| 
 
 
 | 
Bamya Yemeği | 
  | 
kinot 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2011 
Mesajlar: 129 Şehir: Katmandu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79298 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2012 
1,952 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
60 Gr margarin
 
5 gr PUL BIBER
 
2 Adet Domates
 
5 gr tuz
 
250 gr bamya
 
1 Adet KURU SOĞAN
 
150 gr KIYMA
 
 
YAĞI, KURU SOĞANI, DOMATES, TUZU, PUL BIBER IYCE KAVURUYORUZ. ÖNCEDEN HAŞLANMIŞ BAMYALARI KOYUYORUZ USTUNU KAPATCAK KADAR SU KOYUP 35 DK ORTA ATEŞTE PİŞİRİYORUZ.
  
 | 
Bamya | 
  | 
ağır osman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.11.2012 
Mesajlar: 87 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83685 
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2012 
1,879 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Yemek Kaşığı margarin
 
1 Adet kuru soğan
 
600 ml su
 
1 Kg. bamya
 
2 Adet limon suyu
 
4 Adet Domates
 
 
Bamyaların sap kısımlarını yuvarlak bir şekilde kesin. İki adet limonun suyunu geniş bir kabın içerisine sıkın. Bol su ekleyip ayıkladığınız bamyaları içerisine atıp bekletin. Diğer tarafta tencereye yağı ve rendelediğiniz soğanı koyun ve 2-3 dakika kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanların içerisine domatesi de ilave edip 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Limonlu sudaki bamyaları ilave edin. Tuzu da ekleyip bamyalar yumuşayana kadar pişirin.
  
 | 
Bamya Yemeği | 
  | 
ah kalbim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.06.2018 
Mesajlar: 31 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134736 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2018 
1,160 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg ayıklanmış bamya
 
2 adet büyükçe domates
 
2 adet orta büyüklükte soğan
 
Yarım yemek kaşığı domates salçası
 
Yarım yemek kaşığı biber salçası(isteğe bağlı)
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağı
 
2-3 diş sarımsak
 
2 adet kesme şeker
 
Yarım limon suyu
 
Göz kararı tuz
 
Su
 
 
Bamyaların ilk önce saplarını huni şeklinde kesiyoruz.
 
Daha sonra bamya ve limon suyu hariç tüm malzemeleri tencerede birkaç dakika kavurun.
 
Kavrulan malzemelerin üzerine bamyayı ve limon suyunu ekleyip iyice yeniden kavurun ve kapağı kapalı şekilde 7-8 dk bekleyin.
 
En son olarak da bamyaların hizasında su ekleyin ve biraz karıştırdıktan sonra pişmesini bekleyin.
 
 
 
  
 | 
Bamya Yemeği | 
  | 
ferzan ata 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.03.2017 
Mesajlar: 48 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140429 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2019 
845 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
Yarım kg bamya
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3 adet orta boy domates
 
1,5 su bardağı kaynar su
 
Yarım limonun suyu
 
Tuz
 
 
Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kaynar suyu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Bamya ve tuzu katıp, orta ateşte 20-25 dakika pişmeye bırakın. Ocağı kapatıp, limon suyunu ekleyin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Bamya Yemeği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160439 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2021 
352 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet domates
 
Yarım kg taze bamya
 
1 adet soğan
 
2 adet yeşil biber
 
Yarım yemek kaşığı salça
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım limon
 
5 su bardağı sıcak su
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
Tuz
 
 
Bamya yemeği için öncelikle kaynaması için sıcak suyu ocağa koyun. Sonrasında tencereye sıvı yağı koyun.
 
Soğanı yemeklik doğrayarak yağda kavurun. Soğanlar pembeleşince doğranmış biberi ekleyerek biberleri de kavurun.
 
Küp küp doğranmış domates ve salçayı ilave edin. 5 dakika karıştırın ve yıkanmış temizlenmiş bamyaları ekleyin. Bamyalar kavrulunca yarım limon suyunu sıkın ve sıcak su ilave edin.
 
Son olarak tuz ve baharatları ekleyerek çok karıştırmadan pişmeye bırakın. İçerisindeki vitamini almak için çok pişirmemeye dikkat edin. Bamya yemeği hazır.
 
 
 
  
 | 
Etsiz Bamya Yemeği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166428 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2022 
337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg bamya
 
2 adet domates
 
1 tatlı kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
½ limon
 
Pulbiber
 
Karabiber
 
1000 litre sıcak su
 
3 tane yeşil biber
 
Tuz
 
1 tane soğan
 
 
Soğanı istediğiniz şekilde doğrayıp, kavurun. Soğan pembeleşince, doğranmış biberleri üstüne ilave edin ve biraz daha kavurun.
 
Küp şeklinde doğradığınız domatesle salçayı da tencereye ekleyip, karıştırın.
 
Yıkayıp temizlediğiniz bamyaları tencereye ilave edin. Bamyalar kavrulduktan sonra üstüne limon suyu sıkıp, sıcak suyunu ekleyin.
 
En son baharatları ve tuzu da ayarlayıp, hafif ateşte kaynamaya bırakın.
  
 | 
Bamya Yemeği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179249 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2024 
256 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram bamya
 
1 adet büyük boy soğan
 
2-3 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
1 adet limon suyu veya 1 yemek kaşığı limon tuzu
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 su bardağı su
 
 
Bamyaların baş kısmındaki sert bölümü koni şeklinde keserek ayıklayın. Ayıkladığınız bamyaları kararmaması için limon suyu veya limon tuzu eklenmiş suda bekletin.
 
Soğanları ince ince doğrayın. Sarımsakları ezin veya ince doğrayın.
 
Domatesleri rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın.
 
Bir tencereye zeytinyağını koyun ve soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
 
Sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
 
Domates salçasını ekleyin ve karıştırarak birkaç dakika daha kavurun.
 
Rendelediğiniz veya doğradığınız domatesleri ekleyin ve domatesler yumuşayana kadar pişirin.
 
Suda beklettiğiniz bamyaları süzerek tencereye ekleyin ve karıştırın.
 
Tuz ve karabiber ekleyin. 1 su bardağı suyu da ekleyin ve karıştırın.
 
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar pişirin. Bamyalar yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişmesi yeterli olacaktır.
 
Pişirme işlemi bittikten sonra yemeği ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirin.
 
 
 
  
 | 
Bamya Yemeği | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3312 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185301 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2025 
39 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 g taze bamya
 
1 adet kuru soğan
 
2-3 diş sarımsak
 
2 adet domates (veya 1 yemek kaşığı domates salçası)
 
1 adet limonun suyu (veya 1 yemek kaşığı sirke)
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 adet havuç (isteğe bağlı)
 
1 adet yeşil biber (isteğe bağlı)
 
1-2 adet kesme şeker
 
Tuz, karabiber
 
Yeterince sıcak su
 
 
Sap kısımlarını konik şekilde kes, ama içini açmamaya dikkat et ki sümüklenmesin. Yıkayıp süz.
 
Tencereye zeytinyağını al, yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı kavur.
 
Küp doğranmış domatesi (veya salçayı) ekle, birkaç dakika pişir.
 
İsteğe göre doğranmış havuç ve biberi ilave et.
 
Bamyaları karıştırmadan ekle, üzerine limon suyu veya sirkeyi dök (sümüklenmeyi önler).
 
Tuz, şeker, karabiber ekle. Üzerini geçecek kadar sıcak su koy.
 
Kapağını kapatıp kısık ateşte bamya yumuşayana kadar pişir (yaklaşık 25-30 dakika).
 
Sıcak ya da ılık servis edebilirsin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |