Bamyaların ilk önce saplarını huni şeklinde kesiyoruz.
Daha sonra bamya ve limon suyu hariç tüm malzemeleri tencerede birkaç dakika kavurun.
Kavrulan malzemelerin üzerine bamyayı ve limon suyunu ekleyip iyice yeniden kavurun ve kapağı kapalı şekilde 7-8 dk bekleyin.
En son olarak da bamyaların hizasında su ekleyin ve biraz karıştırdıktan sonra pişmesini bekleyin.
Yarım kg bamya
1 adet soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
1,5 su bardağı kaynar su
Yarım limonun suyu
Tuz
Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kaynar suyu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Bamya ve tuzu katıp, orta ateşte 20-25 dakika pişmeye bırakın. Ocağı kapatıp, limon suyunu ekleyin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc160439
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2021
259 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet domates
Yarım kg taze bamya
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
Yarım yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
5 su bardağı sıcak su
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Bamya yemeği için öncelikle kaynaması için sıcak suyu ocağa koyun. Sonrasında tencereye sıvı yağı koyun.
Soğanı yemeklik doğrayarak yağda kavurun. Soğanlar pembeleşince doğranmış biberi ekleyerek biberleri de kavurun.
Küp küp doğranmış domates ve salçayı ilave edin. 5 dakika karıştırın ve yıkanmış temizlenmiş bamyaları ekleyin. Bamyalar kavrulunca yarım limon suyunu sıkın ve sıcak su ilave edin.
Son olarak tuz ve baharatları ekleyerek çok karıştırmadan pişmeye bırakın. İçerisindeki vitamini almak için çok pişirmemeye dikkat edin. Bamya yemeği hazır.
Kısa URL: https://ml.md/lc179249
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2024
147 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram bamya
1 adet büyük boy soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet domates
1 adet limon suyu veya 1 yemek kaşığı limon tuzu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı su
Bamyaların baş kısmındaki sert bölümü koni şeklinde keserek ayıklayın. Ayıkladığınız bamyaları kararmaması için limon suyu veya limon tuzu eklenmiş suda bekletin.
Soğanları ince ince doğrayın. Sarımsakları ezin veya ince doğrayın.
Domatesleri rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın.
Bir tencereye zeytinyağını koyun ve soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Domates salçasını ekleyin ve karıştırarak birkaç dakika daha kavurun.
Rendelediğiniz veya doğradığınız domatesleri ekleyin ve domatesler yumuşayana kadar pişirin.
Suda beklettiğiniz bamyaları süzerek tencereye ekleyin ve karıştırın.
Tuz ve karabiber ekleyin. 1 su bardağı suyu da ekleyin ve karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar pişirin. Bamyalar yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişmesi yeterli olacaktır.
Pişirme işlemi bittikten sonra yemeği ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirin.