| 
 
 
 | 
Çiftlik Kebabı | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8941 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006 
3,375 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yemek kaşığı margarin
 
1 kilogram kuzu eti
 
1 adet soğan
 
3 adet domates
 
4-5 adet biber
 
1 tutam Maydanoz, dereotu
 
1 tatlı kaşığı Kekik
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Etleri iri bir şekilde doğrayın. Soğanı halka halka doğrayın. Domatesi küp küp doğrayın. Biberleri doğrayın. Maydanoz ve dereotunu kıyın. Eti, soğan ile birlikte margarin kavurun. Biberi ilave edin. Pişmesine yakın, domates, maydanoz dereotu, tuz kekik atıp kendi suyu ile pişirin
 
 
 
  
 | 
Çiftlik Kebabı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152576 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2020 
615 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kuzu eti
 
3 çorba kaşığı yağ
 
3 adet domates
 
Maydanoz
 
Soğan
 
Dereotu
 
Kekik
 
Biber
 
Tuz
 
 
Halka halka doğranan soğanları kızgın yağa atıp bir kaç tur çevirin. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini içine ilave edin. Etler renk değiştirmeye bağlayınca biberleri ilave edin. Sonra domates, maydanoz, dereotu, tuz, kekik katıp su eklemeden pişirin. İsteğe bağlı taze soğan kullanılabilir.
 
 
 
  
 | 
Çiftlik Kebabı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157874 
Gönderme Tarihi: 24.May.2021 
745 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr kuşbaşı et
 
4 su bardağı su
 
4 adet biber
 
2 adet iri patates
 
2-3 adet patlıcan
 
2 diş sarımsak
 
1 su bardağı haşlanmış bezelye
 
1 adet soğan
 
1 adet iri domates
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Etler düdüklü tencerede pişmeye alınıp, pişirilmeye bırakılır.
 
Pişen etleri doğranmış soğan ve sarımsağın kavrulduğu tencere içerisine atılır.
 
Birkaç dakika pişirilen etlerin üzerine 4 bardak su eklenip kaynaması için beklenir.
 
Etlerin kaynaması beklenirken iri bir şekilde doğranan patates, biber ve patlıcanlar kızartılıp bir kap içerisine alınır.
 
Domatesleri de minik minik doğrayıp kap içerisine alın.
 
Haşlamış olduğunuz bezelye içerisine tuz ekleyip harmanlayın.
 
Etin suyuyla birlikte malzemeli karışımın içerisine boşaltıp 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Çiftlik Kebabı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159079 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2021 
533 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram kuzu kuşbaşı
 
2 adet patates
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet patlıcan
 
2 adet domates
 
3 adet sivri biber
 
1 su bardağı haşlanmış bezelye
 
3 diş sarımsak
 
Tuz
 
 
Etleri tencereye alın ve zeytinyağı ile birkaç dakika kavurun.
 
Soğanı ve sarımsağı da ince ince doğrayıp etin üzerine ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.
 
Üzerine 3-4 su bardağı su ekleyip pişirin.
 
Diğer taraftan da patates ve patlıcan soyup küp küp doğrayın.
 
Biberleri de ince ince doğrayın.
 
Daha sonra patates, patlıcan ve biberi kızartıp kenara alın.
 
Domatesi de soyup küçük küçük doğrayın ve kızartılan sebzelerin üzerine ekleyin.
 
Üzerine de bezelyeleri ilave edip karıştırın.
 
Tüm sebzeleri ve pişen eti suyu ile beraber fırın tepsisine alın.
 
Yemeğinizi önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |