| 
 
 
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Şimal Yıldızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1876 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006 
3,664 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 çay bardağı un
 
1/2 çay bardağı kakao
 
1 çay kaşığı vanilya
 
3,5 kahve fincanı margarin
 
1,5 çay bardağı pudra şekeri
 
3 adet yumurta sarısı
 
1 su bardağı erimiş çikolata
 
Süs için:
 
Krem şanti, gıda boyaları, badem, ceviz vs.
 
 
Kakao, un ve pudra şekerini karıştırın. Ortasını havuz gibi açın ve margarin ile yumurta sarılarını ekleyerek yoğurun. Hamuru yağlı kağıda sararak yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin. Sonra hamuru 1 cm kalınlığında açın ve kalıplarla kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişmiş kurabiyeleri erimiş çikolataya batırın. Üzerlerini gıda boyaları ile renklendirilen krem şanti, badem vs. ile süsleyin.
 
 
 ML® Lokumlu Kurabiye için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
balerin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96501 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2014 
1,693 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr. eritilip ılıtılmış tereyağı
 
1 çay kaşığı vanilya
 
1.5 su bardağı toz şeker
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
1/4 su bardağı sade kekun
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1/3 su bardağı kakao
 
3/4 su bardağı kavrulmuş ceviz içi
 
1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
 
1/2 su bardağı damla çikolata
 
 
Tereyağı, vanilya, şeker ve yumurtayı orta boy bir kapta mikserle 2-3 dakika çırpıp karıştırın. Kuru malzemeleri de ekledikten sonra karıştırmaya devam edin. Bir çay kaşığıyla aldığınız karışımları önceden yağladığınız fırın tepsisine elinizle sıyırarak koyun. 180 derece fırında /aklaşık 15 dakika p*şirin ve hemen çıkarıp soğumaya alın. Soğuyunca servise sunun.
 
 
 
 
Fotoğraf "sanık" tarafından gönderildi. 29.09.2020
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Ersun 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2014 
Mesajlar: 25 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100642 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2014 
1,748 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta (1 adet yumurtanın beyazı ayrılmış, çırpılmış)
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
7 çorba kaşığı toz şeker
 
1 çay bardağı mısır nişaştâsı
 
1 çorba kaşığı kabartma tozu
 
1 çay bardağı damla çikolata
 
3.5 su bardağı un
 
125 gr. tereyağı
 
 
Unun ortasını havuz gibi acın. Yumuşatılmış tereyağı, yumurta, yoğurt, tozşeker, nişaşta ve kabartma tozunu koyup karıştırarak una yedirin. 3-4 dakika yoğurun. 20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Ortasını hastırarak çukurlaştırın. 2 çay kaşığı damla çikolata koyup yuvarlayın. Ayırdığınız yumurta beyazını çırpıp kurabiyelerin üzerine sürün. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "yay" tarafından gönderildi. 16.03.2018
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Kurabiye Tarifleri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.09.2015 
Mesajlar: 42 Şehir: istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111521 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2015 
1,664 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://unkurabiyesitarifleri.com
 
 
200 gr sütlü çikolata
 
300 gr bitter çikolata
 
250 gr tereyağı
 
1 paket vanilya şekeri
 
200 gr mısır gevreği
 
 
Yayvan bir tencere ateşe oturtulur.
 
İçine çikolata ve yağın bulunduğu porselen kasenin dörtte üçünü aşmayacak kadar su konur.
 
su kaynamaya başlayınca porselen kase bu kaynar suyun içine oturtulur, eriyinceye kadar ısıtılır.
 
Sonra soğumaya bırakılır.
 
Vanilya şekeri ile mısır gevreği karıştırılır.
 
İki çay kaşığı yardımıyla alınan hamur parçaları alüminyum folyo veya yağlı kağıt ile kaplanmış tepsiye yerleştirilir ve sertleşinceye kadar buzdolabında bekletilir.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
pervane 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.07.2018 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135468 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2018 
910 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
225 g un
 
75 g pudra şekeri
 
150 g tereyağı
 
50 g damla çikolata
 
2 yemek kaşığı kakao
 
 
Fırını 180 ° C'ye ısıtın, bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
 
Un ve pudra şekerini bir kasede karıştırın, sonra tereyağını ovalayın. Karışım pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çikolata parçacıkları ile yavaşça yoğurun ve çapı 6 cm olan bir silindir şekiline getirin.
 
Silindiri kakaoda yuvarlayın, daha sonra ruloyu 1 cm'lik kalın dilimler halinde kesin ve fırında tepsine dizin.
 
Bisküvileri 15-20 dakika pişirin, yarı sürede kurabiyeleri döndürün.
 
Bisküvileri tel rafa aktarın ve soğumaya bırakın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
kerem ali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2020 
Mesajlar: 35 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150204 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2020 
733 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1.5 su bardağı un
 
Yarım su bardağı pudra şekeri
 
125 g tereyağı
 
1 yumurta
 
1 paket vanilya
 
80 g bitter kuvertür çikolata
 
 
Un, şeker, tereyağı, yumurta ve vanilyayı bir kasede karıştırarak, yoğurun. Hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru, un serptiğiniz tezgahta, merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın ve kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdiğiniz hamurları, 180 dereceye ayarlı fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Çikolatayı küçük parçalar haline getirerek benmari usulü eritin. Soğuyan kurabiyelerin yarısını ya da dilerseniz tamamını çikolataya batırın, yağlı kağıt üzerine dizin ve çikolata donduktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiyeler | 
  | 
muhafız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.04.2020 
Mesajlar: 44 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150399 
Gönderme Tarihi: 08.May.2020 
509 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1.5 su bardağı un
 
100 gr bitter çikolata
 
75 gr tereyağı
 
2 yumurta
 
1 paket vanilya
 
100 gr çekilmiş ceviz içi
 
1.5 çay bardağı tozşeker
 
1 tutam tuz
 
Üzeri için:
 
100 gr çikolata
 
1 çorba kaşığı antepfıstığı
 
 
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Vanilyayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açın. Çikolatayı rendeleyin. Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı, 2 yumurta, tozşeker, tuz, çikolata ve cevizi ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Hazırladığınız hamur toplarını yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Isıyı 175 dereceye indirip 10 dakika daha pişirin ve tepsiyi fırından alın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kurabiyeleri erimiş çikolataya bulayıp tel ızgara üzerine alın. Çikalatası donduktan sonra bir tabağa yerleştirip buzdolabında yarım saat bekletin. antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
uzun yol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2020 
Mesajlar: 37 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151174 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2020 
391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1+1/4 su bardağı un
 
1/3 su bardağı kakao
 
Yarım tatlı kaşığı karbonat
 
11 yemek kaşığı tereyağ
 
2/3 su bardağı esmer şeker
 
1/4 su bardağı toz şeker
 
1/4 tatlı kaşığı deniz tuzu
 
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
 
140 gr bitter çikolata
 
 
Bir kasede un, karbonat ve kakaoyu harmanlayın. Bir çırpma kabında oda sıcaklığındaki tereyağını toz şeker ve esmer şekerle yaklaşık 3 dakika çırpın. Tuz ve vanilyayı ekleyin. Unlu karışımı da ekleyin ve hamur haline gelir gelmez çikolata parçalarını ekleyin. Tezgahınıza dökün ve elinizle hafif yoğurarak hamur haline getirin. Eşit iki parçaya bölün, uzunlamasına iki adet salam formunda hamur haline getirin ve ikisini de ayrı ayrı streç filme sararak buzdolabına koyun. Yaklaşık 3 saat soğutun. Fırını 170 derecede ısıtın. Bir kesme tahtasına hamurları alın. Keskin bir şef bıçağı ile hızlıca 1.5 cm kalınlığında hamurlar kesin. Fırına verin ve 12 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152926 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2020 
502 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ veya margarin
 
1 Su bardağı pudra şekeri
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
1 Yumurta
 
Yarım paket kabartma tozu
 
2 Yemek kaşığı kakao
 
1 Çay bardağı parça çikolata
 
Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olmalı)
 
 
Tereyağı ve pudra şekeri derin bir kapta karıştırılır.
 
Sıvıyağ, yumurta da ilave edilir ve tekrar karıştırılır.
 
Kabartma tozu, kakaosu ve ilave edilip tekrar karıştırdıktan sonra azar azar, kontrollü olarak unu da karışıma eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
 
Son olarak parça çikolatası da hamura ilave edildikten sonra hamur kısa bir süre yoğrulur ve cevizden az büyük parçalar kopartılıp elle yuvarlanıp şekil verilir ve yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir.
 
Önceden 180 dere fırında kurabiyeler çatlamaya başlayana kadar pişirilir.
 
Kakaolu kurabiyelerin kızardığını anlamak zor olabileceği için fazla pişebilir ve sertleşebilir. Bu yüzden çatladığında fırından çıkarırsanız, pişme süreleri yeterli olacaktır.
 
Fırından çıkardığınız kurabiyeler soğuyana kadar bekleyin, sıcak olarak tepsiden alırsanız parçalanabilirler.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152992 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2020 
462 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
 
1+1/4 su bardağı un
 
Yarım çay bardağı kakao
 
Yarım çay kaşığı karbonat
 
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
 
2/3 su bardağı esmer şeker
 
1/4 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
 
Çikolatayı irice kıyın. Un, kakao ve karbonatı bir kaba eleyin ve kenara alın. Tereyağını iyice yumuşayana kadar çırpın. Üzerine esmer şeker, toz şeker ve vanilya ekleyip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Ardından elediğiniz kuru malzemeyi ekleyip dikkatlice karıştırın. En son çikolata parçalarını da ekleyip özleşene kadar biraz daha karıştırın. Hamuru tezgaha alıp toparlayın ve rulo yapın. Streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Buzdolabından çıkardığınız kurabiye hamurunu 1.5 cm kalınlığında dilimleyin. Pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine aralarında boşluklar kalacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 12-13 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153253 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2020 
429 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
 
Yarım su bardağı pudraşeker
 
1 adet yumurta
 
Yarım su bardağı un
 
2 su bardağı nişasta
 
Bir tutam karbonat
 
Bulamak için:
 
100 gram bitter çikolata
 
 
Tereyağı ve pudraşekerini derin bir kapta karıştırın. Yumurta ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, nişasta ve karbonat katıp tüm malzemeyi yoğurun. Düz bir zeminde merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. Dilediğiniz kalıpla şekiller çıkarın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuyan kurabiyelerin bir tarafını batırın. Soğutma teli üzerine alıp, çikolatanın donmasını bekleyin. Donduktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160294 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2021 
281 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
 
250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
1 adet yumurta
 
1 paket vanilya
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
Aldığı kadar un
 
Üzerine:
 
Hindistancevizi
 
 
Derin bir kapta tereyağı veya margarin ile toz şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Elenmiş vanilya ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyin. Kulak memesinden daha yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar elenmiş un ilave edip, yoğurun. Hamuru sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dilediğiniz şekilde sıkın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritin ve fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürün. Hindistancevizi serptikten sonra servis yapın.
 
 
Not: Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına doldurmadan, arzunuza göre de şekillendirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160386 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2021 
335 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı damla çikolata
 
2 su bardağından 1 parmak eksik un
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Bir tutam tuz
 
125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
 
2/3 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
1 adet yumurta
 
Yarım su bardağı kıyılmış fındık
 
 
Öncelikle derin bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı, toz şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtayı ilave edip, çırpmaya devam edin. Yavaşça unlu karışıma ekleyip iyice yoğurun. Çikolata ve fındığı katıp şöyle bir karıştırdıktan sonra hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp, elinizle hafifçe bastırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160486 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2021 
460 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3,5 su bardağı un
 
4 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 adet yumurta
 
1'er paket vanilya ve kabartma tozu
 
1 su bardağı hindistancevizi
 
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
 
2 çorba kaşığı kakao
 
Sosu için:
 
2 çay bardağı çiğ krema
 
2 paket rendelenmiş bitter çikolata
 
Süslemek için:
 
Vişne reçeli tanesi
 
 
Un, tereyağı veya margarini bir kaba alıp özleşene kadar yoğurun. Kalan malzemeyi de en son kakao olacak şekilde üzerine ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle şekillendirerek yuvarlak kurabiyeler hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Daha sonra her kurabiyenin tam ortasına parmağınızla bastırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sosu için, kremayı bir kaba alıp ocağa oturtun. Kısık ateşte kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Rendelenmiş çikolatanın üzerine döküp karıştırın. Kurabiyeleri servis tabağına alın. Ortalarındaki boşluklara birer vişne reçeli tanesi koyun. Erittiğiniz çikolatayı kurabiyelerin üzerine gezdirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160489 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2021 
331 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
 
Yarım su bardağı pudra şekeri
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 çorba kaşığı kakao
 
1 paket (80 gram) bitter çikolata
 
3 su bardağı un
 
 
Tereyağı veya margarini mikserle çırpın. Yumurta sarısı ve pudra şekerini ekleyip tekrar mikserle çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, vanilya, kakao, benmari usulü eritilmiş çikolata ve unu ekleyip, yoğurun (zor toparlanan bir hamur olduğu için iyi yoğurun, ele yapışmayacak, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin). Hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açın ve çeşitli şekillerdeki kalıplarla kesin.
 
Kenarlardan çıkan hamurları tekrar yoğurun ve tekrar açıp, şekiller çıkarın. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Kurabiyeleri yağlanmış ya da yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164104 
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2022 
353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.semhome.com.tr
 
 
3 yemek kasıgı esmer seker 
 
4 yemek kasıgı eritilmis tereyağı
 
1 çay kasıgı bal 
 
6 yemek kasıgı un 
 
1,5 yemek kasıgı süt 
 
2 avuç damla çikolata 
 
 
Aircook kabını 200 derecede 10 dakika ısıtın.
 
Şeker ve tereyagını SEM Problade blender çırpıcı ucu ile topak kalmayana kadar çırpın.
 
Damla çikolata dısında kalan tüm malzemeleri çırpılmıs tereyag ve sekere ekleyin çırpmaya devam edin.
 
Damla çikolataları içine atın ve kasıkla katlayarak içine karıstırın.
 
Aircook kabının içine karısımı aralıklı olarak kasık yardımıyla yerlestirin.
 
200 derecede 18 dakika pisirin.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164920 
Gönderme Tarihi: 18.May.2022 
370 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. eritilmiş margarin
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
3 yemek kaşığı kakao
 
Un
 
Şerbeti İçin:
 
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
 
1.5 su bardağı su
 
Üzeri İçin:
 
Hindistancevizi
 
 
Hamur hazırlama kabına un hariç bütün malzemeler eklenip çırpılır. Şekerin erimesi sağlanır. Üzerine azar azar un ilave edilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp top şekli verilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Kurabiyeler önceden ısıtılmış 170 derecede pişirilir. Şerbeti için; toz şeker suda eritilir. Fırından alınan kurabiyeler sıcak haliyle şerbete batırılıp 15 saniye bekletilir. Üzeri hindistancevizine bulanarak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169024 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2022 
309 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
3,5 - 4 su bardağı un
 
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
 
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
250 g yumuşak margarin
 
0,5 su bardağı toz şeker
 
2 yumurta
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
0,75 çay bardağı Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
 
1 su bardağı ortadan ikiye bölünmüş fındık
 
Üzeri için:
 
80 g bitter çikolata
 
2 - 3 yemek kaşığı fındık kırığı
 
 
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 180 °C
 
Turbo pişirme: 170 °C
 
Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, toz şeker, yumurta ve şekerli vanilini ilave edip iyice yoğurun. Hamura çikolata parçaları ve fındık ekleyip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Elinizle hafif bastırıp, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
 
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
 
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kurabiyelerin yarılarını çikolataya batırıp çıkarın. Fındık kırığı serpin ve çikolatalar donuncaya kadar bekletip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175318 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2023 
351 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://shop.kenwoodworld.com.tr
 
 
125 gr. buğday unu
 
100 gr. şeker kamışı
 
100 gr. beyaz şeker
 
60 gr. kakao tozu
 
1 yumurta
 
60 gr. bitter çikolata, parçalara bölünmüş
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 çay kaşığı karbonat
 
Bir tutam tuz
 
2 yemek kaşığı tereyağı, tuzsuz, oda sıcaklığında
 
1 çay kaşığı vanilya şekeri
 
Kızartma sepetinin altını kaplamak için bir parça alüminyum folyo
 
 
Tüm malzemeleri (çikolata hariç) bir kapta elinizle karıştırarak karışımdan toplar oluşturun.
 
Eşit bir karışım oluşturmak için gerekirse daha fazla un ekleyin.
 
Hamuru düz bir zemine yayın ve üzerine bitter çikolata parçaları serpin.
 
Tekrar iyice karıştırın.
 
Yaklaşık 3 cm büyüklüğünde kurabiyeler oluşturun.
 
Kızartma sepetini alüminyum folyo ile kaplayın.
 
Kurabiyeleri alüminyum folyo ile kaplı kızartma sepetine aralıklı olarak yerleştirin. (Kurabiyeler arasında yaklaşık 1,5 cm olacak şekilde)
 
3 ya da 4 kurabiyeyi (alana bağlı olarak) orta ateşte (160°C 180°C) 5 dakika pişirin.
 
Tercihinize bağlı olarak, daha gevrek bir sonuç için kurabiyeleri 2 dakika daha pişirebilirsiniz.
 
Kurabiyeleri çıkarmak için uygun bir mutfak malzemesi kullanın ve bir tepsi üzerinde soğumaya bırakın.
 
 
Not: Farklı bir lezzet için bitter çikolata yerine 1/2 fincan fındık kullanabilirsiniz. Kurabiyeleri kapaklı cam bir kapta saklayabilir ve servis etmeden önce mikrodalga fırında 15 saniye ısıtabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178182 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2024 
205 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 su bardağı damla çikolata
 
2.5 su bardağı un
 
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
 
 
Öncelikle tereyağını derin bir kaba koyun. Pudra şekeri ekleyip, iyice karıştırın. Yumurtayı ilave edin. Biraz karıştırıp, vanilya, kabartma tozu ve unu kaba ekleyin. Yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun. En son damla çikolatayı da içine katıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Üzrerine kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |