|
Cevizli Kadayıf |
|
alaylı
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.12.2013
Mesajlar: 25 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc94695
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2013
1,769 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram kadayıf
2 su bardağı ceviz
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
150 gram tereyağı
Tereyağını eritin ve kadayıflarla ovalayarak karıştırın. Fırın tepsisini de yağlayın ve kadayıfların yarısını döşeyin. Üzerine de kıyılmış cevizleri serpin. Kalan kadayıfları da cevizlerin üzerine kaplayın. Yine tereyağını üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın. Şerbeti için de şeker ve suyu kaynatın. Kadayıflar fırından çıkınca da üzerine soğuk şerbeti döküp çektirin. Dilimleyip servis tabağına alın.
Fotoğraf "canik" tarafından gönderildi. 18.08.2014
|
Tel Kadayıf |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc102757
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2014
1,743 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr margarin
Yarım kg tel kadayıf
150 gr ceviz
1 kg şeker
1 kg su
Yarım limon
Yeterince hindistancevizi
Tepsiyi margarinle iyice yağlayıp margarinin yarısını minik dilimleyerek tepsiye serpin. Tel kadayıfı tel tel ayırıp bıçakla ince kıyın. Tepsiye tel kadayıfı yayıp dövülmüş ceviz serpin. Üzerine kalan margarini minik doğrayıp 200 derece ısıtılmış fırında ters yüz ederek pişirin. Tencereye şeker, su ve limon suyunu alın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti ekleyip hindistancevizi ile süsleyin.
|
Cevizli Kadayıf |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99930
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2014
1,724 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram kadayıf
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Kadayıfları erimiş tereyağıyla harmanlayın ikiye bölün. Fırın kabını yağlayıp, ayırdığınız bir bölüm kadayıfı tabana yerleştirin. Daha sonra da ceviz serpin ve kıyılmış cevizleri üzerine dökün. Kalan kadayıfları da cevizlerin üzerine bastırarak kaplayın. 200 derecedeki fırında 30 dakika kadayıfları pişmeye bırakın. Bu arada şerbetini de kaynatıp çıkan kadayıfların üzerine döküp soğumaya bırakın. Dilimleyip ikram edin.
|
Cevizli Kadayıf |
|
sarı fahriye
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.11.2013
Mesajlar: 21 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc93601
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2013
1,616 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kadayıf
2 su bardağı ceviz
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
150 gram tereyağı
Tereyağını eritin ve kadayıfla ovalayarak karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın ve kadayıfların yarısını döşeyin. Üzerine de kıyılmış cevizleri serpin. Kalan kadayıfları da cevizlerin üzerine kaplayın. Yine tereyağını üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın. Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. Kadayıflar fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti döküp çektirin. Dilimleyip servis tabağına alın.
|
Cevizli Tel Kadayıf |
|
ıhlamur gölgesi
Aşçı
Kayıt: 17.06.2015
Mesajlar: 12 Şehir: Çankaya-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc109052
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2015
1,516 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram kadayıf
2 çay bardağı ceviz
2 çorba kaşığı tereyağı
Şurubu için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Büyük bir tavayı yağlayın. Kadayıfın 1 fincanını tavanın dibine serin. Üzerini cevizle kaplayın. Geri kalan kadayıfı da en üste yayın. Eritilmiş tereyağını tepsinin üzerine gezdirin. Hafifçe kızarana dek 180°C fırında pişirin (yaklaşık 20-25 dakika). Şurup malzemelerini orta ateşte şekeri eriyene dek pişirin. Ağzı açık şekilde 10 dakika kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın. Sıcak kızarmış karışımın üzerine şurubu dökün. Üzerini kapatıp soğumaya bırakın. Kare şeklinde dilimleyin. Üzerine çırpılmış krema ya da dondurmayla servis edilebilir.
|
Cevizli Kadayıf |
|
ba-ba
Aşçı
Kayıt: 24.06.2015
Mesajlar: 11 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108586
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2015
1,368 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kadayıf
200 gram ceviz
5 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Yağlanmış tepsiye kadayıfların yarısını serin ve üzerine cevizleri koyup kalan kadayıfları üzerine yayın. Elinizle bastırın, üzerine tereyağını eritip dökün ve 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Çıkınca şerbeti sıcak tatlı soğuk olacak şekilde dökün.
|
Cevizli Kadayıf |
|
oluş
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2014
Mesajlar: 24 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc136144
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2018
756 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. kadayıf
250 gram iri çekilmiş ceviz içi
125 gram tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin. Sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın. Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin. Hazırladığınız sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine 1er tatlı kaşığı tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kadayıfların üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın. Soğumuş kadayıfların üzerine sıcak şerbet gezdirerek çekmesini bekleyin.
|
Cevizli Kadayıf |
|
L.L
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc150825
Gönderme Tarihi: 28.May.2020
336 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
500 gr tel kadayıf
150 gr tereyağı
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Çeyrek limon
Taze tel kadayıfı geniş bir karıştırma kabına alın. Tereyağını kısık ateşte eritip ılıtın ve kadayıfların üzerine dökün. Elinizle kadayıfı didikleyip küçük parçalara ayırın ve yağıyla iyice harmanlayın.
Yarısını 26 x 37 cm ebadındaki fırın tepsisine yayın. Elinizle veya tabanı düz bir kavanozla sıkıca bastırın. Kırık cevizi her yerine eşit bir şekilde serpin. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine döşeyip yine sıkıca bastırın.
200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kızaran kadayıfı aynı ebatlardaki bir tepsiye ters çevirin. Bu şekilde dilimlendiğinde kadayıf daha düzgün görünüyor.
Eğer alt kısım az kızarmışsa 10 dakika daha pişirin. Kadayıf soğurken şerbeti hazırlayın. Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 17-18 dakika kadar yüksek ateşte kaynatın ve tencereyi ocaktan alın.
Soğuk kadayıfın üzerine sıcak şerbeti dökün. En az 3 saat dinlendirip dilimleyerek servis edin. Servis ederken dondurma veya kaymakla servis edebilirsiniz.
|
|