| 
 
| 
 
 
 | 
 
Cevizli Baklava | 
 
  | 
eski şarkı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.12.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc45525 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2009 
8,883 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
2 yumurta
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 fiske tuz
 
4 su bardağı baklavalık un
 
200 gr. ceviz (iri dövülmüş)
 
1,5 paket margarin veya tereyağı
 
250 gr. nişasta (açmak için)
 
Şerbeti için:
 
5 su bardağı şeker
 
4 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açıp, içine yumurtaları, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, 1 fiske tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğura-lım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örterek 1/2 saat dinlendirelim. Bezeleri, nişasta serpilmiş bir zemine koyup üzerlerine nişasta serpelim ve mümkün olduğunca ince yufkalar açalım. Hafifçe yağlanmış tepsiye yufkaları beş yufkada bir ceviz serperek üst üste serelim. Yufkaları, keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimler halinde keselim. Yağı eritip 1 dk. kaynatalım. Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla yufkaların üzerine gezdirelim. Baklavayı, 170° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Bu arada şerbeti hazırlayalım. Şekeri, suyu, limon suyunu 10 dk. kaynatıp ateşten alalım. Baklavayı fırından alıp iyice soğutalım. Üzerine sıcağa yakın ılıklıktaki şerbeti gezdirdim. Baklava, şerbetini emene dek tepsinin üzerini kapatalım. Baklava hamurunun üzerine erittiğiniz yağın tortusunu dökmeyin.
  
 | 
 
BAKLAVA | 
 
  | 
neyzen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 169
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8188 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006 
6,111 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3   su bardağı un 
 
250   gram iç ceviz ya da badem
 
3   su bardağı tozşeker
 
1   kaşık zeytinyağı (hamur içine)
 
1/4   su bardağı hamur içine su 
 
5   adet yumurta
 
3   su bardağı şeker içine su
 
2   su bardağı sadeyağ
 
1   adet limon
 
 
Hamur tahtası üzerine un elenir, ortası açılır, yumurta, yeteri kadar tuz, zeytinvağı, yağ, su, iki dam'a limon koyup hamur güzelce yoğurulur. Yoğurulurken iki avuç içiyle basarak ileri geri hareket ettirilir. Sağa sola da hamuru uzatır derecesinde yuvarlayarak iki ucu üste katlanır. Islatılmış, sıkılmış bezle hamur örtülür. On beş dakika sonra tekrar katlanır. Böylelikle hamur 7 — 8 defa katlanmış, yoldurulmuş olur. Sonuncu yapışta iki parmak genişliğinde kesilir, yirmi dört parçaya bölünür. Üzerine bez örtülür. Hamur tahta üzerinde bir pazı merdanesi ile altına üs'üne hafif nişasta atarak büyü'ülür. Bir kenara konur, üzerine nişasta serpilir. Dis-er hamur1 açılır, üzerine konur. Böylelikle hamurlar üst üste nisasta-lanarak hazırlanır. Yirmi dört hamuru açamıyacağmızdan ikiye veya dörde bölünür ve altısı ele alınır. Diğerlerinin üstü örtülü, altı hamurun kenarlarına hafif avuç içiyle basılır. Merdane ile kenarlarına hafif hafif açar şekilde gezdirilir. Sonra hamurlar teker teker bir kenara alınır ve gene üzerlerine hfif nişasta serpilir. Altı hamur tamamlandıktan sonra merdane ile hamurun her tarafı açılır. Fakat ortasına fazla merdane vurulmayacaktır. Hamurlar teker teker kalın oklavaya sarılır ve sarılırken de eğer nişastasız yapışık dereceye geliyorsa hafif nişasta serpilir. Böylelikle hamur büyütülür. Diğer geri kalan pazılar da böylelikle açılır. Döşenecek tepsiye hamurun yarısı konur, etrafında kalan parçalar da arasına konur. Dövülmüş ceviz ya da badem serpilir. Diğer geri kalan hamur, kenarları ve kendisi tepsiye döşenir. İstenilen şekilde kesilir, üzerine eritilmiş 2 bardak sadeyağ verilir. On beş dakika bekledikten sonra orta ateşli fırında pişirilir. 3 bardak su ile 3 bardak tozşeker limonlu, kaynamış ve koyu-laşmış ateşten alınır, sıcak sıcak baklavanın üzerine verilir. Bir iki gün bekledikten sonra yenir.
  
 | 
 
CEVİZLİ BAKLAVA | 
 
  | 
şikemperver 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23942 
Gönderme Tarihi: 19.May.2008 
4,772 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzeme:
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı süt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çorba kaşığı sirke
 
250 gr ceviz
 
2 yumurta
 
5 su bardağı un
 
Şurubu:
 
5 su bardağı şeker
 
3.5 su bardağı su
 
Açmak için:
 
300 gr nişasta
 
200 gr un
 
Üzerine 500 gr tereyağ
 
 
Yapılışı:
 
Bir kapta yağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu konarak kaşıkla çırpılır. Un ilave edip iyice özlendirerek yoğurulur.
 
Hamur ikiye bölünür. Hamurun bir parçası cevizden büyük parçalara kesilir. Bir tabakta nişasta ile tın karıştırılır. Küçük bezeler nişastalı un ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına nişasta konur. Hepsi açılıp üst üste konunca merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır. Tepsiye yerleştirilir. Üzerine dövülmüş ceviz serpilir. Diğer parça da aynı şekilde hazırlayıp merdane ile açarak cevizlerin üzerine yerleştirilir. Baklava dilimi gibi kesilip üzerine 500 gr kızgın tereyağı dökülür. Isıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkarılır, baklava ılınınca ılık şerbet dökülür.
  
 | 
 
Cevizli Baklava | 
 
  | 
blackangel.oba 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 19.01.2006 
Mesajlar: 3
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc951 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2006 
4,694 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr. baklavalik un 
 
2 adet yumurta 
 
1/2 limon suyu 
 
1 yemek kasigi zeytinyağı 
 
1 çay kasigi tuz 
 
250 gr. ceviz içi (arasina koymak için) 
 
Hamuru açmak için: 
 
250 gr. nisasta (2,5 su bardagi) 
 
Surubu: 
 
1 kg. tozseker (5 su bardagi) 
 
4 bardak su 
 
1/2 limon 
 
Üzerine dökmek için: 
 
500 gr. yag (tereyağ, margarin) 
 
 
Elenmis unun ortasina 2 yumurta kirin. Tuz, limon suyu, zeytinyağı koyun. 3/4 bardak suyu azar azar katarak bir hamur yapin ve iyice yogurarak özlestirin. Hamuru islak bezin altinda 15 dakika dinlestirin. 
 
Dinlenen hamuru elle uzatip bükerek tekrar yogurun. Silindir biçimde uzatin ve iki ceviz büyüklügünde parçalara bölün. Avuç arasinda yuvarlayarak, küçük pazilar yapin. ( Kurumamasi için üzerine nemli bez örtün.) 
 
Hamurlari tek tek ince açin. 
 
Tepsiye yufkalarin yarisini yerlestirin. Üzerine ince dövülmüs ceviz serpin. Diger yarisini da üzerine kapatin. (Tepsiden sarkan hamurlari kesip aralarina dagitin.) Keskin bir biçakla baklava biçimden kesin. Ertilip tortusu alinmis sicak yagi üzerine gezdirin. 
 
Ortadan daha sicak firinda 40 dakika pisirin. Fazla yagi süzdürün. Ölçülü sekerle suyu kaynatip limon sikin ve kabugunu da içine atin. Soguk surubu sicak hamurun üzerine gezdirin. Tatlisini çekince servis tabagina alin
 
 
 
 
Fotoğraf "tıpatıp" tarafından gönderildi. 11.06.2019
  
 | 
 
Cevizli Baklava | 
 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8887 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006 
4,492 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı su
 
1 su bardağı nişasta
 
1 su bardağı pirinç unu
 
250 gr tereyağı
 
350 gr çekilmiş ceviz
 
Şerbet için: 
 
5 su bardağı tozşeker
 
3.5 su bardağı su
 
Yarım limonun suyu
 
 
Hazırlanışı:
 
1 Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın. Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
 
 
2 Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın. Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın. Tezgâhı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın.
 
 
3 Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın. Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin.
 
 
4 Fırın tepsisini yağlayın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Birinci gurup yufkayı tepsiye yayın. Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirip ceviz serpin. İkinci gurup yufkayı üzerine yayın. Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka gurubunu yayın. Baklava şeklinde dilimleyin. Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin.
 
 
5 Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.
 
 
6 Şerbeti hazırlamak için; Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün. Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin.
  
 | 
 
Cevizli Baklava | 
 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7709 
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2006 
4,328 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
4 su bardağı baklavalık un,
 
2 bardak nişasta,
 
3 adet yumurta,
 
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı,
 
1 çay kaşığı tuz,
 
2 su bardağı eritilmiş margarin,
 
2 su bardağı dövülmüş ceviz,
 
yeterince su
 
yarım limonun suyu.
 
Şurubu için malzeme:
 
5 su bardağı şeker,
 
3 bardak su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu.
 
 
Hazırlanışı:
 
Düz bir zemine veya mermerin üzerine koyduğumuz baklavalık unun ortasını açalım. İçine bir çay kaşığı tuz, yarım limonun suyu, eritilmiş tereyağını ilave edip yumurtaları kıralım. Yeterince su ile hepsini iyice yoğuralım. Hamuru bir kaba koyup, üzerini ıslak bir bez ile örtelim ve yarım saat dinlendirelim. Yoğrulan hamuru rulo yapıp, eşit aralıklarla keselim. Her biri yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım. Hamur tahtası üzerine nişasta serpelim, bezeleri teker teker oklava ile açalım. Tepsiyi yağlayıp, üzerine bir yufka serelim. İlk yufka üzerine yağ serpelim. Her yufkayı ayrı ayrı yağlayalım, yarısına geldiğimizde dövülmüş cevizleri düzgün bir şekilde yayalım. Kalan yufkaları da yağlayarak tepsiye koyalım. Yufkaların tepsinin kenarından sarkan fazla kısımlarını bıçakla tepsiye göre kesip kopan parçaları yufkaların arasına yerleştirelim. Kalan yağı tekrar ısıtıp, üstüne dökelim. Onbeş dakika kadar sonra ucu sivri bir bıçakla baklavayı istediğimiz şekilde kesip, orta dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Baklavanın şurubu için 5 bardak şeker, 3 bardak su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ile hazırlayalım. Şurup, biraz ılıdıktan sonra sıcak baklavanın üzerine dökelim. Büyük bir tepsiyle, baklava tepsisinin üzerini kapatalım ve tatlının şurubunu çekmesini bekleyelim.
  
 | 
 
Cevizli Baklava | 
 
  | 
Asegul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3556 
Gönderme Tarihi: 08.May.2006 
4,132 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
4 bardak un
 
3 yumurta
 
ceviz kadar yag
 
1 kahve kasigi tuz
 
yeterince su
 
2 bardak nisasta
 
Içine: 2 bardak erimis yag,
 
2 bardak çekilmis ceviz
 
Surubu için:
 
5 bardak seker,
 
3 bardak su, 
 
 
YAPILIŞI
 
Elenmis un, yumurta, tuz, yag, yeterince su ile baklava hamuru yogrulur. Yufkalar açilir, ayri bir yerde üst üste konur. Baklava yapilacak tepsi yaglanir, üzerine bir yufka serilir. Kenarlardan sarkan kisimlar varsa biçakla tepsiye göre kesilir. Ilk yufka üzerine yag serpilir veya elle sürülür. Böylece yufkalarin yarisi yaglanarak birbiri üzerine konur, fazla kenarlar daima kesilir. Yariyi bulan bu yufkalar üzerine iki bardak ceviz düzgünce yayilir. Kalan yufkalar da yaglanarak tamamlanir. (Kenarlardan artan parçalar kenar çiktikça baklava yufkalarinin arasina yerlestirilir) kalan yag isitilarak en üstten dökülür. Onbes dakika kadar sonra ucu sivri ve keskin bir biçakla baklava biçimi veya dikdörtgen, üçgen gibi istenildigi biçimde kesilir. Keserken biçak öne dogru çekilmez, bastirilarak ve sol elin parmaklari kesilen baklavaya yakin tutularak kesilir. Baklavalarin kesilmesi tamamlaninca üzerine yag gezdirilir, orta sicakliktaki bir firina verilir, üzeri kizarincaya kadar pisirilir. Baklava firina verildigi zaman bes bardak seker, üç bardak su ile kaynatilir, üzerinden köpükler alinir, atilir. Sonra bir kasik limon suyu katilir, tekrar kaynatilir ve sogumaya birakilir. Firindan çikan baklava tepsisinin üzerine ilik olarak tatlisi dökülür. Üzeri daha büyük bir tepsi ile kapatilir. Surubu çekinceye kadar kapali tutulur.
 
 
 ML® Kolay Baklava için tıklayın
 
 
  
 | 
 
Baklava | 
 
  | 
teflon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2006 
Mesajlar: 46 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3788 
Gönderme Tarihi: 15.May.2006 
3,960 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
3 Adet Yumurta
 
4 Çorba Kasigi Yoğurt
 
1 Çay Bardagi Zeytinyagi
 
1/2 Limon Suyu
 
1/2 Çay Bardagi Su
 
Alabildigi Kadar Un
 
Içine: Dövülmüs Ceviz
 
Serbet Için:
 
4 Su Bardagi Seker
 
3.5 Su Bardagi Su
 
1/4 Limon
 
Ayrica:
 
Açmak Için Nisasta
 
250 gr Margarin (Üzerine Dökmek Için)
 
 
YAPILIŞI
 
Bakalvanin serbetini hazirlayalim.Bunun için seker,su ve çeyrek limonu kaynatalim ve bekletelim.Yoğurt,zeytinyağı, limon suyu ve suyu bir kabin içinde karistiralim.Yumurtalari içine kirip,unu azar azar ilave ederek pogaça hamuru yumusakliginda bir hamur elde edelim. Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalim.Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp,20 dk dinlendirelim.Ilk 10 bezeyi ayri ayri hafifçe unlanmis zeminde servis tabagi büyüklügünde açalim.Aralarina nisasta serperek üst üste dizelim.
 
Oklavayla 10 bezeyi birarada incecik açalim.Ilk 4 yufkayi bolca yaglanmis bir tepsiye alip,her 4 yufkada bir dövülmüs ceviz serpelim.Kalan 10 bezeyi de açalim.Onlari da yine aralarina ceviz serperek tepsiye alalim.Bu arada margarini kizdiralim. Tepsideki hamuru baklava dilimi seklinde keselim.Üzerine iyice kizdirilmis
 
margarini gezdirelim.(margarin asla ilik olmamali).Tepsiyi önceden isitilmis 200 derecedeki firina sürelim.Baklavanin üzeri altin sarisi renk alana dek pisirelim.Çikarttiktan sonra baklavayi bir süre bekleterek ilitalim.Üzerine ilik serbeti döküp,tatlisini çekmesini bekledikten sonra servis yapalim.
 
 
 ML® Süt Baklavası için tıklayın
 
  
 | 
 
Cevizli Baklava | 
 
  | 
agali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2006 
Mesajlar: 31 Şehir: Aliağa/İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5750 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2006 
3,951 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
2 çay bardağı sıvıyağ
 
2 çay bardağı yoğurt
 
2 yumurta
 
2 çay bardağı su
 
2 su bardağı nişasta
 
2 su bardağı pirnç unu
 
400 gr. tereyağı
 
400 gr. çekilmiş ceviz
 
Şerbeti İçin;
 
5 su bardağı tozşeker
 
3,5 su bardağı su
 
yarım limon suyu
 
 
Un, bartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın. Suyuda ekleyerek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Nişasta ile pirinç ununu bir kapta karıştırın. Hamurdan eşit büyüklükte 60 beze hazırlayın. Tezgahı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın. Yufkaları 10ar 10ar üst üste yerleştirip 6 hamur gurubu hazırlayın. Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin. Fırın tepsisini yağlayın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Birinci gurup yufkayı tepsiye yayın üzerine tereyağı gezdirip ceviz serpin. İkinci gurup yufkayı üzerine yayın. Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka gurubunu yayın. Baklava şeklinde dilimleyin. Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin. Kısık ateşli fırında mümkün olduğunca yavaş pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın. Şerbeti hazırladıktan sonra baklava ılıyınca soğuk olarak dökün.
 
 
 ML® Çikolatalı Baklava için tıklayın
 
  
 | 
 
Cevizli Baklava | 
 
  | 
Günseli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2005 
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10674 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006 
3,817 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kullanılacak malzeme:
 
Hamuru için:
 
1 kg un,
 
4 yumurta,
 
1 çorba kaşığı tuz,
 
75 gr ayçiçek yağı.
 
Harcı için:
 
250 gr tereyağı,
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi. 
 
Şurubu için:
 
3,5 su bardağı tozşeker,
 
1 limonun suyu,
 
1,5 bardak su.
 
 
Yapılışı:
 
Baklava hamuru hazırlanır. Yufkalar üst üste konur. Çok keskin bir bıçakla, 40 cm çapındaki bir tepsiye göre, yuvarlak şekilde kesilir. Sonra bu yufkalardan biri, içi tereyağına bulanmış tepsiye yayılır. Hafifçe eritilmiş yağdan 1/2 çorba kaşığı kadar alınır ve yufkanın üzeri yağlanır. İkinci bir yufka serilir. Bunun üzeri de aynı biçimde yağlanır. Kesimden artan parçalar yan yana getirilerek dizilir. Bunun da üzeri yağlanır. Bu şekilde yufkanın yarısı tepsiye üst üste dizildikten sonra iyice dövülmüş ceviz içi yufkanın üzerine yayılır. Cevizlerin üzerine de geri kalan yufka yaprakları aynı biçimde araları yağlanarak döşenir. Yufkaların yayılması işi bitince çok keskin bir bıçakla yufkalar dört köşe veya baklava biçiminde kesilir. Sonra tepsi orta ısılı fınna konur ve yufkaların üzeri pembeleşinceye kadar, yani 1 saat pişirilir. Baklava pişerken bir tencereye 1,5 bardak su, tozşeker, limon suyu konur ve 15-20 dakika kaynatılarak koyu bir şurup yapılır. Baklavalar pişip tepsi fırından alındıktan sonra, 10 dakika bir kenarda soğutulur. Sonra bir fırçayla baklavaların üzerine yağ sürülür. Şurup üzerine azar azar dökülerek içilir. Baklavalar iyice soğuyup şurubu çektikten sonra tabaklara konur ve servis yapılır.
  
 | 
 
CEVİZLİ BAKLAVA | 
 
  | 
semaver 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 11.04.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23142 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2008 
3,734 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzeme:
 
2 adet yumurta
 
2 su bardağı un
 
1 su bardağı nişasta
 
1 su bardağı margarin
 
1 su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
 
1 tutam tuz
 
Su
 
Şurubu:
 
2,5 su bardağı şeker
 
1,5 su bardağı su
 
2-3 damla limon
 
 
Yapılışı:
 
Yumurtaları su ile iyice çırpın. İçine un, 1 kaşık tereyağı bir tutam tuzu katıp, çokça yoğurun. Ne kadar çok yoğurulursa o kadar başarılı olunur. Üzerine ıslak bir bez örtüp, yarım saat hamuru bekletin. Hamurdan küçük parçaları üst üste koyun ve nişasta ile açın. Yağlanmış tepsiye yayın. Aralarına erittiğiniz margarini gezdirin. Yufkaları yarılayınca içine cevizi döşeyin. Kalan yufkaları aynı şekilde dizin. Tepsinin kenarına taşanları bıçakla kesip içine yerleştirin. Baklava dilimi şeklinde kesip, üzerine kalan yağı sıcak olarak yayın. Orta hararetli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Çıkarınca ılık şerbetle şerbetleyin.
  
 | 
 
CEVİZLİ BAKLAVA | 
 
  | 
Ala Turca 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51392 
Gönderme Tarihi: 05.May.2010 
3,530 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
4 su bardağı un
 
1 yumurta
 
tuz
 
1 su bardağı nişasta
 
ceviz içi
 
1/2 su bardağı tereyağı
 
Şerbet için:
 
4 su bardağı şeker
 
5 su bardağı su
 
limon suyu
 
1 çay kaşığı sıvı yağ (kaşık)
 
 
Yapılışı:
 
Un, yumurta, tuz, su ilavesiyle yoğrulur. 10 dakika bekletilen hamur, ceviz iriliğinde parçalara ayrılıp nişastayla ufak tabak büyüklüğünde açılıp araları nişastalanarak 5 tanesini üst üste konup sonra hepsi birden merdaneyle açılır. En alta tepsinin kenarlarından taşırarak yerleştirildikten sonra iki üç katta bir eritilmiş kızgın yağdan gezdirilir (yağ, sürekli sıcak olmalıdır). Ortasına dövülmüş ceviz konup bu işleme devam edilir. Yufkalarımız bittikten sonra baklava dilimi kesilir. Kalan yağ ısıtılarak üzerine gezdirilir. 200° fırında kızartılır. Daha önce kaynatılıp soğuyan şerbet üzerine dökülür.
 
 
Not: Ortalama 24 adet yufka açılmalıdır.
  
 | 
 
CEVİZLİ BAKLAVA | 
 
  | 
İbrahim Hakkı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.08.2011 
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67545 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2011 
3,393 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
Hamuru için:
 
1 kg. un
 
3 adet yumurta
 
50 gr. sıvıyağ
 
1 kahve kaşığı tuz
 
İçi için:
 
200 gr. ceviz içi
 
1 çay kaşığı tarçın
 
Hamuru açmak için:
 
1 su bardağı un
 
Yarım su bardağı nişasta
 
Üstüne dökmek için:
 
650 gr. erimiş tereyağı
 
Şurubu için:
 
2 kg. tozşeker
 
7 su bardağı su
 
1 çay kaşığı limon suyu
 
 
Hamur malzemesini iyice karıştırıp pürüzsüz yumuşak dokulu bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
 
On eşit parçaya bölüp üzerlerine temiz ve nemli bir bez örterek on beş dakika dinlendirelim.
 
Dinlendirdiğimiz hamurları, bir mermer üzerine alıp aldığı kadar nişastalı un serperek yufka şeklinde incecik açalım.
 
Açtığımız bu yufkaları, aralarına nişasta ve un karışımından serperek üst üste dizelim.
 
Tatlı tepsisini, yufkaların üzerine ters olarak koyup yufkaları tepsi büyüklüğünde keselim.
 
Tepsimizi erimiş margarin ile yağlayıp yuvarlak kestiğimiz yufkalardan iki kat üst üste koyalım.
 
Erittiğimiz tereyağından fırça yardımı ile yufkaların üzerine yağı serpiştirelim.
 
Kestiğimiz yuvarlak yufkaların dört yaprağını en üst kat için ayıralım.
 
Geri kalan yuvarlak ve kenar yufka parçalarının yarısını, her iki katta bir fırça ile yağ serpmek şartı ile düzgünce yayalım.
  
 | 
 
Cevizli Baklava | 
 
  | 
şahver 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2011 
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70767 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2011 
3,329 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım kilo un
 
3 yumurta
 
1 Çay bardağı süt
 
1 Çay bardağı sıvı yağ
 
1 Tutam tuz
 
3 Çorba kaşığı yoğurt
 
1 kase nişasta
 
İçine:
 
1 Paket margarin
 
Yarım kilo dövülmüş ceviz
 
Üzerine:
 
1 Paket margarin
 
Şerbeti için:
 
7 Su bardağı toz şeker
 
8 Su bardağı su
 
Yarım limon suyu
 
 
Öncelikle 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İndireceğinize yakın yarım limon suyunu ilave edin 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra ateşten indirip soğumaya bırakın. Hamuru için : Yarım kilo un, 3 Adet yumurta, 1 Çay bardağı süt, 1 Çay bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz ve 3 Çorba kaşığı yoğurdu bir kapta karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun ve yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan 30 adet ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, üzerine nişasta serpip oklavayla açın. İçine koymak için 1 paket margarini eritin. Bir tepsinin içine ilk yufkayı serin ve üzerine erittiğiniz margarinden bir miktar serpin. Üzerine ikinci yufkayı serin ve aynı şekilde yağ serpin. Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra, dördüncü yufkanın üzerine dövülmüş cevizi serpin. Aynı işlemleri uygulayarak bu yufkanın üzerine üç yufka daha serin ve her yufkanın arasına yağ serpin. Her dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpin ve 30 yufkayı da bu işlemleri yaparak bitirin. Yufkaların hepsi bittikten sonra uzunlamasına kesin. Tepsiyi hafifçe yan çevirip kesin ve baklava şekli verin. Diğer 1 paket margarini de eritip baklavanın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın. Fırından çıkardıktan sonra önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti baklavanın üzerine dökün. Şerbet iyice kendini çektikten ve tatlı soğuduktan sonra servis yapın.
  
 | 
 
CEVİZLİ BAKLAVA | 
 
  | 
Balbaba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.07.2011 
Mesajlar: 45 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65783 
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2011 
3,274 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket margarin
 
4.5 su bardağı un
 
1.5 su bardağı çekilmiş ceviz içi
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 çay kaşığı limon suyu
 
2 su bardağı ılık su
 
1 tutam tuz
 
1 su bardağı nişasta
 
Şurubu için:
 
5 su bardağı tozşeker
 
4 su bardağı su
 
Yarım limon suyu
 
 
4 su bardağı unu eleyip ortasını açın. Karbonatı limon suyunda eritip una ekleyin. Tuz ve ılık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun ve 32 parçaya bölün. margarini eritip ılınmaya bırakın.
 
Kalan un ile nişastayı harmanlayın. Herbir hamur parçasını, nişastalı un serperek tabak büyüklüğünde açın. Üzerine eritilmiş margarin sürerek 4 hamuru üst üste yerleştirin. En üstteki hamuru yağlamayın. Bu şekilde 8 hamur grubu oluşturun ve 20-25 dakika dinlendirin.
 
Hamur gruplarını ayrı ayrı açıp tepsi büyüklüğünde 8 kalın yufka hazırlayın. Birinci yufkayı yağlanmış tepsiye yayıp üzerine margarin sürün ve ikinci yufkayı yayın. Ceviz içi serpip üzerine üçüncü yufkayı yayın. margarin ve ceviz sıralaması ile işlemi tamamlayın. Dilimleyip sıcak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
 
Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Sıcak şurubu soğuk tepsiye döküp şerbetini çekince servis yapın.
  
 | 
 
CEVİZLİ BAKLAVA | 
 
  | 
süpernova 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 08.03.2011 
Mesajlar: 11 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62342 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2011 
3,212 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru;
 
5 kahve fincanı un
 
2 yumurta
 
4 kahve fincanı nişasta
 
yarım kahve fincanı su
 
1 kahve kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
3 bardak su
 
İçi;
 
200 gram ceviz içi
 
1/2 bardak toz şeker
 
Şerbeti:
 
3 bardak su
 
3 bardak toz şeker
 
1 yemek kaşığı lmon suyu
 
Yağlamak için;
 
Tereyağı
 
 
Hamur tahtasına unu eleyerek, ortasını havuz gibi açınız. Yumurtayı, tuzu ve suyu üzerine koyunuz. Unu kenarlardan ortaya almak suretiyle, karıştırarak, sert olmayan bir hamur elde ediniz. Onbeş dakika kadar, devamlı katlıyarak yoğurunuz. Yarım saat kadar, üzerine nemli bir bez örterek dinlenmeye bırakınız. Dinlenme faslı bittikten sonra, ortasını açarak zeytinyağını katınız. Tekrar uzatıp, toplayarak hamuru onbeş dakika daha yoğurunuz. Sonra bu hamuru rulo şeklinde uzatarak sekiz eşit parçaya kesiniz. Kestiğiniz parçaların üzerine biraz nişasta serperek, yassıltıp üst üste diziniz.
 
Teker teker, tekrar nişastalıyarak, tabak büyüklüğün de açınız. Açılan her hamuru nişastalayıp, üst üste diziniz. Yirmi dakika kadar dinlendiriniz.
 
Yufkanın açılması için, dinlendirdiğiniz bu hamurları, tekrar nişastaladıktan sonra, biraz daha büyülterek açınız. En üsttekine nişasta serperek oklavaya sarıp, sonra hepsini bunun üzerine dizerek, kuvvetlice yuvarlıyarak yufkaları büyütürken, alttakileri üste, üsttekileri alta koyup, hepsinin aynı incelikte olması ve kurumaları için yerlerini değiştiriniz. Yufkalar yırtılacak derecede incelince, yağlanmış tepsiye diziniz.
 
Yufkanın yarısına gelince ceviz ve yarım bardak toz şekerini, havanda iyice ezerek, yufkaların ortasına yayarak koyunuz. Üstünü kalan yufkalarla kapatıp, pişiriniz. Yalnız yufkaları tepsiye yayarken, yufkanın üzerine bir yemek kaşığı yağla kat kat yağlıyarak yerleştiriniz. En üsttekine de bir miktar yağ gezdirerek keskin bir bıçakla baklava biçiminde kesiniz. Orta hararetli fırında üstü pembeleşinceye kadar kızartarak pişiriniz.
 
Şurup için, üç bardak suya, bir yemek kaşığı limon suyu ve üç bardak toz şekeri ilâve ederek, koyu bir şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. Ilıması için bekleyiniz. Baklavayı fırndan çıkarınca üzerine fırça ile yağ sürerek, ılınan şurubu baklavaların üstüne gezdirerek dökünüz. Baklavanın şurubu iyice içerek, soğumasını bekleyiniz. Daha sonra tabaklara alabilirsiniz.
  
 | 
 
Cevizli Baklava | 
 
  | 
Tutkunaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.01.2011 
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74554 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2012 
2,902 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr buğday nişastası
 
4 bardak un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 bardak ılık süt
 
100 gr tereyağı
 
1 yumurta
 
250 gr dövülmüş ceviz
 
5 bardak şeker
 
4 bardak su
 
Yarım limon suyu
 
150 gr tereyağı
 
 
İlk olarak bir kabın içine 4 su bardağı unumuzu, kabartma tozumuzu, eritilmiş 100 gr. tereyağını, 1 adet yumurtayı, ılık sütümüzü koyarak iyice kulak memesini kıvamına gelecek kadar yoğuruyoruz ve 10-15 dk. dinlemesini bekliyoruz. Dinlenmiş olan hamurumuzu 3 parçadan 16 adet eşit parçalar kopararak yine 5 dk. kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın ama aralarına bolca nişasta serpin ve böylece 16 elde ettiğimiz parçaların hepsini üst üste koyun ama en üstekine yani tepsimizin en üstündeki kata nişasta serpmeyin ve yine merdane ile yuvarlak fırın tepsimiz büyüklüğünde açın. Bu şekilde hepsinden 16’lı 3 adet grup elde edin. Fırın tepsimizi iyice yağlayın öncelikle ilk 16’lı grubu tepsimize yayın ve üzerine cevizlerimizin yarısını dökün sonra 2.inci 16 ‘lı grubumuzu koyun ve üzerine kalan cevizlerimi serpin kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. Son grubu da açıp en üste serin ve son 16’lı grubu da tepsimize yaydıktan sonra yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Bir tavada kızartacağımız kızgın 150 gr. tereyağını yufkaların her yerine gelecek şekilde dökün ve 200C fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığımız baklavamızı soğuması için bir kenara koyarken bir tencerenin içine Su ve şekerimizi iyice kaynatın ve kaynadıktan sonra yarım limon suyu koyarak bir taşım daha kaynatın. Yine baklava soğuk şerbet ılık iken şerbetimizi baklavamızın üstüne dökün ve 5-6 saat bekletin.
  
 | 
 
Cevizli Baklava | 
 
  | 
angara'nın bağları 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.11.2013 
Mesajlar: 27 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93464 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2013 
2,668 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı sirke
 
Kabartma tozu
 
Tuz
 
Un
 
250 gram tereyağı
 
1,5 su bardağı kıyılmış ceviz
 
1 su bardağı şeker
 
2 çorba kaşığı buğday nişastası
 
Şerbeti için:
 
4 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
Yarım limon suyu
 
 
 
Baklava hamuru için unu, yumurtayı ve kabartma tozunu sirkeyle yoğurun. Dinlendirip bezelere bölün ve nişastayla ince bir şekilde açın. İçi için kapta harmanlanmış cevize 1 su bardağı şekeri ekleyin. Nişasta serpilmiş yufkaların içlerine cevizli harcı döşeyin katlayıp tepsiye dizin. Üzerine kızdırdığınız tereyağını dökün. 180 derecedeki fırında pişirin. Şerbetini de 15 dakika kadar kaynatıp soğutun. Fırından çıkan baklavanın üzerine dökün, dinlendirip şerbetini çektirin. Hamur yoğurmak istemeyenler hazır baklava yufkası kullanabilir.
  
 | 
 
Cevizli Baklava | 
 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102355 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2014 
2,425 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 fiske tuz
 
4 su bardağı baklavalık un
 
200 gr ceviz (iri dövülmüş)
 
200 gr margarin
 
250 gr nişasta (açmak için)
 
Şerbeti için:
 
5 su bardağı şeker
 
4 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtaları, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, 1 fiske tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örterek ½ saat dinlendirelim. Bezeleri nişasta serpilmiş bir zemine koyup üzerlerine nişasta serpelim, mümkün olduğunca ince yufkalar açalım. Hafifçe yağlanmış tepsiye yufkaları 5 yufkada 1 ceviz serperek üst üste serelim. Yufkaları keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimler halinde keselim. Yağı eritip 1 dk. kaynatalım. Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla yufkaların üzerinde gezdirelim. Baklavayı 170 derece ısılı fırında alt ve üst kısmı pembeleşene dek pişirelim.
 
Bu arada şerbeti hazırlayalım: Şekeri, suyu, limon suyunu 10dk. Kaynatıp ateşten alalım. Baklavayı fırından alıp iyice soğutalım. Üzerine sıcağa yakın ılıklıktaki şerbeti gezdirelim. Baklava, şerbetini emene dek tepsinin üzerine kapatalım. Baklava hamurunun üzerine erittiğimiz yağın tortusunu dökmeyin.
  
 | 
 
Cevizli Baklava | 
 
  | 
arkın 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.09.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128394 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2017 
1,501 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 kg un
 
5 adet yumurta
 
1,5 su bardağı su
 
1,5 su bardağı sıvıyağ
 
½ çay kaşığı tuz
 
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi
 
Hamuru açmak İçin:
 
Nişasta
 
Şerbet İçin:
 
4 su bardağı su
 
4 su bardağı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Şerbeti için, su ve şekeri karıştırıp, kaynatın. Limon suyunu ekleyip, soğumaya bırakın.
 
Unu geniş bir kaba koyun. Ortasını havuz gibi açıp, yumurtaları, tuz ve suyu (suyu yavaş yavaş ekleyin) koyup, yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatarak bir saat dinlendirin. Hamuru 10 eşit parçaya bölün. Tezgaha nişasta serpip, her bir bezeyi oklavayla ince ince açın (bıçak sırtı kalınlığında). Fırın tepsinizi yağlayın. Her bir yufkanın arasına yağ sürerek 5 kat döşeyin. 5. yufkanın üzerine, ceviz içini serpin. Diğer yufkaları da aynı şekilde yağlayıp kat kat yerleştirin. Hamuru küçük karelere dilimleyip, üzerine zeytinyağını kızdırarak dökün.180 derecede, üzeri kızarana kadar pişirin. Baklavayı fırından çıkardıktan sonra, tepsi kenarında birikmiş fazla yağı dökün. Ilık şerbeti üzerine dökün ve şerbeti iyice çekince servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Cevizli Baklava Tarifleri Sütlü Nuriye Tarifleri
 | 
 
 
 
 |