| 
 
 
 | 
ARNAVUT CİĞERİ | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88847 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2013 
2,414 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
 
1/2 kg. kuzu ciğeri
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
3 çorba kaşığı un
 
Tuz
 
Kırmızı biber
 
Garnitür için
 
1 demet maydanoz
 
2 orta boy patates
 
2 orta boy kuru soğan
 
Sumak
 
 
Ciğer zarı, soyularak kuşbaşı iriliğinde doğranır. (Ciğerin zarı, soyulduktan sonra yıkanmaz. Sadece kanının akması için süzgeçte bekletilir.)
 
Unun içine tuz ve kırmızı biber eklenip karıştırılır. Ciğerler bu karışıma iyice bulanır. Geniş delikli süzgece alınıp unun fazlası silkelenir.
 
Ciğerler, kızdırılmış sıvı yağda ve harlı ateşte kızartılır. Delikli kepçe ile servis tabağının ortasına konur.
 
Soğanlar piyaz halinde doğranır. Tuzla ovulup yıkanır. Doğranmış maydanoz ve sumakla karıştırılır. Patatesler küp küp doğranıp kızartılır.
 
Ciğerin etrafına kızarmış patates ve soğanlar konularak servis yapılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 10.07.2024
  
 | 
ARNAVUT CİĞERİ | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80611 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2012 
2,568 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
2 adet kuzu ciğeri (veya 1 adet koyun ciğeri)
 
2,5 su bardağı rafine yağı
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı tuz (soğan için)
 
1 çay kaşığı kırmızıbiber
 
1 bağ kıyılmış maydanoz
 
4 adet iri soğan
 
 
1) Ciğerlerin zarlarını temizleyerek 1,5 santim çapında zar gibi doğrayınız.
 
2) Soğanları piyaz doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuzla iyice ovup yıkayınız. Sıkarak bir tabağa çıkarınız. Maydanozla karıştırıp muhafaza ediniz.
 
3) Ciğerleri bol unda fazla karıştırmadan unlayınız; ve bir kalburun üzerine çıkarıp sallamadan kalburu 2-3 defa hafifçe yere vurup, fazla unun akmasını sağlayınız. Kalbur yoksa elinizle dikkatlice bir kaba çıkarmanız yeterlidir.
 
4) Yağı kızgın ateşte dumanı çıkıncaya kadar kızdırınız. Ciğerlerin yarısını 1-2 dakika kızartıp bir kevgirle bir tencereye çıkarınız.
 
5) Kalan ciğeri de aynen kızartıp kevgirle alınız.
 
6) Bütün ciğerlerin üzerini kapatıp, iyice soğutunuz.
 
7) Sonra, 1 kepçe yağ alıp üzerlerine gezdiriniz.
 
8) Soğanı yanında olarak servis yapınız.
 
 
Not: Ciğerin zarının soyulması gereklidir. Eğer soyamazsanız, üzerini kapatıncaya kadar buzlu suda 4 dakika bekletiniz. Kolaylıkla soyulur. Doğradıktan sonra iyice kurulayınız.
  
 | 
ARNAVUT CİĞERİ | 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72835 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2012 
2,780 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
1 kg dana veya koyun ciğeri
 
1 su bardağı un
 
Tuz
 
Pul kırmızıbiber
 
Kekik
 
isteğe göre 3 adet patates
 
sıvıyağ
 
 
Kuşbaşı kestiğimiz ciğerleri yıkamadan una bulayıp, eleyerek fazla unu dökelim.
 
Önceden ısıtılmış bol sıvıyağa atıp, çok fazla olmamak şartı ile kızartalım, (kızartırken tavadan alacağımız bir ciğer parçasını ikiye keselim, eğer içi kırmızı ise biraz daha pişirelim)
 
Kızartma işi bitince tavadan alacağımız bir miktar sıvıyağı ciğerlerin üzerine dökelim.
 
Arzu ettiğiniz kadar baharatı ilave edip iyice harmanlayalım.
 
 
Not: Ciğerin biraz daha lezzetli ve bereketli olmasını istiyorsanız, ciğer büyüklüğünde kesip, kızarttığımız patatesler ile karıştıralım.
 
 
 
 
Fotoğraf "telsiz" tarafından gönderildi. 16.09.2020
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
sadıka 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2011 
Mesajlar: 38 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71561 
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2012 
2,443 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg dana ciğeri
 
2 patates
 
6 kaşık un
 
Yarım bardak sıvı yağ
 
 
Patatesler soyulur, yıkanır, küp seklinde doğranır. Ciğer soğuk suda 3-4 kez yıkanır ve süzgeçte süzülür. patatesleri kızartılır. Sonra ciğerin yarısını unlayıp, fazla kızgın yağın içine bırakılır. Ciğer kızardıktan sonra patates ve ciğerleri bir tabakta karıştırın.
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70952 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2011 
2,641 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Adet koyun ciğeri
 
Yarım su bardağı un
 
1 Su bardağı sıvı yağ
 
2 Adet soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
isteğe bağlı Tuz
 
 
Ciğeri temizleyin, küp küp kesin, yıkayın ve süzgece koyun. Suları süzülünce ciğerleri una bulayın. Yağı kızdırın. Fazla unlarını döküp kızgın yağda kevgirle karıştırarak biraz pişirin. Piyaz için soğanı doğrayın ve kıyılmış maydanozla karıştırın. Ciğerleri ve hazırladığınız piyazı servis tabağına alın ve servis yapın.
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
doğanay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2011 
Mesajlar: 60 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68257 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2011 
2,492 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Adet koyun ciğeri
 
Yarım su bardağı un
 
1 Su bardağı sıvı yağ
 
2 Adet soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Biraz tuz
 
 
Ciğeri temizleyin, küp küp kesin, yıkayın ve süzgece koyun. Suları süzülünce ciğerleri una bulayın. Yağı kızdırın. Fazla unlarını döküp kızgın yağda kevgirle karıştırarak biraz pişirin. Piyaz için soğanı doğrayın ve kıyılmış maydanozla karıştırın. Ciğerleri ve hazırladığınız piyazı servis tabağına alın ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Ercüment Çözer 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.06.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65128 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2011 
2,770 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kuzu ciğeri
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı un
 
1adet soğan
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ciğeri kuşbaşı doğrayarak yıkamadan süzgeçte bekletin, kanı aksın. İyice süzülünce un serpin elinizle ezmeden karıştırın. Bir tavada tereyağını ve 1 çay bardağı sıvı yağı koyup kızdırın. Ciğeri atıp kapağını kapatın. Kapağını açmadan tavayı silkeleyerek pişirin. Ocaktan indirince tuzunu biberini serpin yanında kıyılmış soğan ve maydanoz ile servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Gülali 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2011 
Mesajlar: 22 Şehir: Ayaş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64720 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011 
3,042 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet koyun ciğeri
 
Yarım su bardağı un
 
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
4 adet büyük soğan
 
3 adet patates
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım çorba kaşığı pul biber
 
Tuz
 
 
Üstünün zarları soyulmuş ve büyük zar şeklinde doğranmış ciğerlere tuz ve kırmızıbiber koyarak karıştırın. Bir tavaya 1 bardak sıvıyağ koyun ve kızdırın. Yağ kızınca ciğerleri unlayarak azar azar atın. 1 dakika kadar pişince çıkarın ve bir kaba koyun. Ciğerlerin tamamını pişirdikten sonra patatesleri de zar şeklinde kesip, aynı şekilde kızartın ve ciğerlerle karıştırın. Soğanları yarım ay biçiminde doğrayın. Bir kapta tuzladıktan sonra yıkayıp suyunu süzün ve kıyılmış yarım demet maydanoz ve yarım kaşık pul biber ile karıştırarak ciğer tabağının kenarına garnitür olarak koyun ve servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 25.05.2019
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Ayşe'm 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2010 
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54299 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2010 
3,370 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. dana ciğeri
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
Kırmızıbiber
 
Garnitür olarak:
 
1/2 demet maydanoz
 
2 orta boy soğan
 
Tuz
 
Sumak
 
 
Ciğerin zarını soyup kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. Unun içine tuz ve kırmızıbiber ekleyip karıştıralım. Ciğerleri una yatırıp karıştıralım ve geniş, delikli süzgece alıp unun fazlasını silkeleyelim. Ciğerleri kızdırılmış sıvı yağda ve harlı ateşte birkaç partide kızartarak delikli kepçe ile alalım. Piyaz doğranmış soğanı tuzla ovup sudan geçirerek suyunu sıkalım. Sumak ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırarak ciğerin yanında servis yapalım.
 
 
Not: Ciğerin zarım soyduktan sonra yıkamayın, sertleşir. Ciğerleri unla karıştırdıktan sonra unun fazlasını iyice silkeleyin. Ciğerlerin sulanmaması için çok harlı ateşte ve iyice kızdırılmış yağda ve birkaç kerede karıştırarak kızartın.
 
 
 
 
Fotoğraf "latife hanım" tarafından gönderildi. 15.01.2021
  
 | 
 
 
 
 
 
 |