Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tepsi Kebabı Tarifleri > Çiftlik Kebabı (8 adet - 185,558 defa bakıldı)

Çiftlik Kebabı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çiftlik Kebabı

lezzetler
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc8941
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
3,236 defa indirildi / yazdırıldı




3 yemek kaşığı margarin
1 kilogram kuzu eti
1 adet soğan
3 adet domates
4-5 adet biber
1 tutam Maydanoz, dereotu
1 tatlı kaşığı Kekik
1 çay kaşığı tuz

Etleri iri bir şekilde doğrayın. Soğanı halka halka doğrayın. Domatesi küp küp doğrayın. Biberleri doğrayın. Maydanoz ve dereotunu kıyın. Eti, soğan ile birlikte margarin kavurun. Biberi ilave edin. Pişmesine yakın, domates, maydanoz dereotu, tuz kekik atıp kendi suyu ile pişirin



Çiftlik Kebabı

Neslihan Sak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.08.2008
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc26602
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2008
2,245 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg koyun eti
3 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Tereyağnda kuşbaşı et kızarana kadar kavrulur. Üzerine yarım daire şeklinde doğranmış soğan eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte kapaklı olarak 35 dakika pişirilir. Kekik karabiber ve tuz katılır. 5 dakika sonra ateşten alınır.


Çiftlik Kebabı

mesut bahtiyar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.01.2012
Mesajlar: 36
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc72155
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2012
1,908 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı dondurulmuş bezelye
Yarım kilo köftelik kıyma
2 dilim bayat ekmek
2 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı Sıvıyağ
1 tutam tuz
1 tutam kimyon
1 tutam karabiber
1 tutam kekik
2 yemek kaşığı susam

Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek, 1 yumurta, iki yemek kaşığı sıvıyağ, kimyon, tuz, pul biber, karabiber, kekik ve kaşar rendesini yoğuruyoruz. Bezelyeyi biraz haşlayıp süzdükten sonra kıymaya ilave edip bezelyeler esilmeden yoğuruyoruz. Rulo şeklini verip fırın tepsisine koyuyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpiyoruz. 1 çay bardağı sıcak su ilave edip yaklaşık 30-40 dk köfte pişene kadar pişiriyoruz, suyunu kontrol ediyoruz.


ÇİFTLİK KEBABI

dobra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc72840
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2012
2,013 defa indirildi / yazdırıldı




Ümit Usta

500 gr kuzu kuşbaşı
2 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivribiber
2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Kekik

Kuru soğanları ince ince kıyıp margarinde pembeleştirdikten sonra, kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip, etler suyunu salıp da çekinceye kadar ara sıra karıştırarak kavuralım.
Ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıydığımız taze soğanları ve sivribiberleri de katıp, pişirmeye devam edelim.
Kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı kestiğimiz domatesleri, ince kıydığımız maydonozları, dereotu ve baharatları da tencereye ilave edip, son bir kere daha karıştıralım.
Ağzı kapalı olarak 20 dakika kadar daha pişirip, sıcak sıcak servis yapalım.

Not: Domatesleri ilave ettiğimiz zaman, yeterince sulanmaz ise bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz.


ÇİFTLİK KEBABI

sedan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc82105
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2012
2,067 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

Sebzesinin malzemesi:
1 adet orta boy havuç
4 adet orta boy patates
1/2 su bardağı rafine yağı
1 su bardağı ayıklanmış bezelye
1 adet yufka
Eti için:
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
1 kilo kuzu eti, kuşbaşı doğranmış
1 adet soğan ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı su
Baharat Torbası
1 bağ dereotunun yaprakları

Sebzenin hazırlanışı:
1) Havuçları doğrayınız ve 20 dakika haşlayıp süzdürüüz.
2) Patatesleri temizleyip, kesip, kızgın yağa atıp çıkarınız
3) Bezelyeyi temizleyip haşlayınız.
4) Yufkanın üzerine küçük bir pasta tabağı kapatıp yufkayı tabak büyüklüğünde 12 adet kesiniz.
5) Yufkaları sobanın demirinin üstünde veya ızgarada altüst çevirerek 30'ar saniye pişirip bir kenara ayırınız.
Etin hazırlanışı:
1) Bir tencereye yağı koyup kızdırınız ve etleri ilâve ediniz. Zaman zaman karıştırarak kendi bırakacağı suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar 8-10 dakika kavurunuz.
2) Soğanı, sonra ununu ilâve ediniz.
3) İyice karıştırıp; tuzunu, suyunu, Baharat Torbası'nı ilâve edip kaynarken üzerinde toplanan köpüğü alıp atınız. Sonra kapağını sıkıca kapatıp ağır ateşte 1 saat pişiriniz.
4) Evvelâ havuçlarını, sonra patateslerini ilâve edip 20 dakika daha pişirip suyunu ve etleri kontrol edip ateşten alınız.
5) Sahanlarda veya güveçte servis yaparken, üzerine dereotunu ve bezelyesini serpiniz.
6) Yufkaları ayrı olarak servis yapınız.

Not: Not: Temizlenip kesilen patateslerin kızgın yağa atılıp çıkarılması, dağılmamalarını sağlar.


Çiftlik Kebabı

mavi zambak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.08.2020
Mesajlar: 43
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc152576
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2020
499 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kuzu eti
3 çorba kaşığı yağ
3 adet domates
Maydanoz
Soğan
Dereotu
Kekik
Biber
Tuz

Halka halka doğranan soğanları kızgın yağa atıp bir kaç tur çevirin. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini içine ilave edin. Etler renk değiştirmeye bağlayınca biberleri ilave edin. Sonra domates, maydanoz, dereotu, tuz, kekik katıp su eklemeden pişirin. İsteğe bağlı taze soğan kullanılabilir.



Çiftlik Kebabı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157874
Gönderme Tarihi: 24.May.2021
572 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr kuşbaşı et
4 su bardağı su
4 adet biber
2 adet iri patates
2-3 adet patlıcan
2 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet soğan
1 adet iri domates
1 çay kaşığı tuz

Etler düdüklü tencerede pişmeye alınıp, pişirilmeye bırakılır.
Pişen etleri doğranmış soğan ve sarımsağın kavrulduğu tencere içerisine atılır.
Birkaç dakika pişirilen etlerin üzerine 4 bardak su eklenip kaynaması için beklenir.
Etlerin kaynaması beklenirken iri bir şekilde doğranan patates, biber ve patlıcanlar kızartılıp bir kap içerisine alınır.
Domatesleri de minik minik doğrayıp kap içerisine alın.
Haşlamış olduğunuz bezelye içerisine tuz ekleyip harmanlayın.
Etin suyuyla birlikte malzemeli karışımın içerisine boşaltıp 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.



Çiftlik Kebabı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc159079
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2021
324 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram kuzu kuşbaşı
2 adet patates
1 adet kuru soğan
2 adet patlıcan
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 su bardağı haşlanmış bezelye
3 diş sarımsak
Tuz

Etleri tencereye alın ve zeytinyağı ile birkaç dakika kavurun.
Soğanı ve sarımsağı da ince ince doğrayıp etin üzerine ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.
Üzerine 3-4 su bardağı su ekleyip pişirin.
Diğer taraftan da patates ve patlıcan soyup küp küp doğrayın.
Biberleri de ince ince doğrayın.
Daha sonra patates, patlıcan ve biberi kızartıp kenara alın.
Domatesi de soyup küçük küçük doğrayın ve kızartılan sebzelerin üzerine ekleyin.
Üzerine de bezelyeleri ilave edip karıştırın.
Tüm sebzeleri ve pişen eti suyu ile beraber fırın tepsisine alın.
Yemeğinizi önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.







Çiftlik Kebabı Tarifleri Tepsi Kebabı Tarifleri



(8 adet Çiftlik Kebabı 185,558 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort