Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kırmızı Lahana Tarifleri > Bamya Yemeği (5 adet - 15,750 defa bakıldı)

Bamya Yemeği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bamya Yemeği

ah kalbim
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.06.2018
Mesajlar: 31
Şehir: Burdur
Kısa URL: https://ml.md/lc134736
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2018
1,037 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg ayıklanmış bamya
2 adet büyükçe domates
2 adet orta büyüklükte soğan
Yarım yemek kaşığı domates salça
Yarım yemek kaşığı biber salçası(isteğe bağlı)
Yarım çay bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
2 adet kesme şeker
Yarım limon suyu
Göz kararı tuz
Su

Bamyaların ilk önce saplarını huni şeklinde kesiyoruz.
Daha sonra bamya ve limon suyu hariç tüm malzemeleri tencerede birkaç dakika kavurun.
Kavrulan malzemelerin üzerine bamyayı ve limon suyunu ekleyip iyice yeniden kavurun ve kapağı kapalı şekilde 7-8 dk bekleyin.
En son olarak da bamyaların hizasında su ekleyin ve biraz karıştırdıktan sonra pişmesini bekleyin.



Bamya Yemeği

ferzan ata
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.03.2017
Mesajlar: 48
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc140429
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2019
678 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

Yarım kg bamya
1 adet soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
1,5 su bardağı kaynar su
Yarım limonun suyu
Tuz

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kaynar suyu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Bamya ve tuzu katıp, orta ateşte 20-25 dakika pişmeye bırakın. Ocağı kapatıp, limon suyunu ekleyin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.



Bamya Yemeği

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160439
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2021
258 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet domates
Yarım kg taze bamya
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
Yarım yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
5 su bardağı sıcak su
Karabiber
Pulbiber
Tuz

Bamya yemeği için öncelikle kaynaması için sıcak suyu ocağa koyun. Sonrasında tencereye sıvı yağı koyun.
Soğanı yemeklik doğrayarak yağda kavurun. Soğanlar pembeleşince doğranmış biberi ekleyerek biberleri de kavurun.
Küp küp doğranmış domates ve salçayı ilave edin. 5 dakika karıştırın ve yıkanmış temizlenmiş bamyaları ekleyin. Bamyalar kavrulunca yarım limon suyunu sıkın ve sıcak su ilave edin.
Son olarak tuz ve baharatları ekleyerek çok karıştırmadan pişmeye bırakın. İçerisindeki vitamini almak için çok pişirmemeye dikkat edin. Bamya yemeği hazır.



Etsiz Bamya Yemeği

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166428
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2022
240 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg bamya
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
½ limon
Pulbiber
Karabiber
1000 litre sıcak su
3 tane yeşil biber
Tuz
1 tane soğan

Soğanı istediğiniz şekilde doğrayıp, kavurun. Soğan pembeleşince, doğranmış biberleri üstüne ilave edin ve biraz daha kavurun.
Küp şeklinde doğradığınız domatesle salçayı da tencereye ekleyip, karıştırın.
Yıkayıp temizlediğiniz bamyaları tencereye ilave edin. Bamyalar kavrulduktan sonra üstüne limon suyu sıkıp, sıcak suyunu ekleyin.
En son baharatları ve tuzu da ayarlayıp, hafif ateşte kaynamaya bırakın.


Bamya Yemeği

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179249
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2024
146 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram bamya
1 adet büyük boy soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet domates
1 adet limon suyu veya 1 yemek kaşığı limon tuzu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı su

Bamyaların baş kısmındaki sert bölümü koni şeklinde keserek ayıklayın. Ayıkladığınız bamyaları kararmaması için limon suyu veya limon tuzu eklenmiş suda bekletin.
Soğanları ince ince doğrayın. Sarımsakları ezin veya ince doğrayın.
Domatesleri rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın.
Bir tencereye zeytinyağını koyun ve soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Domates salçasını ekleyin ve karıştırarak birkaç dakika daha kavurun.
Rendelediğiniz veya doğradığınız domatesleri ekleyin ve domatesler yumuşayana kadar pişirin.
Suda beklettiğiniz bamyaları süzerek tencereye ekleyin ve karıştırın.
Tuz ve karabiber ekleyin. 1 su bardağı suyu da ekleyin ve karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar pişirin. Bamyalar yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişmesi yeterli olacaktır.
Pişirme işlemi bittikten sonra yemeği ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirin.







Bamya Yemeği Tarifleri Kırmızı Lahana Tarifleri



(5 adet Bamya Yemeği 15,750 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort