| 
 
 
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142979 
Gönderme Tarihi: 24.May.2019 
4,027 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuzu ciğeri
 
1 su bardağı un
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı toz biber
 
Kimyon
 
2 adet patates
 
Garnitür için:
 
1 kuru soğan
 
1 tutam maydanoz
 
Sumak
 
 
Patatesler soyulur, küp küp doğranır, kızgın yağda kızartlır.
 
Ciğerler patateslerin boyunda doğranır, bir süzgecin içinde yıkanır, suyu süzülmesi için biraz beklenir.
 
Bir kapta un ve tuz karıştırılır, içine süzülen kuzu ciğerleri eklenir iyice karıştırılır, her tarafı una bulanır, kızgın yağda kızartılır.
 
Kızaran ciğerler bir kaba çıkarılır, soğumadan, tuz, karabiber, toz biber ve kimyon katılarak iyice karıştırılır.
 
Daha sonra kızarmış ciğerler ve patatesler bir servis tabağına yan yana konur.
 
Soğan piyazlık doğranır, kıyılmış maydanoz ve sumak eklenerek karıştırılır.
 
Hazırlanan garnitür servis tabağının kenarına konarak ciğer ve patateslerle birlikte servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Ayşe'm 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2010 
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54299 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2010 
3,370 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. dana ciğeri
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
Kırmızıbiber
 
Garnitür olarak:
 
1/2 demet maydanoz
 
2 orta boy soğan
 
Tuz
 
Sumak
 
 
Ciğerin zarını soyup kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. Unun içine tuz ve kırmızıbiber ekleyip karıştıralım. Ciğerleri una yatırıp karıştıralım ve geniş, delikli süzgece alıp unun fazlasını silkeleyelim. Ciğerleri kızdırılmış sıvı yağda ve harlı ateşte birkaç partide kızartarak delikli kepçe ile alalım. Piyaz doğranmış soğanı tuzla ovup sudan geçirerek suyunu sıkalım. Sumak ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırarak ciğerin yanında servis yapalım.
 
 
Not: Ciğerin zarım soyduktan sonra yıkamayın, sertleşir. Ciğerleri unla karıştırdıktan sonra unun fazlasını iyice silkeleyin. Ciğerlerin sulanmaması için çok harlı ateşte ve iyice kızdırılmış yağda ve birkaç kerede karıştırarak kızartın.
 
 
 
 
Fotoğraf "latife hanım" tarafından gönderildi. 15.01.2021
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Gülali 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2011 
Mesajlar: 22 Şehir: Ayaş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64720 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011 
3,042 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet koyun ciğeri
 
Yarım su bardağı un
 
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
4 adet büyük soğan
 
3 adet patates
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım çorba kaşığı pul biber
 
Tuz
 
 
Üstünün zarları soyulmuş ve büyük zar şeklinde doğranmış ciğerlere tuz ve kırmızıbiber koyarak karıştırın. Bir tavaya 1 bardak sıvıyağ koyun ve kızdırın. Yağ kızınca ciğerleri unlayarak azar azar atın. 1 dakika kadar pişince çıkarın ve bir kaba koyun. Ciğerlerin tamamını pişirdikten sonra patatesleri de zar şeklinde kesip, aynı şekilde kızartın ve ciğerlerle karıştırın. Soğanları yarım ay biçiminde doğrayın. Bir kapta tuzladıktan sonra yıkayıp suyunu süzün ve kıyılmış yarım demet maydanoz ve yarım kaşık pul biber ile karıştırarak ciğer tabağının kenarına garnitür olarak koyun ve servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 25.05.2019
  
 | 
ARNAVUT CİĞERİ | 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72835 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2012 
2,780 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
1 kg dana veya koyun ciğeri
 
1 su bardağı un
 
Tuz
 
Pul kırmızıbiber
 
Kekik
 
isteğe göre 3 adet patates
 
sıvıyağ
 
 
Kuşbaşı kestiğimiz ciğerleri yıkamadan una bulayıp, eleyerek fazla unu dökelim.
 
Önceden ısıtılmış bol sıvıyağa atıp, çok fazla olmamak şartı ile kızartalım, (kızartırken tavadan alacağımız bir ciğer parçasını ikiye keselim, eğer içi kırmızı ise biraz daha pişirelim)
 
Kızartma işi bitince tavadan alacağımız bir miktar sıvıyağı ciğerlerin üzerine dökelim.
 
Arzu ettiğiniz kadar baharatı ilave edip iyice harmanlayalım.
 
 
Not: Ciğerin biraz daha lezzetli ve bereketli olmasını istiyorsanız, ciğer büyüklüğünde kesip, kızarttığımız patatesler ile karıştıralım.
 
 
 
 
Fotoğraf "telsiz" tarafından gönderildi. 16.09.2020
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Ercüment Çözer 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.06.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65128 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2011 
2,770 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kuzu ciğeri
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı un
 
1adet soğan
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ciğeri kuşbaşı doğrayarak yıkamadan süzgeçte bekletin, kanı aksın. İyice süzülünce un serpin elinizle ezmeden karıştırın. Bir tavada tereyağını ve 1 çay bardağı sıvı yağı koyup kızdırın. Ciğeri atıp kapağını kapatın. Kapağını açmadan tavayı silkeleyerek pişirin. Ocaktan indirince tuzunu biberini serpin yanında kıyılmış soğan ve maydanoz ile servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70952 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2011 
2,641 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Adet koyun ciğeri
 
Yarım su bardağı un
 
1 Su bardağı sıvı yağ
 
2 Adet soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
isteğe bağlı Tuz
 
 
Ciğeri temizleyin, küp küp kesin, yıkayın ve süzgece koyun. Suları süzülünce ciğerleri una bulayın. Yağı kızdırın. Fazla unlarını döküp kızgın yağda kevgirle karıştırarak biraz pişirin. Piyaz için soğanı doğrayın ve kıyılmış maydanozla karıştırın. Ciğerleri ve hazırladığınız piyazı servis tabağına alın ve servis yapın.
  
 | 
ARNAVUT CİĞERİ | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80611 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2012 
2,568 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
2 adet kuzu ciğeri (veya 1 adet koyun ciğeri)
 
2,5 su bardağı rafine yağı
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı tuz (soğan için)
 
1 çay kaşığı kırmızıbiber
 
1 bağ kıyılmış maydanoz
 
4 adet iri soğan
 
 
1) Ciğerlerin zarlarını temizleyerek 1,5 santim çapında zar gibi doğrayınız.
 
2) Soğanları piyaz doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuzla iyice ovup yıkayınız. Sıkarak bir tabağa çıkarınız. Maydanozla karıştırıp muhafaza ediniz.
 
3) Ciğerleri bol unda fazla karıştırmadan unlayınız; ve bir kalburun üzerine çıkarıp sallamadan kalburu 2-3 defa hafifçe yere vurup, fazla unun akmasını sağlayınız. Kalbur yoksa elinizle dikkatlice bir kaba çıkarmanız yeterlidir.
 
4) Yağı kızgın ateşte dumanı çıkıncaya kadar kızdırınız. Ciğerlerin yarısını 1-2 dakika kızartıp bir kevgirle bir tencereye çıkarınız.
 
5) Kalan ciğeri de aynen kızartıp kevgirle alınız.
 
6) Bütün ciğerlerin üzerini kapatıp, iyice soğutunuz.
 
7) Sonra, 1 kepçe yağ alıp üzerlerine gezdiriniz.
 
8) Soğanı yanında olarak servis yapınız.
 
 
Not: Ciğerin zarının soyulması gereklidir. Eğer soyamazsanız, üzerini kapatıncaya kadar buzlu suda 4 dakika bekletiniz. Kolaylıkla soyulur. Doğradıktan sonra iyice kurulayınız.
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
doğanay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2011 
Mesajlar: 60 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68257 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2011 
2,492 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Adet koyun ciğeri
 
Yarım su bardağı un
 
1 Su bardağı sıvı yağ
 
2 Adet soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Biraz tuz
 
 
Ciğeri temizleyin, küp küp kesin, yıkayın ve süzgece koyun. Suları süzülünce ciğerleri una bulayın. Yağı kızdırın. Fazla unlarını döküp kızgın yağda kevgirle karıştırarak biraz pişirin. Piyaz için soğanı doğrayın ve kıyılmış maydanozla karıştırın. Ciğerleri ve hazırladığınız piyazı servis tabağına alın ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
sadıka 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2011 
Mesajlar: 38 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71561 
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2012 
2,443 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg dana ciğeri
 
2 patates
 
6 kaşık un
 
Yarım bardak sıvı yağ
 
 
Patatesler soyulur, yıkanır, küp seklinde doğranır. Ciğer soğuk suda 3-4 kez yıkanır ve süzgeçte süzülür. patatesleri kızartılır. Sonra ciğerin yarısını unlayıp, fazla kızgın yağın içine bırakılır. Ciğer kızardıktan sonra patates ve ciğerleri bir tabakta karıştırın.
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96093 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2014 
2,421 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
500 g kuzu ciğeri
 
1 çorba kaşığı un
 
2 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Patates püresi için:
 
1 kg patates
 
15 g tereyağı
 
1 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşarpeyniri
 
Garnitür için:
 
2 adet kırmızı soğan
 
1 demet maydanoz
 
1 çorba kaşığı sumak
 
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
 
Tuz
 
 
Patates püresi için, patateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Tencereye alıp 1 litre su ekleyip haşlayın.
 
Suyunu süzün.
 
Tereyağı, süt ve kaşarpeyniri ekleyip püre halinde ezin.
 
Garnitür için, soğanların kabuklarını soyup piyaz şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp kıyın. Soğan, maydanoz, sumak, toz kırmızıbiber ve tuzu bir kapta harmanlayın.
 
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
 
Ciğerleri unlayıp eledikten sonra yağda 1-2 dakika kızartın ve yağını süzün.
 
Servis tabağına önce patates püresini sonra da ciğeri yayın.
 
Soğanlı garnitür ile sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "tarifsiz tarifler" tarafından gönderildi. 25.08.2018
  
 | 
ARNAVUT CİĞERİ | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88847 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2013 
2,414 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
 
1/2 kg. kuzu ciğeri
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
3 çorba kaşığı un
 
Tuz
 
Kırmızı biber
 
Garnitür için
 
1 demet maydanoz
 
2 orta boy patates
 
2 orta boy kuru soğan
 
Sumak
 
 
Ciğer zarı, soyularak kuşbaşı iriliğinde doğranır. (Ciğerin zarı, soyulduktan sonra yıkanmaz. Sadece kanının akması için süzgeçte bekletilir.)
 
Unun içine tuz ve kırmızı biber eklenip karıştırılır. Ciğerler bu karışıma iyice bulanır. Geniş delikli süzgece alınıp unun fazlası silkelenir.
 
Ciğerler, kızdırılmış sıvı yağda ve harlı ateşte kızartılır. Delikli kepçe ile servis tabağının ortasına konur.
 
Soğanlar piyaz halinde doğranır. Tuzla ovulup yıkanır. Doğranmış maydanoz ve sumakla karıştırılır. Patatesler küp küp doğranıp kızartılır.
 
Ciğerin etrafına kızarmış patates ve soğanlar konularak servis yapılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 10.07.2024
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
okur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2015 
Mesajlar: 35 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106824 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2015 
2,150 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet kuru soğan
 
1 adet koyun ciğeri
 
1 su bardağı un
 
1 demet maydanoz
 
1 çorba kaşığı pul biber
 
1 su bardağı ayçiçeği yağı
 
Tuz, sumak, kimyon
 
Yarım demet taze soğan
 
 
Öncelikle taze soğanın beyaz kısımlarına çentik atıp suyun içince bekletin ki çiçek gibi açılsın. Daha sonra küp doğranmış ciğerin üzerine pul biber koyup biraz bekletin. Daha sonra üzerine un serpin ve yağın içince kızartın. Sıcakken hemen tuzu ve baharatları serperek kapalı bir yerde bekletin. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp salata yaparak ciğerle ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "sevda abla" tarafından gönderildi. 22.09.2020
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
onbaşı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2016 
Mesajlar: 26 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117652 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2016 
1,793 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Güler Özkahya
 
 
700 gr kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş iri küp doğranmıs)
 
1 çay bardağı un
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı toz veya pul biber
 
Kızartma için:
 
2 çorba kaşığı un (ikinci kez kızartma için)
 
1,5 su bardağı sıvı yağ (1 su bardağı ayçiçeği, ½ su bardağı zeytinyağı)
 
Servis için:
 
Kuru Soğan (Halka doğranmış, piyazlık, sumaklı)
 
Kimyon
 
Maydanoz (Arzuya göre)
 
 
Zarı temizlenmiş ve küp doğranmış ciğerinizi tel süzgeçinize alın kanlanmış ise süzün. Taze ciğer için lütfen bildiğiniz kasaptan yardım alın. Kızartma yağınızı derin çelik tencereniz alıp kızmasını beklerken derin bir kapta un, tuz, kırmızı biberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın. Kızgın yağa elinizle hafif ununu kapta bırakarak attığınız ciğerleri 10-15 dk kızartın. Yağdan ciğerlerinizi süzerek alın. İkinci kızartma için yağın kızmasını beklerken derin kabınızda azar azar 2 kaşık ununuzu ciğerlerin üzerine serpiştirin. Ciğerlerinizi tekrar yağa atarak karıştırarak kızartın (1dk kadar). Yağdan aldığınız ciğerleri kapaklı bir kaba alın, kızarttığınız yağdan 5-6 çorba kaşığı gezdirin. Beze sararak dinlendirin (15 dk kadar). Sumaklı soğan piyazı eşliğinde üzerine kimyon, arzuya göre maydanoz ekleyerek servis yapın. Not: Yumuşak ve lezzetli Arnavut ciğeri için 2-3 püf nokta var: Ciğerinizi asla yıkamayın, zira sertleşir. Küçük doğranması kızartma esnasında sertleşmesine başka bir etken. 2 kez kısa süreli kızartma yöntemi kurumasını önler ancak yağın ısısını da yakmadan doğru ayarlamak önemli. Üzerini kapatarak dinlendirdiğiniz Arnavurt ciğeriniz yumuşacık olacaktır.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
baht 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2017 
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128558 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2017 
1,491 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
300 gram karaciğer
 
1 su bardağı un
 
1 çay kaşığı karbonat
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıvıyağ
 
 
1. Ciğerin zarını soyup küp küp doğrayın.
 
2. Tuz, karabiber, karbonat ve unu iyice karıştırın.
 
3. Kesilen ciğerleri una bulayıp, bir kevgir yardımıyla fazla unu silkeleyin.
 
4. Derin bir tavada sıvıyağı ısıtın.
 
5. Kızgın yağa ciğerleri atıp, kızartın.
 
 
Not: Zarı soyulan ciğeri asla yıkamayın sertleşir. Ciğerleri yağ çekmemesi için çok kızgın tavada kızartın. Yağın soğumaması için 2-3 defada pişirin. Yanına bol sumaklı ve maydanozlu kırmızı soğan
 
salatası yapın.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
kazak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.01.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131273 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2018 
1,414 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://annevebebek.gov.tr
 
 
Yarım kilo kuzu veya dana ciğeri
 
1 su bardağı un
 
Kızartmak için bol yağ
 
Karabiber
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
Ciğeri temizleyip doğrayın. Un ve baharata iyice bulayın.
 
Kızgın yağda pişirin. Yanına soğan salatası çok yakışacaktır.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
çeyrek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2018 
Mesajlar: 22 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133550 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2018 
1,249 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo sinirleri ve zarı temzilenmiş kuzu ciğeri
 
1 şişe sade soda
 
1 patlıcan
 
2 patates
 
7-8 sivri biber
 
4 kaşık buğday unu
 
Tuz
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
 
Ciğerimizi minik minik doğrayalım kaba koyalım, 1 şişe sodayı üstüne dökelim 1 saat dinlendirelim.
 
Sonra güzelce yıkayıp süzelim ve unlayıp tuzlayıp kızartalım.
 
Patatesleri minik minik doğrayıp kızartalım, biberleri ve patlıcanları da aynen yapalım.
 
Hepsini harmanlanlayıp servis edelim.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Eda Şaşma 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.02.2019 
Mesajlar: 28 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140362 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2019 
1,059 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
700 gram küp küp doğranmış kuzu ciğeri tel süzgece alın.
 
Kızartma yağını derin bir tencerede kızdırın. Bu esnada farklı bir kapta un, biber ve tuzu karıştırın. Ciğerleri bu karışımla harmanlayın.
 
Ciğerleri kızgın yağda kızartın.
 
Ciğerlerin yağını alıp süzdürün.
 
Süzdüğünüz ciğerleri, soğumaları için kapaklı bir kabın içerisine koyun ve kabın kapağını kapatın.
 
Kuru soğanı halka şeklinde doğrayıp sumakla harmanlayın.
 
Ciğerlerinizi soğanla birlikte servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Ağabey 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152028 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2020 
529 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram ciğer
 
1 çay bardağı un(bulamak için)
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
1 çay kaşığı toz kişniş
 
Sumaklı soğan için:
 
1 adet kırmızı soğan (piyazlık doğranmış)
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı sumak
 
1/2 demet doğranmış maydanoz
 
 
Üzerinde bulunan zarı ayıkladığınız kuzu ciğerini, kuşbaşı büyüklüğünde kesin. Derin bir süzgece aldığınız doğranmış kuzu ciğerlerini kanının süzülmesi için bekletin. Kanını süzdürdüğünüz ciğerleri karbonat ve tuz eklediğiniz una bulayın. Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin. Ciğerleri tavadaki ısınmış yağın içerisine koyun. Ciğerler pişmeye başladığında kırmızı toz biber ve toz kişniş ekleyin. Pişen ciğerlerin fazla yağını süzdürerek bir tabağa aktarın. Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün. Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın.Sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156859 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2021 
524 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 g kuzu veya dana ciğeri
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet patates
 
1 tutam maydanoz
 
1 su bardağı un
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Kekik
 
Kimyon
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Kasaptan zarı temizlenmiş olarak aldığınız ciğeri küp küp doğrayın.
 
Fazla kanının akması için bir süre süzgeçte bekletin.
 
Bu sırada patatesleri de soyarak küp küp doğrayalım.
 
Kızgın yağ olan kızartma tencerenizde patatesleri kızartın.
 
Daha sonra kızaran patatesleri, havlu kağıt serili bir tabağa allın.
 
Kilitli poşete, 1 bardak unu alın.
 
Üzerine ciğerleri ilave edip, poşeti kapatın.
 
Elimizle poşeti sallayarak bütün ciğerleri, una bulayın.
 
Dilerseniz bu işlemi pişirme kağıdı üzerinde elle de yapabilirsiniz.
 
Poşeti içinde yapmak daha temiz olduğu için tercih sebebi olabilir :)
 
Fazla unu eleyip, ciğerleri bol kızgın yağda kızartalım.
 
İyice kızaran ciğerleri kevgir yardımıyla alın.
 
Ardından pişen ciğerleri de bir kaba alalım.
 
Soğanları ince piyazlık doğrayalım.
 
Genişçe bir kaba alarak tuz ilave ederek, birkaç dakika ovalım.
 
Diriliği giden soğana kıyılmış maydanozları ilave edelim.
 
Bu aşamada tercihen biraz sumak ve zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.
 
Son aşamada kızarttığınız patates ve ciğerleri, yeteri kadar tuz ve baharatlar ile harmanlayın.
 
Soğan salatasını da ekleyip güzelce karıştırıp, servis tabağına alın.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158215 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2021 
384 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo dana ciğeri 
 
1 çay bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 çay kaşığı toz veya pul biber
 
 
Zarı temizlenmiş ciğerleri kasapta iri küpler halinde doğratmalısınız. Doğranmış ciğerleri unlamak için bir kaba boşaltın. Un, tuz ve karbonatı karıştırın ve ciğerin üzerine serpin. Karbonat ciğer yapımının püf noktalarındandır ve lezzetini arttırır. Ciğer dolu tabağı sallayarak unlu karışımı ciğerin tamamına yayın. Ardından tavayı ocağa alın Ayçiçek yağı kızarınca ciğerlerinizi elekten geçirerek fazla undan temizleyin ve yağa atın. Kapağını kapatarak orta ateşte pişirin. Arada kapağı kaldırıp ciğerleri karıştırın. Rengi dönen ciğerler pişmiş demektir. Bir tanesinin tadına bakarak da pişme testinden geçirebilirsiniz. Kırmızı pul biber serpip süzgeçten geçirin ki fazla yağı tavada kalsın. Tabağa aldığınız ciğerleri sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |