Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Revani Tarifleri > Cevizli Baklava (28 adet - 1,999,050 defa bakıldı)

Cevizli Baklava


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cevizli Baklava

Günseli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77
Şehir: Kıyık/EDİRNE
Kısa URL: https://ml.md/lc10674
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006
3,679 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
Hamuru için:
1 kg un,
4 yumurta,
1 çorba kaşığı tuz,
75 gr ayçiçek yağı.
Harcı için:
250 gr tereyağı,
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi.
Şurubu için:
3,5 su bardağı tozşeker,
1 limonun suyu,
1,5 bardak su.

Yapılışı:
Baklava hamuru hazırlanır. Yufkalar üst üste konur. Çok keskin bir bıçakla, 40 cm çapındaki bir tepsiye göre, yuvarlak şekilde kesilir. Sonra bu yufkalardan biri, içi tereyağına bulanmış tepsiye yayılır. Hafifçe eritilmiş yağdan 1/2 çorba kaşığı kadar alınır ve yufkanın üzeri yağlanır. İkinci bir yufka serilir. Bunun üzeri de aynı biçimde yağlanır. Kesimden artan parçalar yan yana getirilerek dizilir. Bunun da üzeri yağlanır. Bu şekilde yufkanın yarısı tepsiye üst üste dizildikten sonra iyice dövülmüş ceviz içi yufkanın üzerine yayılır. Cevizlerin üzerine de geri kalan yufka yaprakları aynı biçimde araları yağlanarak döşenir. Yufkaların yayılması işi bitince çok keskin bir bıçakla yufkalar dört köşe veya baklava biçiminde kesilir. Sonra tepsi orta ısılı fınna konur ve yufkaların üzeri pembeleşinceye kadar, yani 1 saat pişirilir. Baklava pişerken bir tencereye 1,5 bardak su, tozşeker, limon suyu konur ve 15-20 dakika kaynatılarak koyu bir şurup yapılır. Baklavalar pişip tepsi fırından alındıktan sonra, 10 dakika bir kenarda soğutulur. Sonra bir fırçayla baklavaların üzerine yağ sürülür. Şurup üzerine azar azar dökülerek içilir. Baklavalar iyice soğuyup şurubu çektikten sonra tabaklara konur ve servis yapılır.


Cevizli Baklava

lezzetler
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc8887
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
4,349 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı su
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pirinç unu
250 gr tereyağı
350 gr çekilmiş ceviz
Şerbet için:
5 su bardağı tozşeker
3.5 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:
1 Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın. Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

2 Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın. Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın. Tezgâhı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın.

3 Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın. Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin.

4 Fırın tepsisini yağlayın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Birinci gurup yufkayı tepsiye yayın. Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirip ceviz serpin. İkinci gurup yufkayı üzerine yayın. Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka gurubunu yayın. Baklava şeklinde dilimleyin. Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin.

5 Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.

6 Şerbeti hazırlamak için; Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün. Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin.


BAKLAVA

neyzen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
Kısa URL: https://ml.md/lc8188
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006
5,933 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
250 gram iç ceviz ya da badem
3 su bardağı tozşeker
1 kaşık zeytinyağı (hamur içine)
1/4 su bardağı hamur içine su
5 adet yumurta
3 su bardağı şeker içine su
2 su bardağı sadeyağ
1 adet limon

Hamur tahtası üzerine un elenir, ortası açılır, yumurta, yeteri kadar tuz, zeytinvağı, yağ, su, iki dam'a limon koyup hamur güzelce yoğurulur. Yoğurulurken iki avuç içiyle basarak ileri geri hareket ettirilir. Sağa sola da hamuru uzatır derecesinde yuvarlayarak iki ucu üste katlanır. Islatılmış, sıkılmış bezle hamur örtülür. On beş dakika sonra tekrar katlanır. Böylelikle hamur 7 — 8 defa katlanmış, yoldurulmuş olur. Sonuncu yapışta iki parmak genişliğinde kesilir, yirmi dört parçaya bölünür. Üzerine bez örtülür. Hamur tahta üzerinde bir pazı merdanesi ile altına üs'üne hafif nişasta atarak büyü'ülür. Bir kenara konur, üzerine nişasta serpilir. Dis-er hamur1 açılır, üzerine konur. Böylelikle hamurlar üst üste nisasta-lanarak hazırlanır. Yirmi dört hamuru açamıyacağmızdan ikiye veya dörde bölünür ve altısı ele alınır. Diğerlerinin üstü örtülü, altı hamurun kenarlarına hafif avuç içiyle basılır. Merdane ile kenarlarına hafif hafif açar şekilde gezdirilir. Sonra hamurlar teker teker bir kenara alınır ve gene üzerlerine hfif nişasta serpilir. Altı hamur tamamlandıktan sonra merdane ile hamurun her tarafı açılır. Fakat ortasına fazla merdane vurulmayacaktır. Hamurlar teker teker kalın oklavaya sarılır ve sarılırken de eğer nişastasız yapışık dereceye geliyorsa hafif nişasta serpilir. Böylelikle hamur büyütülür. Diğer geri kalan pazılar da böylelikle açılır. Döşenecek tepsiye hamurun yarısı konur, etrafında kalan parçalar da arasına konur. Dövülmüş ceviz ya da badem serpilir. Diğer geri kalan hamur, kenarları ve kendisi tepsiye döşenir. İstenilen şekilde kesilir, üzerine eritilmiş 2 bardak sadeyağ verilir. On beş dakika bekledikten sonra orta ateşli fırında pişirilir. 3 bardak su ile 3 bardak tozşeker limonlu, kaynamış ve koyu-laşmış ateşten alınır, sıcak sıcak baklavanın üzerine verilir. Bir iki gün bekledikten sonra yenir.


Cevizli Baklava

Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
Kısa URL: https://ml.md/lc7709
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2006
4,219 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
4 su bardağı baklavalık un,
2 bardak nişasta,
3 adet yumurta,
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı,
1 çay kaşığı tuz,
2 su bardağı eritilmiş margarin,
2 su bardağı dövülmüş ceviz,
yeterince su
yarım limonun suyu.
Şurubu için malzeme:
5 su bardağı şeker,
3 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu.

Hazırlanışı:
Düz bir zemine veya mermerin üzerine koyduğumuz baklavalık unun ortasını açalım. İçine bir çay kaşığı tuz, yarım limonun suyu, eritilmiş tereyağını ilave edip yumurtaları kıralım. Yeterince su ile hepsini iyice yoğuralım. Hamuru bir kaba koyup, üzerini ıslak bir bez ile örtelim ve yarım saat dinlendirelim. Yoğrulan hamuru rulo yapıp, eşit aralıklarla keselim. Her biri yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım. Hamur tahtası üzerine nişasta serpelim, bezeleri teker teker oklava ile açalım. Tepsiyi yağlayıp, üzerine bir yufka serelim. İlk yufka üzerine yağ serpelim. Her yufkayı ayrı ayrı yağlayalım, yarısına geldiğimizde dövülmüş cevizleri düzgün bir şekilde yayalım. Kalan yufkaları da yağlayarak tepsiye koyalım. Yufkaların tepsinin kenarından sarkan fazla kısımlarını bıçakla tepsiye göre kesip kopan parçaları yufkaların arasına yerleştirelim. Kalan yağı tekrar ısıtıp, üstüne dökelim. Onbeş dakika kadar sonra ucu sivri bir bıçakla baklavayı istediğimiz şekilde kesip, orta dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Baklavanın şurubu için 5 bardak şeker, 3 bardak su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ile hazırlayalım. Şurup, biraz ılıdıktan sonra sıcak baklavanın üzerine dökelim. Büyük bir tepsiyle, baklava tepsisinin üzerini kapatalım ve tatlının şurubunu çekmesini bekleyelim.


Cevizli Baklava

agali
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2006
Mesajlar: 31
Şehir: Aliağa/İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc5750
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2006
3,816 defa indirildi / yazdırıldı




5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
2 çay bardağı su
2 su bardağı nişasta
2 su bardağı pirnç unu
400 gr. tereyağı
400 gr. çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin;
5 su bardağı tozşeker
3,5 su bardağı su
yarım limon suyu

Un, bartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın. Suyuda ekleyerek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Nişasta ile pirinç ununu bir kapta karıştırın. Hamurdan eşit büyüklükte 60 beze hazırlayın. Tezgahı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın. Yufkaları 10ar 10ar üst üste yerleştirip 6 hamur gurubu hazırlayın. Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin. Fırın tepsisini yağlayın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Birinci gurup yufkayı tepsiye yayın üzerine tereyağı gezdirip ceviz serpin. İkinci gurup yufkayı üzerine yayın. Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka gurubunu yayın. Baklava şeklinde dilimleyin. Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin. Kısık ateşli fırında mümkün olduğunca yavaş pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın. Şerbeti hazırladıktan sonra baklava ılıyınca soğuk olarak dökün.


ML® Çikolatalı Baklava için tıklayın


Baklava

teflon
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.05.2006
Mesajlar: 46
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc3788
Gönderme Tarihi: 15.May.2006
3,842 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
3 Adet Yumurta
4 Çorba Kasigi Yoğurt
1 Çay Bardagi Zeytinyagi
1/2 Limon Suyu
1/2 Çay Bardagi Su
Alabildigi Kadar Un
Içine: Dövülmüs Ceviz
Serbet Için:
4 Su Bardagi Seker
3.5 Su Bardagi Su
1/4 Limon
Ayrica:
Açmak Için Nisasta
250 gr Margarin (Üzerine Dökmek Için)

YAPILIŞI
Bakalvanin serbetini hazirlayalim.Bunun için seker,su ve çeyrek limonu kaynatalim ve bekletelim.Yoğurt,zeytinyağı, limon suyu ve suyu bir kabin içinde karistiralim.Yumurtalari içine kirip,unu azar azar ilave ederek pogaça hamuru yumusakliginda bir hamur elde edelim. Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalim.Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp,20 dk dinlendirelim.Ilk 10 bezeyi ayri ayri hafifçe unlanmis zeminde servis tabagi büyüklügünde açalim.Aralarina nisasta serperek üst üste dizelim.
Oklavayla 10 bezeyi birarada incecik açalim.Ilk 4 yufkayi bolca yaglanmis bir tepsiye alip,her 4 yufkada bir dövülmüs ceviz serpelim.Kalan 10 bezeyi de açalim.Onlari da yine aralarina ceviz serperek tepsiye alalim.Bu arada margarini kizdiralim. Tepsideki hamuru baklava dilimi seklinde keselim.Üzerine iyice kizdirilmis
margarini gezdirelim.(margarin asla ilik olmamali).Tepsiyi önceden isitilmis 200 derecedeki firina sürelim.Baklavanin üzeri altin sarisi renk alana dek pisirelim.Çikarttiktan sonra baklavayi bir süre bekleterek ilitalim.Üzerine ilik serbeti döküp,tatlisini çekmesini bekledikten sonra servis yapalim.


ML® Süt Baklavası için tıklayın


Cevizli Baklava

Asegul
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 157
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc3556
Gönderme Tarihi: 08.May.2006
4,002 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
4 bardak un
3 yumurta
ceviz kadar yag
1 kahve kasigi tuz
yeterince su
2 bardak nisasta
Içine: 2 bardak erimis yag,
2 bardak çekilmis ceviz
Surubu için:
5 bardak seker,
3 bardak su,

YAPILIŞI
Elenmis un, yumurta, tuz, yag, yeterince su ile baklava hamuru yogrulur. Yufkalar açilir, ayri bir yerde üst üste konur. Baklava yapilacak tepsi yaglanir, üzerine bir yufka serilir. Kenarlardan sarkan kisimlar varsa biçakla tepsiye göre kesilir. Ilk yufka üzerine yag serpilir veya elle sürülür. Böylece yufkalarin yarisi yaglanarak birbiri üzerine konur, fazla kenarlar daima kesilir. Yariyi bulan bu yufkalar üzerine iki bardak ceviz düzgünce yayilir. Kalan yufkalar da yaglanarak tamamlanir. (Kenarlardan artan parçalar kenar çiktikça baklava yufkalarinin arasina yerlestirilir) kalan yag isitilarak en üstten dökülür. Onbes dakika kadar sonra ucu sivri ve keskin bir biçakla baklava biçimi veya dikdörtgen, üçgen gibi istenildigi biçimde kesilir. Keserken biçak öne dogru çekilmez, bastirilarak ve sol elin parmaklari kesilen baklavaya yakin tutularak kesilir. Baklavalarin kesilmesi tamamlaninca üzerine yag gezdirilir, orta sicakliktaki bir firina verilir, üzeri kizarincaya kadar pisirilir. Baklava firina verildigi zaman bes bardak seker, üç bardak su ile kaynatilir, üzerinden köpükler alinir, atilir. Sonra bir kasik limon suyu katilir, tekrar kaynatilir ve sogumaya birakilir. Firindan çikan baklava tepsisinin üzerine ilik olarak tatlisi dökülür. Üzeri daha büyük bir tepsi ile kapatilir. Surubu çekinceye kadar kapali tutulur.


ML® Kolay Baklava için tıklayın



Cevizli Baklava

blackangel.oba
Yeni Üye
Yeni Üye

Kayıt: 19.01.2006
Mesajlar: 3
Kısa URL: https://ml.md/lc951
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2006
4,559 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. baklavalik un
2 adet yumurta
1/2 limon suyu
1 yemek kasigi zeytinyağı
1 çay kasigi tuz
250 gr. ceviz içi (arasina koymak için)
Hamuru açmak için:
250 gr. nisasta (2,5 su bardagi)
Surubu:
1 kg. tozseker (5 su bardagi)
4 bardak su
1/2 limon
Üzerine dökmek için:
500 gr. yag (tereyağ, margarin)

Elenmis unun ortasina 2 yumurta kirin. Tuz, limon suyu, zeytinyağı koyun. 3/4 bardak suyu azar azar katarak bir hamur yapin ve iyice yogurarak özlestirin. Hamuru islak bezin altinda 15 dakika dinlestirin.
Dinlenen hamuru elle uzatip bükerek tekrar yogurun. Silindir biçimde uzatin ve iki ceviz büyüklügünde parçalara bölün. Avuç arasinda yuvarlayarak, küçük pazilar yapin. ( Kurumamasi için üzerine nemli bez örtün.)
Hamurlari tek tek ince açin.
Tepsiye yufkalarin yarisini yerlestirin. Üzerine ince dövülmüs ceviz serpin. Diger yarisini da üzerine kapatin. (Tepsiden sarkan hamurlari kesip aralarina dagitin.) Keskin bir biçakla baklava biçimden kesin. Ertilip tortusu alinmis sicak yagi üzerine gezdirin.
Ortadan daha sicak firinda 40 dakika pisirin. Fazla yagi süzdürün. Ölçülü sekerle suyu kaynatip limon sikin ve kabugunu da içine atin. Soguk surubu sicak hamurun üzerine gezdirin. Tatlisini çekince servis tabagina alin


Fotoğraf "tıpatıp" tarafından gönderildi. 11.06.2019






Cevizli Baklava Tarifleri Revani Tarifleri



(28 adet Cevizli Baklava 1,999,050 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort