| 
 
 
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184835 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2025 
74 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuzu veya dana ciğeri
 
2 yemek kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
Servis için:
 
2 adet kırmızı soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Sumak
 
Tuz
 
 
Ciğerin zarını ve damarlarını temizleyin. Küp küp doğrayıp kağıt havluyla kurulayın.
 
Geniş bir kapta un, tuz, kırmızı biber ve kimyonu karıştırın. Ciğer parçalarını bu karışıma ekleyip iyice bulayın. Fazla unu elekten geçirerek silkeler gibi temizleyin.
 
Derin bir tavada yağı iyice ısıtın. Ciğerleri parti parti olacak şekilde, çok fazla karıştırmadan, yüksek ateşte dışı çıtır olana kadar 2-3 dakika kızartın. Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın.
 
Kırmızı soğanları ince ince piyazlık doğrayın, tuz ve sumakla ovun. Doğranmış maydanoz ekleyerek karıştırın.
 
Ciğerleri servis tabağına alın, yanına soğanlı maydanoz karışımını ekleyin. Sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184829 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2025 
28 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MasterChef
 
 
500 g dana veya kuzu ciğeri
 
1 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
½ çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
 
Kızartmak için ayçiçek yağı
 
1 adet soğan (yüzük şeklinde doğranmış)
 
Maydanoz (servis için)
 
1 adet limon (servis için)
 
 
Ciğeri sinirlerinden ve zarlarından temizleyin.
 
Küçük küpler halinde doğrayın (yaklaşık 2–3 cm).
 
Unu, tuzu, karabiberi ve isteğe bağlı pul biberi karıştırın.
 
Ciğer küplerini bu karışıma bulayın.
 
Tavada bol yağ ısıtın.
 
Ciğerleri altın rengi alana kadar 3–4 dakika kızartın.
 
Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın.
 
Soğanları yüzük şeklinde doğrayıp ciğerin yanında servis edin.
 
Üzerine doğranmış maydanoz ve limon dilimleri ekleyin.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181722 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2025 
106 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet koyun ciğeri
 
1,5 çorba kaşığı pulbiber
 
Yarım su bardağı un
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
2-3 dal dereotu
 
Tuz
 
 
Ciğerin zarını soyup damarlarını temizleyin ve kuşbaşı doğrayın.
 
Süzülmesi için delikli süzgece koyun.
 
Üzerine 1 çorba kaşığı pulbiber serpin. Tuz ilave edip una bulayın.
 
Fazla unu silkeleyin.
 
Sıvıyağı kızdırıp ciğerleri pişirip servis tabağına alın.
 
Kalan pulbiberi tavada kalan yağda hafifçe yakıp tabağın üzerine gezdirin.
 
Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179254 
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2024 
135 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sıvı yağ
 
Yarım kg ciğer
 
1 çay bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Ciğerler unlanıp tuzlanır ve elek yardımıyla fazla un alınır, kızgın yağda kızarana kadar kızartılır, sunum için patates tercih ettim iri doğranmış biberli soğanla da servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179253 
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2024 
137 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kuzu ciğeri
 
1 çay bardağı un
 
1.5 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı toz biber veya pulbiber
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Ciğerlerin kanını süzdükten sonra, tuz biberle iyice harmanlıyoruz, daha sonra az az unlayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177605 
Gönderme Tarihi: 04.May.2024 
178 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
800 gram kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)
 
1 su bardağı un
 
Tuz
 
Toz veya pul biber
 
Kızartma için;
 
3 su bardağı sıvı yağ
 
Servis için;
 
Kuru Soğan
 
Kimyon
 
Maydanoz
 
Sumak
 
 
Zarı temizlenmiş doğranmış ciğerleri süzgece alın süzün. Kızartma yağınızı, tencereniz alıp kızdırın. Derin bir kapta un, tuz, kırmızıbiberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.
 
Yağınızın kızgın olmasına dikkat edin unları sikkeleyip kızgın yağda kızartın ciğerlerinizi süzerek alın.
 
Ciğer bitene kadar aynı işlemi yapın.
 
Sumaklı soğan, üzerine kimyon, maydanoz ile servis edin servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176857 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2024 
249 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
300 gram kuzu ciğeri (ince dilimler halinde)
 
1 su bardağı un
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
Yarım çay kaşığı pul biber
 
2 diş sarımsak (isteğe bağlı, doğranmış)
 
 
Kuzu ciğerini ince dilimler halinde doğrayın.
 
Unu geniş bir kaba alın ve dilimlenmiş ciğerleri una bulayın. Unlu ciğerleri hafifçe sallayarak fazla ununu temizleyin.
 
Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın.
 
Ciğer dilimlerini una bulayıp fazla ununu salladıktan sonra, sıcak yağda hızlıca kızartın. Ciğerlerin rengi dönene kadar karıştırarak pişirin.
 
Kızaran ciğerlere tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin. Eğer kullanacaksanız, doğranmış sarımsakları da ekleyebilirsiniz.
 
Ciğerlerin üzerine baharatları ekledikten sonra birkaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
 
Kızarmış ve baharatlanmış Arnavut ciğerini sıcak servis yapın.
 
 
Not: Bu tarif kişisel tercihlere göre ayarlanabilir. Dilerseniz baharatları ve sarımsağı daha fazla veya az kullanabilirsiniz. Ayrıca, kuzu ciğeri yerine dana ciğeri de kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172665 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2023 
223 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
2 adet büyük boy patates, küp doğranmış ve kızartılmış 
 
2 adet kırmızı soğan, yarım halka doğranmış ve tuzla ovulmuş
 
1 demet maydanoz, ince kıyılmış
 
1 kg kuzu karaciğeri, zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış
 
120 g un 
 
2 tatlı kaşığı tuz 
 
1 tatlı kaşığı pul biber 
 
1 tatlı kaşığı kimyon 
 
12 adet kuru Arnavut biberi
 
Kızartma için:
 
250 ml zeytinyağı
 
 
Bir servis tabağının ortasına kızarmış patates, kenarlarına soğan ve maydanoz karışımı koyup bir kenarda bekletin. 
 
Ciğeri tel süzgece alın. Fazla kanı varsa süzülecektir, asla yıkamayın.
 
Kızartma yağını, derin çelik tencereye alıp kızmasını beklerken derin bir kapta un, tuz ve pul biberi karıştırın. 
 
Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın ve kızgın yağa bırakın. 
 
Tencerenizin genişliğine göre hareket edin, aynı anda yağın alabileceği miktardan fazla ciğeri tavaya koymayın, yoksa zorlanırsınız. 
 
İçlerini kurutmadan toplamda 3-4 dakika bir kez karıştırarak pişirin. 
 
Daha sonra pişmiş ciğerleri patateslerin üzerine alın. Dilerseniz üzerine kızartma yağından 2-3 çorba kaşığı gezdirin. 
 
Eğer hemen yemeyecekseniz üzerini kapatarak dinlendirin. Bu şekilde arnavutciğeriniz yumuşacık olacaktır. 
 
Servis etmeden önce kimyon, kızarmış Arnavut biberi ve dilediğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
 
 
Not: Ciğeri kimyon, pul biber ve kızarmış acı Arnavut biberiyle servis ederseniz iyi birer eşlikçi olacaklardır. Arnavutciğeri en klasik soğuk büfelerin vazgeçilmez yemeklerindendir. Günümüzde bile hala, giderek sayısı azalsa da, Arnavut ciğeri sokakta taşınabilir seyyar camekan askılarda satılmaktadır.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 21.03.2025
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165792 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2022 
255 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo doğranmış dana ciğer
 
Yarım demet maydanoz
 
Sumak
 
2 tane orta boy soğan
 
Pul biber
 
Tuz
 
Sıvı yağ
 
Un
 
 
Ayıklanmış ve doğranmış dana ciğerleri una buladıktan sonra kızgın olan yağa aktarıp, 2-3 dakika kızartın. Pişen ciğerleri içinde havlu kağıt olan çukur bir kaba alın. Havlu kağıt pişen ciğerlerini fazla olan yağını çektirmek için önemli bir detay… Üzerine tuzu ve pul biberi ekleyin. Sonrasında, kapağı kapalı şekilde yaklaşık 15 dakika boyunca dinlendirin. Bu sırada soğanı ay ay doğrayıp, maydanozları ince olacak biçimde kıyın ve sumakla birlikte karıştırın. Soğanlı karışımı ciğerle birlikte servis yaparak tüketebiliriz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.04.2024
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158215 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2021 
384 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo dana ciğeri 
 
1 çay bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 çay kaşığı toz veya pul biber
 
 
Zarı temizlenmiş ciğerleri kasapta iri küpler halinde doğratmalısınız. Doğranmış ciğerleri unlamak için bir kaba boşaltın. Un, tuz ve karbonatı karıştırın ve ciğerin üzerine serpin. Karbonat ciğer yapımının püf noktalarındandır ve lezzetini arttırır. Ciğer dolu tabağı sallayarak unlu karışımı ciğerin tamamına yayın. Ardından tavayı ocağa alın Ayçiçek yağı kızarınca ciğerlerinizi elekten geçirerek fazla undan temizleyin ve yağa atın. Kapağını kapatarak orta ateşte pişirin. Arada kapağı kaldırıp ciğerleri karıştırın. Rengi dönen ciğerler pişmiş demektir. Bir tanesinin tadına bakarak da pişme testinden geçirebilirsiniz. Kırmızı pul biber serpip süzgeçten geçirin ki fazla yağı tavada kalsın. Tabağa aldığınız ciğerleri sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156859 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2021 
524 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 g kuzu veya dana ciğeri
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet patates
 
1 tutam maydanoz
 
1 su bardağı un
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Kekik
 
Kimyon
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Kasaptan zarı temizlenmiş olarak aldığınız ciğeri küp küp doğrayın.
 
Fazla kanının akması için bir süre süzgeçte bekletin.
 
Bu sırada patatesleri de soyarak küp küp doğrayalım.
 
Kızgın yağ olan kızartma tencerenizde patatesleri kızartın.
 
Daha sonra kızaran patatesleri, havlu kağıt serili bir tabağa allın.
 
Kilitli poşete, 1 bardak unu alın.
 
Üzerine ciğerleri ilave edip, poşeti kapatın.
 
Elimizle poşeti sallayarak bütün ciğerleri, una bulayın.
 
Dilerseniz bu işlemi pişirme kağıdı üzerinde elle de yapabilirsiniz.
 
Poşeti içinde yapmak daha temiz olduğu için tercih sebebi olabilir :)
 
Fazla unu eleyip, ciğerleri bol kızgın yağda kızartalım.
 
İyice kızaran ciğerleri kevgir yardımıyla alın.
 
Ardından pişen ciğerleri de bir kaba alalım.
 
Soğanları ince piyazlık doğrayalım.
 
Genişçe bir kaba alarak tuz ilave ederek, birkaç dakika ovalım.
 
Diriliği giden soğana kıyılmış maydanozları ilave edelim.
 
Bu aşamada tercihen biraz sumak ve zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.
 
Son aşamada kızarttığınız patates ve ciğerleri, yeteri kadar tuz ve baharatlar ile harmanlayın.
 
Soğan salatasını da ekleyip güzelce karıştırıp, servis tabağına alın.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Ağabey 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152028 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2020 
529 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram ciğer
 
1 çay bardağı un(bulamak için)
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
1 çay kaşığı toz kişniş
 
Sumaklı soğan için:
 
1 adet kırmızı soğan (piyazlık doğranmış)
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı sumak
 
1/2 demet doğranmış maydanoz
 
 
Üzerinde bulunan zarı ayıkladığınız kuzu ciğerini, kuşbaşı büyüklüğünde kesin. Derin bir süzgece aldığınız doğranmış kuzu ciğerlerini kanının süzülmesi için bekletin. Kanını süzdürdüğünüz ciğerleri karbonat ve tuz eklediğiniz una bulayın. Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin. Ciğerleri tavadaki ısınmış yağın içerisine koyun. Ciğerler pişmeye başladığında kırmızı toz biber ve toz kişniş ekleyin. Pişen ciğerlerin fazla yağını süzdürerek bir tabağa aktarın. Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün. Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın.Sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142979 
Gönderme Tarihi: 24.May.2019 
4,027 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuzu ciğeri
 
1 su bardağı un
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı toz biber
 
Kimyon
 
2 adet patates
 
Garnitür için:
 
1 kuru soğan
 
1 tutam maydanoz
 
Sumak
 
 
Patatesler soyulur, küp küp doğranır, kızgın yağda kızartlır.
 
Ciğerler patateslerin boyunda doğranır, bir süzgecin içinde yıkanır, suyu süzülmesi için biraz beklenir.
 
Bir kapta un ve tuz karıştırılır, içine süzülen kuzu ciğerleri eklenir iyice karıştırılır, her tarafı una bulanır, kızgın yağda kızartılır.
 
Kızaran ciğerler bir kaba çıkarılır, soğumadan, tuz, karabiber, toz biber ve kimyon katılarak iyice karıştırılır.
 
Daha sonra kızarmış ciğerler ve patatesler bir servis tabağına yan yana konur.
 
Soğan piyazlık doğranır, kıyılmış maydanoz ve sumak eklenerek karıştırılır.
 
Hazırlanan garnitür servis tabağının kenarına konarak ciğer ve patateslerle birlikte servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Eda Şaşma 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.02.2019 
Mesajlar: 28 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140362 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2019 
1,059 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
700 gram küp küp doğranmış kuzu ciğeri tel süzgece alın.
 
Kızartma yağını derin bir tencerede kızdırın. Bu esnada farklı bir kapta un, biber ve tuzu karıştırın. Ciğerleri bu karışımla harmanlayın.
 
Ciğerleri kızgın yağda kızartın.
 
Ciğerlerin yağını alıp süzdürün.
 
Süzdüğünüz ciğerleri, soğumaları için kapaklı bir kabın içerisine koyun ve kabın kapağını kapatın.
 
Kuru soğanı halka şeklinde doğrayıp sumakla harmanlayın.
 
Ciğerlerinizi soğanla birlikte servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
çeyrek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2018 
Mesajlar: 22 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133550 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2018 
1,249 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo sinirleri ve zarı temzilenmiş kuzu ciğeri
 
1 şişe sade soda
 
1 patlıcan
 
2 patates
 
7-8 sivri biber
 
4 kaşık buğday unu
 
Tuz
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
 
Ciğerimizi minik minik doğrayalım kaba koyalım, 1 şişe sodayı üstüne dökelim 1 saat dinlendirelim.
 
Sonra güzelce yıkayıp süzelim ve unlayıp tuzlayıp kızartalım.
 
Patatesleri minik minik doğrayıp kızartalım, biberleri ve patlıcanları da aynen yapalım.
 
Hepsini harmanlanlayıp servis edelim.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
kazak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.01.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131273 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2018 
1,414 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://annevebebek.gov.tr
 
 
Yarım kilo kuzu veya dana ciğeri
 
1 su bardağı un
 
Kızartmak için bol yağ
 
Karabiber
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
Ciğeri temizleyip doğrayın. Un ve baharata iyice bulayın.
 
Kızgın yağda pişirin. Yanına soğan salatası çok yakışacaktır.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
baht 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2017 
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128558 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2017 
1,491 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
300 gram karaciğer
 
1 su bardağı un
 
1 çay kaşığı karbonat
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıvıyağ
 
 
1. Ciğerin zarını soyup küp küp doğrayın.
 
2. Tuz, karabiber, karbonat ve unu iyice karıştırın.
 
3. Kesilen ciğerleri una bulayıp, bir kevgir yardımıyla fazla unu silkeleyin.
 
4. Derin bir tavada sıvıyağı ısıtın.
 
5. Kızgın yağa ciğerleri atıp, kızartın.
 
 
Not: Zarı soyulan ciğeri asla yıkamayın sertleşir. Ciğerleri yağ çekmemesi için çok kızgın tavada kızartın. Yağın soğumaması için 2-3 defada pişirin. Yanına bol sumaklı ve maydanozlu kırmızı soğan
 
salatası yapın.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
onbaşı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2016 
Mesajlar: 26 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117652 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2016 
1,793 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Güler Özkahya
 
 
700 gr kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş iri küp doğranmıs)
 
1 çay bardağı un
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı toz veya pul biber
 
Kızartma için:
 
2 çorba kaşığı un (ikinci kez kızartma için)
 
1,5 su bardağı sıvı yağ (1 su bardağı ayçiçeği, ½ su bardağı zeytinyağı)
 
Servis için:
 
Kuru Soğan (Halka doğranmış, piyazlık, sumaklı)
 
Kimyon
 
Maydanoz (Arzuya göre)
 
 
Zarı temizlenmiş ve küp doğranmış ciğerinizi tel süzgeçinize alın kanlanmış ise süzün. Taze ciğer için lütfen bildiğiniz kasaptan yardım alın. Kızartma yağınızı derin çelik tencereniz alıp kızmasını beklerken derin bir kapta un, tuz, kırmızı biberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın. Kızgın yağa elinizle hafif ununu kapta bırakarak attığınız ciğerleri 10-15 dk kızartın. Yağdan ciğerlerinizi süzerek alın. İkinci kızartma için yağın kızmasını beklerken derin kabınızda azar azar 2 kaşık ununuzu ciğerlerin üzerine serpiştirin. Ciğerlerinizi tekrar yağa atarak karıştırarak kızartın (1dk kadar). Yağdan aldığınız ciğerleri kapaklı bir kaba alın, kızarttığınız yağdan 5-6 çorba kaşığı gezdirin. Beze sararak dinlendirin (15 dk kadar). Sumaklı soğan piyazı eşliğinde üzerine kimyon, arzuya göre maydanoz ekleyerek servis yapın. Not: Yumuşak ve lezzetli Arnavut ciğeri için 2-3 püf nokta var: Ciğerinizi asla yıkamayın, zira sertleşir. Küçük doğranması kızartma esnasında sertleşmesine başka bir etken. 2 kez kısa süreli kızartma yöntemi kurumasını önler ancak yağın ısısını da yakmadan doğru ayarlamak önemli. Üzerini kapatarak dinlendirdiğiniz Arnavurt ciğeriniz yumuşacık olacaktır.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
okur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2015 
Mesajlar: 35 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106824 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2015 
2,150 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet kuru soğan
 
1 adet koyun ciğeri
 
1 su bardağı un
 
1 demet maydanoz
 
1 çorba kaşığı pul biber
 
1 su bardağı ayçiçeği yağı
 
Tuz, sumak, kimyon
 
Yarım demet taze soğan
 
 
Öncelikle taze soğanın beyaz kısımlarına çentik atıp suyun içince bekletin ki çiçek gibi açılsın. Daha sonra küp doğranmış ciğerin üzerine pul biber koyup biraz bekletin. Daha sonra üzerine un serpin ve yağın içince kızartın. Sıcakken hemen tuzu ve baharatları serperek kapalı bir yerde bekletin. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp salata yaparak ciğerle ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "sevda abla" tarafından gönderildi. 22.09.2020
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96093 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2014 
2,421 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
500 g kuzu ciğeri
 
1 çorba kaşığı un
 
2 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Patates püresi için:
 
1 kg patates
 
15 g tereyağı
 
1 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşarpeyniri
 
Garnitür için:
 
2 adet kırmızı soğan
 
1 demet maydanoz
 
1 çorba kaşığı sumak
 
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
 
Tuz
 
 
Patates püresi için, patateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Tencereye alıp 1 litre su ekleyip haşlayın.
 
Suyunu süzün.
 
Tereyağı, süt ve kaşarpeyniri ekleyip püre halinde ezin.
 
Garnitür için, soğanların kabuklarını soyup piyaz şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp kıyın. Soğan, maydanoz, sumak, toz kırmızıbiber ve tuzu bir kapta harmanlayın.
 
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
 
Ciğerleri unlayıp eledikten sonra yağda 1-2 dakika kızartın ve yağını süzün.
 
Servis tabağına önce patates püresini sonra da ciğeri yayın.
 
Soğanlı garnitür ile sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "tarifsiz tarifler" tarafından gönderildi. 25.08.2018
  
 | 
 
 
 
 
 
 |