 
2,645 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr. eritilip ılıtılmış tereyağı
 
1 çay kaşığı vanilya
 
1.5 su bardağı toz şeker
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
1/4 su bardağı sade kekun
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1/3 su bardağı kakao
 
3/4 su bardağı kavrulmuş ceviz içi
 
1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
 
1/2 su bardağı damla çikolata
 
 
Tereyağı, vanilya, şeker ve yumurtayı orta boy bir kapta mikserle 2-3 dakika çırpıp «^karıştırın. Kuru malzemeleri de eledikten sonra karıştırmaya devam edin. Bir çay kaşığıyla aldığınız karışımları önceden yağladığınız fırın tepsisine elinizle sıyırarak koyun. 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin ve hemen çıkarıp soğumaya alın. Soğuyunca servise sunun.
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
rekortmen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.09.2011 
Mesajlar: 46 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68519 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2011 
2,427 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardağı un
 
1 su bardağı nişasta
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 paket margarin
 
1'er paket kabartma tozu, vanilya
 
Biraz damla çikolata
 
 
Un elenerek ortası açılır, kenarlarına nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozu ilave edilip margarinle hamur yoğrulur. Çikolatanın yarısı ilave edilerek hamur toparlanır. Ceviz büyüklüğünde parçalar kurabiye şekline getirilerek üzerleri damla çikolata ile süslenir. 150 derece sıcaklıktaki fırında 25-30 dakika pişirilir.
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Nilgün Ayar 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 07.03.2011 
Mesajlar: 19 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71910 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2012 
2,640 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 bardak un
 
1 paket margarin
 
1 bardak pudra şekeri
 
1 yumurta
 
Yarım paket vanilya
 
1 paket çikolata
 
 
Un, margarin, pudraşekeri, yumurta akı ve vanilyayı karıştırıp yoğurun. Daha sonra hamuru bir merdane ile açın. Bir bardak ağzı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Çikolatayı bıçakla parçalayın. Hamurdan kestiginiz parçaların ortasına çikolata parçalarından koyup kenarlarını kapatın. Fırın tepsiisini yağlayıp dizin. 180 derecede pişsirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |