| 
 
 
 | 
Cevizli Baklava | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169786 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2023 
298 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Şurup:
 
3,5 su bardağı toz şeker
 
3 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Hamur:
 
2 - 2,5 su bardağı un
 
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
1 tutam tuz
 
1,5 çay bardağı süt
 
1 yumurta
 
0,5 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı limon suyu
 
Açmak için:
 
1 poşet Dr. Oetker Buğday Nişastası
 
İç malzeme:
 
2 su bardağı iri kırılmış ceviz
 
Üzeri için:
 
100 g tereyağı
 
Kalıp:
 
Dr. Oetker Profi Serisi Pişirme Tepsisi (30 cm)
 
 
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı kısın ve 10 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
Unu bir kaba eleyin, üzerine hamur kabartma tozu ve tuzu ekleyin ve karıştırın. Üzerine süt, yumurta, sıvı yağ ve limon suyunu ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
 
Hamuru cevizden daha küçük parçalara bölerek 40 adet top elde edecek şekilde yuvarlayın. Nişasta serptiğiniz tezgah üzerinde her bir topu 14-15 cm çapında açın. Açtığınız hamurlardan 10 adedini, aralara nişasta serperek üst üste koyun. Daha sonra bu 10 adet hamuru hep birlikte açarak tepsi boyutuna getirin. Tepsiye alın ve üzerine ceviz serpin. Kalan hamurları da aynı şekilde açın, aralara ceviz serperek tepsiye üst üste koyun.
 
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 180 °C
 
Turbo pişirme: 170 °C
 
Tepsideki baklavayı bıçak ile küçük dilimler şeklinde kesin. Tereyağını kısık ateşte eriyinceye kadar bekletin. Daha sonra ocaktan alın, dilimlediğiniz baklavanın üzerine kaşık ile yayarak her tarafına dökün. Fırının orta rafında pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
 
Fırından çıkan baklavayı 5 dakika bekletin ve üzerine hazırladığınız soğuk şurubu dökün. 5-6 saat bekletip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Cevizli Baklava | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156601 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2021 
368 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı sirke
 
Yarım su bardağı bardağı su
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
1 çay bardağı süt
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
1 su bardağı nişasta (Hamuru aşmak için)
 
2 su bardağı ceviz içi
 
300 gram tereyağı
 
Şerbeti için:
 
4 su bardağı toz şeker
 
4 su bardağı su
 
Bir dilim limon
 
 
Derin bir kapta yumurta, sirke, su, süt, sıvıyağ,kabartma tozu gbi tüm hamur malzemesini karıştırıp, yoğurun. Kulak memesi kıvamında elde ettiğiniz hamurunuzu 20 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan eşit büyüklükte 40 bezeye bölünür. Bezelerin altına üstüne nişasta serpilir ve merdane yardımı ile küçük yufkalar halinde açılıp üst üste konur. 10'ar yufkalı katlar yapmalısınız ve aralarına bolca nişasta serpmelisiniz. 10 katlı ilk grup, merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir. Ardından ikinci grup hamur da aynı ölçüde açılır ve tepsideki hamurun üzerine serilir ve üzerine bolca ceviz serpilir. Kalan 10 ar katlı 2 grup hamurda aynı şekilde açılarak tepsiye yerleştirilir ve arzu edilen şekilde kesilir. 
 
300 gram tereyağı ocakta eritilip dilimlenmiş baklava hamurunun üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 160° fırında, ağır ağır pişiriliryaklaşık 1,5 saat pişirilir. Pişirilen tatlı fırından alınır ve iyice soğuması için oda ısısında bekletilir. Bu sırada şerbet hazırlanır. Tencerede şeker su ve limon kaynatılır. Kaynayan şerbet ılımaya bırakılır. Soğuk tatlının üzerine ılık şerbet dökülür ve şerbetini çekmesi için 2 saat kadar bekletilir. Bu 2 saatin sonunda baklava tüm şerbeti çekmiş olmalı.
 
 
 
  
 | 
Cevizli Baklava | 
  | 
Cumartesi 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 17 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156133 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2021 
340 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1,5 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
 
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
 
1/3 su bardağı su
 
4 su bardağı un
 
Şerbeti için:
 
3,5 su bardağı un
 
3 su bardağı toz şeker
 
¼ adet limon suyu
 
İçi için:
 
300 gram iri çekilmiş ceviz
 
Açmak için:
 
1 su bardağı nişasta
 
Araları için:
 
250 gram eritilmiş tereyağı
 
 
Un haricindeki bütün malzemeleri derin bir kabın içerisine koyun.
 
Unu azar azar ilave edip yoğurmaya başlayın.
 
Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
 
Yoğurduğunuz hamurunuzun üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında bekletin.
 
Derin bir tencere içerisinde su ve toz şekeri koyalım.
 
Orta ateş üzerinde suyun içinde şeker tamamen eriyene kadar kaynatalım.
 
Fokurdayınca üzerine limon suyunu ekleyip bir süre daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp oda sıcağında soğumaya bırakın.
 
Dinlendirmiş olduğununuz hamurunuzu 20 eşit parçaya ayırarak üzerlerine nişasta serperek tepsinin büyüklüğünde incecik bir biçimde açın.
 
Tepsiyi yağladıktan sonra yufkaları üst üstte koymaya başlayın ilk on katı bitirdiğinizde arasına eritilmiş tereyağını sürüp ceviz içlerini koyun.
 
Geriye kalan on katıda bitirdikten sonra bıçakla baklava hamurunuza şekil verin. Artmış olan tereyağını gezdirin.
 
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.
 
Fırından çıkarttığınız baklava hamurunuza ılımış olan şerbetinizi ekleyin.
 
Baklava şerbetini çektikten sonra dondurma veya kaymakla servis edebilirsiniz.
 
 
Not: Şerbetin ılık baklavanın sıcak olmasına özen gösterin. Dilerseniz yufkaları tek tek açmak yerine üst üstte koyup açabilirsiniz.
  
 | 
Cevizli Baklava | 
  | 
Alaaddin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.05.2020 
Mesajlar: 22 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150779 
Gönderme Tarihi: 26.May.2020 
442 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı un
 
2 yumurta
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
3 çorba kaşığı sirke
 
1 paket kabartma tozu
 
Yarım çay bardağı su
 
1 fiske tuz
 
1 çay bardağı süt
 
Buğday nisaştası (açmak için)
 
Ceviz (iç harcı için)
 
200 gram tereyağı (üzeri için)
 
Şerbeti için;
 
1 kg toz şeker
 
4 su bardağı su
 
Yarım limon
 
 
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu ve kabartma tozunu döküyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Havuza yumurtaları kırıyoruz. Sıvıyağı, sütü ve sirkeyi döküyoruz. Ortadan başlayarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
 
Hazırladığımız hamuru yuvarlıyoruz ve kalın bir fitil haline getiriyoruz. Fitili önce 3 eşit parçaya bölüyoruz. Bu üç hamurdan da 17şer dilim hamur kesiyoruz. Bu hamurları da üzerine nişasta serperek tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
 
Üç tane 17 kat baklava hamurunu açıp üst üste koyuyoruz. Üçünü de tekrar tepsi büyüklüğünde açıyoruz. İlk 17 katlı hamuru yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine öğüttüğümüz cevizin yarısını serpiyoruz. İkinci 17 katlı hamuru da üzerine yerleştiriyoruz. Kalan cevizi üzerine serpiyoruz.
 
Son parça 17 katlı hamuru da parçalanmamış tarafı üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Kenarlarını bıçak yardımıyla, dikkatli bir şekilde içeri doğru itiyoruz. Baklavamızı dilimliyoruz.
 
Üzerine eritilmiş olan tereyağını gezdirerek döküyoruz. 5 dakika yağını çekmesi için bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. 20 dakika sonra fırının derecesini 190'a çıkarıyoruz. Nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini kaynatıyoruz ve soğutuyoruz. Soğumuş şerbeti sıcak baklavaya döküyoruz ve şerbetini çekince servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Cevizli Baklava | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144749 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2019 
716 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
THY Skylife
 
 
1,5 kilo un
 
6 adet yumurta
 
1,5 su bardağı su
 
1,5 bardak zeytinyağı
 
½ çay bardağı limon suyu
 
6 su bardağı dövülmüş ceviz içi
 
800 gr tereyağı
 
1 su bardağı sirke
 
5 su bardağı buğday nişastası
 
Şerbet için:
 
2 kg şeker
 
1,5 litre su
 
2 dilim limon
 
 
Şeker ve suyu tencereye ilave edip kısık ateşte iyice kaynatın. Kaynarken içine limon suyunu ilave edip iki dakika daha kaynatıp altını kapatın. Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve yumurtaları bir kaba alıp karıştırın. Karıştırdığınız malzemelere unu ekleyerek yoğurun ve yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan 45-50 adet beze çıkarın. Bezelerin üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Üzerlerine nişasta serperek tek tek açın. Aralarına nişasta serperek hamurları üst üste dizin. Üstünü örterek 30 dakika dinlendirin. Eritilmiş tereyağı ile tepsiyi yağlayın ve dinlenmiş hamurları oklava ile incecik açarak tepsiye yayın. Her kata eritilmiş tereyağını ekleyin.
 
Hamurların yarısından biraz fazlasını tepsiye yerleştirdikten sonra cevizi serpiştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde yayın ve kalan tereyağının kalanını en üstüne dökün. Tepsideki yufkaları üçgen şeklinde dilimleyin. 140 derece fırında bir saate yakın pişirin. Ilık şerbeti yavaş yavaş döküp soğuyunca servis edin.
 
 
 
  
 | 
Cevizli Baklava | 
  | 
cTesi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Keçiören | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143339 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2019 
914 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 yemek kaşığı erimiş tereyağı
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
10 avuç un
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım su bardağı ılık su
 
Nişasta
 
Un
 
Şerbeti için:
 
5 su bardağı şeker
 
5 su bardağı un
 
2-3 damla limon suyu
 
 
Derin bir yoğurma kabının içine tüm malzemeleri koyun ve iyice karıştırın. Tüm malzemeleri güzelce yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 1 saat kadar dinlendirin.
 
Hamurunuzdan 10 adet beze yapın. Bir kaseye nişasta ve un karışımı hazırlayın. Hamurları nişasta ve un karışımı ile ince ince açın. Açtığınız hamurları tepsiye kat kat döşeyin. Her kata bol bol ceviz serpin. Baklava dilimleri şeklinde kesin.
 
Kestikten sonra üstüne bol kızgın zeytinyağı gezdirin. Sonra da kızgın fırında bir güzel kızartın. Tepsiyi fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.
 
Yağını biraz süzüp üstüne hazırladığınız ılık şerbeti dökün.
 
 
 
  
 | 
Cevizli Baklava | 
  | 
aymelek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.04.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133178 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2018 
742 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Aldığı kadar un (50-60 yufka için yaklaşık 3 kg.)
 
15 yumurta
 
15 çorba kaşığı yoğurt veya süt
 
2 kg. tereyağı
 
1/2 kg. ev nişastası
 
1 kg. dövülmüş ceviz içi
 
Şurup için:
 
2 kg. şeker
 
1/2 litre su
 
1/2 limonun suyu
 
 
Unun ortasını havuz gibi açıp, çırpılmış yumurtalı yoğurdu ve 10 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını koyun. Yoğurarak baklava hamurunu hazırlayın. Hamuru önce 2'ye ayırıp, her birini 25-30 topağa ayırın. Topakları birer birer alıp oklavayla, nişasta serperek çok ince yufkalar açılır. Baklava tepsisi yağlanır. Yufkaların yarısı, üçer üçer yufka tepsiye döşenir. Her seferde her üç yufkanın üzerine 2-3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirilir. Fırını 180 C getirip ısıtılır. Dövülmüş ceviz döşenmiş yufkaların üzerine yayılır. Kalan yufkaları cevizin üzerine yine aralarına yağ sürerek döşenir. Yufkalar çok keskin bir bıçakla baklava şeklinde kesilir. Geri kalan tereyağı kızdırılır ve baklavanın kesilmiş yerlerinden gezdirilir. Tepsi sıcak fırına sürülür ve baklava üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Baklava pişerken bir tencereye 1/2 lt. su, tozşeker ve limon suyu koyup kaynatılarak koyu bir şurup yapılır. Soğutulmuş baklavanın üzerine sıcak şurup veya tersi, sıcak baklavanın üzerine soğuk şurup konur. Baklavalar iyice soğuyup şurubu çektikten sonra tabaklara konur ve servis yapılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "Alaaddin" tarafından gönderildi. 22.05.2020
  
 | 
Cevizli Baklava | 
  | 
arkın 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.09.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128406 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2017 
1,381 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hacı Sayid
 
 
1 kg baklavalık buğday unu
 
3 yumurta
 
15 gr tuz
 
300 gr su
 
350 gr öğütülmüş ceviz içi
 
Şerbet için;
 
1 kg şeker
 
400 gr su
 
Yarım limon suyu
 
40x60 cm tepsisi (büyük boy fırın tepsisi)
 
 
Hamurun hazırlanması:
 
Mermer tezgahı veya pürüzsüz tahta masa üzerine 1 kg. baklavalık unu tepeleme döküp ortasını havuz gibi açın. İçine 350 gr su, 15 gr. tuz ve 3 adet yumurtayı koyun ve yoğurarak hamur tutun. Hamur sert gelirse, biraz daha su katılarak yumuşatılabilir, fakat baklava hamuru sert olması gevrekliği artırır. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bez ile kapatıp 15 dakika kadar dinlendirin.Dinlendirdiğiniz hamura bir kez daha bu işlemi tekrarladıktan sonra, hamuru düzgün, ince uzun bir oklava şekline sokup bıçak ile 30 eşit parça halinde kesin. Kesilen hamurları beze haline getirin, üst üste aralarını hafifçe nişastalayon. 15 dakika daha üzerine nemli bir bez örterek dinlendirin. Dinlenen hamurları teker teker tabak büyüklüğünde açılarak üst üste aralarını bolca nişastalayarak dizin. Hamurun her yerinin nişastalandığından emin olun, aksi takdirde hamur bir birine yapışır. Açtığınız hamurları, üzerine nişasta serpip 10ar 10ar istifleyin. Kenarlarındaki fazla nişastayı alıp hamurların üzerine yine nemli bir bez örtün ve dinlendirin. Dinlenen hamurlardan ilk 10luk grubu tezgahın üzerine alıp nişasta serptikten sonra merdane ile kenarlara bastırarak tepsinizin büyüklüğünde açın, açtığınız yufkaları teker teker oklavaya sararak tezgahın üstüne teker teker serin; bu arada yufkaların üzerine nişasta serpmeyi ihmal etmeyin. Bu işlemi diğer 10luk gruplar için de tekrarlayın.
 
Tepsiye döşemesi:
 
Hazırlanmış yufkalardan ilk 10luk kısmı tezgaha üst üste serin ve tepsinizi kalıp yaparak dışında kalan kısımları kesip parçalara ayırın. Tepsinin içini hafif yağlayın. Tabanına yufkaların iki tanesini düzgünce serin hafifçe erittiğiniz tereyağı ile yağlayın. Kesilen kenar yufkaların yarısını tepsinin içini tamamen kaplayacak şekilde kat kat atın ve tekrar yağlayın. İşlemi ilk 10luk yufka bitene kadar tekrarlayın. Bu yufka katlarının üzerine öğütülmüş ceviz içini serpin. Kalan kenar yufkaları da, cevizin üzerine aynı şekilde kat kat atın ve yağlayın. Daha sonra diğer 10luk yufka işlemi içinde aynı işlemi yapın.
 
En son kalan 10 tane yufkayı ise tek tek tepsiye yerleştirin ve aralarını tek tek yağlayın. Tepsinin dışına taşan yufkaların kenarlarını bıçak ile düzeltin. Dikkatli bir şekilde çok keskin bir bıçak yardımıyla baklavayı dilimleyin. Geriye kalan erimiş tereyağı, tepside kuru yer kalmayacak şekilde gezdirerek dökün. İşlemi biten baklava tepsisini 200 derecedeki fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.
 
Fırından çıkan baklava soğutmadan hazırladığınız sıcak şerbeti her yerine eşit bir şekilde ilave edin. Servis yapmadan önce şerbeti çekmesini ve soğumasını bekleyin.
 
 
 
  
 | 
Cevizli Baklava | 
  | 
arkın 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.09.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128394 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2017 
1,501 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 kg un
 
5 adet yumurta
 
1,5 su bardağı su
 
1,5 su bardağı sıvıyağ
 
½ çay kaşığı tuz
 
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi
 
Hamuru açmak İçin:
 
Nişasta
 
Şerbet İçin:
 
4 su bardağı su
 
4 su bardağı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Şerbeti için, su ve şekeri karıştırıp, kaynatın. Limon suyunu ekleyip, soğumaya bırakın.
 
Unu geniş bir kaba koyun. Ortasını havuz gibi açıp, yumurtaları, tuz ve suyu (suyu yavaş yavaş ekleyin) koyup, yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatarak bir saat dinlendirin. Hamuru 10 eşit parçaya bölün. Tezgaha nişasta serpip, her bir bezeyi oklavayla ince ince açın (bıçak sırtı kalınlığında). Fırın tepsinizi yağlayın. Her bir yufkanın arasına yağ sürerek 5 kat döşeyin. 5. yufkanın üzerine, ceviz içini serpin. Diğer yufkaları da aynı şekilde yağlayıp kat kat yerleştirin. Hamuru küçük karelere dilimleyip, üzerine zeytinyağını kızdırarak dökün.180 derecede, üzeri kızarana kadar pişirin. Baklavayı fırından çıkardıktan sonra, tepsi kenarında birikmiş fazla yağı dökün. Ilık şerbeti üzerine dökün ve şerbeti iyice çekince servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Cevizli Baklava | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102355 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2014 
2,425 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 fiske tuz
 
4 su bardağı baklavalık un
 
200 gr ceviz (iri dövülmüş)
 
200 gr margarin
 
250 gr nişasta (açmak için)
 
Şerbeti için:
 
5 su bardağı şeker
 
4 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtaları, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, 1 fiske tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örterek ½ saat dinlendirelim. Bezeleri nişasta serpilmiş bir zemine koyup üzerlerine nişasta serpelim, mümkün olduğunca ince yufkalar açalım. Hafifçe yağlanmış tepsiye yufkaları 5 yufkada 1 ceviz serperek üst üste serelim. Yufkaları keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimler halinde keselim. Yağı eritip 1 dk. kaynatalım. Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla yufkaların üzerinde gezdirelim. Baklavayı 170 derece ısılı fırında alt ve üst kısmı pembeleşene dek pişirelim.
 
Bu arada şerbeti hazırlayalım: Şekeri, suyu, limon suyunu 10dk. Kaynatıp ateşten alalım. Baklavayı fırından alıp iyice soğutalım. Üzerine sıcağa yakın ılıklıktaki şerbeti gezdirelim. Baklava, şerbetini emene dek tepsinin üzerine kapatalım. Baklava hamurunun üzerine erittiğimiz yağın tortusunu dökmeyin.
  
 | 
Cevizli Baklava | 
  | 
angara'nın bağları 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.11.2013 
Mesajlar: 27 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93464 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2013 
2,668 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı sirke
 
Kabartma tozu
 
Tuz
 
Un
 
250 gram tereyağı
 
1,5 su bardağı kıyılmış ceviz
 
1 su bardağı şeker
 
2 çorba kaşığı buğday nişastası
 
Şerbeti için:
 
4 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
Yarım limon suyu
 
 
 
Baklava hamuru için unu, yumurtayı ve kabartma tozunu sirkeyle yoğurun. Dinlendirip bezelere bölün ve nişastayla ince bir şekilde açın. İçi için kapta harmanlanmış cevize 1 su bardağı şekeri ekleyin. Nişasta serpilmiş yufkaların içlerine cevizli harcı döşeyin katlayıp tepsiye dizin. Üzerine kızdırdığınız tereyağını dökün. 180 derecedeki fırında pişirin. Şerbetini de 15 dakika kadar kaynatıp soğutun. Fırından çıkan baklavanın üzerine dökün, dinlendirip şerbetini çektirin. Hamur yoğurmak istemeyenler hazır baklava yufkası kullanabilir.
  
 | 
Cevizli Baklava | 
  | 
Tutkunaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.01.2011 
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74554 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2012 
2,902 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr buğday nişastası
 
4 bardak un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 bardak ılık süt
 
100 gr tereyağı
 
1 yumurta
 
250 gr dövülmüş ceviz
 
5 bardak şeker
 
4 bardak su
 
Yarım limon suyu
 
150 gr tereyağı
 
 
İlk olarak bir kabın içine 4 su bardağı unumuzu, kabartma tozumuzu, eritilmiş 100 gr. tereyağını, 1 adet yumurtayı, ılık sütümüzü koyarak iyice kulak memesini kıvamına gelecek kadar yoğuruyoruz ve 10-15 dk. dinlemesini bekliyoruz. Dinlenmiş olan hamurumuzu 3 parçadan 16 adet eşit parçalar kopararak yine 5 dk. kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın ama aralarına bolca nişasta serpin ve böylece 16 elde ettiğimiz parçaların hepsini üst üste koyun ama en üstekine yani tepsimizin en üstündeki kata nişasta serpmeyin ve yine merdane ile yuvarlak fırın tepsimiz büyüklüğünde açın. Bu şekilde hepsinden 16’lı 3 adet grup elde edin. Fırın tepsimizi iyice yağlayın öncelikle ilk 16’lı grubu tepsimize yayın ve üzerine cevizlerimizin yarısını dökün sonra 2.inci 16 ‘lı grubumuzu koyun ve üzerine kalan cevizlerimi serpin kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. Son grubu da açıp en üste serin ve son 16’lı grubu da tepsimize yaydıktan sonra yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Bir tavada kızartacağımız kızgın 150 gr. tereyağını yufkaların her yerine gelecek şekilde dökün ve 200C fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığımız baklavamızı soğuması için bir kenara koyarken bir tencerenin içine Su ve şekerimizi iyice kaynatın ve kaynadıktan sonra yarım limon suyu koyarak bir taşım daha kaynatın. Yine baklava soğuk şerbet ılık iken şerbetimizi baklavamızın üstüne dökün ve 5-6 saat bekletin.
  
 | 
Cevizli Baklava | 
  | 
şahver 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2011 
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70767 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2011 
3,329 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo un
 
3 yumurta
 
1 Çay bardağı süt
 
1 Çay bardağı sıvı yağ
 
1 Tutam tuz
 
3 Çorba kaşığı yoğurt
 
1 kase nişasta
 
İçine:
 
1 Paket margarin
 
Yarım kilo dövülmüş ceviz
 
Üzerine:
 
1 Paket margarin
 
Şerbeti için:
 
7 Su bardağı toz şeker
 
8 Su bardağı su
 
Yarım limon suyu
 
 
Öncelikle 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İndireceğinize yakın yarım limon suyunu ilave edin 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra ateşten indirip soğumaya bırakın. Hamuru için : Yarım kilo un, 3 Adet yumurta, 1 Çay bardağı süt, 1 Çay bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz ve 3 Çorba kaşığı yoğurdu bir kapta karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun ve yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan 30 adet ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, üzerine nişasta serpip oklavayla açın. İçine koymak için 1 paket margarini eritin. Bir tepsinin içine ilk yufkayı serin ve üzerine erittiğiniz margarinden bir miktar serpin. Üzerine ikinci yufkayı serin ve aynı şekilde yağ serpin. Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra, dördüncü yufkanın üzerine dövülmüş cevizi serpin. Aynı işlemleri uygulayarak bu yufkanın üzerine üç yufka daha serin ve her yufkanın arasına yağ serpin. Her dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpin ve 30 yufkayı da bu işlemleri yaparak bitirin. Yufkaların hepsi bittikten sonra uzunlamasına kesin. Tepsiyi hafifçe yan çevirip kesin ve baklava şekli verin. Diğer 1 paket margarini de eritip baklavanın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın. Fırından çıkardıktan sonra önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti baklavanın üzerine dökün. Şerbet iyice kendini çektikten ve tatlı soğuduktan sonra servis yapın.
  
 | 
CEVİZLİ BAKLAVA | 
  | 
İbrahim Hakkı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.08.2011 
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67545 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2011 
3,393 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
Hamuru için:
 
1 kg. un
 
3 adet yumurta
 
50 gr. sıvıyağ
 
1 kahve kaşığı tuz
 
İçi için:
 
200 gr. ceviz içi
 
1 çay kaşığı tarçın
 
Hamuru açmak için:
 
1 su bardağı un
 
Yarım su bardağı nişasta
 
Üstüne dökmek için:
 
650 gr. erimiş tereyağı
 
Şurubu için:
 
2 kg. tozşeker
 
7 su bardağı su
 
1 çay kaşığı limon suyu
 
 
Hamur malzemesini iyice karıştırıp pürüzsüz yumuşak dokulu bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
 
On eşit parçaya bölüp üzerlerine temiz ve nemli bir bez örterek on beş dakika dinlendirelim.
 
Dinlendirdiğimiz hamurları, bir mermer üzerine alıp aldığı kadar nişastalı un serperek yufka şeklinde incecik açalım.
 
Açtığımız bu yufkaları, aralarına nişasta ve un karışımından serperek üst üste dizelim.
 
Tatlı tepsisini, yufkaların üzerine ters olarak koyup yufkaları tepsi büyüklüğünde keselim.
 
Tepsimizi erimiş margarin ile yağlayıp yuvarlak kestiğimiz yufkalardan iki kat üst üste koyalım.
 
Erittiğimiz tereyağından fırça yardımı ile yufkaların üzerine yağı serpiştirelim.
 
Kestiğimiz yuvarlak yufkaların dört yaprağını en üst kat için ayıralım.
 
Geri kalan yuvarlak ve kenar yufka parçalarının yarısını, her iki katta bir fırça ile yağ serpmek şartı ile düzgünce yayalım.
  
 | 
CEVİZLİ BAKLAVA | 
  | 
Balbaba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.07.2011 
Mesajlar: 45 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65783 
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2011 
3,274 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin
 
4.5 su bardağı un
 
1.5 su bardağı çekilmiş ceviz içi
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 çay kaşığı limon suyu
 
2 su bardağı ılık su
 
1 tutam tuz
 
1 su bardağı nişasta
 
Şurubu için:
 
5 su bardağı tozşeker
 
4 su bardağı su
 
Yarım limon suyu
 
 
4 su bardağı unu eleyip ortasını açın. Karbonatı limon suyunda eritip una ekleyin. Tuz ve ılık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun ve 32 parçaya bölün. margarini eritip ılınmaya bırakın.
 
Kalan un ile nişastayı harmanlayın. Herbir hamur parçasını, nişastalı un serperek tabak büyüklüğünde açın. Üzerine eritilmiş margarin sürerek 4 hamuru üst üste yerleştirin. En üstteki hamuru yağlamayın. Bu şekilde 8 hamur grubu oluşturun ve 20-25 dakika dinlendirin.
 
Hamur gruplarını ayrı ayrı açıp tepsi büyüklüğünde 8 kalın yufka hazırlayın. Birinci yufkayı yağlanmış tepsiye yayıp üzerine margarin sürün ve ikinci yufkayı yayın. Ceviz içi serpip üzerine üçüncü yufkayı yayın. margarin ve ceviz sıralaması ile işlemi tamamlayın. Dilimleyip sıcak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
 
Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Sıcak şurubu soğuk tepsiye döküp şerbetini çekince servis yapın.
  
 | 
CEVİZLİ BAKLAVA | 
  | 
süpernova 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 08.03.2011 
Mesajlar: 11 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62342 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2011 
3,212 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru;
 
5 kahve fincanı un
 
2 yumurta
 
4 kahve fincanı nişasta
 
yarım kahve fincanı su
 
1 kahve kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
3 bardak su
 
İçi;
 
200 gram ceviz içi
 
1/2 bardak toz şeker
 
Şerbeti:
 
3 bardak su
 
3 bardak toz şeker
 
1 yemek kaşığı lmon suyu
 
Yağlamak için;
 
Tereyağı
 
 
Hamur tahtasına unu eleyerek, ortasını havuz gibi açınız. Yumurtayı, tuzu ve suyu üzerine koyunuz. Unu kenarlardan ortaya almak suretiyle, karıştırarak, sert olmayan bir hamur elde ediniz. Onbeş dakika kadar, devamlı katlıyarak yoğurunuz. Yarım saat kadar, üzerine nemli bir bez örterek dinlenmeye bırakınız. Dinlenme faslı bittikten sonra, ortasını açarak zeytinyağını katınız. Tekrar uzatıp, toplayarak hamuru onbeş dakika daha yoğurunuz. Sonra bu hamuru rulo şeklinde uzatarak sekiz eşit parçaya kesiniz. Kestiğiniz parçaların üzerine biraz nişasta serperek, yassıltıp üst üste diziniz.
 
Teker teker, tekrar nişastalıyarak, tabak büyüklüğün de açınız. Açılan her hamuru nişastalayıp, üst üste diziniz. Yirmi dakika kadar dinlendiriniz.
 
Yufkanın açılması için, dinlendirdiğiniz bu hamurları, tekrar nişastaladıktan sonra, biraz daha büyülterek açınız. En üsttekine nişasta serperek oklavaya sarıp, sonra hepsini bunun üzerine dizerek, kuvvetlice yuvarlıyarak yufkaları büyütürken, alttakileri üste, üsttekileri alta koyup, hepsinin aynı incelikte olması ve kurumaları için yerlerini değiştiriniz. Yufkalar yırtılacak derecede incelince, yağlanmış tepsiye diziniz.
 
Yufkanın yarısına gelince ceviz ve yarım bardak toz şekerini, havanda iyice ezerek, yufkaların ortasına yayarak koyunuz. Üstünü kalan yufkalarla kapatıp, pişiriniz. Yalnız yufkaları tepsiye yayarken, yufkanın üzerine bir yemek kaşığı yağla kat kat yağlıyarak yerleştiriniz. En üsttekine de bir miktar yağ gezdirerek keskin bir bıçakla baklava biçiminde kesiniz. Orta hararetli fırında üstü pembeleşinceye kadar kızartarak pişiriniz.
 
Şurup için, üç bardak suya, bir yemek kaşığı limon suyu ve üç bardak toz şekeri ilâve ederek, koyu bir şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. Ilıması için bekleyiniz. Baklavayı fırndan çıkarınca üzerine fırça ile yağ sürerek, ılınan şurubu baklavaların üstüne gezdirerek dökünüz. Baklavanın şurubu iyice içerek, soğumasını bekleyiniz. Daha sonra tabaklara alabilirsiniz.
  
 | 
CEVİZLİ BAKLAVA | 
  | 
Ala Turca 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51392 
Gönderme Tarihi: 05.May.2010 
3,530 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
4 su bardağı un
 
1 yumurta
 
tuz
 
1 su bardağı nişasta
 
ceviz içi
 
1/2 su bardağı tereyağı
 
Şerbet için:
 
4 su bardağı şeker
 
5 su bardağı su
 
limon suyu
 
1 çay kaşığı sıvı yağ (kaşık)
 
 
Yapılışı:
 
Un, yumurta, tuz, su ilavesiyle yoğrulur. 10 dakika bekletilen hamur, ceviz iriliğinde parçalara ayrılıp nişastayla ufak tabak büyüklüğünde açılıp araları nişastalanarak 5 tanesini üst üste konup sonra hepsi birden merdaneyle açılır. En alta tepsinin kenarlarından taşırarak yerleştirildikten sonra iki üç katta bir eritilmiş kızgın yağdan gezdirilir (yağ, sürekli sıcak olmalıdır). Ortasına dövülmüş ceviz konup bu işleme devam edilir. Yufkalarımız bittikten sonra baklava dilimi kesilir. Kalan yağ ısıtılarak üzerine gezdirilir. 200° fırında kızartılır. Daha önce kaynatılıp soğuyan şerbet üzerine dökülür.
 
 
Not: Ortalama 24 adet yufka açılmalıdır.
  
 | 
Cevizli Baklava | 
  | 
eski şarkı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.12.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc45525 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2009 
8,883 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
2 yumurta
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 fiske tuz
 
4 su bardağı baklavalık un
 
200 gr. ceviz (iri dövülmüş)
 
1,5 paket margarin veya tereyağı
 
250 gr. nişasta (açmak için)
 
Şerbeti için:
 
5 su bardağı şeker
 
4 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açıp, içine yumurtaları, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, 1 fiske tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğura-lım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örterek 1/2 saat dinlendirelim. Bezeleri, nişasta serpilmiş bir zemine koyup üzerlerine nişasta serpelim ve mümkün olduğunca ince yufkalar açalım. Hafifçe yağlanmış tepsiye yufkaları beş yufkada bir ceviz serperek üst üste serelim. Yufkaları, keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimler halinde keselim. Yağı eritip 1 dk. kaynatalım. Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla yufkaların üzerine gezdirelim. Baklavayı, 170° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Bu arada şerbeti hazırlayalım. Şekeri, suyu, limon suyunu 10 dk. kaynatıp ateşten alalım. Baklavayı fırından alıp iyice soğutalım. Üzerine sıcağa yakın ılıklıktaki şerbeti gezdirdim. Baklava, şerbetini emene dek tepsinin üzerini kapatalım. Baklava hamurunun üzerine erittiğiniz yağın tortusunu dökmeyin.
  
 | 
CEVİZLİ BAKLAVA | 
  | 
şikemperver 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23942 
Gönderme Tarihi: 19.May.2008 
4,772 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı süt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çorba kaşığı sirke
 
250 gr ceviz
 
2 yumurta
 
5 su bardağı un
 
Şurubu:
 
5 su bardağı şeker
 
3.5 su bardağı su
 
Açmak için:
 
300 gr nişasta
 
200 gr un
 
Üzerine 500 gr tereyağ
 
 
Yapılışı:
 
Bir kapta yağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu konarak kaşıkla çırpılır. Un ilave edip iyice özlendirerek yoğurulur.
 
Hamur ikiye bölünür. Hamurun bir parçası cevizden büyük parçalara kesilir. Bir tabakta nişasta ile tın karıştırılır. Küçük bezeler nişastalı un ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına nişasta konur. Hepsi açılıp üst üste konunca merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır. Tepsiye yerleştirilir. Üzerine dövülmüş ceviz serpilir. Diğer parça da aynı şekilde hazırlayıp merdane ile açarak cevizlerin üzerine yerleştirilir. Baklava dilimi gibi kesilip üzerine 500 gr kızgın tereyağı dökülür. Isıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkarılır, baklava ılınınca ılık şerbet dökülür.
  
 | 
CEVİZLİ BAKLAVA | 
  | 
semaver 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 11.04.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23142 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2008 
3,734 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
2 adet yumurta
 
2 su bardağı un
 
1 su bardağı nişasta
 
1 su bardağı margarin
 
1 su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
 
1 tutam tuz
 
Su
 
Şurubu:
 
2,5 su bardağı şeker
 
1,5 su bardağı su
 
2-3 damla limon
 
 
Yapılışı:
 
Yumurtaları su ile iyice çırpın. İçine un, 1 kaşık tereyağı bir tutam tuzu katıp, çokça yoğurun. Ne kadar çok yoğurulursa o kadar başarılı olunur. Üzerine ıslak bir bez örtüp, yarım saat hamuru bekletin. Hamurdan küçük parçaları üst üste koyun ve nişasta ile açın. Yağlanmış tepsiye yayın. Aralarına erittiğiniz margarini gezdirin. Yufkaları yarılayınca içine cevizi döşeyin. Kalan yufkaları aynı şekilde dizin. Tepsinin kenarına taşanları bıçakla kesip içine yerleştirin. Baklava dilimi şeklinde kesip, üzerine kalan yağı sıcak olarak yayın. Orta hararetli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Çıkarınca ılık şerbetle şerbetleyin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |