| 
 
 
 | 
Çiftlik Kebabı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159079 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2021 
533 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram kuzu kuşbaşı
 
2 adet patates
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet patlıcan
 
2 adet domates
 
3 adet sivri biber
 
1 su bardağı haşlanmış bezelye
 
3 diş sarımsak
 
Tuz
 
 
Etleri tencereye alın ve zeytinyağı ile birkaç dakika kavurun.
 
Soğanı ve sarımsağı da ince ince doğrayıp etin üzerine ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.
 
Üzerine 3-4 su bardağı su ekleyip pişirin.
 
Diğer taraftan da patates ve patlıcan soyup küp küp doğrayın.
 
Biberleri de ince ince doğrayın.
 
Daha sonra patates, patlıcan ve biberi kızartıp kenara alın.
 
Domatesi de soyup küçük küçük doğrayın ve kızartılan sebzelerin üzerine ekleyin.
 
Üzerine de bezelyeleri ilave edip karıştırın.
 
Tüm sebzeleri ve pişen eti suyu ile beraber fırın tepsisine alın.
 
Yemeğinizi önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Çiftlik Kebabı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157874 
Gönderme Tarihi: 24.May.2021 
745 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr kuşbaşı et
 
4 su bardağı su
 
4 adet biber
 
2 adet iri patates
 
2-3 adet patlıcan
 
2 diş sarımsak
 
1 su bardağı haşlanmış bezelye
 
1 adet soğan
 
1 adet iri domates
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Etler düdüklü tencerede pişmeye alınıp, pişirilmeye bırakılır.
 
Pişen etleri doğranmış soğan ve sarımsağın kavrulduğu tencere içerisine atılır.
 
Birkaç dakika pişirilen etlerin üzerine 4 bardak su eklenip kaynaması için beklenir.
 
Etlerin kaynaması beklenirken iri bir şekilde doğranan patates, biber ve patlıcanlar kızartılıp bir kap içerisine alınır.
 
Domatesleri de minik minik doğrayıp kap içerisine alın.
 
Haşlamış olduğunuz bezelye içerisine tuz ekleyip harmanlayın.
 
Etin suyuyla birlikte malzemeli karışımın içerisine boşaltıp 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Çiftlik Kebabı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152576 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2020 
615 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kuzu eti
 
3 çorba kaşığı yağ
 
3 adet domates
 
Maydanoz
 
Soğan
 
Dereotu
 
Kekik
 
Biber
 
Tuz
 
 
Halka halka doğranan soğanları kızgın yağa atıp bir kaç tur çevirin. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini içine ilave edin. Etler renk değiştirmeye bağlayınca biberleri ilave edin. Sonra domates, maydanoz, dereotu, tuz, kekik katıp su eklemeden pişirin. İsteğe bağlı taze soğan kullanılabilir.
 
 
 
  
 | 
ÇİFTLİK KEBABI | 
  | 
sedan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2008 
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82105 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2012 
2,213 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
Sebzesinin malzemesi:
 
1 adet orta boy havuç
 
4 adet orta boy patates
 
1/2 su bardağı rafine yağı
 
1 su bardağı ayıklanmış bezelye
 
1 adet yufka
 
Eti için:
 
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
 
1 kilo kuzu eti, kuşbaşı doğranmış
 
1 adet soğan ince kıyılmış
 
1 tatlı kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
5 su bardağı su
 
Baharat Torbası
 
1 bağ dereotunun yaprakları
 
 
Sebzenin hazırlanışı:
 
1) Havuçları doğrayınız ve 20 dakika haşlayıp süzdürüüz.
 
2) Patatesleri temizleyip, kesip, kızgın yağa atıp çıkarınız
 
3) Bezelyeyi temizleyip haşlayınız.
 
4) Yufkanın üzerine küçük bir pasta tabağı kapatıp yufkayı tabak büyüklüğünde 12 adet kesiniz.
 
5) Yufkaları sobanın demirinin üstünde veya ızgarada altüst çevirerek 30'ar saniye pişirip bir kenara ayırınız.
 
Etin hazırlanışı:
 
1) Bir tencereye yağı koyup kızdırınız ve etleri ilâve ediniz. Zaman zaman karıştırarak kendi bırakacağı suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar 8-10 dakika kavurunuz.
 
2) Soğanı, sonra ununu ilâve ediniz.
 
3) İyice karıştırıp; tuzunu, suyunu, Baharat Torbası'nı ilâve edip kaynarken üzerinde toplanan köpüğü alıp atınız. Sonra kapağını sıkıca kapatıp ağır ateşte 1 saat pişiriniz.
 
4) Evvelâ havuçlarını, sonra patateslerini ilâve edip 20 dakika daha pişirip suyunu ve etleri kontrol edip ateşten alınız.
 
5) Sahanlarda veya güveçte servis yaparken, üzerine dereotunu ve bezelyesini serpiniz.
 
6) Yufkaları ayrı olarak servis yapınız.
 
 
Not: Not: Temizlenip kesilen patateslerin kızgın yağa atılıp çıkarılması, dağılmamalarını sağlar.
  
 | 
ÇİFTLİK KEBABI | 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72840 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2012 
2,160 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
500 gr kuzu kuşbaşı
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
2 adet sivribiber
 
2 demet taze soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
1/2 demet dereotu
 
2 çorba kaşığı margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
 
Kuru soğanları ince ince kıyıp margarinde pembeleştirdikten sonra, kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip, etler suyunu salıp da çekinceye kadar ara sıra karıştırarak kavuralım.
 
Ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıydığımız taze soğanları ve sivribiberleri de katıp, pişirmeye devam edelim.
 
Kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı kestiğimiz domatesleri, ince kıydığımız maydonozları, dereotu ve baharatları da tencereye ilave edip, son bir kere daha karıştıralım.
 
Ağzı kapalı olarak 20 dakika kadar daha pişirip, sıcak sıcak servis yapalım.
 
 
Not: Domatesleri ilave ettiğimiz zaman, yeterince sulanmaz ise bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz.
  
 | 
Çiftlik Kebabı | 
  | 
mesut bahtiyar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2012 
Mesajlar: 36 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72155 
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2012 
2,038 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
 
Yarım kilo köftelik kıyma
 
2 dilim bayat ekmek
 
2 adet yumurta
 
1 adet kuru soğan
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 yemek kaşığı Sıvıyağ
 
1 tutam tuz
 
1 tutam kimyon
 
1 tutam karabiber
 
1 tutam kekik
 
2 yemek kaşığı susam
 
 
Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek, 1 yumurta, iki yemek kaşığı sıvıyağ, kimyon, tuz, pul biber, karabiber, kekik ve kaşar rendesini yoğuruyoruz. Bezelyeyi biraz haşlayıp süzdükten sonra kıymaya ilave edip bezelyeler esilmeden yoğuruyoruz. Rulo şeklini verip fırın tepsisine koyuyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpiyoruz. 1 çay bardağı sıcak su ilave edip yaklaşık 30-40 dk köfte pişene kadar pişiriyoruz, suyunu kontrol ediyoruz.
  
 | 
Çiftlik Kebabı | 
  | 
Neslihan Sak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.08.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26602 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2008 
2,361 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg koyun eti
 
3 adet domates
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Tereyağnda kuşbaşı et kızarana kadar kavrulur. Üzerine yarım daire şeklinde doğranmış soğan eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte kapaklı olarak 35 dakika pişirilir. Kekik karabiber ve tuz katılır. 5 dakika sonra ateşten alınır.
  
 | 
Çiftlik Kebabı | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8941 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006 
3,375 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yemek kaşığı margarin
 
1 kilogram kuzu eti
 
1 adet soğan
 
3 adet domates
 
4-5 adet biber
 
1 tutam Maydanoz, dereotu
 
1 tatlı kaşığı Kekik
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Etleri iri bir şekilde doğrayın. Soğanı halka halka doğrayın. Domatesi küp küp doğrayın. Biberleri doğrayın. Maydanoz ve dereotunu kıyın. Eti, soğan ile birlikte margarin kavurun. Biberi ilave edin. Pişmesine yakın, domates, maydanoz dereotu, tuz kekik atıp kendi suyu ile pişirin
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |