| 
 
 
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72100 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2012 
1,948 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sokeun.com/
 
 
3 ¾ su bardağı Söke®un
 
1/2 su bardağı şeker
 
1/2 su bardağı esmer şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı margarin
 
2 yemek kaşığı süt
 
1 çay kaşığı vanilya
 
1 yumurta
 
Üstü için:
 
1/2 kase şeker
 
1 su bardağı damla yada parça çikolata
 
 
1.Fırını 190 ºC'ye ısıtın.
 
2.Büyük bir kasede Söke®un, şeker, esmer şeker, kabartma tozu, tuz, yağ, süt, vanilya ve yumurtayı karıştırın. Hamur haline gelinceye kadar düşük devirde karıştırın. Hamuru, çapı 2 cm. olacak şekilde yuvarlayarak top haline getirin ve şeker kasesinin içine daldırarak tüm yüzeyinin şekerle kaplanmasını sağlayın.
 
3. Yağlanmış tepsiye hazırladığınız hamur toplarını yerleştirin ve topların tam ortasına, (istediğiniz miktarda) damla çikolata ile kenarları çatlayacak şekilde, kuvvetlice bastırın.Önceden ısıttığınız fırında, sararana kadar 15 dakika kadar pişiriniz.
  
 | 
ÇİKOLATALI KURABİYE | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74391 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2012 
2,265 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
160 gram toz şeker
 
1/2 paket (125 gr) margarin
 
1 adet yumurta
 
1/2 paket vanilya
 
1 çay kasığı kabartma tozu
 
Çok az tuz
 
250 gram un
 
Ceviz içi
 
Parça çikolata
 
 
Yağı ve yumurtayı şeker eriyinceye kadar mikserle çırpalım.
 
Kabartma tozu, vanilya ve tuzu da ilave edip,1-2 dakika daha çırptıktan sonra unu da ilave ederek, elimizle iyice yoğuralım.
 
Hamur kıvama gelince parça çikolataları ilave edip, biraz daha yoğuralım.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvartadıkta sonra hafifçe bastırıp, yassıltarak şekil verelim.
 
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerine ceviz parçaları koyduktan sonra, elimizle üzerine hafifçe bastıralım.
 
180°C'li fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
 
Kurabiyelerimiz fırından çıktığında, hafif yumuşak olacak, daha sonra sertleşecektir.
 
 
Not: Kurabiyelerin üzerini ceviz yerine fındık veya badem ile de süsleyebilirsiniz.
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
aytoş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.04.2013 
Mesajlar: 61 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88735 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2013 
1,676 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
1 çay bardağı şeker
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
1 yumurta
 
100 gram tereyağı
 
100 gram badem
 
Üzeri için:
 
100 gram bitter çikolata
 
 
Un, şeker, vanilya, kabartma tozu, yoğurt, yumurta ve yağı iyice yoğurup güzel bir hamur elde edin. Bademin bir kısmını üzerine koymak için ayırıp, kalanını kıyın ve hamura ekleyin. Yuvarlak şekiller verip fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Erittiğiniz çikolatayı kurabiyelerin üzerine sürün, bademi serpiştirin. Çayın kahvenin yanında ikram edin.
  
 | 
Çikolatalı Kurabiyeler | 
  | 
gülder 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.07.2013 
Mesajlar: 28 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90686 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2013 
1,735 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr margarin
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı nişasta
 
1,5 su bardağı pudra şekeri
 
4 su bardağı un
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Yeteri kadar çikolata sosu
 
Yeteri kadar hindistancevizi
 
 
Büyükçe bir kabın içerisine unu eleyin ortasını havuz şeklinde açıp bütün malzemeleri içine atın yoğurmaya başlayın ununu azar azar atıp kulak memesi kıvamına getirince kadar un koymaya devam edin. Kulak memesi kıvamına gelip iyice yumuşayınca ceviz büyüklüğünde parçalar koyarıp yuvarlayın ortasını elinizle açın.Çikolata sosa paketin arkasında yazan tarifi uygulayın ılımaya bırakın.Ortasını açtığımız kurabiylerin içine çikolata sostan koyup üzerlerine hindistan cevizi gezdirin.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pembeleşince kadar pişirin
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
mutfak güzeli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2013 
Mesajlar: 44 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91619 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2013 
1,601 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
2 çay bardağı şeker
 
4 çorba kaşığı kakao
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı un
 
1 çay bardağı süt
 
1 paket kabartma tozu
 
3 çorba kaşığı nişasta
 
1 paket vanilya
 
1 çay bardağı fındık
 
 
Yumurtalarla şekeri çırpın, kakao, erimiş tereyağı koyun. Un ve üzerine yavaşça sütü ilave ederek hamuru yoğurun. Son olarak kabartma tozu, nişasta, vanilya ile fındıkları ekleyin. Hamuru kulak memesi kıvamına getirin. Elinizle parçalar kopartıp tepsiye dizin, 180 derecedeki fırında 25 dakika pişmeye bırakın.
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
balerin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96499 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2014 
1,656 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
2 yumurta
 
1 çay bardağı damla çikolata
 
1 çorba kaşığı mısır nişastası
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 paket vanilya ve kabartma tozu
 
1.5 çay bardağı pudra şekeri
 
1 çay bardağı fındık
 
 
Sıvı yağ, yumurta, çikolata, nişasta ve tereyağını karıştırın. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve unu karışıma ekleyin. Elde ettiğiniz yumuşak hamurdan farklı şekiller kesip tepsiye dizin. Üzerine kıyılmış fındık serpin. Fırında pişirin.
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
balerin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96501 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2014 
1,693 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr. eritilip ılıtılmış tereyağı
 
1 çay kaşığı vanilya
 
1.5 su bardağı toz şeker
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
1/4 su bardağı sade kekun
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1/3 su bardağı kakao
 
3/4 su bardağı kavrulmuş ceviz içi
 
1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
 
1/2 su bardağı damla çikolata
 
 
Tereyağı, vanilya, şeker ve yumurtayı orta boy bir kapta mikserle 2-3 dakika çırpıp karıştırın. Kuru malzemeleri de ekledikten sonra karıştırmaya devam edin. Bir çay kaşığıyla aldığınız karışımları önceden yağladığınız fırın tepsisine elinizle sıyırarak koyun. 180 derece fırında /aklaşık 15 dakika p*şirin ve hemen çıkarıp soğumaya alın. Soğuyunca servise sunun.
 
 
 
 
Fotoğraf "sanık" tarafından gönderildi. 29.09.2020
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Ersun 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2014 
Mesajlar: 25 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100642 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2014 
1,748 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta (1 adet yumurtanın beyazı ayrılmış, çırpılmış)
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
7 çorba kaşığı toz şeker
 
1 çay bardağı mısır nişaştâsı
 
1 çorba kaşığı kabartma tozu
 
1 çay bardağı damla çikolata
 
3.5 su bardağı un
 
125 gr. tereyağı
 
 
Unun ortasını havuz gibi acın. Yumuşatılmış tereyağı, yumurta, yoğurt, tozşeker, nişaşta ve kabartma tozunu koyup karıştırarak una yedirin. 3-4 dakika yoğurun. 20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Ortasını hastırarak çukurlaştırın. 2 çay kaşığı damla çikolata koyup yuvarlayın. Ayırdığınız yumurta beyazını çırpıp kurabiyelerin üzerine sürün. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "yay" tarafından gönderildi. 16.03.2018
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Kurabiye Tarifleri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.09.2015 
Mesajlar: 42 Şehir: istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111521 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2015 
1,664 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://unkurabiyesitarifleri.com
 
 
200 gr sütlü çikolata
 
300 gr bitter çikolata
 
250 gr tereyağı
 
1 paket vanilya şekeri
 
200 gr mısır gevreği
 
 
Yayvan bir tencere ateşe oturtulur.
 
İçine çikolata ve yağın bulunduğu porselen kasenin dörtte üçünü aşmayacak kadar su konur.
 
su kaynamaya başlayınca porselen kase bu kaynar suyun içine oturtulur, eriyinceye kadar ısıtılır.
 
Sonra soğumaya bırakılır.
 
Vanilya şekeri ile mısır gevreği karıştırılır.
 
İki çay kaşığı yardımıyla alınan hamur parçaları alüminyum folyo veya yağlı kağıt ile kaplanmış tepsiye yerleştirilir ve sertleşinceye kadar buzdolabında bekletilir.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
pervane 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.07.2018 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135468 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2018 
910 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
225 g un
 
75 g pudra şekeri
 
150 g tereyağı
 
50 g damla çikolata
 
2 yemek kaşığı kakao
 
 
Fırını 180 ° C'ye ısıtın, bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
 
Un ve pudra şekerini bir kasede karıştırın, sonra tereyağını ovalayın. Karışım pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çikolata parçacıkları ile yavaşça yoğurun ve çapı 6 cm olan bir silindir şekiline getirin.
 
Silindiri kakaoda yuvarlayın, daha sonra ruloyu 1 cm'lik kalın dilimler halinde kesin ve fırında tepsine dizin.
 
Bisküvileri 15-20 dakika pişirin, yarı sürede kurabiyeleri döndürün.
 
Bisküvileri tel rafa aktarın ve soğumaya bırakın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
kerem ali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2020 
Mesajlar: 35 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150204 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2020 
733 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1.5 su bardağı un
 
Yarım su bardağı pudra şekeri
 
125 g tereyağı
 
1 yumurta
 
1 paket vanilya
 
80 g bitter kuvertür çikolata
 
 
Un, şeker, tereyağı, yumurta ve vanilyayı bir kasede karıştırarak, yoğurun. Hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru, un serptiğiniz tezgahta, merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın ve kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdiğiniz hamurları, 180 dereceye ayarlı fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Çikolatayı küçük parçalar haline getirerek benmari usulü eritin. Soğuyan kurabiyelerin yarısını ya da dilerseniz tamamını çikolataya batırın, yağlı kağıt üzerine dizin ve çikolata donduktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiyeler | 
  | 
muhafız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.04.2020 
Mesajlar: 44 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150399 
Gönderme Tarihi: 08.May.2020 
509 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1.5 su bardağı un
 
100 gr bitter çikolata
 
75 gr tereyağı
 
2 yumurta
 
1 paket vanilya
 
100 gr çekilmiş ceviz içi
 
1.5 çay bardağı tozşeker
 
1 tutam tuz
 
Üzeri için:
 
100 gr çikolata
 
1 çorba kaşığı antepfıstığı
 
 
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Vanilyayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açın. Çikolatayı rendeleyin. Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı, 2 yumurta, tozşeker, tuz, çikolata ve cevizi ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Hazırladığınız hamur toplarını yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Isıyı 175 dereceye indirip 10 dakika daha pişirin ve tepsiyi fırından alın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kurabiyeleri erimiş çikolataya bulayıp tel ızgara üzerine alın. Çikalatası donduktan sonra bir tabağa yerleştirip buzdolabında yarım saat bekletin. antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
uzun yol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2020 
Mesajlar: 37 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151174 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2020 
391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1+1/4 su bardağı un
 
1/3 su bardağı kakao
 
Yarım tatlı kaşığı karbonat
 
11 yemek kaşığı tereyağ
 
2/3 su bardağı esmer şeker
 
1/4 su bardağı toz şeker
 
1/4 tatlı kaşığı deniz tuzu
 
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
 
140 gr bitter çikolata
 
 
Bir kasede un, karbonat ve kakaoyu harmanlayın. Bir çırpma kabında oda sıcaklığındaki tereyağını toz şeker ve esmer şekerle yaklaşık 3 dakika çırpın. Tuz ve vanilyayı ekleyin. Unlu karışımı da ekleyin ve hamur haline gelir gelmez çikolata parçalarını ekleyin. Tezgahınıza dökün ve elinizle hafif yoğurarak hamur haline getirin. Eşit iki parçaya bölün, uzunlamasına iki adet salam formunda hamur haline getirin ve ikisini de ayrı ayrı streç filme sararak buzdolabına koyun. Yaklaşık 3 saat soğutun. Fırını 170 derecede ısıtın. Bir kesme tahtasına hamurları alın. Keskin bir şef bıçağı ile hızlıca 1.5 cm kalınlığında hamurlar kesin. Fırına verin ve 12 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152926 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2020 
502 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ veya margarin
 
1 Su bardağı pudra şekeri
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
1 Yumurta
 
Yarım paket kabartma tozu
 
2 Yemek kaşığı kakao
 
1 Çay bardağı parça çikolata
 
Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olmalı)
 
 
Tereyağı ve pudra şekeri derin bir kapta karıştırılır.
 
Sıvıyağ, yumurta da ilave edilir ve tekrar karıştırılır.
 
Kabartma tozu, kakaosu ve ilave edilip tekrar karıştırdıktan sonra azar azar, kontrollü olarak unu da karışıma eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
 
Son olarak parça çikolatası da hamura ilave edildikten sonra hamur kısa bir süre yoğrulur ve cevizden az büyük parçalar kopartılıp elle yuvarlanıp şekil verilir ve yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir.
 
Önceden 180 dere fırında kurabiyeler çatlamaya başlayana kadar pişirilir.
 
Kakaolu kurabiyelerin kızardığını anlamak zor olabileceği için fazla pişebilir ve sertleşebilir. Bu yüzden çatladığında fırından çıkarırsanız, pişme süreleri yeterli olacaktır.
 
Fırından çıkardığınız kurabiyeler soğuyana kadar bekleyin, sıcak olarak tepsiden alırsanız parçalanabilirler.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152992 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2020 
462 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
 
1+1/4 su bardağı un
 
Yarım çay bardağı kakao
 
Yarım çay kaşığı karbonat
 
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
 
2/3 su bardağı esmer şeker
 
1/4 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
 
Çikolatayı irice kıyın. Un, kakao ve karbonatı bir kaba eleyin ve kenara alın. Tereyağını iyice yumuşayana kadar çırpın. Üzerine esmer şeker, toz şeker ve vanilya ekleyip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Ardından elediğiniz kuru malzemeyi ekleyip dikkatlice karıştırın. En son çikolata parçalarını da ekleyip özleşene kadar biraz daha karıştırın. Hamuru tezgaha alıp toparlayın ve rulo yapın. Streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Buzdolabından çıkardığınız kurabiye hamurunu 1.5 cm kalınlığında dilimleyin. Pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine aralarında boşluklar kalacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 12-13 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153253 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2020 
429 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
 
Yarım su bardağı pudraşeker
 
1 adet yumurta
 
Yarım su bardağı un
 
2 su bardağı nişasta
 
Bir tutam karbonat
 
Bulamak için:
 
100 gram bitter çikolata
 
 
Tereyağı ve pudraşekerini derin bir kapta karıştırın. Yumurta ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, nişasta ve karbonat katıp tüm malzemeyi yoğurun. Düz bir zeminde merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. Dilediğiniz kalıpla şekiller çıkarın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuyan kurabiyelerin bir tarafını batırın. Soğutma teli üzerine alıp, çikolatanın donmasını bekleyin. Donduktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160294 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2021 
281 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
 
250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
1 adet yumurta
 
1 paket vanilya
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
Aldığı kadar un
 
Üzerine:
 
Hindistancevizi
 
 
Derin bir kapta tereyağı veya margarin ile toz şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Elenmiş vanilya ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyin. Kulak memesinden daha yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar elenmiş un ilave edip, yoğurun. Hamuru sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dilediğiniz şekilde sıkın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritin ve fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürün. Hindistancevizi serptikten sonra servis yapın.
 
 
Not: Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına doldurmadan, arzunuza göre de şekillendirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160386 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2021 
335 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı damla çikolata
 
2 su bardağından 1 parmak eksik un
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Bir tutam tuz
 
125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
 
2/3 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
1 adet yumurta
 
Yarım su bardağı kıyılmış fındık
 
 
Öncelikle derin bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı, toz şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtayı ilave edip, çırpmaya devam edin. Yavaşça unlu karışıma ekleyip iyice yoğurun. Çikolata ve fındığı katıp şöyle bir karıştırdıktan sonra hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp, elinizle hafifçe bastırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160486 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2021 
460 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3,5 su bardağı un
 
4 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 adet yumurta
 
1'er paket vanilya ve kabartma tozu
 
1 su bardağı hindistancevizi
 
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
 
2 çorba kaşığı kakao
 
Sosu için:
 
2 çay bardağı çiğ krema
 
2 paket rendelenmiş bitter çikolata
 
Süslemek için:
 
Vişne reçeli tanesi
 
 
Un, tereyağı veya margarini bir kaba alıp özleşene kadar yoğurun. Kalan malzemeyi de en son kakao olacak şekilde üzerine ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle şekillendirerek yuvarlak kurabiyeler hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Daha sonra her kurabiyenin tam ortasına parmağınızla bastırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sosu için, kremayı bir kaba alıp ocağa oturtun. Kısık ateşte kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Rendelenmiş çikolatanın üzerine döküp karıştırın. Kurabiyeleri servis tabağına alın. Ortalarındaki boşluklara birer vişne reçeli tanesi koyun. Erittiğiniz çikolatayı kurabiyelerin üzerine gezdirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160489 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2021 
331 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
 
Yarım su bardağı pudra şekeri
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 çorba kaşığı kakao
 
1 paket (80 gram) bitter çikolata
 
3 su bardağı un
 
 
Tereyağı veya margarini mikserle çırpın. Yumurta sarısı ve pudra şekerini ekleyip tekrar mikserle çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, vanilya, kakao, benmari usulü eritilmiş çikolata ve unu ekleyip, yoğurun (zor toparlanan bir hamur olduğu için iyi yoğurun, ele yapışmayacak, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin). Hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açın ve çeşitli şekillerdeki kalıplarla kesin.
 
Kenarlardan çıkan hamurları tekrar yoğurun ve tekrar açıp, şekiller çıkarın. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Kurabiyeleri yağlanmış ya da yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |